Snurrigheter

- Åh nu får vi snart påbörja adventskalendern...nämen det är ju imorrn eller vänta är det 31 idag?
- Hm...nä eller vänta..
- Nä det kan det ju inte vara för det är ju hockey imorgon och Modo spelar mot FHC 1 dec.
- Ja men då måste det ju vara 31 idag, fast...få se det var 28 i måndags...
- Men du vänta, det är kanske bara 30 dagar i november va?

Hahaha jag skrattar fortfarande, vi är alltför bright idag! Så är det och vi ha nu alltså kommit överens om att det är 30 nov idag och 1 dec imorgon! Fantastiskt! Håller tummarna för årets julkalender och NEJ jag tänker aldrig aldrig aldrig "växa ifrån" att titta på den! Enda gången jag vågar vägra julkalendern är när den är värdelös. Det finns hopp för årets men vi ser väl.

Adventskalender är en annan obligatorisk grej, det kommer aldrig hända att jag inte har en chokladkalender hemma från och med den 1 dec!!! :D Känner ni inte julstämningen? ;)

Nu ska jag återvända till årsredovisningen som krånglar, det ger sig nog snart. Over and out!//Elin

Tredje raka och rekord

Där satt den. Ska erkänna att tisdagens förmiddag har innehållit en hel del irritation men så kom jag hem till sambosarna och vips så vändes humöret upp och ner. Haha vad hände liksom? Jo det ska jag tala om för er. Världens bästa tisdag hade bara tagit lite sovmorgon! När tisdagen vaknade leverarade den wunderfulla hemtentaresultat, vinst mot DIF på Hovet och så fick Skröder äntligen slå rekordet för mest mål gjorda av en utländsk spelar, GRYMT!

Det enda som skulle kunna göra kvällen sämre är de dumma tvättmaskinerna som har ett eget liv. Men INGENTING ska få förstöra kvällens glädje, INGENTING! Nu blev jag på så bra humör att jag till och med ska plugga lite innan jag går och lägger mig, oj vad det kändes overkill :P Typiskt att VIK vann efter straffar. AIK förlorar alltid när vi vill att de ska vinna. Jag lämnar det okommenterat.

Btw tycker jag det är lite fjantigt allt gnäll om att spelarna Twittrar. Tycker det är härligt och önskar att media skulle kunna tagga ner lite när det gäller att skapa rubriker. Önsketänkande, jag vet. Klart att spelarna kanske ska tänka efter vad de skriver men kom igen, vi som läser får ju ta och ge sjutton i att läsa in allt möjligt i det också! Det som irriterar mig mest är inte vad som skrivs utan alla särskrivningar, haha ja jag vet inte om jag kan kalla det yrkesskada för syster har konstaterat detsamma :P

Nä nu blir det sängen! //Elin

Varför sluta hoppas?

Rykten går om att NY Rangers släpper taget om rättigheterna när det gäller Zucca...jag håller tummarna hårt att det stämmer och att MZA vill hem till Modo! Det vore NICE! Som ni kanske minst kommer Zuccarello förvandlas till en svordom om han däremot väljer någon annan svensk klubb :P

Det är måndag idag. Jag har läst igenom resten av kursboken. Ska ta och sätta mig med årsredovisningsuppgift men har för tillfället en uppdaterings-paus på nätet. Gingin är hemma med mig idag, lite besviken hon blev när Karin gick ut genom ytterdörren och stängde den efter sig utan att ropa på henne :P Men nu ligger hon och sover och verkar inte alltför missnöjd.

Imorgon är det hockey! Tur det. Haha ÖB-reklamerna slår alla rekord:

- Ursäkta vart finns hundmaten?
- Är det en hona eller hane?
- En hona
- Ja då har vi teak-linjaler där borta!
- Linjaler?"
- Ja så att hunden blir mätt
...
- Hundmaten?
- Lugn, varför skäller du på mig?

