Verb i alla dess former

Att zumba, har zumbat, igår zumbade jag. Ett nytt verb har fötts och det var då på tiden. Ikväll har jag zumbat, väldigt alldeles nyss. Blev lite senare än planerat men det uteblev inte och huvudsaken det säg!

Nu till något helt annat - långsinthet! Jag säger då det att en del av mig är emot skadeglädje och sådant som har med "hämnden är ljuv" att göra men en annan del av mig är förälskad i det nyss nämnda. Speciellt när det kommer till hockey. Jag kan vara objektiv, men det är sällan jag väljer att vara det. Ikväll gick SAIK vidare till SM-final och jag ska säga er det att jag hoppas att få njuta av att de förlorar guldet så tidigt som möjligt. För det är väl allmänt känt att det inte handlar om att vinna ett silver, man förlorar ett guld och man förlorar SM-finalen.

Jag är inget stort fan av FBK men jag är långsint som f*n när det kommer till matchen som SAIK spelade mot oss i slutet av fjolårets grundserie där de gjorde mål med 6/10 sekund kvar av matchen! Det kommer jag inte släppa förrän vi tar vårt nästa SM-guld! Därför hade jag hoppats på att LHF hade gått vidare, men det visste jag var lite för höga förhoppningar (ta det inte så hårt Luleåiter). Sak samma, nu koncentrerar vi oss på kvalserien och eftersom det verkar som att det inte blir hockey för min del på söndag så satsar jag på sista matchen mot SSK istället.

Nu ska jag slå ihjäl en fluga, något jag behövt göra en gång i Umeå under de två år jag bott på Gluntens :P, och sedan ska jag slänga omkull mig och ladda för morgondagen! Sverige-Lettland imorgon igen btw, blir nog till att se den matchen eftersom jag valde bort den förra! //Elin

Tre Kronor

Missade större delen av Tre Kronors match mot Lettland igår, men jag klagar inte eftersom jag fick se Modos match :D Vi förlorade visserligen på straffar men glädjen över att få se matchen gjorde det hela lite mindre jobbigt :P Åter till Tre Kronor, vi spelar match mot Lettland (vann med 4-1 igår) igen på några dagar och det i Skellefteå. Lite putt på mig själv över att inte gå på matchen igår men det hade gjort att jag fått ännu mer att hinna med idag på morgonen. Tyskland och Slovakien är framtida motstånd i "för-VM".

Min dag ägnas åt flytt och hemresa så när ni läser detta är jag nog i full färd med att bättra på mina armmuskler genom att bära saker ;) Kan behövas haha :) Mars sista dag är det också, damn vart tog årets tre första månader vägen? Bäst jag letar reda på dem //Elin

Frysta pannkakor

För det första måste jag påpeka det jobbiga med att äta frukost. Dagens viktigaste mål sägs det, kanske därför det går så tung att få ner något i magsäcken. Ja men jag tänkte det är ju oftast tristare eller mer negativt laddat när det finns en "bra-stämpel" på saker och ting, som nyttig mat till exempel. Det är mycket lättsammare och roligare att äta onyttigt men det undviks oftast för jag vill vara nyttig och vara vid gid hälsa. God hälsa, där har ni orsaken till att jag tryckte i mig one too many pannkaka till frukost imorse. Det hjälpte inte att de var upptinade från fryst tillstånd och därmed smösiga.

Det här med fryst mat är lite av min grej eftersom jag är matlådornas härskare. Det är dessutom svårt att göra slut på mat innan den blir dålig när man bor själv. Vill ni veta vad som händer om man fryser diverse mat?

Potatis - Ingen större skillnad i smaken (säger jag som inte är så förtjust i pärer vilket som), men konsistensen blir mer mos än potatis.

Makaroner - Beroende på hur länge makaronerna är i frysen så blir de mjöliga i olika grad. Färska makaroner är klart godare men de är även klart ätbara efter att ha varit i frysen.

Kött - Det är ju ganska logiskt att det funkar hur bra som helst att frysa för det gör folk hela tiden men jag tänkte tipsa om att ifall ni äter falukorv och har eget hushåll kan det vara smart att tärna större delen av korvringen och frysa in den på en gång så slipper man att den blir dålig.

Pannkakor - Ibland går det bra, ibland (som imorse) blir de smösiga som bara den :( De är hopplösa att rulla efter upptining och smakar inte hälften så bra som färdiggjorda ifall de campat i frysen för länge. Det kan kompenseras med sylt ifall man har det hemma.

Kalvsylta - Gelantinet slutar existera (vet inte vad som händer kemiskt sätt men det är mitt sätt att förklara för er) och syltan blir helt plötsligt till pölsa. Smakar fortfarande likadan dock.

Ris - Jag är ingen risätare och ska i ärlighetens namn säga att jag inte märker någon skillnad på ris som varit fryst eller som tillagats på en gång men av erfarenhet gissar jag att även ris blir lite "mjöligare"

Hm nu kommer jag inte på några mer strålande exempel, but know this: det mesta går att frysa och det är bättre att frysa mat än att den ska bli dålig! //Elin

Yrkesval

Det var så lättsamt när man var liten och visste vad man ville bli när man blev stor. När jag gick i mini-ettan som vi kallade det ville jag bli lärare...det höll ungefär en årskurs om ens det sedan fortsatte mina drömmar vidare mot en framtid som journalist...bibliotekarie...lärare...hästskötare...fotograf...tolk...lärare...egen företagare... språkkonsult ...ja okej jag kanske var säker i stunden men uppenbarligen inte tillräckligt säker ;) Känns dock tryggt att lärare ändå är det yrke som återkommit genom åren och ja jag känner mig ändå rätt så säker just nu :)

På måndag börjar min fjärde "att-känna-efter-period", med andra ord min praktik :) Känns väldigt bra! Back to work //Elin

Allt på en och samma gång

Har hunnit tvättat, har inte packat klart och har en del andra saker jag borde göra ikväll alternativt imorgon bitti men så frågade min syster lite sådär apropå "Elin, har du kanal 10?"...Eh ja säger jag och tänker att jag aldrig tittar på den. När hon sedan säger att de visar Modos match ändrades alla planer för hela kvällen och tanken om kanal 10s nytta flög sin väg :D

Jag har hjälpt Vikingen flyttstäda idag och blev bjuden på mumsig middag :D Vi hann även med att kila ner på stan så att jag fick sätta in min semesterersättning och så att hon kunde hämta ut biljetterna till Jeff Dunham. Besviken för att jag alltid råkar ut för den "sura" bankkvinnan när jag är för att sätta in pengar :( Hon är inte otrevlig men heller inte trevlig...dock tåls det att påpeka att jag är supernöjd med Länsförsäkringar och den kontakt jag haft med dem har varit super och de två första besöken var väldigt trevliga så majoriteten av personalen gillar jag :D Framförallt så tycker jag en av kvinnorna som brukar jobba i receptionen verkar vara en fantastisk människa :)

Nu måste jag koncentrera mig på hockeyn och försöka göra några av mina måsten samtidigt ;) //Elin

Böcker och film

Är det inte en oerhört svår avvägning att välja ifall boken ska läsas innan filmatiseringen ses eller om det är bättre att se filmen innan man läser boken som filmen är baserad på? Det tycker jag i alla fall. Jag har dessutom en utsökt teori till varför jag våndas lite över sådana beslut. Innan jag går in på det kan vi konstatera att det lättaste är att man läser boken/ser filmen utan att veta att det finns en film/bok utifrån den förstnämnda.

Ser jag filmen först har jag färdiga karaktärer som jag ser framför mig när jag läser, jag får ingen chans att bygga upp ett eget intryck av bokens karaktärer och kan då bli irriterad på att dessa inte stämmer överens med skådespelarnas agerande. Filmer är dessutom mycket mer komprimerade än böckerna och oftast framgår karaktärernas tankar/reaktioner inte på samma sätt eftersom vi måste tolka dessa utifrån skådespelarnas agerande. I böcker beskrivs ofta de olika karaktärernas reaktioner och ger oss en mer "styrd" bild av situationen. I läsningen av boken kommer jag säkert också irritera mig på delar som jag inte uppfattat i filmen.
Läser jag boken först kommer jag garanterat tycka, i nio av tio fall, att de valt fel skådespelare till karaktärerna (Twilight är ett bra exempel) och jag kommer dessutom irritera mig på att de, troligast, har plockat bort en eller flera av mina favoritdelar. Som sagt, film är mer komprimerat ur perspektivet att den utgår från en bok med färdig handling.

Det finns för- och nackdelar med båda alternativen. Såklart. Jag valde att läsa Stieg Larssons böcker först  och har ännu inte sett filmen men det är på G. Det beslutet tog jag utifrån motiveringen att jag anser de böckerna höra till vårt kulturarv och jag ville, för min framtid som svensklärare, ta in böckerna utan påverkan från filmerna. Jag hoppas att jag kommer uppskatta filmerna lika mycket ändå :)

Knepet är kanske att inte läsa böckerna och se filmerna för nära inpå¨varandra...så har intrycken hunnit landa. Vem vet, det kanske är inbillning att det gör skillnad ;) //Elin

Borttappade saker

Hur ofta händer det er att ni letar efter något och sedan visar det sig att det ni söker ligger precis framför er på bordet eller att ni kanske till och med håller i det? Det händer mig rätt ofta. Till exempel så funderade jag på vart i hela världen jag ställt tandkrämen...jag stod och stirrade på den några sekunder för länge innan jag insåg att det var den jag stirrade på.

En annan klassiker är när jag är på väg hemifrån och pratar med någon i telefonen. Jag kollar alltid så att jag har nyckel, börs (beroende på vart jag ska) och mobil med mig. När jag pratar i mobilen finns det en risk att jag hinner tänka "damn, jag har ju inte mobilen med mig, vart la jag den" innan jag inser att jag håller i den.

Finns det någon glasögonorm som aldrig letat efter glasögonen när dessa hela tiden vilat på näsan? I så fall är jag inte en av dessa ovanliga typer ;) Jag tror att det beror på att jag är så van vid glasögonen att jag oftast inte tänker att jag har dem på mig.

Det kanske bara är jag som är charmigt snurrig (där satt den :P) men jag väljer att tro att vi alla gör misstag som ovan någon gång nu och då :) Den dagen jag börjar leta efter mig själv ska jag börja oroa mig ;D //Elin

Hockey

Hur kommer det sig att damernas SM-final avgörs i bäst av en match, J20 bäst av 3 matcher (åtminstone kvartsfinalerna, gissar samma gäller final?) och elitseriens slutspel i bäst av 7 matcher? Vad säger det er? Jag har funderat på det här.

Å ena sidan kan man se det som att damhockeyn/juniorhockeyn är mindre viktig eller åtminstone mindre intressant för stora massan och därför inte värd att satsa för mycket tid och pengar på, å andra sidan kan det tolkas som att damerna är bättre för de får ju bara en chans till skillnad från herrarna som får både en två och tre chanser att vända en kvarts-, semi- eller SM-final. Finns där någon därute som vet eller har en annan bra gissning?

Ikväll spelar vi mot Växjö, heja Modo! //Elin

Tiden har vingar

Oj vad fort de senaste veckorna har gått :O Jag insett att jag bara har två dagar på mig att hinna en hel del saker innan jag åker iväg för praktik :S Men det är ju det jag väntat ivrigt på så jag ska inte klaga :D Jag har just återvänt från övervåningen där jag umgåtts med trevligt folk och fikat. Blev till och med lite hockey och tyvärr så vann Skellefteå. Well jag bryr mig inte så hårt även om jag hellre ser Luleå i final. Två matcher kvar så allt kan hända.

Imorgon blir det lite skola och sedan ska jag hjälpa Vikingen att flyttstäda :D Jag verkar ha en tvättid som ska kommas ihåg också. Blir nog bra! Just nu är jag inte ett dugg sugen på att göra kväll och det ska jag nog inte göra på ett tag heller men samtidigt är jag lite handlingsförlamad av de saker jag kanske borde försöka göra. Sånt är livet, det ska nog bli bra det med. Nu börjar jag känna mig väldigt upprepande så det är väl bäst att vi går vidare.

Jag jobbar på att hitta åt ett mail...dags att rensa inkorgen verkar det som. Vi hade en gästföreläsare från Sydafrika idag, väldigt intressant föreläsning men också skrämmande på många vis. Sydafrika är ett av världens länder som lägger mest pengar på utbildning men på grund av korruption med mera når pengarna inte fram och de har, enligt hon som föreläste, väldigt långt tills de visioner som förmedlas i styrdokument/policys kan förverkligas. Nog för att jag vet att det finns folk överallt i världen som har det svårt men när hon berättade om de fattigaste, de som drabbas hårdast av det ovan nämnda, så ja...det blir så mycket verkligare i en sådan situation i jämförelse med nyheterna i tidningar och på tvn.

Väldigt intressant i alla fall som sagt och jag tänkte inte ens på att hon pratade engelska vilket måste ge ett gått betyg till mig när det gäller min förståelse/användning av engelskan! Nu ska jag se till att göra några av de där måstena, varför är inte måsta ett korrekt ord förresten? Fundera på den ni, ett mycket användbart ord ifall ni frågar mig! //Elin

Hohoo någon hemma?

Har blivit dåligt med inlägg idag, mest på grund av att jag varit igång i hyfsat tempo hela dagen. Klev upp för att göra matlåda imorse eftersom jag förträngt att vi gick "heldag" idag (annars skulle jag ha lagat mat igår) och sedan var jag på skolan från 9-15.40, promenerade till Berghem och gjorde lite nytta där medan jag väntade på att Vikingen skulle komma hem.

