Earth hour 2012

Ikväll mellan 20.30-21.30 släcker vi lamporna och har det trevligt :) Syrran, Gin och jag laddade upp med en promenad ner till stan för att äta den magiska bakelsen som Umeå Kommun bjussa på. Lite bilder kanske.

Sjuuuuuuuukt god! Om ni passerar Glashuset på torget innan kl.15 idag måste ni verkligen gå in och skriva upp er att ni kommer delta i Earth hour och sedan äta denna mumsiga bakelse som Nisses konditori gjort (officiellt är det inte deras bakelse men de har färdigställt dem som bjuds på i Umeå). MAGISKT god! När ni ändå är där kan ni ta och lova något också, det gjord jag och syrran.

Grym idé med ett löftesträd, jag skulle vilja ha något liknande i lägenheten så att alla som kommer och hälsar på kan skriva en hälsning :)

Jag är väl iofs väldigt duktig på det här redan men jag och syrran har dessutom kommit fram till att vi ska bli ännu bättre på att källsortera och hon ska börja duscha kortare och kallare haha Vi är ganska duktiga på att tänka miljövänligt redan men vi ska göra vad vi kan och ikväll ska vi släcka för att visa att vi bryr oss!

Så här soligt och fint var det på torget. Jag har inte varit i Glashuset förut och blev lite förvånad över att det är så pass stort när det ser rätt litet ut.

Gin tyckte också att det såg gott ut. Vi knöt fast henne i bänken utanför när vi gick in och när vi sedan vänder oss om för att kolla ifall hon sköter sig så har hon hoppat upp på bänken och sitter och spejar och försöker flörta in sig hos mannen som satt på nästa bänk och åt sin bakelse haha

Så lite vårtecken på vägen hem :)

NU tycker jag att de tekniska problemen måste lösa sig så att vi får se SM-finalen snart!!! Modo leder iaf med 1-0 än så länge och vi har spelat lite mer än halva perioden. Lehmann är tapper och försöker hålla oss uppdaterad på Twitter iaf, det gillas! //Elin



Ny frisyr?

Funderar på att klippa håret. Kort. Jag har inte haft kort hår sedan...jadu kanske när jag var...6 år? Ingen aning men det var lääänge sedan. Så nu är det kanske dags att ta steget. Som en kompis sa idag, håret växer ju faktiskt ut. Tydligen så är jag lite tuff och kaxig också och skulle passa i en kort frisyr ;) När jag nämnde att folk brukar beskriva mig som lugn var det ingen som trodde mig...månntro om jag förändrats lite på senare år :P

Det här med att testa frisyrer på internet är en fin grej. Men det är lite svårt för de frisyrer jag testar är inte min hårfärg och ändrar man hårfärg ser det väldigt fake ut men jag försöker fokusera på hur frisyren passar till min ansiktsform. Har friends, som är väldigt ivriga över idén :P, som lovat att hjälpa till att researcha men tills vidare tänkte jag slänga upp ett par alternativ som jag testade i makeover-grejen.

Lite svårt när jag inte har bilden helt framifrån heller. Jani vi får se vad det blir och ifall jag törs :P Tänkte att det skulle få hända under påsklovet isf :) Nu är det fredagsmys på gång :D //Elin


New style

Idag fick det bära eller brista. En blekning inhandlades på Coop och mitt hår är inte längre mörkbrunt. Let me take it from the beginning ;)

Före


Närbild på utväxten före



Vill påpeka att ljuset på toan gör bilderna lite missvisande färgmässigt men jag har gjort mitt bästa.