Hahaha det är så dåligt att det är bra! Ingen snö har vi fått heller. Damn. Jaja det kommer väl så småningom. Back to the books! //Elin

Irritation

Sitter och diskuterar minnen, negativa sådana, från en av höstens westerntävlingar och irritationen verkligen bubblar inom mig. Hade någon hört oss och inte kunnat höra vad vi pratar om så hade vårt samtal lätt kunnat misstas för ett gräl. Men vi grälar inte på varandra, vi grälar på folk som irriterade oss så mycket att det sitter kvar flera månader efter :P Det är precis som med Skellefteå AIK. Jag är fortfarande irriterad, flera år efter, för att de inte kunde låta bli att göra mål när det återstod 6/10 sekund av matchen! Fortfarande.

Idag är jag dessutom irriterad på att jag är irriterad. Jag är med andra ord irriterad på mig själv. Vilket gör det ännu mer irriterande. Moving on till något annat mindre irriterande.

Orkar inte lägga in videon här så ni får själv följa länken: http://www.youtube.com/watch?v=HyH-wawMytk Fight game istället för icehockey game i finska ligan...15 matchstraff och ja jag är rätt förvånad att de lyckas spela klart matchen. Lite patetiskt kan jag tycka det är när spelarna kastar handskarna innan pucken en nuddat isen vid tekningen. En annan sak jag stör mig på med slagsmål i hockeyn är att spelarna inte ger sig när domaren går emellan. Kom igen, du vet att du riskerar att nita domarn så lägg ner! Jag är för att spelarna visar känslor i hockey men det finns en gräns och när slagsmålen tar över matchen är det inte ett dugg kul!

Imorse tände vi första ljuset i adventsljusstaken. Mysigt! Nä kanske lite bokföring på det här. //Elin

Tidig advent

Nu är det pyntat och klart! Fint blev det, såklart ;) Och NU har vi under kvällen pysslat ihop en magnifik dörrskylt! Ja jag hade faktiskt tänkt lägga upp bilder här och nu. Vilken tur ni har. På tal om Modo, ja ni förstår när ni ser bilden, så är Mattias Ritola väääldigt lik Mattias Timander om ni missat det OCH jag tycker det är helt fantastiskt att det börjat dyka om artiklar om "twitter-sågningar" och dylikt. Haha löjligt och skrattretande.

Läste att AIK:are startar slagsmål på läktarn i gårdagens match, är inte ett dugg förvånad men ändå besviken. Dåligt! Jag märker att ni börjar bli otåliga så det är väl bäst att jag lägger upp lite bilder :)

Först en bild på de fantastiskt fina presenterna Vikingens mor skickat med :D Grymt! Vikingen själv försåg oss med ingredienser till en "Jaktlåda" som lät väääldigt god, den tesen ska testas till veckan :D

Lite dålig bild men nu är vår fina adventsljusstake fixad för morgondagen :D

Julgranen pyntad och klar ;)

Nu det ni väntat på, det blir inte vackrare än så här ;) Magiskt!

Bokföring på whiteboard det är grejor det...gatt sudda ut hela laget men bara jag får koll på det här så ska det ordnas till :) Har förresten hämtat min kursbok idag!!! Jippie, nu kanske jag kan lära mig något ordentligt istället för att gissa mig fram hehe nä så illa har det inte varit men boken kommer nog göra det hela lättare.

Har inte rört plugget idag så imorgon blir det tyvärr en hel del som måste göras...well imorgon är en annan dag som nån brukar sjunga. //Elin


Virk-mania

Jag har kommit in i en sådan här fas att jag inte tycks kunna låta bli att hitta på nya projekt. Men vad gör väl det, det är ju lite mys vill jag påstå :) Nu håller jag på att virka ett till pannunderlägg eftersom vi har två kastruller, kan då vara bra med minst två underlägg ;) Man vet aldrig när det behövs ett! Så har jag avslutat en liten "hund-korg" också eller ja påbörjat och avslutat. Har hittat ett mönster för sadelskydd till cykeln som jag ska få hjälp med :D Tur man har kunniga vänner på olika fronter, delad kunskap är spridd kunskap ;P Ja men vill ni se "hund-korgen" eller?