Zumba stod näst på schemat och en frustrerande upptäckt av ny information via en klasskamrat klämde sig in där också. Fick med mig en kursbok från bibbland och lite skafferisaker från Vikingen som flyttar på torsdag :( Fast i sommar ska vi ju jobba tillsammans så det går inte hur lätt som helst att bli av med mig :D

Nu ska jag slänga ihop en kaka och sedan ska jag iväg och umgås med två av de bästa brudarna i världen :D Återkommer med lite tankar ikväll kanske! //Elin

Music is good for your soul



 


En glad låt

Filmer och serier är ofta bra källor när man är ute efter musik man inte lyssnat på förut eller som man åtminstone glömt lite halvt eller aldrig vetat namnet på. Den här låten hittade jag åt ikväll och jag vill påstå att den kommer att hamna på listan med låtar jag lyssnar på för att bli på bra humör eller när jag är på bra humör.

Hey man, now you're really living!


Minns ni?

Jag har varit lite smått irriterad över att vi inte hört ett knyst om våra "c-uppsatser" vi skrev som sista examination på svenskan, men idag löste sig mysteriet. Även ifall jag fått reda på mitt betyg via portalen av att jag av en slump kollade så har jag väntat på att få tillbaka den för att läsa kommentarer och så. Eftersom jag är rätt nojig då det gäller omdömen/betyg bestämde jag mig för att tagga ner det lite den här gången och har därför inte varit på någon lärare för att få svar...

Idag fick jag höra av en kursare att våra uppsatser är arkiverade och att vi inte kommer få tillbaka dem! Fine, det må väl så vara men det hade ju varit trevligt med en kommentar så vad man får veta vad man kunnat göra bättre och vad man gjorde bra...tydligen har en del fått det, men såklart inte min grupp. Det gjorde mig lite irriterad men nu väljer jag i alla fall att lite på det registrerade betyget och brister ut i sång över att jag "spikade" svenska 5, första kursen jag fått VG på sedan jag började läsa på universitetet och jag är STOLT! Har lyckats med någon examination här och där eller något moment sådär men aldrig en hel kurs tidigare så det är lite skoj :)

Det här med betyg är ju lite kinkigt för egentligen spelar det ingen större roll med G eller VG (eller MVG vilket vi inte kan få på universitetet) utan det som räknas är att man avslutat kursen. Okej gymnasie- och högstadiebetyg spelar väl roll för antagning och universitetsbetyg för eventuella urval i framtidens jobbsökande men det är ändå illa att det ska göras till en sådan stor grej.

Jag ska egentligen inte säga något för jag är en av många som alltid varit lite hetsig när det gäller betyg men det är synd att det ska vara så. Jag vill påstå att betygshets till och med försämrar prestation och för att inte tala om hälsan. Man gör sitt bästa och så är det bra med det! Det är mitt nya mantra från och med denna stund ;) //Elin

Packa och stå i

Det är helt enkelt hopplöst att packa lagom. Som svensk borde jag ju vara bra på det här med lagomhet. Eller inte. Antingen blir det för mycket eller för lite, vi kan nog slå vad om det. Nu kämpar jag på här och försöker vara rationell i vad jag trycker ner i väskan. Det lättaste är att börja med det som faktiskt MÅSTE med. Typ mobilladdare, bankdosa, datorn, börsen men allt det där är sådana übersjälvklara saker.

Sedan kommer vi till den kinkigare kategorin. Vad som BORDE följa med hem. Ja även om jag har syskon hemma med samma size på det mesta av kläderna så kan det ju vara bra att ta med sig sina egna ;) Kläder borde till en del stå under MÅSTE men det är ju egentligen bara en viss mängd kläder som måste med. Det som BORDE följa med är alltså en del egna kläder ;) Kanske externa hårddisken ifall jag har något jag får för mig att behöva, lite kurslitteratur och lite material från tidigare kurser som kan vara nyttiga under VFU:n. Eftersom det fortfarande är för kallt för att ta fram vårjackan (min är nog närmare en försommar-jacka) borde jag dra med mig den och vinterjackan (som jag iofs har på mig) plus min mellantings-jacka. Det är inte lätt.


Sist men inte minst har vi en KANSKE kategori som egentligen skulle beskrivas med kategorin med saker som man helst vill plocka hem men som kanske inte behövs. Just nu funderar jag om jag för enkelhetens skull ska dra hem mina egna matlådor även om jag vet att det finns hemma men inte i samma mängd. Min hårtork känns som onödigt bagage men, det här kan låta oerhört komiskt, jag känner ju den till skillnade från syrrornas...haha bra där Elin. Jag råkar dessutom vara lite av en smyckesmänniska men att dra hem alla smyckena för att ha hela urvalet där känns ju oerhört onödigt.

Det jag egentligen kommit fram till är väl att det är få saker som jag rent av MÅSTE ha med men väldigt många saker som jag VILL ha hem för att ha dem tillgängliga ifall jag får för mig att jag behöver dem. Svårt fall, doktorn grät. Även om problemet tycks oerhört skrattretande, även för mig, så hjälper det inte mitt packande tyvärr :( Haha men det löser sig, sa k....nä don't go there liksom. Vikingen har skadat mig för evigt, fast hon skyller sitt fist bumpande på mig också så then we're even :D //Elin

Ny kurs och nya bekantskaper

I en klass på ca 50 pers är det svårt att hålla reda på alla. Jag känner ganska många från terminerna på svenskan och så har jag lärt känna några till som jag jobbat med. Övriga känner jag inte ens igen som mina klasskamrater. Nu har vi i alla fall börjat en ny kurs, en del trevligt folk ska tyvärr inte läsa den med oss och så har det kommit till några. Vi är dessutom indelade i "praktik-grupper" utifrån vilken lärare som ska besöka oss och tack vare det kan jag sätta namn till ytterligare några ansikten och få lära känna några fler trevliga personligheter!

Eftersom vi har haft väldigt få timmar på universitetet under våren blev det lite av en chock för huvudet när vi idag gick 10-16. Inte så lång dag men som sagt, det handlar om vart man kommer ifrån. Första veckan på paniken lär som vanligt vara rätt utmattande men på ett positivt sätt :) Hm det där kändes kryptiskt men det tar ett tag innan man vänjer in sig på arbetsdagarna :P

Knappt en vecka kvar nu och jag peppar till TUSEN! Exalterad och nervös på en och samma gång. Jag vet att jag tjatat om nervositeten tidigare men jag är bara ärlig ;) Nu ska jag äta middag lite extra tidigt för att bota huvudbanket och sedan blir det till att försöka planera packningen inför praktiken :S //Elin

Tre kronor på hemmaplan

Igår kväll/natt upptäckte jag någon som jag missat (!), Tre Kronor spelar mot Lettland i Umeå den 30 mars!!! Jag var nog lite trött och reflekterade nog aldrig över det faktum att det inte var så troligt att biljetterna skulle gå på 60 spänn som min hjärna påstod...idag blev besvikelsen ett faktum. Jag hade till och med hunnit planera en kupp för att få med syskonen på matchen också utifrån min naivitet att den ologiska informationen stämde.

Tyvärr så gjorde den ju inte det utan biljetterna går på 110 vilket iofs inte är dyrt för ett evenemang men det känns ovärt att lägga de pengarna på en träningsmatch mot Lettland. Tanken är ju att jag ska vara ekonomisk vet ni väl och på söndag ska vi ju på hockey i Övik :) Det får bli landslagshockey någon annan gång med andra ord :)

Jag väntar fortfarande på att få jubla över beslutet att JVM spelas i Umeå & Övik 2013/2014 :) SAIK vann ikväll. Erik Forsell avgjorde igen. Känns som en återkommande trend. Nu får LHF skärpa sig eftersom det är utjämnat i matcher. Blir väl förlängning i resten av matcherna också ifall trenden håller i sig :P

Nu blir det till att ladda för matchstarten imorgon...eh kursstarten menade jag såklart. Tänk att tankarna oftast får en att skriva fel saker. Igår skrev jag korridorslur (skulle vara korridorsliv) för att jag pratade med Sara som pratade om att ta en tupplur. Nu tänkte jag på hockey och ja...ni hänger med. Over and out! //Elin


Shopping-träsket

Shoppingturen på stan blev rätt så lyckad och jag hittade en del bra saker och kom hem med färre än jag hittade vilket alltid är bra för plånboken. Jag är oftast rätt rationell och tänker igenom inköp både en, två och tre gånger. Ångrar mig lite över att jag inte köpte en t-shirt med tryck som jag hittade på Gina och att jag dessutom lät ett par jeggings (jeans-leggings) hänga kvar trots att de satt perfekt. Jag resonerade som så att jag inte var i behov av dem. Unnade mig i alla fall de örhängen jag sett ut sist jag var på Strömpilen:

Sedan blev det två par filmer till mig själv (rea på Hemmakväll, we like :D) som enligt Vikingen var typiska Elin-filmer vad nu det ska betyda ;) och så köpte jag Fast & furious till lillebror och tänk att det tydligen är den bästa filmen av den "serien" :D Det kändes bra. Det är inte varje dag man fyndar film för en tjuga så jag gatt passa på :)


Fiffigt Elin

Nu ska jag iväg och Zumba, i er tidzon (publiceringszonen) har jag redan Zumbat men i Elin-tid så ska jag dra iväg på en kvart ;) Eftersom jag oftast har så många tankar på en och samma gång har jag kommit fram till att det är smartast att skriva in dem i separata inlägg och ställa in publicerings-timer så att ni inte blir bombad med alla inlägg på samma gång och så kan man se det så här: då har ni något nytt att läsa flera gånger om dagen ;D

Får se ifall det blir en stadstur och ifall jag i så fall kommer hem med något nytt som jag planerat att köpa, vi får se men i så fall lovar jag att dela med mig av mitt inköp :) Hej så länge! //Elin

Lilla extra-julafton

Jag har inte träffat en av mina närmsta vänner i Umeå på vad som började kännas som evigheter men igår fick jag äntligen träffa henne (svårt att få scheman gå ihop när folk jobbar flitigare än myror ;P) och vi inledde visiten med att byta julklappar. Haha ja som ni kanske då förstår har vi inte sett varandras nunor sedan innan jul. I alla fall blev jag väldigt glad över min fina julklapp så jag tänkte visa er vad jag fick :D


Så himla bra för min sparelefant (sedan föreningssparbankens tid) är fylld till sprängningspunkt eftersom jag kör på principen att jag tömmer ut mina småpengar till den så fort jag har några i börsen. Poängen med det är att jag utan att märka det får en växande förmögenhet i bössan som jag sedan ska använda till att unna mig något jag vill ha som jag kanske inte behöver :) Det är mitt sätt att vara ekonomisk, jag är sparsam på det mesta men så glömmer jag inte bort att belöna mig själv för min sparsamhet :D


Åh den är så söt också :D Helt perfekt! Tack min vän! //Elin


Jord-timmen

Eftersom jag lovade bilder från Earth hour ska jag se till att vara snabb att uppfylla det löftet innan jag glömmer det ;) Det blev inte så mycket kamera men några bilder blev det i alla fall! Vi hade jättetrevligt och jag hoppas att ni fick en trevlig Earth hour också!

Jag förärades besök av dessa tre damer och hade sådan tur
att jag fick se skymten av annat folk jag saknat också :D

Glada miner :)

Knytkalas med korridoren är alltid spännande och samtliga
rätter var väldigt goda :)

Och så lite ljusfyrverkeri, det är inte lätt att ta bilder i
mörkret men vi skapade konst istället :D


Sommartid

Klockan är på egentligen imorgon men eftersom vi inte ska ändra tiden förrän klockan två så är den på ett vis fortfarande 23.36. I min värld blir den snart 24.36 i alla fall vilket innebär att det är söndag idag :)

Det blev en mysig kväll med trevligt sällskap och jag hade lugnt kunnat bli ståendes i korridoren ett par timmar till i diskussion om både det ena och det andra men jag är sååå trött! Tyvärr slog sig en förbaskad huvudvärk till kring fem-tiden, vilket troligast berodde på att jag normalt brukar äta middag då och nu åt vi middag vid nio. Hade det inte varit för det hade jag säkert varit piggare och så saknade jag en del fina människor men vi har bestämt att styra upp något till veckan :D

Jag orkar inte tömma bilderna från Earth Hour nu, men lovar att försöka hinna med det imorgon. Vilodagen ska ägnas åt Zumba, en stadstur och förhoppningsvis har banken öppet några timmar så att jag kan sätta in min lön (jag hoppas inte för mycket på det), det kallar jag vilodag :P

SAIK lyckades vinna den tredje matchen i semin och även ikväll blev det förlängning. Får se hur det går på måndag, ni vet ju vad jag tycker. Bad till och med en SAIKare om ursäkt för att jag valt LHF framför SAIK i år, ja jag har faktiskt haft SAIK som "andra-favorit" i elitserien tidigare. Har lite att göra med alla deras ex-modoiter ;) Det tyckte jag var lite nobelt av mig :P

Sova på det här låter ju som en bra idé, krabbelurerna verkade gå hem i alla fall :D //Elin

Korridorsliv

Jag har fler än en gång konstaterat följande: jag är inte skapt för korridorsliv. Det är inte det att jag lider av att bo i korridor eller att jag inte trivs där jag bor nu men min världsbild går helt enkelt inte ihop med "normerna" i korridorsboende. Låt mig förklara.

