Happy birthday to me

Med cirka en halvtimme kvar av födelsedagen har jag landat hemma i lägenheten för att varva ner och kanske framförallt varva om. Innan jag klagar på det trista med att spendera största delen av födelsedagen med att skriva på en text som vi jobbat med i 6 månader, vill jag påpeka att jag iaf firat dagen i trevligt sällskap och det blev till och med tårta tack vare finaste Malin :) Men för att vara sakriktig vill jag även påpeka att it kinda sucks att inte kunna göra vad tusan man vill på födelsedagen, kan låta barnsligt men jag står fast vid min åsikt ;)

Två dagar kvar till inlämning av examensarbetet. Skickade in min examensansökan idag...den ni ;) Väntar fortfarande på att några viktiga människor ska ringa men det är bara att vänta vidare lite till.

Igår sprang jag Blodomloppet. Besviken på mig själv över att jag inte tjurade och sprang hela vägen runt men jag sprang större delarna av rundan iaf och slutade på tiden 34.46 vilket ändå bara var 3 min efter mina tappra lagkamrater som var duktiga och sprang hela sträckan :) Röd är glöd gott folk! Ironin i att vårt lag hette det och att vi alla var svartklädda...fick en jättefin kylväska i blodgivargåva, det gillas!

Nu måste jag sluta skriva här för jag är trött...trött...och trött. Vaknade klockan fyra imorse och kunde inte somna om...ej okej. Ber om ursäkt för allt gnäll men idag är bara en sådan dag ;)

Sommaren är inom räckhåll, slutet på universitetsstudierna är retsamt nära...ja det är mycket som frestar som känns evigheter bort fastän det är så nära! Bara att kämpa vidare! Hej på er så länge! //Elin

I see the light

Livet kan för tillfället sammanfattas med ett ord: examensarbete. Men om en vecka är arbetet inlämnat och då får vi lite andrum innan opponeringen och sen...ja nu är jag minsann snart "färdig" lärare. Person med lärarexamen om inte annat :) Ska skicka in examensansökan bara jag hinner skriva ut den, såklart var papprena hos SYV slut.

Idag får jag faktiskt andas lite också, vilket jag tack och lov verkar kunna. Blev småförkyld för några dagar sedan och har haft problem med täppt näsa men jag ska inte klaga, har varit rätt milt än så länge iaf. Imorse vaknade jag med fri andningsväg genom näsan, så skönt även om jag känner att förkylningen håller sig mer i halsen idag.

På tisdag är det Blodomloppet, vilket jag sett fram emot i typ ett halvår så jag kommer bli väldigt besviken ifall en förkylning sätter stopp för att jag ska kunna springa :( Ni får hålla tummarna för mig!

Har hunnit koka lingonsylt nu på morgonen, ska kolla upp närmaste cykelvägen till Ica Maxi och sen bestämma mig för ifall jag ska cykla dit före eller efter lunch. Kan tyckas ologiskt att cykla till Maxi för att handla när jag bor på Mariehem men...jag har ett par gratisgåvor att hämta ut på Maxi så det är lugnt värt det ;) Så for jag lite extra motion också, även om jag misstänker att min förkylning inte är intresserad av något sådant.

I övrigt har myggnätet åkt upp i fönstret, hatar verkligen getingar så även om risken är liten att de letar sig in när jag har fönstret uppe så eliminerar jag det helst helt. Märkte dock att kardborren har börjat lossna...well well det blir nog bra.

Så planen för övrigt idag är, förutom handlingen på Maxi, sätta om blommorna, jobba lite med examensarbetet i förebyggande syfte, laga lök- och potatissoppa, grovstäda lägenheten och köra lite hemmaspa tror jag minsann. Kanske göra krabbelurer (typ sockerkaka som plättar) också men vi får se.