Just nu förvaras lite smycken och sånt i den

Sedan var det då det påbörjade underlägget

Väääldigt påbörjat :P

Nu borde det snart vara dags för period två i hockeyn, än så länge leder vi med ett mål. Possler fick näta i sin blott andra elitseriematch, det är sköj! Heja Modo! //Elin


Is-ljus

Tänkte jag måste dela med mig av debuten för det fina is-ljuset vi fick av vännerna som kom på besök igår, visst ser det himla mysigt ut? :D Luktar gott gör det också! Ett is-ljus till is-hockey nördarna på Mariehem, helt perfekt :D För att förtydliga för oinsatta heter doftljuset doft alltså is :)

Blev inga timmar på campus idag pga att det inte kändes värt att släpa mig in för två timmar, som dessutom inte är obligatoriska, då jag var smått illamående imorse. Men det är ingen fara med mig utan bara en tillfällig åkomma :) Imorgon blir det dock jobb och plugg på campus :) Har suttit och Skypeat med bästa Eda och J som sitter på campus och jobbar och det är så trevligt, nästan som att jag är där :D

Har inte varit alltför flitig idag ska jag erkänna men men än är dagen inte slut :) Nu blir det nog till att diska så att syrran skonas från att komma hem till ett diskberg hon som varit duktig och kämpat på hela dagen :) //Elin


Fikamys med de bästa

Nu är vi mätta och glada efter en mysig fikakväll med finbesök :) Cheesecaken var mums, muffinsarna var mumsmums och russinlimpan var minsann också mums ;) Det där var kanske inte så ödmjukt med tanke på att vi bakat allt själv men ja :P

Under kvällen har vi diskuterat vårt hockeyintresse och ja jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker det är fint när någon uttrycker det som att hockey verkar vara min passion men samtidigt har jag svårt att hålla med, även om jag håller med, för att jag känner mig inte tillräckligt kunnig. Tänk att jobba som sportkommentator eller för den delen sportjournalist, det hade varit grejor. Men jag är inte riktigt där än.

Syrran tyckte "du får väl gå en kurs i hockey för dummies"...haha :P Det känns helt enkelt inte som att jag kan bli bra på det på expertnivå eller "rätt-att-tycka-till-så-att-det-räknas-nivå" fastän jag ändå efter en stunds funderande kom fram till att jag har hyfsad koll på en del grejor. Domare är en annan sak. Västernorrland satsar på att utbilda fler kvinnliga hockeydomare och hur kul hade inte det varit? Bortsett från att jag inte är så duktig på att åka skridskor eller stanna när jag åker skridskor så känns det ändå inte som en omöjlighet att jag hade kunnat bli en bra domare. Det enda som kan sätta käppar i hjulet är det här med att lite på mig själv i bedömningen och känna att JAG har rätt, det är mitt ord som gäller. Men det borde gå att komma över ;)

Nä ni, jag tror jag får nöja mig med att vara hobby-expert och bara njuta av det balsam för själen som hockeyn ger mig haha poetiskt värre. En av de fina människorna som var på besök ikväll räknade Modo-loggorna i vår lägenhet och om jag inte minns fel så kom hon fram till att vi har minst 26 loggor runt omkring i rummet :) "Hur mycket hockey får man plats med i en etta" var S kommentar ;) Mycket svarar vi på det, mycket och lite till.

Eda har lovat att hjälpa mig med virkbeskrivningen till sadelskyddet :D Yey! Det kommer att bli såå bra, no more isig sadel ;) Over and out! //Elin

Vad vore jag utan dina andetag

Nu ni! Detta inläggs enda syfte är att fresta er. Så såvida ni inte är inbjudna till fika hos K.C. (Käääjsiii) and E.k. (iiiikäääj) så kanske ni gör bäst i att sluta läsa här. Haha men tänk efter innan ni förhastar er, man vet aldrig vad man missar ;)

Har konstaterat att halva hockeyvärlden har börjat Twittra, sköj! Tolle skänker pengar till välgörenhetsorganisationen Hockey för cancer, kul att se att folk med pengar gör något vettigt av dem. Inte för att han är ensam om det, men tycker det är ett bra initiativ! Oj nu höll jag på att glömma att jag skulle fresta er med vårt magiska kvällsbak ;)

Kladdmuffins som troligast måste ätas med sked pga sin mumsiga kladdighet ;) Vad ska man ha en stor ugn till när muffinsarna ryms i en liten, ja jag säger då det :P

Chokladcheesecake, måste medge att suddigheten på kortet förstör intrycket men OJ så god den måste vara ;) Det får vi veta imorgon när vi får finbesök :D