Vi kan inledningsvis reda ut det faktumet att jag är pedant. För det är jag. Inte pedant på ett sådant sätt att jag måste ha allting perfekt eller superrent, det ska ni veta att det är sällan perfekt i mitt rum även om det oftast är rätt bra ordning. Jag är pedant på sådant vis att jag måste ha det på en viss renlighetsnivå i allmänna utrymmen för att jag inte ska bli störd av det.

Märk väl att det jag skriver i detta inlägg inte är kritik mot någon av de personligheter jag tar upp, endast konstateranden utifrån mitt perspektiv. Så här kan vi säga att det funkar att bo i korridor:

  • Är du pedant/finkänslig/ordningsam av dig är det viktigt att du sänker dina förväntningar på exempelvis städning och det rejält. Det är bara att acceptera att andra inte värderar hygien/ordning på samma sätt som du.
  • Är du slarvig/inte så brydd av att ta undan efter dig eller se till att följa de regler som finns så finns det en sak du kan göra: fortsätt vara dig själv och himla med ögonen åt de som försöker styra upp någon slags ordning.
  • Tycker du att det är mindre lockande att använda köksutrustning som andra inte direkt diskat efter användning så finns det två saker att göra: diska utrustningen innan användning eller ha dina egna saker.
  • Har du egna saker och förvarar dem i dina köksskåp kan du inte förvänta dig att folk frågar innan de lånar dem och har du tur så diskar de dem innan återlämning.
Nu ska ni få en liten lista på vad det är som gör att jag inte är skapt för korridorsliv:
  • Jag är väldigt rädd om mina egna saker och även om jag gärna lånar ut dem, ifall folk frågar, har jag en tendens att lägga till "skötselråd" (snälla ta en svamp när ni diskar teflonpannan ex.) av den tidigare nämnda orsaken. Kontrollfreak? Kanske men som sagt jag är rädd om mina saker.
  • I min värld så diskar man med diskmedel...kulturkrockar är inte alltid lika gulliga.
  • Ifall jag delar kök med personer som inte är min familj så tar jag undan efter mig innan jag lämnar köket, det vill säga jag lämnar inte spisen med matrester överallt så att nästa person måste torka av spisen innan användning för att det inte ska bränna fast.
  • Jag har lärt mig att man förpackar mat som ska stå i kylskåpet så att all annan mat inte tar smak av den, det är få som tänker så och okej om man har eget kylskåp, men när andra drabbas av att man inte tänker efter. Det finns en anledning till att jag har lock på både min mjölk och fil, jag ledsnade på att de smakade som en blandning av allt man kan hitta i en kyl och lite till.
  • Det finns för många som bor i korridor som har attityden att "jag tar det där imorgon" eller "det löser sig" vilket inte riktigt är min melodi.
Med det sagt är det väl bäst att jag lyfter fram lite postiva saker med korridorslivet också så att det kommer fram att poängen inte är att dissa korridorslivet, bara att konstatera att jag inte är skapt för att bo så.
  • Jag har en extra familj utanför rummet
  • Jag får lära känna massa nya människor eftersom det oftast kommer nytt folk varje ny termin
  • Jag får lära känna folk från andra länder/kulturer
  • Jag får genom det ovan nämnda lära mig nya saker
Jag kan säkert komma på fler saker men nu ledsnade jag på att skriva ;) //Elin

Recept

Tänkte dela med mig av det recept jag använde mig av till våfflorna igår eftersom det var lätt och blev gott :) Snart ska jag ställa mig och steka krabbelurer :D Det är sockerkaksaktiga plättar...jag har inte kommit på någon bättre beskrivning till dem men nu när jag ändå drar upp det kan ni ju få det receptet också. Mumsiga kan jag lova :)

Våfflor ca. 10 st
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
1 ägg
1,5 dl smält smör
(lite mer än 100 g fast form)

Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölk och vatten. Tillsätt ägg och smör, grädda! Mitt våffeljärn har 5 hjärtan, kanske ger er en uppfattning om hur stort det är, och ungefär 1 dl per lagg är lagom :)

Krabbelurer ca. 30 st
2 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 ½ dl mjölk
smör till stekning

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Häll sist ner mjölken och rör till en slät smet. Värm plättläggen och smörj den med matfett. Grädda på medelstark värme till gyllenbrun färg. Vänd plättarna i socker direkt efter gräddning (brukar inte jag göra). Är godast som nygräddade men smakar även mumma när de svalnat och ingen risk att förstöra dem genom att värma upp i mikron en snabbis ifall det behövs.

Så då vet ni vad jag ska syssla med nu ett tag :) //Elin

Earth Hour 2011

20.30-21.30 ikväll släcker vi ner på Gluntens! Åtminstone våran korre och jag hoppas att ni släcker vart ni än är. Ikväll är det Earth Hour och även ifall många är kritiska mot detta "påhitt" så vill jag påpeka att jag, och många andra som gillar idén, släcker inte för att rädda världen. Jag är inte så dum att jag tror att nedsläckning under en timme en gång om året hjälper mot miljön, men det är ett sätt att visa att man bryr sig. Sedan kan jag hålla med om att en del som släcker kanske glömmer bort att bry sig så fort de tänder men jag gör mitt bästa för att vara miljömedveten i min vardag.

Eart Hour 2010

Det är inte så svårt att dra sitt strå till stacken. För att nämna några saker:

  • Jag cyklar/går 99% av gångerna jag ska någonstans
  • Jag försöker se till att ex. tv/stereon inte står i standby
  • Jag släcker lamporna när jag inte behöver dem
  • Jag lagar mycket mat på en och samma gång och slänger mer eller mindre aldrig rester utan ser till att planera så att allt jag lagar äts upp.
  • Jag källsorterar (även kompost), vilket i och för sig är lättsamt när man har soprum med sortering
  • Jag dricker kranvatten, jag gillar dock inte/ser ingen poäng med flaskvatten så det är inte heller en sådan stor ansträngning men bra för det.
  • Jag har aldrig åkt flyg i hela mitt liv, beror nog mer på att jag aldrig varit iväg så pass långt att det setts som ett alternativ till tåg men ändå ;)
  • Jag har tygkassar/ryggsäck när jag går och handlar
  • Jag brukar skriva ut på så få sidor som möjligt när det gäller ex. artiklar till skolan, ska erkänna att det mest har att göra med att det ska gå så få kopior som möjligt men ändå :D
  • Jag kör inte bil, haha att jag ens tog upp det när jag inte ens har körkort ;D Dock borde jag och Vikingen få plus för att vi samordnar våra resor när vi ska från eller till Ume :)
  • Jag skulle kunna säga att jag sänkt rumstemperaturen eftersom det gör Bostaden åt oss :P Vill jag vara en god samarit kanske jag skulle ta och dra ner elementet ett snäpp men jag vill ju inte frysa ihop ;)
  • Jag gillar begagnade grejor och ärver gärna, vilket borde ses som miljösnällt :)
  • Jag duschar oftast rätt fort
  • Tvättar mer eller mindre aldrig halvtomma maskiner även om det är trixigt när man är själv.
Sedan finns det lite saker jag skulle vilja bli bättre på:
  • Stänga av datorn på en gång när jag användt den istället för att tänka "ja men jag kommer nog ändå vilja kolla mailen sen" eller något liknande. Där ska det bli bättring!
  • Kanske börja tappa upp diskvatten en gång om dagen istället för att diska på en gång under rinnande vatten. Problemet där är att jag inte gillar att ha min disk ståendes...
  • Bli ännu duktigare på att källsortera så att det övriga hushållsavfallet blir mer eller mindre oexisterande.
  • Ha lågenergilampor men det tar sådan tid innan de tänds...pewewe synd om mig haha
  • Köpa mer ekologiskt men som student har jag valt bort det för ekonomins skull eftersom det är dyrare.
  • Lära mig mer om vad jag kan göra för småsaker för att åtminstone inte förvärra för miljön!
Då vet ni hur min mijösituation ser ut ;) Glöm inte att släcka ikväll, tänd lite ljus och har det mysigt med vänner och familj :D //Elin

Våffeldagen

Måste bara berätta om min kära spökbrandvarnare innan jag ger er en resumé på gårdagen. När jag kom hem igår, med telefonen mot örat för jag pratade med lillasyster, pep min brandvarnare för att varna att batteriet börjar ta slut. Det var ganska väntat men det som däremot inte var väntat var att den skulle fortsätta pipa efter att jag tagit ut batteriet?! Jag kan ju säga att jag blev inte alls glad och om man frågar syrran lät jag nog smått hysterisk. "Den kan ju inte pipa utan batteri, tänk om den börjar tjuta MITT I NATTEN" haha ja det var en dramatisk stund men sedan kom vi fram till att det nog berodde på lite left overs i systemet ;)

Det blev våfflor igår ändå och jag är glad att jag tog reson :D Såklart lämnade jag kameran hemma så jag har inga bevis på att jag numera är licensierad våffelgräddar. Ni kanske inte tycker det är svårt, men för någon som aldrig gör det eller gör det en gång per år så är det trixigt att få dem perfekta :D Förutom att jag var dum nog att lägga dem på hög så gick allting som på en dans och jag fick en trevlig fredag på Berghem med gott sällskap :D

Ja det här med sällskap, jag offrade mig och färgade Vikingens hår igår :P Jag skriver offrade mig eftersom jag är sjukt feg när det gäller sådant. Men jag tror att hon blev nöjd och jag tror till och med att jag blev nöjd med resultatet :D Det är ett jädra jobb att färga så mycket hår iaf haha och det hjälpte inte att de medföljande plasthandskarna uteblev så att jag använde plastpåsar ist :P Det enda missödet var att jag måste ha hett händerna mot kroppen för att fixa plastpåsarna för jag märkte nu på morgonen att mina vita skjorta (varför hade jag inte tagit av mig den för?!) har flera fläckar :( Nu håller jag tummarna riiiktigt hårt för att jag kan rädda den!

Fick förresten en extra lönebetalning igår...har ingen aning varför men jag klagar inte :D Jag är så dålig på att tyda lönespecen :S Hehe så går det när man inte är arbetsvan kvinna :)//Elin

Mathögtider

Hört talas om matklubben.se? Där kan man i alla fall, ifall man är medlem, spara recepten i en nät-kokbok som sedan går att skriva ut om man vill. Det är säkert möjligt på massa matsajter men eftersom jag håller mig till matlagning jag har koll på är jag inte på jakt efter recept så ofta utan har de jag behöver :P Idag fick jag i alla fall mail från matklubben, ja som jag skrev imorse är det ju våffeldagen och såklart promotar de för den. Även om jag igår hade tappat lusten bestämde jag mig för att gå in och kika och nu tror jag att jag kommer dra med mig våffeljärnet och lite ingredienser till Vikingen och hoppas att hon tycker det är en bra idé ;)

I övrigt valde jag att skapa en kategori i min kokbok som jag kallar "mathögtider". Nu sitter jag och fyller på den med recept på kanelbullar, kladdkaka, semlor och annat ätbart som jag kan komma på som har sin "egna" dagar i väntan på att Vikingen ska ringa när hon är klar på universitetet.

Det tar mig till en helt annan helt urbotad grej. Vad tänker de med när de säger att en tenta ska skrivas på Östra Paviljongen och sedan när det ändras sätter de endast upp en lapp på Östra Paviljongen? Puckon! Våran lärare sa i tisdags på utvärderingen att kursen inte varit strulig för att de vill jävlas med oss...ibland undrar man! Sedan brukar jag tygla min ilska med att påminna mig själv om att mina elever i framtiden troligast kommer bli förbannad på mig över liknande saker, så varför inte underlätta lite för våra lärare genom att inte bli för irriterad :P

Tillbaka till receptjakten! //Elin

Mathögtider

Hört talas om matklubben.se? Där kan man i alla fall, ifall man är medlem, spara recepten i en nät-kokbok som sedan går att skriva ut om man vill. Det är säkert möjligt på massa matsajter men eftersom jag håller mig till matlagning jag har koll på är jag inte på jakt efter recept så ofta utan har de jag behöver :P Idag fick jag i alla fall mail från matklubben, ja som jag skrev imorse är det ju våffeldagen och såklart promotar de för den. Även om jag igår hade tappat lusten bestämde jag mig för att gå in och kika och nu tror jag att jag kommer dra med mig våffeljärnet och lite ingredienser till Vikingen och hoppas att hon tycker det är en bra idé ;)

I övrigt valde jag att skapa en kategori i min kokbok som jag kallar "mathögtider". Nu sitter jag och fyller på den med recept på kanelbullar, kladdkaka, semlor och annat ätbart som jag kan komma på som har sin "egna" dagar i väntan på att Vikingen ska ringa när hon är klar på universitetet.

Det tar mig till en helt annan helt urbotad grej. Vad tänker de med när de säger att en tenta ska skrivas på Östra Paviljongen och sedan när det ändras sätter de endast upp en lapp på Östra Paviljongen? Puckon! Våran lärare sa i tisdags på utvärderingen att kursen inte varit strulig för att de vill jävlas med oss...ibland undrar man! Sedan brukar jag tygla min ilska med att påminna mig själv om att mina elever i framtiden troligast kommer bli förbannad på mig över liknande saker, så varför inte underlätta lite för våra lärare genom att inte bli för irriterad :P

Tillbaka till receptjakten! //Elin

Våfflor och löning

Idag är dagen då alla borde äta våfflor till frukost, lunch, fika, middag och kvällsmål! Själv hade jag planerat att göra våfflor med Vikingen men sedan tappade jag all motivation till matlagning what so ever. Tur att jag har bunkrat med matlådor som räcker tills jag åker :P Men för alla ni andra där ute, sumpa inte denna dag utan se till att grädda nå smarriga våfflor och njut!