Lördag idag, 25 maj om jag inte misstar mig, och nu är det inte många dagar kvar till juni. Om ni inte kunde räkna ut det själv så vet ni det nu ;) Bäst att ta tag i livet! //Elin

Ett samtal

Idag fick jag ett samtal som lyste upp den supersoliga dagen lite extra, jag vill inte avslöja något om det just nu eftersom det är så pass osäkert än så länge men vi kan säga som så att det handlar om jobb :)
 
Igår fick jag besked om att en av arbetsgivarna som kallat mig på intervju valt att inte gå vidare med min ansökan. Intervjun skedde via rekryteringsfira och tjejen jag träffade, som då också var den som ringde, sa att de valt att gå vidare med dem som har mer erfarenhet vilket är helt förståeligt. Hon sa dock att hon fått ett väldigt bra intryck av mig och så frågade hon ifall min ansökan fick ligga kvar i systemet så det kändes bra i alla fall.

I övrigt tänker jag inte avslöja så mycket om läget gällande den andra intervjun jag var på när jag var ner till Stockholm men jag kan säga som så att där är jag än så länge med i leken.

Blev så glad när jag kollade mailen idag för en av de jag sökt jobb hos hade mailat och tackat för ansökan men meddelade att de gått vidare med andra ansökande. Tycker det är jätteschyst av dem att ta sig tid att meddela för oftast hör man inget ifall man inte är aktuell för intervju. Så det låter kanske lustigt att jag blev glad över att jag inte gått vidare i processen men jag blev glad över att kunna släppa ännu en ansökan så att säga :)

I övrigt har vi gjort en 12-timmars arbetsdag idag, nästan i alla fall. Tar lite på krafterna och egentligen skulle jag behöva gå och lägga mig nu för dagen lär bli lika lång imorgon...men jag har svårt att lägga mig utan att få "ta kväll" och varva ner.

Har redan hunnit konstatera en nackdel med att syrran gått från att vara sambo till "särbo" - jag känner ingen vidare press på att hålla undan när jag ändå inte har tid och det finns ingen annan där som kan dela städningsbördan :P Skulle behöva diska, hade tänkt laga mat...skulle behöva stöka undan rent allmänt men. Ja det får väl vänta till helgen antar jag.

Nu ska jag titta på Bergs bärbara talkshow med Gina Dirawi som gäst! //Elin

Cowboys and cowgirls

Gårdagens nästan 20 timmar långa dag gör sig påmind i form av träningsvärk och skev bränna ;) Men som vanligt kul med allt trevligt folk och även om det var i varmaste laget har jag inte mage att gnälla på vädret.

MWRs (den westernklubb jag och mina systrar tillhör) första tävling för säsongen gick av stapeln i Kramfors och jag tog tåget hem för att hjälpa till att rodda. Eftersom dagen var lång tänkte jag försöka hålla redogörelsen kort så ni får en punktlista helt enkelt ;)

Fredagkväll - kom hem vid åtta, hjälpte till att packa
kl. 5 - Klev upp, packade klart bilen
kl. 6 - Lämnade Hemling för avfärd mot Kramfors Ridklubb
kl. ca. 7.30 - Klättrade i orienteringsskyltar för att sätta upp "westerntävling"-skyltar
kl. who knows what - kom fram till ridklubben, hjälpte till att spärra av, sätta upp vägvisningslappar osv. osv.
kl. strax efter tio - banpersonal i stekhet sol i lite mindre än tre timmar.
kl. 13.15 - LUNCH
kl. 14.15 - var lite överallt och ingenstans, bar bommar, tittade på tävlingen, svarade på frågor.
kl. 17-ish - ihopstädning av alla saker i och med att tävlingen var slut.
kl. 18-ish - körde hem från Kramfors
kl. 20-ish - handlade en sväng på Kvantum, kändes mig fräschast i hela stan :P Tur hatten är en perfekt hårgömma för genomsvettigt hår ;)
kl. 21-ish - Back in Hemling och vidare in mot byn för Eurovision
kl. 21.30-ish - Eurovisionparty med syskonen
kl. 00.30-ish - Time to sleep

Med den där uppställningen ser dagen rätt trist ut men det är alltid kul att jobba på tävlingarna för det kryllar av trevliga människor, fina ekipage och nu var det dessutom galet fint väder. Lite till vår nackdel, men det är bäst att inte klaga på solen ;)

Nu sitter jag här i shorts och ska helt enkelt ta och masa mig ut i solen som fortfarande skiner. Missade gårdagens hockeymatch så det var tur att vi vann :P Nu ska jag se till att boka ett tåg så att jag inte missar en sekund av kvällens final mot Schweiz, HEJA SVERIGE!