Duggan imorse...det gick men ja inte spikade jag den iaf. Well håller tummarna för att mina fel inte ger så stora poängavdrag och jag ansträngde mig åtminstone tills ögonen höll på att ploppa hehe

Tonight, tonight there's a party on the rooftop, top of the world! //Elin


We know that we're white

Snap, där satt den. Copycat singers på 3an var sköj och teamet, bestående av mig och syrran, tog hem alla omgångarna ;) Meen det är inte därför som jag bestämde mig för att skriva ett sista inlägg för veckan. Nej det jag ville dela med mig av var en fantastisk investering som vi gjorde för någon veckan sedan....vår bänkugn! We love it, kan man lugnt säga. Den värmer upp på nolltid, den svalnar på nolltid (baksidan blir ju som varm) och gräddar som en dröm :D Väl spenderade pengar måste jag säga!



Men whaaaaaaat?! Jag såg just att Rusta höjt priset med mer eller mindre det dubbla jämfört när vi köpte den :O Score! Nu blev vi än nöjdare :D Haha på onsdag är det hockey - roger that! //Elin

Bara en teori

Jag skapade just en teori som säger att Sveriges befolkning får en sämre psykisk hälsa av studier. Sverige mår med andra ord sämre än vanligt i och med fler och fler väljer att studera vidare. Ja ni har rätt, det där säger mer något om hur det går med bokföringen just nu än om något annat.



Dugga imorgon och ja vad ska jag säga? Jag KAN DET HÄR, men varför gör jag då massa fel i övningsuppgifterna?! Bra fråga, riktigt bra fråga. Nu har jag gjort en lathund till mig själv och hoppas att den ska hjälpa mig genom alla problem som kan tänkas dyka upp :P Innan jag ens sett duggan vill jag påstå att jag kommer klara den, peppar peppar, men det ger inte så mycket att klara den på gränsen för då kan man lika gärna lämna blankt och få chansen till mer poäng på en dugga-fråga på tentan. Nä men det blir helt enkelt att satsa på att spika den.

Nog om det. Det blev en prommis fram och åter till stadsbiblioteket idag med tillsammans med syster och Ginzan. "Snöade" lite så det var mys. Mikroskopiska flingor och hemma i skogen hade de fått tre centimeter. Nä det blir att vänta lite till på snön men så länge den kommer till första advent alternativt andra så är jag nöjd :)

På bilden ovan ser ni vinterskorna jag tänkt köpa...såklart var de slut i min storlek nu när jag väl bestämt mig. Det kanske jag har nämnt...men ja jag är som ni märker lite bitter över det.

Matlådelagning och lite mer plugg och så Copy singers på 3an ikväll, håller tummarna för att det är lika skoj som det verkar. Ja just, Pan Am är en aktuell serie just nu. Så är det! //Elin



Seeeeeeeeeeeegeeeeeeeeeer!

Vi kanske inte vann första perioden eller sista för det, men vi vann andra perioden och framförallt VI VANN MATCHEN! SWEET! Första segern mot AIK under fulltid och rackans vad skönt. Är dock irriterad på Kuben (såklart), trots att vi lyssnade på matchen och inte såg vad som hände, för ja nog tycker jag att AIK verkade förtjäna fler utvisningar än de fick. Nyheterna visade nyss bilder på hur en AIK:are kniper fast en Modospelares klubba mellan benen och gissa vem som åker ut? Modoiten såklart. Ej okej. Men VI VANN om jag nu inte sa det ;D Nu är det bara målskillnaden som gör att vi inte passerade AIK ikväll. På onsdag vinner vi mot HV igen, nu kör vi!