Efter:


Oj! Vilken smarrig våffla men det var ju efterbilden som vi skulle se ;)



No longer mörkhårig. Nu är håret mer orangeblond men jag ska rocka det ;D



Utväxten efter blekning. Vi kände att det var bättre att tvätta ur blekningen för tidigt än för sent. Ville INTE bli platinablond :P



Å så supersöt påskgodis, bääää det är ett får :D

Så summan av kardemumman, bra att vi riskerade ett fett misslyckande med blekningen för resultatet blev då över förväntan. Tordes väl inte ha så höga förväntningar men ändå ;) Whatcha think? Rockn'roll haha //Elin

Like the desert

Det finns många fina sidor med att ha hund. Det finns en del mindre fina också. Men jag tänker så här. Ja, jag/vi måste gå ut oavsett väder för att rasta voffsan men å andra sidan kommer vi ut bra mycket oftare tack vare henne. Det är nyttigt med luft. Sedan var det det här med våren...grus, hår...voffsan hjälper inte på något sätt till att hålla det renare i lägenheten. Jag dammsög imorse, det är redan som ett grustag på golvet. Uppsidan på det hela är att vi antingen städar oftare eller låter bli att städa lika ofta för det blir ändå skitigt lika snabbt ;)

I förmiddags blev det en helstädning av lägenheten och så en kortare promenad i solen. Tänk att jag har faktiskt varit 110% ledig idag :D Sweet! Och imorgon börjar ett moment som skulle kunna gå till historien som magiskt ;)

Igår tog grannen, syrran, Gin och jag en promenad runt grannskapet och till helgen ska C.K. (Inte Calvin Klein utan en mer epic C.K i form av syster) och jag ta och planera vårt nya "träningsschema". Jag sätter snuffar för jag vill markera att vi inte tränar för att bli slanka eller snygga, för det är vi redan :P, utan för att Gin ska få röra på sig mer och att vi ska ha någon chans att hänga med i Blodomloppet :)



Just nu, nejdå jag hoppar inte alls fram och tillbaka på tidslinjen, ligger Gin och grufsar för att det rör sig folk utanför huset. Fönstret är öppet. Märk väl att vi bor på tredje våningen så hon kan inte direkt göra något åt de som går där nere. Syrran är på praktik och hunden är sur för att hon måste dras med mig. Men det är lugnt för jag vet att hon älskar mig, innerst inne :P

Hungerspelen blir dissad som film lite varstans, ska få låna böckerna av syrran men jag gissar att det är lite som med Twilight. Bra böcker och filmer som förstör det fina med dem. Grejen är ju den att när jag läser får jag själv måla upp karaktärerna så att de passar in i mitt huvud, mycket sällan som jag tycker att filmer har skådespelare som tolkar karaktärerna "rätt". Me like books! Summan av kardemumman, filmer ska helst inte baseras på böcker eller också ska jag inte läsa böckerna om jag ser/tänker se filmen ;)

Over and out from tha house! //Elin

Dance everybody

Lördagen kunde ha börjat bättre, varit bättre, men den kommer nog tametusan sluta bra! Här låter vi friskrik, danceparty och magiska låter som bland annat Bonnie Tylers Total eclipse of the heart (ikväll jobbar vi remixen) rädda dagen! GÖTT!

Tvättmaskinen trilskades såklart. Tur att vi är vi. Vi är inte rädd för instruktionsböcker. Och inte rädd för att lösa problem. Kvinnor kan ;) Modo Dam vann, J20 vann. Modo kan! Heja oss och heja dem, J18 imorgon också let's go Modo let's go!

Imorgon måste jag återvända till verkligheten igen och sätta igång att plugga inför tisdagens tenta. Vill bara att det ska bli torsdag. Torsdag innebär avklarad tenta och torsdag innebär ett nytt moment som förhoppningsvis är så magiskt som det verkar. Entreprenörskap ftw! //Elin

Ramsor

Det här med att komma ihåg saker kan ibland vara lite lurigt. Just nu brottas jag med att skilja på diverse saker och komma ihåg när jag är ute vilken siffra och varför. Kossor betar varierat...min minnesramsa för hur jag ska räkna ut Beta. Jag tar alltså Kovariansen/variansen. Japp, peach of cake. Lite bilder på det tror jag!