Haha det låter som att det är enda dagen på året när man får äta våfflor, men jag ser det som så att det är enda dagen då jag kan tänka mig att idas ställa mig och göra våfflor. Åtminstone så länge jag inte har ett eget hushåll, med andra ord ett eget kök i min lägenhet. Vem vet jag kanske ändrar mig.

Zumba-pass och färgning av hår står på schemat. Kunder hos Elins frisöreri får skylla sig själv ifall resultatet blir illa ;D Så är det ju rakt hockey ikväll. Konstigt med hockey på en fredag men jag misstycker inte! Diss till Let's dance och hiss till Så ska det låta måste jag få påpeka. Det är fredag gott folk, njut av helgen på ert eget vis för det ska minsann jag göra! //Elin

Landskampen

Ikväll var det final i det oh så trevliga programmet Landskampen. Lite besviken över att Foppa inte fick vara med i finalprogrammet men samtidigt är han kanske inte riktigt någon höjdare på att åka skidor, vilket mer eller mindre hela finalen gick ut på. Lite orättvist med tanke på att vi äger ut Norge i hockey och de...ja de äger ju inte ut oss men de har ju en tendens att vinna titt som tätt när det kommer till skidor. "Förlora är det värsta som finns och att förlora mot norrmän är ännu värre" som Jon Olsson sa. Illa, vi skulle ju ta hem det här! Jaja jag hävdar att Norge fuskade med sin tackling på Fredrik när han skulle sätta fast flaggan i slutet av hinderbanan.

Apropå vinster och förluster så vann FBK mot AIK och det gick till förlängning i LHF. Just undra hur det går där. Sitter långt inne verkar det som. Jag får återkomma.

Smilies är en viktig ingrediens när jag skriver sms eller chattar. Jag vet som inte riktigt hur jag ska formulera mig för att saker och ting inte ska låta fel ifall jag inte använder smilies. T.ex. om jag skriver...Jag mår bra. så kan det uppfattas som att jag är purken eftersom det blir kortfattat och tvärt. Skriver jag istället med utropstecken kan det också uppfattas surt, nästan lite aggresivt men om jag skriver: Jag mår bra :) Då går det som inte att missuppfattas. Vilket 00-stämplat problem.

Imorgon är det fredag. Jag har haft fredag mer eller mindre sedan i tisdags och det är skönt på ett sätt men samtidigt vill jag bara köra igång med nästa kurs så att jag får komma iväg till praktiken någon gång i år :P Fatta att egentligen skulle man kunna göra bort en lärarutbildning på två år om man skippar att göra kurser utdragna osv. Fast samtidigt tror jag det skulle bli liite väl intensivt. Jag ska inte klaga. Har börjat läsa lite inför kursen som börjar på måndag och haft besök från Övik plus att jag faktiskt älskar min egentid så det här borde ju vara paradiset. Men...som sagt så vill jag att praktiken ska dra igång nu :)

NU har det gått 10 min av förlängningen i Luleå...undra om de tänker spela 4 perioder resten av semi-matcherna också :P

Korkat förresten att folk i Ume gnäller på att det blir så mkt oljud av att sjukhuset har helikopterplatta, screw you fatta att de 45 min det tar (minst!) med ambulans från flygplatsen kan vara 45 min som hade kunnat ägnas till att rädda någons liv! Shame on you själviska människor som gnäller! Jag bor fasiken granne med sjukhuset och ja det låter men herregud, man vänjer sig och om inte annat kan man ju ta och flytta!

Yes! Bra där Simon Hjalmarsson, Lule tar hem sin andra match mot SAIK och även denna gång vinner de i ot :) Trevligt trevligt men då vet vi det gott folk, over and out från Ume //Elin

Hockeydokumentär

Jag vet inte om ni minns min besvikelse när jag insåg att dokumentären om Övik/Modo gick på en Eurosport som jag inte har tillgång till, men i fall ni inte minns så kan jag påminna er om att besvikelsen var STOR efter att ha väntat sådär över en månad på att få se den. Nu är stunden kommen! För tänk att nu har någon trevlig typ lagt upp den på Youtube :) That makes me happy!

Synd att jag överstigit min trafikgräns på bredbandet (har mobilt, överstigen gräns=lååååångsamare nät) så att det tar sådan tid att buffra. Än har jag hunnit se Anders Hedberg ett tag. Tålamod är människans bästa vän...fast vänta det var väl hunden...:P

Det snöar/haglar och blåser utanför. Trodde ett tag att det regnade för det lät som så, men det är nog hagel som sagt. Från blåsigt och sol till mulet och snö/hagel på sådär en halvtimme. Vårvintern är ett faktum! //Elin

Vi frågade Henrik...

Det finns reklam...och så finns det reklam. Henrik Lundqvist i all ära, men jag tål verkligen inte Head & shoulders reklam med honom :S Den är rent ut sagt skämmig. Well så kan det vara. Nu har jag lämnat av fina Lotta på Östra Paviljongen :( Ska minsann se till att det inte dröjer 1½ år tills nästa gång vi träffas och umgås ;) En sak är säker i alla fall, riktiga vänner behöver man inte bevisa något för och även om man inte har träffats på väldigt lång tid är det samma fina vänskap ändå!

Vi vann igår. Lite skämmigt med 41-19 i skott och att vi bara satt ett av dessa 41 skott. Men vi vann, dock krävdes det övertid vilket innebär att det bara blev 2 poäng - mao fortfarande en poäng efter Växjö och Södertälje. Vi tar igen det! Ikväll är det slutspelshockey...känns fortfarande lite bittert och ikväll kommer jag nog undvika att titta på matchen. Förnekelse är bästa försvaret eller hur var det. Jag diskuterade möjligheterna till ett inställt slutspel med min syster och kom fram till att årets slutspel borde ställas in på grund av missnöjda Modoiter ;D Skämtåsido, men det hade inte varit helt fel :P Imorgon spelar Modo Dam och Modo U16 semi-final och jag kommer hålla tummarna hårt!

Det blåser som ... ja som bara den ute, nästan så att man kan ta på sig skridskor och slippa anstränga sig för att komma framåt. Dock är det inte så mycket is på gångvägarna så det är nog inte hållbart. Det som är bra med vinden är att det torkar upp på gångvägarna och det hjälper övrig snö att smälta. Heja vinden, jobba på!

Min kära Zumba-partner smygtränar utan mig så jag kommer att bli utägd imorgon ;) Gårdagens pass känns faktiskt i kroppen, främst i ryggen. Har insett att min rygg inte är speciellt bra tränad. Vem försöker jag lura, vilken del av mig är egentligen sepciellt bra tränad? Haha inte många delar men jag är ändå i hyfsad form vill jag påstå :) Huvudsaken att man mår bra! //Elin

Räknar ner

Insåg att det är drygt en vecka kvar fram till praktiken :) Spännande och nervöst. Hade en diskussion med Vikingen angående det här med nervositet och vi kom fram till att den dagen man inser saker som att nervositeten aldrig kommer försvinna oavsett hur gammal man blir, den dagen kan man kalla sig själv för vuxen. Krävs dock lite mer än det, men om vi vänder på det så kan vi säga att man inte kan kalla sig vuxen förrän man accepterat nervositetens eviga existens ;)

Samma sak gäller när vi pratar om att vara säker på framtiden, man kommer nog aldrig vara helt säker på vad man ska/vill/borde göra. Alla andra sådana känslor som man som liten (åtminstone naiva lilla jag) trodde skulle försvinna när man växte upp tänker troligast stanna kvar. Too bad, they ain't going anywhere :P Bara att leva med det antar jag. Haha men tänk vilken utopi att växa ifrån såna besvärligheter ;)

Är glad över att jag har hockey-grabbar som hjälper mig att hålla koll på min favoritvärld, vill ni ha en lite mer välgrundad "analys" av vm-truppen kan ni kolla kommentarerna i mitt inlägg och tacka Magnus för hjälpen :D Eftersom jag har planer på att bli Sveriges nästa Marie Lehman så är det nog dags för mig att sätta mig in i mer än Modo och ytan av Tre Kronor ;) Ett steg i taget och sedan ett steg till som Kent Andersson skrev i sin dikt Ingens hund. Hoppas jag fick namnet rätt nu...men jag är på god väg med tanke på att jag för inte alltför många år sedan mest brydde mig om Modos resultat :)

Nu på morgonen har jag hunnit städa, tänkte att jag måste försöka ha det halvfint när jag får finbesök från Övik ikväll :) I eftermiddag blir det Zumba och såklart HOCKEY! Väldigt viktigt att vi vinner över Växjö och tar oss upp i täten. Det är ju bara sex matcher kvar av kvalserien efter ikväll. Let's see where life takes us! //Elin

Kryptiska sms

Igår fick jag ett sms när jag satt och läste i godan ro. Textmeddelandet kom från ett okänt nummer och jag började fundera på ifall det kunde vara något av de nummer jag missat lägga över från SIM-kortet. Så var inte fallet. Jag skrattade dock väldigt gott efter att ha läst meddelandet. Så här stod det: "Hej, ville bara stämma av att du är helt nöjd med besöket på vår verkstad! Vill du bli kontaktad? Svara "ring" på detta SMS! MVH Bil Dahl"...okej jag har varken körkort eller bil men av någon anledning så är Bil Dahl intresserad av vad jag tycker om deras service.

Haha. Ett tag kände jag mig frestad av att slänga iväg ett svars-sms och sedan tala om för dem det jag just nämnde men säga att ifall de ändå är intresserad av min åsikt så tycker jag att en viss person i deras service-personal kunde behöva en kurs i trevlighet men att övriga verkar ha sånt i ryggmärgen. Sist jag var på Bil Dahl var när jag och syrran hämtade ut bilen och enda gången innan det var när jag var med pappa. Men vad ska jag säga, my opinion seem to matter ;D

Luleå vann, precis som jag ville ha det. Hoppas de ser till att vinna på torsdag också. Nu ska det storstädas! //Elin

Finally

Sådär, nu lyckades jag komma åt vm-truppen till de vm-förberedande matcherna. Blev förlängning mellan SAIK och LHF iaf, när ni läser det här är troligast matchen slut och jag hoppas att LHF står som vinner. Som sagt, jag hejar inte på något lag i slutspelet men jag tycker att LHF kan ta och vinna ;)

Truppen var det ja! Då ska vi se vad Pelle Mårts och co har hittat på denna gång.

Truppen:

MÅLVAKTER

Daniel Larsson

Mark Owuya

BACKAR

Klas Dahlbeck

Mattias Ekholm

Oscar Eklund

Daniel Fernholm

Staffan Kronwall

David Petrasek

Henrik Tömmernes

FORWARDS

Daniel Brodin

Jesper Fasth

Andreas Jämtin

Anton Lander

Johan Larsson

Nicklas Lasu

Björn Melin

Niklas Persson

Jakob Silfverberg

Martin Thörnberg

Patrik Zackrisson


Jag vet inte om jag har läst det någonstans men jag får för mig att Viktor Fasth är aktuell inför VM, något annat vore konstigt i mina ögon. Ingen Liv i år för han har tackat nej om jag har hängt med, det gör inte mig något för jag har aldrig riktigt känt mig trygg med honom i mål även om han är en bra målvakt. En hel del av de yngre spelarna med och även om det här bara är en "för-trupp" så tror jag att det kommer se ut så i VM-truppen också. Jag gillar att Mårts vågar ge de yngre en chans! I övrigt ska jag erkänna att jag inte har superkoll på övriga spelare eller ens de nämnda men jag litar på att vårt team tar ut ett great lag till VM :) Åh snart så, snart så :D //Elin

Vilken slump

Såhär på tisdagskvällen har jag tvn påslagen och gissa vad jag tittar på? Slutspelet i hockey SAIK-LHF. Om det känns bra? Inte speciellt. Jag känner hela tiden hur jag dras in i matchen och gör mitt bästa för att undvika det. När Luleå gör mål kan jag inte låta bli att skrika. När SAIK gör mål kan jag inte låta bli att svära. Just nu ekar det *fight,fight,fight* i mitt huvud. Det är en reflex.

Mitt i alltihopa diskuterar jag Luleås tränare (råkade skriva lärare men märkte det som tur är) Jonas Rönnqvist och så kläcker jag ur mig "Luleås tränare han är rätt rolig...nä men shit varför har jag inte tänkt på det här förut?!" Vad jag just insett kommer ni nu bli varse om...