Apropå Eurovision måste jag påpeka att mina två favoritlåtar (om vi bortser från Robins), baserat på att jag lyssnat på alla låtar innan finalen, kom i topp tre ;) Danmarks only teardrops har legat på spellistan sen jag hörde den första gången och Ukrainas låt (visst höll de sig kvar i topp tre...slutade bry mig när det var klart för Danmark :P) gillar jag skarpt även om jag inte tyckte den skulle vinna.

Nä, nu ska jag ut i solen! //Elin

Semi final, it's on!

Är egentligen på tok för trött för att blogga. Efter en alldeles för lång dag på universitetet, om än hyfsat produktiv, så kom jag hem lagom till att se Slovakien-FInland och fick gott sällskap till Sverige-Kanada och OJ vilken match. Huga, det är nästan ohälsosamt att titta på hockey.

När Kanada satte sitt första mål gick luften ur mig lite, det kändes som att även om vi höjt nivån så var det inte tillräckligt. Det kändes dessutom så irriterande onödigt det där passet in mot mål som blev en perfekt passning till Kanada. MEN sen satte vi ett mål, sen satte vi ett andra mål och jag var i himlen. Sen satte Kanada ett andra mål...då blev det jobbigt. Det blev förlägning, jag hatar plötslig-död-perioder. Sen blev det straffar och när jag trodde att vi skulle stänga butiken så jag skulle slippa plågas så går det till plötslig-död-straffar så att säga. Men pju, satan vilken straff Pettersson satt! TACK för det! Nu funderar jag på ifall jag ska gifta mig med Jhonas Enroth eller Fredrik Pettersson...we'll see about that ;)

Nä nu måste jag packa väskan, gräva fram lunch och gå och sova. Upp klockan sju imorgon och diska och he ut soporna för att sedan bege mig till universitetet. Vid halv fem bär det av till Övik :) Heja Modo, Heja Sverige! //Elin

Rivigt

Min tumme är arg på mig Varför? För att jag råkade riva det på rivjärnet igår. Vårt rivjärn är vasst, till skillnad från våra knivar (vilket är tur). Blev alltså lite hud med citronskalet som åkte i kolakakorna...nä huden satt fast tillräckligt på tummen för att inte hamna i degen ;)

Idag är det torsdag, det betyder vadå? Hockey och Eurovision så klart! Och idag blir det nog som moster tipsade mig om, se på hockey live och se på Eurovision på SVT play i efterhand - mycket bra lösning!

Solen skiner, himlen är blå...jag glömde lunchen hemma men är glad ändå ;) Syrran kommer förbi med den sen så ingen fara på taket. Hade radioskugga på mobilen imorse...helkonstigt.

Imorgon blir det till att ta tåget till Övik och "taxin" hem till skogen. Sen bär det av till Kramfors på lördag och årets första tävling för vår klubb. Spring Challenge på Kramfors Ridklubb, kom förbi ifall ni är i närheten vetja! :)

Nu blir det jobb! //Elin

Krånglar till det

Det blir lite problematiskt, för en hockeyintresserad eurovisiontjej, när hockey-vm (hemmaplan!) och Eurovision (hemmaplan!) ligger under samma period. Inte bara samma period, utan mer eller mindre under samma tid. Visst, ni kanske inte tycker att semifinalerna är så viktiga i Eurovision, alternativt att det "bara" var gruppmatch i hockeyn igår...men jag håller inte med er på någon av punkterna. 1. Jag måste ju ha koll på vilka som inte når finalen i Eurovision. 2. Sedinarna och Edler gjorde sin första match igår och de nordiska matcherna är lite speciella. 3. Äh jag vet inte vad jag ska skriva, men för mig räcker det med två punkter som motsäger vad jag ska välja ;)