Igår gick vi en prommis ut till Ersboda för att handla och hämta mitt paket från CDON, så skönt med töade gångvägar, bortsett från när det ser ut så här:

Syrran råkade kliva ner i pölen på vägen hem, när hon nästan tagit sig förbi hela dessutom :P Inte så kul egentligen men det blev som roligt där och då. Själv pratade jag i mobilen och min stackars kursare måste väl ha trott att jag blivit galen :P

Gin var inte så glad över att Karin åkte iväg på kurs och lämnade henne hemma hos mig, livet är svårt ;P

Jag "råkade" städa skafferiet igår, så fint med glasburkar. Fick låna ännu fler av snälla mamma nu när vi var hem sist :D Fick jag bestämma skulle jag ha ALLT i glasburkar, dels för att det är mer hygieniskt och dels för att det är fint :)

Fick nyhetsbrev från CDON för några dagar sedan och kunde inte låta bli att gå in och kika. Tänka sig, både säsong 5 och 6 av Bones var prissänkta så jag beställde säsong 6 (5 fanns inte inne, klickade bevaka) och fick då köpa Glee säsong 1 för 13 kronor. Riktigt kap! Skönt att få utlopp för mina shoppingscravings som jag haft länge nu haha blir lätt så när jag är snål, jag menar ekonomisk! En tidig födelsedagspresent till mig själv :) Säsong 5 kom in i lager dagen efter så jag beställde den med, som planerat, och den kom just med posten :D Glad jag blev när postmannen ringde på när paketet inte gick ner :D Yey!

När vi ändå var ute på Ersboda tog vi en sväng in på Rusta för att kolla läget. Väl där fastnade vi i hyllan för hårfärg och började fundera på om det kanske eventuellt skulle finnas en färg/toning som kanske kanske kanske skulle kunna motarbeta min nuvarande hårfärg. Det kändes inte så troligt att en blond färg skulle kunna göra mitt rödbruna hår blont men jag tänkte att det var värt ett försök. Den så kallade "ljusbrun" på den här bilden anser jag ligger ganska nära den hårfärg jag har så bära eller brista liksom.

Den blondfärgen vill jag verkligen inte ha, men med tanke på min nuvarande hårfärg kom vi fram till att det värsta som kunde hända var att min utväxt skulle bli superblond och att det inte skulle märkas på håret :P

Lite dåligt ljus i lägenheten men här ser nu hur det ungefär såg ut innan.

Måste säga att dessa bilder är lite missvisande men håret har iaf blivit lite ljusare. Funkade inte som önskat men men det skadade inte att testa. Så typiskt att mitt hår ska vara sån jädra svamp när det gäller de röda nyanserna. Well, jag gillar ju rött så ;)

Nä nu måste jag fortsätta studera, tenta imorgon bitti! Forza Elin, gör rätt, gör rätt, gör räääääätt! //Elin

 

 

 


Oinspirerad

Ja, jag tror minsann att jag utelämnar den re-cap sen sist som brukar få inleda. Vi vet nog alla att det ändå bara skulle bli fokus på det som inte skulle hända. Så är det. Torsdag idag och tenta nummer 1 om två dagar. Tänk att det hela tiden finns saker som är mycket mer brådskande än att plugga för omtentan.

Tips till alla er som läser på universitete:
1. Skriv alltid minst en mening/gör minst en uträkning på varje fråga oavsett om du tror det är rätt eller inte.
2. Ge ALDRIG upp, sitt till sista minuten och skriv ner allt du kommer att tänka på om du nu inte kan.
3. Släng INTE dina anteckningspapper om det är en tenta där du räknat på saker, lämna in ALLT.
4. Ta alltid med massivt med mat/fika till tentor så att du kan sitta och äta tills du kommer på något att skriva ifall du nu kör fast.
5. Sudda INTE (återigen främst tentor där det handlar om att räkna)
6. Uttala aldrig orden "jag tror inte det här kommer på tentan" medan du pluggar...hört talas om självuppfyllande profetia?

Ja, vi kan väl säga som så att jag är ganska kick ass på att plugga. Dock har mitt fokus påverkats av att jag läst ungefär fyra år, var nästan less innan jag började så ja vi kan väl säga att jag är hyfsat less nu. Detta har resulterat i att jag frångått mina egna regler, till exempel att aldrig lämna in med någon fråga blank. På de tre senaste tentorna har jag lyckas få två omtentor. Yey. Det dumma är väl att enda anledningen till det egentligen är att jag frångått principerna ovan. Så jag får skylla mig själv.