Ser ni likheten eller är det till och med så att ni missar att det är två olika personer? Det skulle inte förvåna mig :P Ena snubben är Jonas Rönnqvist och andra snubben är från Modern family hahaha oj jag är fortfarande lite för nöjd över min upptäckt. Hehe nu ska jag tagga ner lite och försöka titta på hockeyn med lite lagom entusiasm. Tur att Modo spelar imorrn! Har btw fortfarande inte lyckats ladda fram ngn artikel om första vm-truppen. //Elin

Umeå blåser folket...hehe

Jag vet inte om det är kombinationen av väldigt blåsigt väder utanför fönstret och frossandet av kriminalromaner eller om jag alltid känner lite smått obehag när vinden lever om ute på gatorna. Tåls att fundera på. Planen var att storstäda efter kursavslutningen i förmiddags men hm sedan insåg jag att det finns tid för det imorgon ;)

Jag försöker förgäves ladda fram första "VM-truppen" men mitt internet slår rekord i långsamhet idag...typiskt min otur. Träffade på vår fantastiske kvartersvärd på vägen hem och delade med mig av min bitterhet över missat slutspel. Jag har som accepterat det, long time ago, och hanterat det väldigt bra hitintills men nu när det är dags för semifinalerna ikväll...ja det är lite trist. Men vi spelar ju imorgon :D Jag håller dock fast vid att jag tycker Luleå kan ta hem skiten, märk väl att jag inte hejar på dem men jag vill att de ska vinna. För två år sedan hade jag sagt att SAIK kunde ha fått vinna. 6 tiondels sekund. Behöver jag säga mer? Nä jag kommer vara evigt bittra på dem tills vi tar vårt nästa guld :P

Nu har jag bara en av sex böcker kvar i Kathy Reichs serie...oj oj oj blir jobbigt när den är utläst. Det blir alltid som lite tomt när man hittar en serie man tycker är bra, tv eller bok kvittar, och sedan tar den helt plötsligt slut. Tuff shit. Nu måste jag sköta lite pappersarbete. Återkommer med kommentar om den första truppen ifall jag kommer åt den ikväll. //Elin

Ten-ta...meeeeeeen!

En storm av känslor. Trötthet. Nervositet. Lättnad. Glädje. Tvivlan. Likgiltighet. Ja jag pendlar ganska i humör när det kommer till tentor men vet ni vad? Nu är den sista salstentan skriven! Innan sommaren alltså. Vi ska inte ens tala om FEK-tentorna än. Så fick jag, finally, bedömning på min individuella skrivuppgift som skrevs i början av momentet. Det var rätt spännande att läsa omdömet.

Efter ungefär två stycken där min lärare gick igenom vad jag gjort bra/kunde ha gjort bättre, kom följande: "Men även om din analys håller klar VG-nivå, så innehåller den ingen referens till Unescorådet/Specialpedagogiska institutet. Skriften ingår i uppgiften och ska därför finnas med. Komplettera därför lite i din text så att du får med åtminstone någon referens till den." Tror ni att jag blev lite arg? Ja det blev jag. Mest på mig själv. Fast samtidigt på läraren. Står det att vi måste referera till något så har jag alltid med minst en referens! Okej jag kanske hade missat det tänkte jag, fortfarande ganska arg. Så bläddrade jag vidare till nästa mail som jag fått 45 min senare.

Där stod följande: "Jag kollade närmare på instruktionen igen och såg att Unescorådet faktiskt inte nämndes i samband med inlämningen som skulle göras efter seminariet. Därför behöver du inte komplettera inlämningen, utan din uppgift är godkänd." Puh! That's all I got to say. Lättnad var det ja.

När jag skrivit tentan kilade jag hem till Vikingen och när hon kom hem körde vi Zumba och när jag återvände hem kring fyra slog jag mig ner med tredje boken om Temperance Brennan av Kathy Reichs och där blev jag sittandes tills den var slut. Böcker är en fantastisk upplevelse. Jag gillade dock den första och andra boken lite bättre än den tredje men något jag verkligen inte kan klaga på i den tredje är vändningarna. I didn't see that coming om jag säger så.

Tyckte jag höra någon skrika väldigt frustrerat när vi satt och skrev tentan. Undra ifall någon fick en ångestattack...eller det kanske var "my inner voice" som snubben i Mr. Sunshine.

Vilodag med upploppet i sikte

Okej, så här är det. Det är söndag idag. Jag skriver tenta imorgon. Det är inte hockey förrän på onsdag. För Modos del alltså. Ikväll är det sjunde avgörande i slutspelets två oavgjorda kvartsfinaler. Det gör mig lite bitter. Så what to do? Jo jag har en plan.

För det första verkar det som att jag har en förkärlek för att beskriva saker och ting i diverse sporttermer idag. Det kan vara boken jag nyss avslutat som påverkar mig. Well, så länge det gör mig mer motiverad gör det då inte mig något :P Så här lyder dagens plan i alla fall: Gå ingenom plugget från A-Ö, lunchpaus, gå igenom plugget från A-Ö, paus för nöjesläsning, gå igenom plugget från A-Ö, internet-paus, gå igenom plugget från A-Ö...okej jag tror ni börjar ana mönstret vid det här laget.

Planen var att kvällen, efter en dags hårt pluggande, skulle avslutas med det nyaste avsnittet Bones. Sen insåg jag att 3an måste sända det näst nyaste ikväll eftersom de inte kunde sända det förra söndagen. Typiskt. Jag skulle fuska, men det innebär att jag kommer vara ur fas med tvn nästa söndag också :P Inte bra haha shit vilka världsliga problem :D

Time to get back to plugget! //Elin

Kakor och äckligt lim

Kakorna blev mums. Zumban gick great och hockeyn likaså. För övrigt har jag blivit påmind om varför jag inte skickar brev/använder ett blött papper för att "aktivera" klistret på frimärken och för att stänga kuvert. Blääääää, räcker det som kommentar?

Jag råkade ut för en vurpa mitt på övergångsstället på vägen hem. Mitt knä sa aj. Mitt huvud sa, yey snygg räddning av en potentiell totalkrash ;) Slänger upp lite bilder imorgon, inte från fallet men från baket :P Jo just jag har lånat fler av Kathy Reichs böcker, den avslutande delen på den första boken gjorde mig inte besviken. VI får vänta och se huruvida de övriga fem är lika bra :)

Godnatt gott folk! //Elin

Obeslutsamhet och undanflykter

Jag är väldigt besviken/arg/irriterad på mitt stickningsprojekt som hade sådan potential att bli så himla bra, men som nu är väldigt nära upprivning. Jag vet inte om bilderna nedan kan förklara varför min vision är hoppad och stampad på...ni vet ju i och för sig inte hur bilden i mitt huvud ser ut men om jag säger som så här, halsduken i nuvarande form är dubbelt så bred för att det hela ska bli ens halvvägs till lyckat. Dags att ta ett beslut, sticka klart och använda den på annat sätt än tänkt eller riva upp och börja om från ruta ett...yey



Varför kunde jag inte ha börjat fundera på det här lite tidigare istället för att lite på att beskrivningen
skulle passa in på det jag tänkt mig...grattis Elin, nybörjarmisstag big time! kanske ska använda
den som filt istället...den är ju väldigt varm i alla fall.

För övrigt verkar det som att vädersnubbarna hade rätt även när det gäller Norrland eller åtminstone Ume. Här skiner solen och just nu är det 12 plus ute...eller ja solen ligger på min termometer så kanske inte så tillförlitligt. Nu ska jag jobba på det här med att vara en duktig student. Wish me luck! //Elin

Meteorologernas sanning och lördagsmys

Fredagsmys igår, lördagsmys idag. Det finns inget bättre än lugna helger i mina ögon. Bara tentan som stör lite men...ja vem vet jag kanske blir lite klokare av den på köpet ;) Idag ska det bakas kakor med vit choklad och macadamian nötter :D Innan dess ska vi minsann hinna med att Zumba och så blir det till att ha hockeyn igång på datorn medan vi bakar.

Enligt vädersnubbarna ska det bli en varm och solig helg. Jag läste bara rubriken på nyhetsrutan för SVT och drar därefter slutsatsen att de säkerligen menar att södra Sverige kommer få en varm och solig helg. Fast det är ju hela 0,1 grader ute nu, kanske som räknas som en varm dag när klockan inte ens har passerat tio :P

Så ska det låta is back, halleluja! Först och främst så kan man inte annat än att älska Peter Settman. Sen och främst så är det ju ett så otroligt trevligt program även om det är som allra bäst när man kan titta på det med familjen. Jag har inte hittat något negativt med de nya pianisterna heller, verkar kunna sin sak.

Greger har namnsdag idag. Kul för alla Gregers där ute i världen. Namnsdagar är tydligen bara något kristet påhitt (märk väl att jag inte kritiserar kristendomen utan namnsdagen som påhitt) som dök upp för att födelsedagar skulle betonas mindre...det gillar jag inte. Igår hade kronprinsessan namnsdag = flaggdag = fjantigt. Nej jag är ingen motståndare till kungafamiljen men jag är då inget fan heller. Känns föråldrat. Speciellt det faktum att vi ska flagga för deras namnsdagar.

Time to get busy, en sammanställning kvar att göra och sedan ska det pluggas järnet! Än så länge befinner jag mig någonstans mellan irritation och förståelse i min kära pluggsnurra :) //Elin

Tomtar på loftet och framtidsplaner

Sådär, då var jag anmäld till Företagsekonomi A53 30 hp HT11. Det kändes bra. Läste nyss ett mail och insåg att jag ville klicka på gilla men kom fram till att, nej det går ju inte för jag är inte på fejjan :P Skadad för livet. Tänkte uppdatera er på stickningsfronten som legat i lä ett tag. Jag har äntligen beslutat mig för att sticka klart först...innan jag eventuellt river upp. Det tror jag är nyttigt för själen. Lite spännande färger på bilden men det får ni ta, garnet är snäppet mindre grält än vad det ser ut att vara.


För övrigt skriver jag kom-ihåg-listor på limpförpackningen (imorgon ska det bakas kakor hos Vikingen :D) och så har jag slagit in en liten surprise till någon ovetande. Det ni. Eller egentligen slog jag in det för någon dag sedan men jag glömde lägga upp bilden ;)

Så glad gubbe på er tills vi hörs igen! //Elin


Sista apelsinen och en liten paus

Apelsiner är som godast under vinterhalvåret men nu börjar de bli tråkigt torra igen. Blodapelsinerna är fantastiskt goda men från och med nu kommer jag stå över "vanliga" apelsiner till nästa vinter :P Apropå frukt, visste ni att det är ett ämne i äpplen som gör att man blir hungrig? Fail on me som under mina snart tre år på universitetet mer eller mindre alltid gnagt på ett äpple vid tio-fikat för att undvika att bli alltför hungrig till lunchen. Vetskapen om ämnet som gör mig hungrigare fick mig att ge upp äpplena, som jag är rätt less på, för annan frukt.



Problemet är att det är så behändigt med äpplen. De behöver inte skalas eller delas eller något annat för att de ska kunna ätas. Apelsiner måste skalas och de är rätt söliga, men oh så goda. Bananer måste skalas även om det är fort gjort. Ja vad mer kan jag komma på. Nä det får räcka med de vanliga kurserna.

Nu har jag varit i kontakt med studievägledaren på handelshögskolan. Jag ska läsa 30 hp Företagsekonomi A53 till hösten. Dock måste jag kontakta lärarprogrammets studievägledare igen så att jag inte "mister kopplingen till programmet" som den förstnämnde uttryckte det. Så tillbaka till ruta ett fast med lite mer info. Jag är nervös, det ska erkännas. Det är alltid lite spännande/nervöst att byta institution för man vet inte vad man kan vänta sig. Men än är det långt kvar och innan dess kan jag ju alltid vara nervös inför praktiken som drar igång om ca två veckor ;P Kanske ska koncentrera mig på tentan först. Så får det bli! //Elin

Fredag och Kathy Reichs

Tv-serien Bones är en av mina favoritserier, av många, och för ett tag sedan fick jag vetskap om att Dr. Brennan är baserad på en kriminalförfattare - Kathy Reichs. Så eftersom jag gillar Bones tänkte jag aha det här måste jag kolla. Kathy är nämligen med och arbetar med manusförfattarna för att allting ska vara så verkligt som möjligt. Nu vet jag inte om ni är insatt i serien men antroprologen (hm ev. felstavat :S) Temperence Brennan aka Bones skriver även böcker och huvudpersonen i dessa heter Kathy.


Det trickiga blir när jag vill förknippa Bones med Tempe i boken, för Brennan i serien är inte baserad på huvudkaraktären i böckerna utan snarare på böckernas författare. Hm jag vet inte om ni hängde med men ja. När jag väl kommit förbi allt jämförande så har jag dock fastnat i boken som heter Redan död och den rekommenderas till alla som gillar kriminalromaner. Det tåls att påpeka att det är en serie av böcker (tror de är oberoende av varandra men jag föredrar att läsa dem i ordning) och att jag ännu endast kommit drygt halva boken ;)

+ Den är spännande och när det väl börjar hända saker händer det saker hela tiden.
+ Det ironiska "wrapen" och än så länge har jag sluppit outhärdliga klyshor,
åtminstone har jag inte reagerat på någon än i alla fall ;)
+ Karaktärerna är till en del stereotyper men stereotyper med sprickor i fasaden mao
så får man en stereotypisk uppfattning av dem vilken lite här och där blir motbevisad.

- Blir lite långdragit när Tempe beskriver sitt arbete med benen, kan vara intressant
i tv-serien men blir lite långsamt i boken emellanåt.
- De första kapitlen är något långsamma.

Så där, då får ni väga + och - bäst ni vill, jag gillar boken och det blir till att låna nästa som lektyr när jag kommer hem till Övik tror jag minsann. Nu tillbaka till läsningen och sedan...är det nog bäst att tentaplugga //Elin

Pluggets förlopp i form av pluggsnurran

När jag satt och försökte plugga inför förra tentan blev jag lite...arg...på att det gick lite sisådär och det slutade med att jag formulerade en modell av pluggets förlopp. Det blev en cirkel vilken jag valt att kalla "Pluggsnurran" och jag har nu valt att göra en illustration bara för er skull.