Problemet blir än större på torsdag...då spelar vi kvartsfinal så no way att jag tittar på Eurovision! Ja, ni kanske gissade er till att vi tittade på hockeyn igår ;) Så i slutändan är inte valet så svårt...men jag gillar inte att missa Eurovision. Och tänk då på LÖRDAG, då kan vi snacka om problem. Final i Eurovision och förhoppningsvis semifinal i hockeyn...nä inte okej alltså.

Nämen back to work efter lunchsession då! //Elin

Ibland så

Ibland ska det va till att ha lite flyt. Ni vet det där presentkortet som jag väntade på? Det kom idag. 500 kr på IKEA, för att ha svarat på en enkät som tog några ynka minuter av min tid. Nice :)

Trevligt att mötas av rolig post när man är dyngsur som en råtta :P Det regnade som litegrann...need I say more?

Ikväll är det hockey, det firar vi med morotsstavar och fildip (fil med italiensk salladskrydda, muy bien!).

Hm verkar som att det är för avancerat att prata med bror i telefon och skriva samtidigt så jag lämnar er så länge ;) //Elin

Träningens verk

Om ganska exakt två veckor är det Blodomloppet i Umeå. För ungefär två månader var vi duktiga och sprang tre gånger i veckan. Nu springer vi lite nu och då om vi känner för det. Idag var en sån där dag när jag kände för det. Eller nä...inte riktigt men jag kom fram till att jag borde testa formen inför Blodomloppet ;) Tog mig iaf fem kilometer längs sjön och hade ork nog att spurta slutet av springturen...men nu är mina ben rätt möra.

I övrigt har jag visst vunnit presentkort på IKEA, oklart på hur mycket så det får bli en följetong tills det dimper ner på posten.

Ååh jag har redan gått in i någon slags hockeyabstinens, trots att VM är i full gång...vi (Tre Kronor) spelade senast i lördags och nästa match är imorgon. Visst, jag har sett småbitar av andra matcher också men det är främst våra matcher som är viktiga. Sedinarna och Edler med mot Danmark imorgon, yey :D Hoppas på en grym match så vi kan gå med bra känsla in i kvarten!

Sa jag att jag köpte en mixer i helgen? Jo det sa jag nog. Vi hade tänkt inviga den genom att göra löksoppa men syster har tappat bort receptet. Rättning, receptet finns för långt upp i fb-konversationen ;)

Nämen tisdag imorgon, tokiga tisdag. Välkommen! //Elin

Hej verklighet

Helgen är lite av en frizon. Under dessa magiska dagar är det okej att göra ingenting, att tänka på ingenting och ja...nästan vara ingenting. Idag tog vi sovmorgon, en promenad runt sjön i solskenet och sedan la vi oss på en bänk och njöt av att det fina vädret återvänt. Ja okej, vi har hunnit med en del annat också men helg-principen att göra ingenting tycker jag är viktig.

Att göra ingenting behöver nödvändigtvis inte innebär att inte gör någonting men att inte göra något som man inte känner för att göra. Ibland kan sådana saker inkräkta på helgen också men det är sånt som händer.

Igår var det chokladsbollens dag om det är någon som missat det. Vi missade det igår, blev till att make up for it idag ;) Så nu finns nyrullade chokladbollar i frysen. Har kommit fram till att de blir mycket godare de som görs på ägg istället för smör, hett tips!