När jag tänker efter tror jag att det är eftermiddagstentorna som spökar. Nu för tiden har vi nästan bara tentor 14-18 medan jag tidigare under studierna alltid haft morgontentor. Jag fungerar bättre på morgonen, se där har jag en till faktor som sabbar ;)

Men ja ä int bitter, men ja, det är svårt att plugga till omtentor. Jag tycker som att jag redan kan det här och framförallt tyckte jag att jag kunde inför ordinarie tenta och då gick det uppenbarligen inte vägen. Så vad är det som saknas? Bra fråga!

Nu tillbaka till plugget! //Elin

Back in town

Har just tömt mobilen på lite bilder. Innan dess möblerade jag om vår spirit wall och några minuter innan dess monterade jag upp smycken i en vacker konstellation. Ska vi backa ytterligare så packades väskor upp, en match förlorades, mat inhandlades, gänget lämnade skogen och dessförinnan jagade jag en häst som tyckte det var jätteroligt att springa ifrån mig. Mitt i alltihop hann jag med en ridtur och en promenad med syster + häst samt hund. Produktiv dag. Tja allting är relativt.

Ja jag är sur över förlusten. Nya tag på tisdag, nu KÖR vi! Lite bilder på det kanske.

Vår spirit wall :)

Smyckena som sitter på väggen mittemot spegeln

Vi monterade spegeln förra veckan

Och då även tavellisterna :)

Hann med att lyssna på CLEOs lunchkonsert (torsdags) i lärarhuset innan skjutsen dök upp.

Fint väder även denna helg

Super-Elin made by Super-Eda :D Så superfin!

Förra helgen invigdes min nya smörgåsgrill (74 kronor :O)

Blev mumsiga mackor :D

Gin i finkläa ;)

Vad är väl ett besök i skogen utan renar som vägrar flytta på sig?

Jamen så är det, nu är det minsann snart Så ska det låta med älskade Peter Settman :D //Elin


Affärssystem och CLEO

Jaha då var man hemma i skogen igen. Skönt med luft som inte är fullt så fylld av avgaser ;) Bakpulver i håret, ger det ett försök till tänkte jag, och tankarna har svävat iväg till morgondagen. Hann med att höra CLEO lite på Campus innan jag liftade till lägenheten och efter lunch for vi hemöver. Synd den lunchkonserten inte var en annan dag för trevligt sällskap hade jag minsann också!

Imorse jobbade vi med affärssystemet Navision, tycker det är rätt skoj att utforska program som detta. Grymt att Handelshögskolan inversterat i det!

Torsdag idag, hockey imorgon :D Skoooojigt! Tar halv-helg idag, har en del plugg som måste avklaras men det ska nog lösas. Kul med tenta nästa lördag och så på tisdagen efter...not. Hoppas att vi får något för att vi inte ger oss när det gäller tentan innehållande frågor som inte borde examinerats...ja det finns inget annat än att försöka och att hoppas.

Jag är ju lite av en tv-serienörd eller vad man ska säga. Iaf så är det nu så att One Tree Hill finally är inne på sin sista säsong ever. Tre avsnitt kvar och sen är det finito. När serierna börjar komma upp i nio säsonger krävs att de ska vara sjukt bra för att det inte bara ska bli pannkaka. Men men, lite imponerad är jag av de som jobbar med att skapa dessa serier för hur ofta tänker jag inte att nä men nu måste de ju lägga ner för det här går inte att dra längre? Många gånger. Och hur många gånger hittar de på något att fortsätta med? Många gånger. Så är det.

Nämen ner och hålla koll på liten hund och tvätta bort bakpulvret kanske :P //Elin

Misslyckat

Lesson learned, inbilla dig inte att det går att tona ett askblont hår mörkbrunt och sedan inbilla sig att toningen faktiskt ska gå ur någon gång i år. Inte när man heter Elin Egnor och har hår som en svamp. Två cm utväxt uppe på skallen som irriterar just nu. Det är inte fint men samtidigt är planen att återgå till min naturliga hårfärg. Good luck chuck...Det har åtminstone blivit ljusare, är som mer rödaktig brun nu vilket inte stör mig det minste om det inte vore för utväxten.