Egnors productions present

Pluggets förlopp

i form av



En pluggsnurra utan kaffefläckar är inte tillförlitlig, rätt ska vara rätt (även om jag personligen inte dricker kaffe ;P) Jag vet inte hur ni fungerar, men jag fungerar då ungefär sådär och det verkar fungera rätt bra också ;) //Elin

Missar och träffar

Mitt tips inför kvällens match var 6-1, 7-2 eller tvåsiffrigt för Modo :P Jag har lite svårt att bestämma mig ibland och är såklart alltid optimistisk. Tyckte det ändå kändes realistiskt när det stod 5-1 i andra perioden. Nu står det helt plötsligt 5-3 med 9 min kvar att spela. Men så kan det gå i hockey och jag är övertygad om att vi tar hem matchen. Peppar peppar!

Som väntat satte Conny Örebros första mål, däremot blev inte Zacke kvar i mål alltför länge. Med risk för att låta som en enögd Modoit tycker jag att det verkar som att domarna kör lite gulle-gull med Örebro. Eller kanske är det så att de tycker vi förtjänar att få det svårt i kvalserien eftersom vi, bortsett från det två senaste säsongerna + den här, brukar ligga rätt bra till i elitserien. I vilket fall blir jag irriterad. Tycker att domarnivån har varit svajig i år och det ska ni veta att jag inte är ensam om att tycka och att det är andra icke-modoiter som dessutom är spelare som uttalat sig om det. Och nej uttalandena jag syftar till har inte kommit då laget i fråga har ansett sig själv missgynnade.

Nä nu jädrar tar vi hem det här! 8 min kvar, heja Modo! //Elin

Kvalserien och friska vindar

Det här med kvalserien är ju som lite nytt och...ovant. Första matchen spelades dock mot ett "välkänt" lag och även Rögle har jag ändå ett hum om vad de är för pysar. Däremot har jag som aldrig behövt ägna några av de andra lagen en tanke. Mora har väl varit i Elitserien hyfsat nyligt ändå så det mest outforskade laget, ur mitt perspektiv, blir då Örebro. Eftersom vi spelar mot just dessa sörlänningar ikväll tänkte jag att det kunde passa bra att luska ut lite om dem.

HC Örebro grundades tydligen 1990 och som det verkar, efter en kvick skumläsning av deras historik på hemsidan, så har de inte hållit sig i allsvenskan alltför många säsonger. Men nu är alltså laget i kvalserien och har en chans att ta sig till Elitserien för första gången ever om jag förstått det rätt. Kul för dem, synd att det är andra lag som tänker motarbeta det :P

För sakens skull kollade jag upp spelarna för att se ifall jag känner igen några namn. Det tåls att sägas att jag inte har speciellt bra koll på spelare i andra lag överhuvudtaget utan de namn som fastnar är oftast de som utmärker sig på ett eller annat vis. Huruvida de är duktiga eller inte...ja det kanske jag inte alltid har ett hum om ;) Sen brukar det av någon anledning vara ex-modoiter som har en tendens att göra mål när vi spelar mot deras "nya lag". Pierre Hedin SSK och Andreas Molinder LHC har varit duktiga på det i år...shame on them :P

Thomas Enström - Tommy och Tobias Enströms brorsa, född i Övik och har spelat för Modo/Höga kusten mer eller mindre hela sin karriär. Var utlånad till Björklöven och Mora under sin sista säsong i Modo (09/10) och har denna säsong spelat i Vålerenga och nu spelar han då i Örebro.

Marcus Jonasén - Är född i Örebro, spelade i Modo säsongen 07/08 och har efter det spelat en säsong med Leksand och resterande med Örebro som han då spelar med nu.

Michal Zajkowski - Zacke har spelat i Modo större delen av sin målvaktskarriär men har väl oftast varit andremålvakt. Personligen tycker jag att han är en bra målvakt men när han spelade i Modo var det väl stabiliteten i hans målvaktsspel som varierade lite väl mycket från match till match som gjorde mig lite orolig. 75% i räddningsprocent om mina källor stämmer...senast mot Rögle släppte han in 7 mål vilket kanske säger mer om matchen/laget/motståndet än vad det säger om honom.

Conny Strömberg - Född i Övik, spelade juniorallsvenskan med Modo J20 92/93 & 93/94 men sedan dess har han endast spelat säsongen 99/00 i Modo då i A-laget. Tydligen har han spelat i både Tyskland, Österrike och Slovenien nå vändor. Även om eliteprospect säger att han spelar i Asplöven nu så...är jag helt övertygad om att han spelar med Örebro för det har varit sånt snack om att oj oj oj övikspojken Conny Strömberg får möta Modo... jag känner att jag i denna stund litar smådåligt på den nämnda sidan för jag är mer eller mindre övertygad om att han spelat i KB65 också...jaja jag orkar inte gräva djupare än så :P

Well jag vet inte om jag känner mig så upplyst men nu har jag ju luskat fram en del i alla fall. Jag hoppas att vi vinner stort ikväll så att vi får en fin målskillnad och framförallt en 3poängare ;) //Elin

Radioapparat och prat

Ibland har jag radion igång under natten och imorse vaknade jag av en skrikandes/gråtandes kvinna. Hon hade tydligen vunnit något. Kul för henne och jag antar att jag har henne att tacka för att jag kom upp i hyfsad tid. Jag har nämligen gett upp tanken på att lyckas ställa mobilväckaren så att den faktiskt ringer när jag vill...eller överhuvudtaget. Jag gett leta fram min riktiga väckare och köpa batteri till den tror jag. Huvva, tanken på att vakna av en tjutande/pipande väckare får mig att rysa. Fast den är nog inte värre än signalerna som finns tillgängliga på mobilen.


Det är lite dumt. Alltså inte det med väckare. Eller det också. Nu tänkte jag på peddan. De tycker att det är okej att komma ut med information om tentan sådär två dagar innan. Nä okej det är fyra dagar innan och så var det sist också. Men jag vill som veta vad de har att säga innan jag börjar plugga på allvar för ifall jag börjar fokusera på en sak som inte ens hör till...ja då måste jag ställa om sen och ja det är inte så lätt...många ja där...



Igår slog FBK ut BIF vilket innebär att FBK möter AIK i semin. Precis som jag ville och jag hoppas att jag inte får äta upp att jag sagt att FBK har större chans att krossa AIK än vad BIF skulle ha haft. Jag har iofs inte sagt att det kommer hända men jag hoppas. Big time. Jag har egentligen inte så mycket emot AIK. Eller alltså det är lite som Petter Northug. Jo jag har ganska mycket emot dem. Både AIK och Northug ;)

Däremot är inte AIK det enda laget jag "ogillar" i hockeysverige. Vi kan säga så här istället, Modo är det enda laget för mig. Sedan sträcker jag mig så långt att jag är passivt fan till Björklöven så länge de inte spelar i samma division som oss :P Tja norrlandslagen ogillar jag väl lite mindre. Men så länge de spelar i samma division som oss så... ;) Nu hoppas jag i alla fall att Luleå skärper till sig och tar hem matchen på lördag för ifall de låter DIF ta ikapp då är det kört vill jag påstå. Känns inte positivt för LHC men vi ser väl.

Blev mycket text idag men det får ni ta :P Nu ska jag ta och dyka ner i de oh så intressanta böckerna //Elin

Härliga ord och krossat glas

Jag skulle skriva "smådrygt" när jag chattade med en kompis imorse men lyckades med en magisk felstavning och det blev istället "måsdrygt". Underbart, så fundera inte alltför länge när jag i framtiden säger måsdrygt för finns det något härligar än sådana ord. Kissekasst är ett annat djurinspirerat ord som är rätt användbart. Hm kommer inte på några fler för stunden men det finns säkert många.

Just nu sitter jag här smått illamående på grund av att jag tappade ner ett parfymprov inne i badrummet. Den gick sönder om ni inte förstod det och trots skurande med diskmedel (enda rengöringsaktiga jag har tillgång till just nu) och att jag vädrat för fullt verkar parfymstanken satt sig i väggarna :( That sucks. Jag skojar inte när jag säger att det stinker. I vanliga fall är det en parfym som doftar gott, i så här stor och koncentrerad mängd så STINKER det.

Tur att jag fick lite skolarbete gjort imorse för tack vare det ovan nämnda funkar ingen del av hjärnan speciellt bra. Där fick jag för att jag bestämde mig för att städa badrumsskåpet. //Elin

Lill-lördag och skrällar

AIK tog sig visst till semifinal igår. Lät det som att jag missat det fram till nu? Som om det hade varit möjligt. Det enda jag tycker är bra med det är att HV71 "de svenska mästarna" fick känna på hur det är att åka ut i kvarten året efter man tagit guld. Ikväll hoppas jag att Luleå ser till att slå ut DIF och att Färjestad kan ju göra detsamma med BIF för de senare nämnda har troligast inte en chans mot AIK. Inte för att jag vill vara sån men det är dumt att ljuga om mina åsikter. Så var det ju SAIK-LHC. Där är det döläge så jag återkommer när någon kan slå ut den andre.

Jag håller på att bli galen på den ny-gamla mobilen jag har för tillfället. Vi kommer inte överens och av någon anledning så ringde inte alarmet imorse heller och nu har jag ställt om klockan så att det går rätt...kanske är för att jag har larmet inställt på mån-fre och det är ju faktiskt lill-lördag idag. Hahaha oj vilken humor.

Oj Ingvar Oldsberg hotar med att lämna SVT :O Äh jag lyssnar på ett halvt öra på Adam och Gry eller vilka det är på Mix Megapol på morgonen. Har haft på radion på under natten, kan hjälpa mot dålig sömn ibland. Jag har inte listat ut varför men det kanske är det att jag bestämt mig att det funkar så och då funkar det. Inbillning är ett starkt vapen.

Kanske jag borde börja plugga på tentan...inväntar fortfarande information om vad vi ska ha läst...suck. Men oj va dagarna flyger iväg, snart är det minsann april :O Nog med funderingar kring det, imorgon ska vi krossa Örebro så kanske Conny Strömberg inte tycker det är så kul att möta Modo längre. Do toho Modo! //Elin

Ost och möra ben

Eftersom min mobil har slutat att ta emot sms så har jag nu lånat en gammal av min syster. Konstaterade igår, när jag skulle ställa in alarmet, att jag kommer att få en hjärtattack varje morgon på grund av signalen. Det jag däremot glömde konstatera var att klockan på mobilen går väldigt väldigt fel.

Jag skulle vakna halv åtta av väckaren. När klockan var halv tio var mobilens klocka 06.58. Egentligen var det väl ingen fara på taket eftersom morgontiden jag skulle passa var Zumba med Vikingen och det hade troligast varit lugnt ifall jag blivit lite sen. Jag hann dock i tid och efter Zumba Cardio Party (40 min) så åt vi lunch, hämtade ut våra tentor och tog oss en promenad ut till Ica Maxi (ca 40 min) och strosade runt lite på Strömpilen innan vi var och handlade och återvände hem (20 min med mat att bära). Vi kan väl påstå att vi fått vår dos av motion för dagen.

Jag är väldigt mör i kroppen i alla fall, men då är det tur att jag kan ta det lugnt resten av kvällen :) Nästa tentamen på måndag (21 mars) och sedan en vecka till nästa kurs och den 31 mars bär det av hem till Övik för praktik som börjar 4 april :)

Just, jag skulle ju försöka ställa om mobilklockan nu i eftermiddag men då hittar jag inte åt vart jag gör det?!?!?! Risken finns att det är under grundinställningar och den delen av menyn är lösenordsspärrad?!?!?! Tror ni jag håller på att bli galen eller? Det här är anledningen till att jag hatar ofrivilliga mobilbyten, det blir aldrig bra och det är sällan någon som kan känna sig nöjd... //Elin

Språklektion och straffar

Ikväll har jag haft språkkurs eller snarare språkutbyte med min slovakiska granne :D Väldigt trevligt och lärofullt så jag tänkte dela med mig av min nyvunna kunskap innan jag börjar överväga att slänga omkull mig :P

Volam sa Elin Egnor. Som zo Svedska (det ska vara ett v ovanför s:et men vet inte hur jag gör sånt på min dator...). Studujem za ucitelku (samma här över s,u och l). Nehovorím po slovensky. Som unavená! Ahoj!