Imorgon är det dags att återvända till verkligheten och ta tag i livet på riktigt igen. Tur att jag är relativt bra på att ta tag i saker. Examensarbetet börjar närma sig deadline, drygt tre veckor kvar, så det lär väl inte bli så mycket tid för annat...men på fredag åker jag iväg mot Övik för att på lördag dra till Kramfors :)

Helt galet att nästan halva maj hunnit springa förbi redan...men men det är väl så när man blir gammal, tiden springer snabbare än en själv ;)

Så kan det vara, bäst jag kollar hur det går för Norge mot Schweiz! Over and out //Elin

Bruksanvisningar

I torsdags tog vi en 7 km lång promenad för att köpa glass. Igår tog vi en 6 km lång promenad för att handla (och köpa glass). Idag tog vi en 6 km lång promenad för att handla för spel-/hockeykväll, köpa en blender och wait for it...köpa glass ;) Ja, vi har unnat oss själv att testa Magnums nya glasserie Five kisses, så nu måste vi bara vänta till 22 juli tills vi kan testa den femte :P Hitintills är det rätt mycket tide mellan no. 1, no.3 och no.4 och no. 2 är då baskemig inte långt efter.

MEN vad jag egentligen tänkte upplysa er om här idag var min nya blender. Kapacitet på 1,7 liter och spillsäker då det såklart är hällpip på behållaren. Till och med "sladdvinda" under haha tänka sig. En ganska helt vanlig blender med andra ord ;) Jag sitter nu och läser igenom bruksanvisningarna, för det ska man ju göra innan man använder nya apparater vet ni väl!

I det lilla häftet står det "Apparaten får bara sättas på när den lockförsedda glasbehållaren är monterad och innehåller vätska och/eller mat" Jaha, vad är då problemet? Jo, min blender har plastbehållare...haha ja så ska vi följa instruktionerna får vi alltså inte använda den alls ;) Tyckte det var lite lustigt, men å andra sidan har jag lite speciell humor :D

I övrigt får personer med "nersatt känslighet" inte använda den...nersatt är inte ett ord, just so you know it. Det heter nedsatt. Jag kollade till och med upp det i SAOL ifall det skulle varit så att nersatt varit okej...men nej.

Hockey mot Slovenien ikväll, matchen mot Kanada i torsdags är sedan länge glömd och nu längtar jag till tisdagens match mot Danmark då Sedinarna och Edler mest troligt kommer spela :D Yey! Nämen back to instruktionsboken då kanske :) //Elin

Konsten att

Jag är så att säga "för" att packa lätt. Ju mindre bagage desto bättre. Däremot är jag sämst på att bestämma mig för vad jag behöver ha med mig. Jag menar, hur mycket saker kan jag behöva för två dagar egentligen.

Min första tanke var att jamen handbagage ska väl räcka. Börjar nu känna att jag kanske ska checka in en väska så att jag inte behöver prioritera bort all min packning. Haha ja det är inte lätt.

Gick smådåligt för Tre Kronor igår. Förlust i premiärmatchen men ikväll spelar vi mot Tjeckien så heja heja. På tvn just nu Ryssland-Lettland. Är i ärlighetens namn smådåligt engagerad. Norge vann mot Slovenien, heja Norge. Kanada-Danmark senare idag, hoppas på en skräll från Danmark men det känns...som att oddsen på det inte är så goda.

And it's saturday people, saturday and we love it! //Elin

I see the finish line!

I augusti 2008 stod jag i trappen upp mot Aula Nordica och funderade över ifall jag gjort rätt val. Kön alla de som skulle skriva in sig och påbörja sin universitetsutbildning...ja den kön var lång. Gjorde jag rätt val? Svaret på den frågan var: Jag vet inte. Jag visste inte då och vet inte nu och kommer kanske aldrig veta men en sak vet jag och det är att det KÄNNS rätt!

Jaha har hon gått och fått solsting tänker ni kanske. Ja nästan. Lördagen den 27 april skrev jag omtentamen på koncernredovisning. När jag skrev den första gången, i november 2012, var det min sista ordinarie tenta på universitetet (ifall för den här gången) och när jag nu skrev den i lördag hoppades jag för allt i världen att det skulle bli min sista omtenta. And guess what? Min önskan gick i uppfyllelse, idag fick jag besked om att jag KLARADE TENTAN.