Tanken slog mig att jag skulle försöka bekämpa det hela med en blond toning. Sedan insåg jag att det inte skulle ge ett skit. Nästa tanken var att tona det brunt igen. Dum idé med tanke på att jag vill ha bort toningen pronto. Well. Tålamod är väl kanske enda lösningen...har ont om den kvalisorten just nu. Har faktiskt endast gått 10 veckor och toningen ska enligt förpackningen vara urtvättad på 6-8 veckor så...kanske ska gnälla vidare när det gått 20 veckor och jag fortfarande är brunett, då med fyra cm utväxt :P

I övrigt är det hockey ikväll, yey! Vi MÅSTE vinna! Heja Modo! Och på FREDAG ska VI på hockey :D Can't wait!

Snart bär det iväg till momentets sista föreläsning, let's go Rangers let's go! //Elin

Världens bästa onsdag

Ja ni, igår var dagen då jag konstaterade att INGENTING skulle kunna få mig på dåligt humör. Eh ja. Det höll hela dagen åtminstone. Klarade till och med att hålla mig i min lyckliga bubbla ända in på halva kvällen då min hälsonivå havererade. Slutade med att privattaxi kom och hämtade mig från Umeå.

Idag mår jag dock bättre och tack och lov att det visat sig att jag inte har spysjuka. Jag hatar verkligen att spy. Som en kompis sa, hellre gå förkyld i två veckor än att vara spysjuk en dag. True that! Jag är alltså hemma i skogen tidigare än planerat och tack vara bästa gruppen blev det inga problem med min plötsliga hemresa. Så smidigt att vi sitter och jobbar i Google Docs, då kan jag vara med fastän jag inte är där även om jag inte riktigt är så produktiv som jag önskat.

Till kvällen räknar jag med att känna mig som en hel människa ikväll för imorgon ska jag ligga hos tandläkaren och gapa, hoppas hoppas att jag inte har några hål :S Så på lördag blir det troligast en stadsresa med järngänget och så världens bästa lördag med umgänge och skoj :D På lördag spelas för övrigt första kvartfinalsmatchen ;) Vi har räknat ut att det är hemmamatch på fredag nästa vecka så då kanske det blir till att fara på hockey :D

Nä nu lite mer chillaxing! //Elin

Slutspelsplats tjalalalala

Modo är inte bara på slutspelsplats, vi ÄR I SLUTSPEL! Modo Hockey ska för första gången på fyra år spela SLUTSPEL! Ska jag ta det igen? Modo ska spela SLUTSPEL! MAGISKT! TACK Luleå hockey för att ni vann över Växjö, tack!

Jag menar, det finns en anledning till att vi har en Lule-logga på insidan av garderobdörren ;)

Slutspelet drar igång på LÖRDAG, motstånde står SAIK för. NU KÖÖÖÖÖR VIIII! //Elin


Av ren vana

Igår när jag kom hem insåg jag att gör utför samma "rutin" varje gång jag kommer innanför lägenhetsdörren. Tänkte ni skulle få följa med på resan från ytterdörren till kontoret i en liten bildberättelse :)

Tro det eller ej, men det första som händer är att jag trasslar mig ur handsfreen, stänger av musiken och dumpar mobilen på glasbordet i hallen (glömmer fem minuter senare vart jag lagt den...).

Eventuell halsduk, mössa och vantar åker upp på hatthyllan för att
ventilera efter en hyfsat hurtig 30minuters promenad ;)

Skor av, ja det var väl ganska väntat. Orkar dock aldrig plocka upp posten
innan jag hett av mig ytterkläderna så den dansar jag runt tills jag fått av mig skorna :P

 

Väskan lämpas alltid på skomattan under hatthyllan någonstans mitt i skor-avtagnings-cirkusen.

Ja så åker då jacka och eventuella täckbyxor av och eventuella kofta/skjorta
eller dylikt flyger iväg till sängen, ibland golvet ska erkännas :P

Så kommer vi till steget som var det som fick mig att fundera på detta igår, det kanske minst självklara. Klocka, halsband och örhängen åker av och håret sätts upp om jag inte haft det uppsatt under dagen. Sådär en kvart senare sitter jag och funderar på vad jag gjort av mina accesoarer ;)

Ja ni, det var väl egentligen inte något konstigt med det. Det konstiga med det hela är kanske att jag ens funderat på det :P Jag menar, klart att man plockar av sig ytterkläder och så vidare när man kommer hem men är det också så att alla har en omedveten rutin? Lurigt...