Och vill ni veta något? Den slovakiska spelaren Satan heter inte det utan han heter Satan med ett v över s:et vilket innebär ett heeelt annat uttal men de skriver aldrig ut dem när de är utanför Slovakien för ingen fattar det ändå :P Men nu fattar jag, så bli inte förvånad när jag skriker shaaaatan ifall han gör något dumt i VM :D

Till en annan dag ska jag ha kollat upp hur jag skriver de där v:na eller mackorna som jag valde att kalla dem efter att ha frågat Zuzana vad de heter. Hon sa något som är omöjligt för mig att uttala så jag kalla teckent för macka ;)

En poäng i Södertälje. Kunde gått bättre men samtidigt kunde det gått sämre. Heja Modo, nu tar vi hem vinsten i nästa match! Var målregn mellan Örebro - Rögle såg jag...hehe :P //Elin

Pedagogiska tomtar och hockeykväll

Ikväll är det hockey. Det behövde jag nog inte ens tala om. Jag ska dessutom få lära mig lite mer slovakiska :D Än så länge kan jag säga vad jag heter (Volam sa Elin Egnor) och säga glass (zmirzlina) samt heja på Modo - Do toho Modo, do toho! Jag har försökt lära mig att gratta någon på födelsedagen...men det är väldigt svårt att säga och nu kommer jag inte ens ihåg hur det stavas :P

Så nu ska jag värma upp rösten så att jag kan skrika på ett hälsosamt sätt när Modo gör mål :D Imorgon blir det redovisning av vad jag lyckades med/ inte lyckades med när det gäller tentamen jag skrev i februari. //Elin


Veckodagar och virrvarr

I torsdags konstaterade jag högt och tydligt, mest för mig själv, att "ja just det, jag har ju tvättid imorgon, det får jag inte glömma" varav Boden gav mig en idiotförklarande blick med kommentaren "eh du höll ju på att tjata om att du hade tid den 15:onde". Tänk att hon hade så rätt så. Jag var helt övertygad om att det var "imorgon".

Inte nog med det, igår under ett av mina samtal med lillasyster så konstaterar jag besviket "damn, jag har tvättid imorgon...det hade jag förträngt". Grattis Elin säger jag bara. Om jag inte minns fel har jag dessutom lyckats med att tänka samma sak under fredagen.

Vad blir då slutsatsen av det här? Jo mitt undermedvetna talar om för mig att jag vill ha måndag för då börjar kvalserien och jag kan återigen njuta av att följa Modo. Som tur är för mig så är det faktiskt måndag imorgon och ännu bättre, jag har inte tvättid förrän på tisdag ;) //Elin

Modo och Meloditrams

Eric Saade, alias jag-duschar-på-scen och glasspräckaren, vann ikväll. Great. The Moniker och Swingfly hade varit värdiga vinnare. Kul för Saade men nä jag kommer inte kunna vara stolt över vårt bidrag i Eurovision.

I övrigt läste jag följande som någon okänd människa postat på Facebook:
"Tänker ökenvandra tillsammans med Modo hockey. Skulle jag lägga mig ner och dö
nu skulle jag aldrig förlåta mig själv. Det gäller att älska kvalserien! Älska situationen
eller dö på grund av den. Och jo- ishockey kan betyda precis såhär mycket. Jag
längtar till första matchen i Fjällräven Center"
Kunde inte ha sagt det bättre. För övrigt publicerade någon fantastiskt själ
följande på Fjällräven Centers sida på Facebook:
MODOIT är het - jo tack vi vet. Snygg och läcker, Tack de räcker.
MODOIT är smart, Så uppenbart! Alla vill se oss fall men vi
MODOITER slår sönder dom alla.
Tre ord räcker, Vi föddes läcker!
MODOITER är heta, det ska alla veta!
Jag rappade lite för mina syskon + Vikingen över Skype. De tyckte nog inte att jag var så bra men jag tror jag ska fortsätta rappa det ovan skrivna för skojs skull ;) Nu är det tydligen någon som ska socialtränas hahaha jag får magont. Jag är tydligen inte mer än två centimeter när jag är på datorn :( //Elin

Muffins och Melodifestivalen

Jag lyckas aldrig baka fina muffins, men 9 av 10 gånger blir de minsann delicious :D Det är ju det som räknas sig. Nu är det snart dags för Melodifestivalen och eftersom Boden flytt stan kan jag inte tvinga henne att se den med mig i år :P Som tur är så finns det andra i korridoren som frivilligt tittar så snart blir det till att sätta sig bekvämt i soffan och hoppas att Marie och Rickard inte är sämre än vanligt...jag gillar inte Marie Serneholt som programledare ifall jag glömt nämna det :P

Mina fingrar korsas för Nicke Borg, The Moniker och Swingfly. Så länge The Playtones inte vinner så är jag nöjd ;) //Elin

Sol och trasiga örngott

Är det inte typiskt att ens favoritsaker går sönder först? Kan i och för sig bero på att de sakerna är de som används mest...som till exempel min favorittröja som fått ett liiitet hål :( Eller det bästa örngottet ever som gick sönder i tvätten. Det var tyvärr väldigt väntat men jag hade hoppats att det skulle leva liiite längre.

Inte alls nött...

Mönstret går fortfarande att ana...en gång i tiden var färgerna väldigt starka :P

Få se...hockey på tvn, middag till magen och så kanske lite bakning till kvällen. Jag har svårt att förstå att folk inte uppskattar lugna helger där du inte behöver ta hänsyn till någon annan än dig själv och möjligtvis familjen. Men det är väl kanske bara jag :P //Elin


Helg och uppskjutna "läxor"

Det blir aldrig som jag planerat. Eller jo, när jag följer planen. Problemet är ofta att jag njuter liiite för mycket av den tid jag har på mig för att slutföra något när det gäller mitt eget liv. Det är en annan sak ifall det jag ska göra påverkar någon annan men just studierna...ja jag får det alltid gjort i tid men om jag följt planen hade jag lämnat skolan innan jag klev in i helgen.

Fast samtidigt, vad är det som är så kul med att göra som man tänkt? :P Apropå att göra som man tänkt sig...jag börjar överväga att riva upp hela min långa halsduk. Det kanske jag har nämnt redan...känns inte så bra. Dock tror jag att jag ska följa Vikingens råd och sticka klart först för att se ifall det verkligen blir en sådan katastrof som jag befarar. Det är ju ändå bara 1-2 nystan kvar så lika bra det...så får jag ta beslutet om att eventuellt riva upp senare.



Soligt som bara den ute, 0,5 plusgrader. Inget snöoväder idag med andra ord. Fast den gamla snön behöver ju ny snö för att försvinna om ni inte visste det. Så vi får nog stå ut med att det kommer snöa ett x antal gånger innan den riktiga våren tänker titta fram. Enligt aftonbladets beräkningar kommer våren till Ume den 5 april och till Övik den 4. Så vet jag inte vad de definierar som vår men det är väl att det ska vara över 0 i sju dagar...

NU närmar vi oss kvalseriens start och antingen den 3e eller 8onde april ska vi på hockey :D Mora tycks vara det sista laget att ansluta till serien, kul för dem. Jag vet inte riktigt vilket annat lag vi ska ta med oss tillbaka till Elitserien men det lär vi väl se :P Back to work!//Elin

Ålder och snöflingor

Har ni någonsin funderat på hur gammal folk skulle tro att ni var ifall de bara kunde höra er? Eller ifall de bara såg er på håll och skulle bedöma ålder? Kanske ni klurat på från vilket land ni "ser ut" att komma ifrån? Jag ser tydligen tysk ut enligt vissa. Undra hur någon som aldrig träffat mig skulle beskriva mig som person. Ja och så var det ju det här med första intrycket. Alltihopa varierar såklart men det hade varit spännande att få höra lite olika perspektiv från okända människor :P



Det lär såklart bero på ganska många olika faktorer, när, var och så vidare men återigen...det hade varit intressant. Tänk ifall man kunde se in i andras huvud och få se deras bild på en själv haha det skulle vara
MYCKET intressant.

<- Elin i någons huvud? :O

Elin i någon annans huvud? :P ->

Jag har ju fått höra både att jag är 30 och 15, att jag är tysk och att jag har ett androgynt utseende så jag skulle nog inte bli förvånad ifall någon såg mig som ett spöke eller som en bakelse haha


Det finns massa versioner av Elin Egnor, undra vem du har träffat? ;)

Elins slutord: Du ÄR den du vill vara//Elin

Mobildjungeln och riskokning

Min mobil är s.t.ör.d. Därför har jag finally beslutat mig för att köpa en ny. Jag ser det som en investering men problemet är ju då vilken jag ska välja...Jag är rätt kinkig då det gäller mobiler och jag vägrar betala mer än 1000 för en. Gärna skulle jag köpa en för 200 men i den prisklassen hittar jag ingen som jag kan tänka mig.

För tillfället sitter jag på prisjakt och jämför några. Just nu står det mellan dessa men ja det är lindrigt att säga att jag har svårt att bestämma mig. Någon som har något bra tips att komma med?

Något annat som tränar bekymmersrynkorna är stavningen på den "go go"-ramsan min korridorsgranne lärt mig på slovakiska. Ramsa var väl att ta i, men jag har fått lära mig hur de hejar. Dotto ho var tydligen nära men inte rätt. Så nu funderar jag på ifall det kan vara något i stil med dot toho, do toho, dott oho eller om jag kanske saknar en eller flera bokstäver :P Tack vare att jag förutspådde kallare väder/mer snö igår straffas jag med att inte få veta den rätta stavningen förrän måndag :P Så jag har gått om tid att hitta på alternativa stavningar :D

Lagade förresten en hög matlådor nu i samband med lunchen och stod och svor över att plattan där jag hade riset inte kunde lugna ner sig när jag vred ner så att riset inte skulle koka över...jag vred ner plattan där jag hade spaghettin. Inte konstigt att den däremot aldrig började koka haha grattis Elin. Det tragiska är att det inte är den första gången jag vrider ner fel platta, minns ni när jag stekte blodpudding sist kanske? :P Så det kan gå.

Nu ska jag käka och kika vidare bland mobilerna! //Elin

Helgdagar och halsdukar

Innan jag ger er en uppdatering av hur det går med halsduksstickandet tänkte jag dela med mig av en uppenbarelse: vi har väldigt många "mat-dagar" i Sverige. Häromdagen var det tydligen pannkakasdag, så den 25:e är det som sagt våffeldagen, så har vi ju semledagen, kanelbullens dag, kladdkakans dag osv. osv. Jag hade diskussionen med min slovakiska granne och även om en del av dem är mer eller mindre "inofficiella" så finns de ju. Skål för det!

Så har jag fått lära mig att jag ser tysk ut :P Nä nu till stickandet.

Jag är lite tveksam till bredden...men den är lika bred som den i beskrivningen. Jag kanske skulle ha haft den här funderingen någonstans mitt i det första nystanet och inte när jag ska påbörja det sista :P Well det kommer nog bli great i vilket fall, den är väääldigt varm i alla fall :D

Landskampen på 3:an, det missar ni väl inte? //Elin


Våfflor och medborgarskap

Såg just att vi får studiestödet på själva våffeldagen. I år ska det minsann göras våfflor, har ju mitt våffeljärn ståendes i bokhyllan :D Mumma! Efter en effektiv morgon börjar vara less på att vara effektiv och tankarna flyger alltmer iväg åt andra håll...

En riktning råkar förvånandsvärt vara hockey. Beslut om stora rinkar i OS 2014 har visst tagits nu, den ni. Vilket får mig att tänka på att JVM spelas i Sverige 2013/2014. Hoppas att Övik/Umeå får det! Undra när de tänker besluta kring det...I övrigt är jag less på att HV71 inte kan spöa skiten ur AIK. Fast samtidigt har jag inget emot ifall HV åker ut redan i kvarten. Ja och så var det ju de där förbaskade tentaresultaten som vi mer eller mindre blev lovade att få tillgång till idag eller snarare igår.

Snart är det dags för Earth Hour 2011, bilden är från 2010 års "firande". Jag vet inte riktigt vad jag ska säga annat än att vi ska "fira" Earth Hour. Känns konstigt men så får det bli. Jag hoppas på att det blir lika trevligt ifjol om inte trevligare :)

Eftersom jag lite nu och då stör mig på Spotifys shuffle så lyssnar jag nu på min 4 dagar långa spellista efter artisterna i bokstavsordning. Jag har inte kommit till B än. Nä nu får pausen vara över, 4 kapitel kvar och eventuellt ett referat innan jag ger mig själv fritid för resten av dagen som belöning! //Elin


Distans-Zumba

Alldeles strax ska något historiskt ta vid. Jag och Vikingen ska träna Zumba tillsammans...på distans. Pricken över i:et hade varit ifall vi faktiskt varit uppkopplad med webbkamera och allt men vi sparar det till en annan gång ;) Kvällens pass handlar mer om att känna pepp när vi kör passen själv vilket innebär att vi på given signal kommer att köra igång våra instruktionsfilmer och efter passet tar vi ett lite snack på telen. Den som inte låter tillräckligt trött kommer få bakläxa ;D

I sommar kommer vi Zumba i (korridors)köket under de veckor vi jobbar. I övrigt har jag insett att jag kommer hinna med max en till modo-match innan kvalserien är slut. Må så vara men den enda matchen ska jag minsann på! Bäst att jag avslutar här så att jag inte är mitt i skrivandet när startskottet går :P //Elin

Semlor och paltkoma

Så var semlorna färdigbakade och uppätna. Inte alla men tillräckligt många för att vi skulle få paltkoma. Jag ödslar ingen tid på att beskriva dem eller förloppet utan istället får ni se själv :)

Eftersom varken jag eller Vikingen gillar den traditionella sorten är fyllningen i den vänstra chokladmousse med chokladbitar i och banan och i den högra vaniljvisp och blåbär :D Får tacka vår klasskamrat Patrik som kom med den snillrika idén att he mousse i!

Vikingen tog det väldigt bokstavligt när jag sa åt henne att hon borde toppa sin med en bananbit :P Fina mästerverk och goda :D

För övrigt kommer jag inte ihåg ifall jag nämnt den vänskapliga rivaliteten som lett till diverse gliringar som åkt upp på en del dörrar :P Oundvikligt med en Timråit och en Modoit i samma korridor. Jag mötte vår kära Timråi igår och väntade bara på en kommentar angående kvalserien men jag slapp förvånansvärt nog undan. När vår kvartersvärd kom förbi mitt i baket idag och sa "stackare, vad dum de är med dig" så sa jag glatt "nej nej det är ingen fara med mig det är ingen här som sagt något och jag börjar återhämta mig nu"...när jag säger det styr han igen min dörr så att jag ser vad han syftade på.