Ni anar inte vilken lättnad jag kände, var som att luften gick ur mig totalt och ska jag vara helt ärlig har jag efter beskedet haft lite svårt att kontrollera mina känslor haha

Nu är det examensarbetet kvar och sedan har jag nått mitt mål, lärarexamen. Det är steg ett för att kunna börja jobba med det yrke jag valt. Allt börjar med en bra lärare och det är mitt nästa mål att uppnå, att bli en bra lärare. Det här är bara början!

Nu ska jag lyssna på låten som fick mig att sitta och plugga trots att motivationen var slut, Eric Gadds Vi kommer ALDRIG att förlora! //Elin

Hello sunshine

En av mina systrar har förklarat för mig att jag inte kan bli arg, inte på samma sätt som henne i alla fall. Det ligger eventuellt något i det. Men idag är jag på så fruktansvärt dåligt humör så jag vet inte vad.

Solen skiner iaf och jag har äntligen tömt mobilen på bilder. Eller ja egentligen har syster gjort det åt mig då min mobil av någon anledning vägrat samarbeta med min dator. Men den kom bra överens med hennes och tur var väl det. Lite bildbomb på det tror jag!

 
Jag var hem till skogen en sväng i september för att massträna parkering och backa runt "gathörn"...på ridbanan...
 
 
Metissé tyckte mitt parkeringsparty var konstigt eller kanske till och med mysigt.
 
 
Någon gång i oktober dök det upp fjälltoppar bortemot NUS, det blev faktiskt riktigt fint!
 
 
Snön kom och jag passade på att träna lite saxvändning hemma i skogen när övrigt folk var på annat håll.
 
 
 
Pony som bestämde sig för att kliva ut i djupsnön, och gräva sig tillbaka in på vägen.
 
 
Gin förstod inte varför vi skrattade när vi bad henne hoppa in i bagaget och hon såklart parkerade på passagerarsätet :P
 
Jag lånade ett skrivbord och gjorde ett litet kontor i mitt rum hemma i skogen, betydligt mer ergonomiskt än att sitta på sängen med datorn på en stol ;)
 
 
Granmonteringen var bokstavligen ett h-vete i år. Fästet för grenarna har sjungit på sista versen om man säger så...vi gjorde vårt bästa för att smältlimma fast bitarna som lossnat så vi fick i alla fall upp granen. We won't do that again kan jag lova!
 
 
Fritz fick äntligen sitt ansikte monterat och skickades sedan hem till skogen för överlämnande till sin nya ägare.
 
 
Stekar-paus
 
 
Tog oss en skotertur med bror och systers nya skotrar, hade lättare att hitta hem än att hitta till vindskyddet men ;) Fint väder och gott sällskap :)
 
 
Helgen efter var det inte fullt så fint väder men vi begav oss ut med skotrarna ändå och efter många om och men så hittade vi fram till destination Flyggsjö. Bilden är dock uppifrån kammen i Långviksmon. Hyfsad utsikt :)
 
 
I november bar det av till Gideå flygplats för att avklara halkbanan och det gick finemang minsann.
 
 
Efter halkbanan väntade ett par veckor praktik i Örnsköldsvik och jag hade turen att få campa hos en av våra kusiner som råkar bo mitt emot skolan jag praktiserade på.
 
 
Inte nog med att jag hade nära från där jag bodde till praktiken, jag fick dessutom låna kusins säsongskort OCH Modo-tröja :D Fick dessutom eminent sällskap av två fina vänner som jag inte sett på länge!
 
 
Någonstans på vägen blev håret längre och mindre orange
 
 
Och numera är det nästan Elin-långt igen och i princip blont :) Flätade håret idag och märkte att det då ser ut som att jag har ljusblonda slingor, riktigt fint faktiskt :)
 
Sådär, då har jag kompenserat lite för att bilderna uteblivet på sistone. En av mina framtida investeringar är en ny mobil, har lånat en från syster just nu, men det får jag ta tag i när jag har förtjänat att göra den investeringen ;) Nu ska jag återgå till lite arbete, hoppas ni har en trevlig 1 maj gott folk! //Elin