Nu är det TOLV minuter kvar till matchen och jag har nästa lyckats sysselsätta mig såpass bra sedan jag kom hem att jag inte funderat på hockeyn överhuvudtaget men nu fladdrar fjärilarna i magen :S Duschat, diskat och städat lite men trots att klockan var nära fem när jag kom hem kommer jag nu tvingas plågas tio minuter till innan matchen drar igång. Extra fin dagen till ära, t-shirten jag fick av bästa Vikingen åkte på efter duschen och så Övik-s mjölkhävare-glas i handen :P Dricka mycket vatten idag och imorgon eftersom jag ska lämna blod :) Tur att jag gillar vatten ganska bra ;)

Over and out, HEJA MODO! //Elin


Men hallå?

Skrev jag inte så sent som igår att mina chanser att tv-hallåa är körda? Jo, för jag hade minsann läst att SVT är de enda som hållit fast vid tv-hallåor i rutan...men alltså det här med källkritik Elin. Antingen läste jag tokigt eller så sov jag medan jag läste :P Jag får helt enkelt satsa på tv4 istället!

Ikväll är "Halv åtta hos mig" i Övik. Älska "kommentatorn", sjukt rolig snubbe. Tro då rakt inte att jag känner någon av de som är med men man vet ju aldrig. To the tv! //Elin

Blodgivning

Såg att jag fått påminnelse från Blodcentralen "Glöm inte din blodgivartid", kanske måste tipsa dem om att skriva "Kom ihåg" istället för "glöm inte" ;) Det lustiga är att jag, sedan jag fick klart att jag får ge blod, har känt mig peppad på att få göra det. Nästan längtat. Kanske inte längtat till att tömmas på blod men längtat efter att få göra den goda gärningen det innebär :P Knasigt.

Jag våndas. Våndas över morgondagen. Morgondagen som kan bli världens bästa eller världens sämsta. Blir morgondagen världens bästa vill jag såklart befinna mig i Övik i en fullsatt arena som fullkomligt kommer explodera. Blir dagen världens sämsta...det tänker vi inte ens på.

Idag fick jag några jobbtimmar, me like :) Tycker det är helt perfekt att få jobba lite pö om pö när det dyker upp saker! Nu håller jag på att he i mig lunch och så måste jag läsa, läsa, läsa för i veckan ska vi skriva, skriva, skriva och på fredag ska jag hem, hem, hem och i helgen kommer jag verkligen inte vilja ägna en sekund åt plugget. Så är det. Får se om planen lyckas ;P

Ungefär 50 min tar det ner till jobbet från min lya, helt perfekt motionssträcka om det är fint väder som idag. Muy bien. Damn, tror jag måste damma av mina spanskaböcker ifall det blir Costa Del Sol till hösten :S Auf wiedersehen! //Elin

Vilodag idag

Jaha, ikväll är tydligen sista gången en tv-hallåa syns i bild. Trist, jag som tänkte ha det som en sak jag ska hinna med innan jag kolar ;) Jaja får väl nöja mig med att röst-hallåa kanske...

Skickade hem dammsugaren med syster för att byta ut den mot en annan. Just nu har jag ett dilemma i huruvida jag ska låta golvet vara skitigt eller inte. Tänk er hund-damm-grus-sockludd-försvunna-möbler-skitigt...just nu funderar jag på att låna sopen från tvättstugan. Oj vilka problem.

För övrigt fyllde jag just i en enkät å Karolinska institutets vägnar. Blev lite paff när jag skulle klicka i civilstatus och inte hittar singel någonstans. Sekunden efteråt inser jag att jag i deras ögon inte är singel, jag är bara ogift ;) Frågar ni mig är det faktiskt lite skillnad men den skillnaden är kanske inte relevant för dem.