Oj oj oj nu ligger du risigt till Andreas! Btw, om jag inte lagt upp en bild på den nedre lappen tidigare så är det en lapp vår käre Timråit satt upp och efter en del förskönande från min sida så passar den mycket bra där :D För sakens skull bör påpekas att Timrå inte heller gick till slutspel och i och med ingemansland kommer vi dra in pengar medan de går hemma och gör ingenting ;) Min spåkvinne-gen gav mig en framtidsvision som jag delade med mig av som tack för kvalserieskylten.

Känner mig lite taskig som drog in Anton Lander i det hela men det får jag ta :P Kanske ska passa på att återigen påpeka att det är vänskaplig rivalitet som är nyttig för själen. Timråiten i byggnaden bredvid tyckte åtminstone synd om oss Modoiter, det ska han ha cred för fast som sagt hellre kval än ingemansland för vi tänker då minsann inte sabba kvalet så att vi åker ur, det kan ni drömma vidare om!

Nu ska jag sticka och vila ner semlorna :) Hej så länge! //Elin


Fettisdagen

Egentligen borde det vara väldigt kallt och isigt idag. Fett-is-dagen...fett-mycket-is-dagen haha nu var jag minsann rolig. Ja is har vi gått om i Ume i alla fall. Idag ska det bakas semlor minsann :D På internationella kvinnodagen, kanske vi istället borde våga-vägra-baka men det är så mycket roligare att göra semlorna själv ;)

Börjar bli dags att skärpa till mig och baka matbröd oftare :P

Hämtade "magkänslans anatomi" på bibblan i lördags, har endast kommit en bit in på första kapitlet men än är det rätt intressant. När författaren drog upp siffrorna som visar på sannolikheten att man ska råka ut för en flygkrasch i jämförelse med en bilolycka så kunde jag inte låta bli att skratta. Det är då bra ironiskt att det ska vara farligare att köra bil, som de flesta gör varje dag, än att flyga. Har troligast hört det där någon annanstans tidigare men ja, intressant som sagt.

Funderar på att stöka ner istället för att röja upp. Läste någonstans att det är ett bra sätt att öva stresshantering, att låta det vara stökigt och inte kommentera det något när man har folk som kommer förbi. Är en oerhört dålig vana att ursäkta hela tiden kläcka ur det "jag har väldigt stökigt men jag hoppas det går bra ändå". Det har blivit en sådan dålig vana för mig att jag till och med säger det utan att tänka efter när jag ska låsa upp dörren för att släppa in någon. Är ju lite onödigt om jag inte ens har stökigt eller även när jag har det :P

Elins slutord: Stökighet i lagom mängd är nyttigt för själen! //Elin


Meningslösa måndag

Jaha så var det måndag. Måndagar är som lite onödiga. Fast hade inte måndagarna funnits hade tisdagarna varit måndagar...om ni hänger med. Nu är kvalseriens matcher inskrivna i kalendern och jag peppar inför resten av hockeysäsongen!

Jag har nästan återhämtat mig från det apatiska tillstånd som drabbade mig efter missat slutspel. Verkar som att mina vänner insett att det är allvar för mig också för ingen har sagt något som lyckats reta upp mig...bortsett från en klasskamrat som tyckte han var väldigt rolig när han sa "ja just, du hejade på Skellefteå va?"...det fick mig att se rött och ja jag skulle nästan velat se mig själv i den stunden :P Vikingen skrattade åt det i ungefär tio minuter...ha...ha...ha...well moving on.

Så här i melodifestivaltider har jag funnit några nya favoritlåtar. Tycker först och främst väldigt bra om Sara Vargas låt "Spring för livet" och även om jag fått en känsla för låtens djup så har jag inte hängt med i hela texten. Nu har jag läst texten och låten blev genast snäppet djupare. Väldigt bra låt. Eftersom youtube-klippet eller alternativt bloggen bestämt sig för att inte samarbeta med mig får ni kolla upp låten själv om ni inte hört den tidigare!

Stickningen har gett mig big time träningsvärk i händerna så ingen stickning idag men jag tänkte att ni skulle få en uppdatering i hur långt jag kommit!

Sådär ja, det börjar ta sig ;D Nä nu hade jag inget mer som jag känner för att rapportera just nu, men som tur är för er så brukar jag ju återvända :P //Elin

Några funderingar

Tänkte bli av med några irriterande funderingar innan jag skriver klart om inkludering och tillåter mig att äta - Varför kallar man skidåkarna för löpare för? Vore det inte vettigare att kalla dem för åkare? De åker ju faktiskt skidor, de springer ju inte! Varför säger man att slutspelet LOTTAS för?! Lagen väljer ju för fasen sitt motstånd!

Inte så många funderingar men likt förbannat irriterande. Matchar mig bra idag. Orkar inte hålla fasaden uppe idag, lär inte göra det de närmaste dagarna så det är lika bra att ni vänjer er! Jag är irriterad för att alla medgångs-supportrar gör vad de kan för att gnälla på Modo. Tro inte för en sekund att jag inte är pist över att vi är i kvalserien men tro inte heller för en sekund att jag tänker börja leta syndabockar i laget eller organistationen. Vi är där vi är och jag kanske inte är expert på det sportsliga men jag är åtminstone med mitt hjärtelag i vått och torrt! Säsongen blir åtminstone längre än om vi hamnat i ingemansland...nu får vi äga ut i kvalserien istället!

Nä vet ni jag orkar inte ens diskutera det, jag känner mig lika tom som de två senaste åren vi missat slutspel. Kommer säkert bli en underbar dag på universitetet imorgon. Gliringarna lär ju hagla men det skiter jag i! Som allvänderssupporter viker man sig aldrig! Fasen va klyschig jag låter idag. Hm skitsamma nu måste jag plugga klart så jag hinner på bibblan innan de stänger. //Elin

Gött å va norsk

Har just sett damerna avsluta sin tremil och måste säga att jag näst intill har glädjetårar rinnandes nerför mina kinder, för norskornas skull. Ironiskt eller vad :P När det kom till den punkten att det var oavgjort redan, när det var helt säkert att Johaug skulle ta hem guldet dök ett fånigt flin upp och det sitter kvar än. Mitt flin alltså :P Trodde inte att jag kunde känna sådan glädje vid vinst för någon annan än mina favoriter men tydligen hade jag fel!

Grattis Norge till guldet och silvret! Björgen kanske skulle kunna lära Northug lite vett för hon är då en person som jag mer än gärna glädjs med. Såg lite kul ut när Kalla nästan stannade för att hjälpa Steira upp efter att förstnämnda råkat klämma fast norskans skida så hon föll. Det är rätt, så ska det vara.

Modo-flaggan är på sin plats i fönstret, ikväll bär det av till Berghem för Zumba och hockey. Nu gäller det och jag vet att grabbarna kommer göra allt för att ta hem matchen ikväll! Heja Modo, you can do it!!!

//Elin

Norge i all ära

Okej, kanske ska inleda med att säga som krönikör Karlsson: man får tycka vad man vill. Det innebär ju då också att jag får tycka som jag vill och jag säger då det, Norge i all ära men fy skämmes Petter Northug. JA han är en grym skidåkare men NEJ jag är inte imponerad av han, inte när han håller på sådär.

Vissa saker är roliga, andra är det inte. Att stanna på mållinjen och vänta in övriga är inte roligt, det är att håna sina konkurrenter och det är DÅLIG STIL. Vilken förebild han är, eller INTE! Ja jag blir faktiskt lite smått förbannad på honom. Precis som jag blev förbannad på Rysslands juniorer som stod och pekade finger och sa opassande saker till Sverige när de vann över oss i JVM. Det finns INGEN anledning till att håna någon annan, psykningar på en viss nivå FINE men har man vunnit så har man vunnit så för bövelen SKÄRPNING!

Det är osportsligt beteende och just som Northug börjat stiga i mina ögon så blir det fritt fall ner till underjorden efter det här!

Åter till att inte lyckas skriva klart inlämningsuppgiften. Kanske ska läsa lite istället. Stickningen går framåt i alla fall. Damn, snacka om opeppad Elin just nu. Imorgon gäller det. Jag mår illa redan nu och jag tvivlar att jag kommer kunna bete mig som människa imorgon. Nerver kallas det. Det är nervigt. Så nervigt att jag inte ens förklarar för er vad det handlar om, känner ni mig så vet ni. Nervigt var ordet. Nervvrak nästa. Inte riktigt så illa men inte är jag på topp inte.

Nu glömmer vi det. Skriva. Läsa. Sticka. Slöa. Jag älskar fredagar. Kan garantera att jag kommer återkomma senare idag med en utläggning om egentid. Känns nödväntigt eftersom vissa inte verkar förstå poängen med det. Over and out for now//Elin

Vind och havregryn

Det sägs att havregryn är nyttigt. Tydligen ska man få tjockare hår av att äta det. I och med att jag vuxit upp med lärdomen att havregrynsgröt är en stadig och nyttig frukost så gör jag mitt bästa för att trycka ner det varje morgon när jag är i Umeå. Det må vara nyttigt men inte är det då gott i alla fall!

Nu kommer stunden ni har väntat på - publicering av bilderna på min påbörjade tubhalsduk! :P Orkade inte ta någon bättre bild men som ni ser är den rätt så bred och än så länge inte alltför lång. Jag lovar att jag ska hålla er uppdaterade om hur det går!

Lilla spöket fick följa med som stick-stopp :P Stickorna är lite för korta för mitt ändamål, vilket jag har mig själv att skylla, men jag tejpade fast en papperklump i ena änden av stickan så att maskorna inte kan smita iväg :P Den är vid det här laget ca 40 cm lång och ungefär 50-60 bred.

Next up är det lila nystanet längst till vänster och sen ska de stickas upp en efter en i den ordningen de ligger :) Blir nog till att sticka lite nu på förmiddagen i kombination med plugget.

I eftermiddag ska jag iväg och Zumba med Vikingen haha det kommer bli hysteriskt kul. Har kört Zumba med syster nu när jag varit hemma och ja...hahaha jag kommer nog kunna skratta musklerna i form ifall jag inte lyckas träna dem i form ;D Sedan är det hockey ikväll och dessutom hockeydokumentär på Eurosport och Örnsköldsvik och Modo, yey klockan 20.00 så missa inte den om ni har kanalen!

Nu måste jag packa upp. Mitt rum gick från städat till kaos i och med att jag kom hem igårkväll :S Ops :P

Elins slutord: Creme Fraiche är nyttigt för själen...tror jag //Elin


Bättre sent än aldrig

Jag tänkte ta med er på en resa några dagar bakåt. Tillbaka till en tid innan helgen, tillbaka till en tid innan "ledigheten" och framförallt tillbaka till en tid innan mars kom och störde! Misstolka mig rätt, jag har inget emot mars men oj vad tiden flyger sin väg. Tydligen kommer vi väldigt snart få tillbaka den senast skrivna tentan också :S Men nu skulle vi återvända till februari.

Det var en gång en *host* liten flicka som aldrig åkt Botniabanan sedan dess majestätiska invigning. En dag bestämde sig den *host* lilla flickan och hennes lilla Vikingvän för att utmana ödet och tillsammans färdas med Botnia från Umeå till Övik. Glad i hågen och med Modohalsduken på plats satte sig den *host* lilla flickan och Vikingen på Östra stationen för att invänta tåget.


Den fina kafeterian fick behålla sitt fika för de två resenärerna hade laddat med proviant för färden. Solen lyste och den lilla flickan och Vikingen tog in sin omgivning med eftertanke.



Medan de satt där kom två män instyrandes med ett paket och våra två äventyrare väntade med spänning på att se vad som fanns under all skyddsplast. Det roliga tog slut när plasten var borta och kvar stod ett barn gjort i sten. Den fina lilla statyn hade kommit tillbaka från semester på annan ort.



Timmarna, minutrarna och sekunderna gick och det dröjde inte länge innan den lilla flickan och Vikingen tagit sig ombord på tåget. Väl ombord förundrades de över instruktionslapparna för att fälla upp och ner brickan. De var båda klistrade bakom den uppfällda brickan. De frågade sig fundersamt: Vad ska man ha nedfällningsinstruktioner till om man redan lyckats fälla ner brickan...?



Äventyrarna lämnade sedan Umeå och den lilla flickan som satt i sin egen väg glömde bort att det inte räckte med ålder, utan även krävdes destination, när hon skulle köpa sin biljett så Vikingen fick flika in och hjälpa till. Men flickan hade ju ändå en Modohalsduk på sig ;)



Efter 30 min ofrivilligt stopp strax innan Hörnefors så anlände den lilla flickan och Vikingen till Övik för att fortsätta norrut i bil. Den lilla flickan var lite besviken över det, dock väntade, krånglet men oerhört nöjd över att hon hann hem lagom till hockeyn :D

Det var historien om den lilla flickan och Vikingens fina resa till friskare vidder. Ska se till att fota min påbörjade halsduk och berätta om mina stickäventyr en annan dag. Ni kommer dock ha den turen att ni slipper att få det hela sagofierat som idag ;D Over and out! //Elin