Melodifestivalen igår...ja jag tror jag lämnar det okommenterat. Tack och lov att Sean Banan inte gick vidare till finalen i alla fall. På lördag är det finally dags för finalen och turligt nog har Vikingen sportlov och jag är hemma för tandläkaren så det blir till att umgås med folket. Melodifestivalen med folket hemma, läs familjen och Vikingen, kan inte bli annat än epic oavsett resultat :P

Nu ska jag ta och se vad jag ska hitta på för lunchlådor i veckan. Jag är då mer av en bakmänniska än en laga-mat-människa. Well, let's go! //Elin

Gaaaaah

Nu är det dags :S Matchen startar om 12 minuter och här sitter jag och biter på naglarna...Har poat omkring med det ena och det andra idag och tittat på klockan one too many time. När matchen väl startat önskar jag väl dock att den inte alls skulle göra det :P Helst av allt vill jag att vi redan ska vara klar för slutspel :S Heja Modo!

Råkade surfa in på Halens och "fönstershoppa" lite och kom fram till följande: det är ohälsosamt att fönstershoppa. Oavsett om det handlar om att gå på stan och kika runt eller om det handlar om att surfa runt så är det bara plågsamt om man inte behöver något. Tja om man har självdisciplin iaf, har man inte det så lär det bli en hel del onödiga inköp och även om det kanske inte är plågsamt så är det kanske inte hälsosamt, åtminstone inte för ekonomin, i längden.

Så på ett sätt är jag glad att jag inte "fönstreshoppar" så ofta och framförallt att jag för det mesta har självdisciplin så det räcker och blir över. Fick syn på klänningen nedan men efter att ha tänkt "å så fin" så fortsatte jag med att påpeka för mig själv att 1. jag använder sällan klänning 2. jag har inget behov av en ny klänning och 3. det finns andra saker jag hellre skulle lägga pengar på :)

Nä nu ska jag koncentrera mig på hockeyn, heja heja heja Modo! //Elin

Attans :(

Sitter och tittar på möbler efter att fått en fixidé om att jag skulle vilja ha en liten lådbyrå i badrummet. Det jobbigaste med sådana idéer är när de krossas av att jag antingen inte hittar det jag letar efter (bilden i mitt huvud) eller att jag hittar det jag söker men inser att det inte vore ett vettigt inköp på något sätt. Ibland på grund av att jag inte har behov av objektet och att det då bara vore slöseri med pengar och ibland för att min perfekta bild i huvudet krossas när jag får fram bilden på datorn.

Just precis som jag konstaterade att det är svårt att googla utifrån idéer i form av bilder, så hittade jag såklart åt möbeln jag suktat efter ett tag.

Denna förvaringsmöbel från Jysk (serien Maui) hade jag velat ha i badrummet, men när jag väl hittat åt den och hunnit jubla över att den stämmer perfekt med de mått jag tänkt mig så inser jag att jag glömt bort handduskkrokarna i mina beräkningar. Med andra ord skulle det inte bli bra med den här byrån där jag tänkt eftersom det skulle innebära att handdukarna kommer ligga halvt ihopknycklade på byrån.

Jag började då fundera på de övriga förvaringsmöblerna i serien.

Tyvärr (eller kanske lika bra) så har jag efter lite funderande kommit fram till att det inte finns något bra ställe i lägenheten att placera någon av dessa möbler :( Synd för jag tycker verkligen de är jättefina. Men jag tänker så här, jag sparar pengar tills jag har ett hem där det är lönt att anstränga mig när det gäller inredningen. Jag menar, det är rätt troligt att jag flyttar från denna lägenhet inom två år och då är det dumt att dra på mig massa saker som ändå inte passar in.

I ett framtida hem skulle jag vilja ha den här serien i alla fall så jag får hoppas att den finns kvar eller att jag hunnit ändra mig, vilket är ganska troligt ;) //Elin


Nästan 7 lååånga timmar

Känns onödigt att säga det, men det är match idag. Klockan 4. 16.00 om jag ska vara korrekt. Match. Mot Djurgården. Näst sista omgången. Näst sista omgången av grundserien. Näst sista chansen att säkra vår slutspelsplats. Näst sista...gaaaaaah!

Graffiti passar som in på vissa ställen, en del ser det som klotter men jag ser det mer som utsmyckning av det trista och gråa samhället. Inte alltid, men oftast.

Nu kom jag visst av mig mitt i inlägget, kom fram till att jag vill spara det jag skrivit i mina tidigare bloggar och råkade därför ta en liten tripp längs memory lane :P Undras flundrans om det finns något program så att man kan komprimera bloggen till typ PDF eller nått...skulle vara smidigare och snyggar än att lägga in allt i Word. Några tips? //Elin

 


Veckans bilder

Jag är som dålig på att lägga upp bilder när jag tänkt, de kommer som i efterhand. Men bättre sent än aldrig tänker jag ;) Nu har jag tagit helg, välbehövlig helg måste jag säga. Var alldeles slut när jag kom hem, vill påpeka att jag kom hem till lunch, så jag gatt rackt ta en liten tupplur. Vet inte om den gjorde mer ont än gott men när jag vaknat till såg jag till att läsa klart ena kursboken och det var ju bra att jag fick det gjort i alla fall :)

Nu har det börjat skymma ute så jag passade på att tända lite ljus, har alldeles för många som bara står utan att göra någon nytta :P

Igår var vi på biblioteket för att hitta åt en bok om nyckeltal och så fick Eda syn på denna i nya-böcker-hyllan:

Lånade den på fläcken, inte direkt så att lärarutbildningen har förberett oss för de nya kurs- och läroplanerna så då får jag ta och göra det själv! Får se om den är så bra som den verkade men det är iaf diverse personer som diskuterar de nya kursplanerna och ja det nya upplägget på svenskan. Ska bli intressant läsning!

Så här såg mitt hår ut när det var hyfsat nyfärgat

Så här ser det ut nu. Kanske lite svårt att jämföra bilderna men bortsett från lite utväxt uppe på hjässan och en något mildare brunfärg så är det inte så stor skillnad. Tvivlar på att mitt hår kommer att vara blont igen på 6-8 veckor eftersom det suger åt sig toningen som bara den. Och luggen är kvar som ni ser, funderade på att spara ut den till snelugg men gav den en chans till och snälla syster kapade av den lite. Börjar dock vara dags för att kapa igen...det jag ogillar mest med luggar :P

Is, is och lite mer is på gångvägarna. På några fläckar har asfalten tack och lov letat sig fram men ja...supervind och is = En Elin som mer glider än går fram :P Motvind på vägen hem dessutom men då hade de åtminstone hunnit sanda.

Kunde inte låta bli att se efter hur många ramar som ryms på tavellisten, vill sätta upp dem NU men får snällt vänta till efter nästa helg...

Spegeln vore också nice att få upp men även den får vänta till nästa vecka :( Tur att sängen är obelarmad en vecka framöver så att det inte gör något att den ligger där, gillar att den duplicerar fina loggan :D

Nu ska jag ta till något så drastiskt som nöjesläsning tror jag :S Kanske lite Jonas Karlsson noveller...vi får se :) Sällan jag har lust att läsa ens för nöjes skull när jag är mitt i en kurs eftersom läslusten brukar försvinna i takt med att kurslitteraturen ökar men nä nu känner jag mig rätt läspepp. //Elin



Full rulle

Sitter på universitetet med guldgänget och skriver, magisk text som ni ser nedan ;)

Helt GALET att Modo kan säkra slutspelsplatsen ikväll :S Blir nervös bara av tanken. Nu efter lunchen blir det till att lära sig lite om DuPont-modellen och hävstångseffekt eller något åt det håller :P Blir nog intressant, bara trist att det är sista föreläsningen med denna lärare. Nu har jag i alla fall rett ut ett frågetecken, det behövs ingen pedagogisk utbildning för att få undervisa som universitetslärare. Ingen. Tycker jag är dåligt med tanke på att inlärning inte blir lätt bara för att folk är äldre. Dåligt.

Nu ska jag återvända till verkligheten och försöka att inte tänka på kvällens match...det pratas ÖVERALLT...eller ja vi passerade några som pratade om Modo för en stund sedan. Det är tillräckligt för mina nerver att börja dansa runt :P Later med er! //Elin