Min bakgrundsbild på datorn, tänker alltid på stackarns tian som försöker stå på tå för att synas. Bra att Tolle sträcker på sig så att han får liiite hjälp på traven iaf ;)

Nu har vi invigt våran bänkugn och den gräddade KUNG. En mumsig russinlimpa fick det bli :) Måste ha nått att bjussa på när vi får besök ikväll. Så inhandlade vi ingredienser för att bju på fika till veckan. Då blir det en mumsig chokladcheesecake när några av mina härliga kursare kommer förbi :)

Så är det, SEGERN ÄR VÅÅÅÅÅR! Nu ska vi diskutera vår avundsjuka på de i vårt område som har balkong som de pyntar med fina julljus...vi kanske inte har någon balkong men vi har snyggaste fönstret i området iaf :D //Elin


Make me a radio

Sådär ja, tredje gången gillt som man brukar säga! Nu har jag både rätt namn och rätt våning på namntavlan i entrén. Det är inte helt fy skam. Haha om ni missat följetången kring namntavlan tänkte jag ge er en påminnelse i bilder här och nu:

Vid inflytt - rätt våning, fel efternamn.

En vecka efter inflytt efter att jag kontaktat värden - rätt namn, fel våning.

Igår efter att jag i förrgår kontaktade värden igen - rätt namn och rätt våning!

Göööör-bra skulle man kunna säga. Idag har jag och syster med vår fyrfota vän tagit oss en promenad (varför vill jag hela tiden skriva period för...?) till Ersboda för att göra lite av en storhandling och gå på Myrorna. Vi får ordentligt med motion i helgen kan jag lova :) Fyndade en adventsljusstake och en tunika på Myrorna (se nedan) innan vi handlade mat på Willys och slutligen kilade in på Jula för att fynda en finfin miniräknare (se nedan) :) Kom hem kring halv ett och så blev det pärmos och köttbullar med brunsås och lingonsylt till lunch MUMS :D Haha var tvungen att dela med mig av det detaljerat för att ni ska förstå hur gott det var :)

Efter ett par minuters begrundande kom jag fram till att tunikan var en godkänd investering!

En adventsljusstake för 25 kronor, som hittat och väldigt fin är den också :)

Söta små detaljer ger lite extra mys :)

Sist men inte minst miniräknarfyndet :D Insåg att jag behöver en miniräknare där jag ser vad jag skrivit när jag nu ska sitta på bokföringsdugga på måndag och så småningom på tenta i samma ämne :) Great helt enkelt. Apropå det så är det dags för mig att gräva ner mig i bokföringens världen! //Elin


Kunde inte ha sagt det bättre själv

Ibland önskar jag att jag haft en diktafon närvarande under alla fantastiska samtal jag någonsin har deltagit i och för den delen kommer delta i framöver. Ni anar inte vilka ämnen jag och syster hann avhandla under den två timmar långa promenaden (nu höll jag på att skriva perioden...) fram och åter ner till stan. Ni önskar att ni visste, tro mig för det hann avhandlas en hel del fascinerande saker. Tyvärr kan jag inte avslöja mer än så, att det hade varit så värt att få höra samtalen alltså ;) Kan sträcka mig så långt att vi konstaterat att det borde finnas sociala regelböcker för diverse situationer haha

Har rensat hårddisken lite idag, inte den i huvudet utan den externa :P Hittade åt ett dokument från gymnasietiden där jag använt mig av ett filmcitat som jag tänkte dela med mig av. Nu anklagade min kära syster mig för att ha hett igång handdukstorken, tydligen kan det inte var hon som gjort det eftersom hon alltid kollar så att den är av när hon lämnar badrummet...precis som jag alltid kollar att cykeln är låst och därmed aldrig har glömt den olåst ever ;) Åter till citatet från en av mina absoluta favortifilmer Pay it forward

Trevor: Were you just being nice?
Eugene: About what?
Trevor: About my idea. Do you think it's good, or were you just being teachery?
Eugene: "Teachery"?
Trevor: Bullshitting.
Eugene: Do I strike you as someone falsely nice?
Trevor: No. You're not even really all that nice.

Haha magiskt. Jaha fredagsmys ikväll, hoppas Amanda P lämnar Idol för jag är såå less på hennes skrikande. Har btw lärt mig att Janos Hari inte är speciellt ödmjuk. Alls. Det baserat på Facebookfrågan som är ett makalöst påhitt! Anton Forsberg nästa gång. Så är det. Hej på er gott folk! //Elin

Virkad brödkorg

För ett tag sedan lånade jag en bok på biblioteket för nöjes skull. Ja jag måste skriva ut att det var för nöjes skull för det är inte så ofta det händer när jag måste läsa så mycket litteratur på universitetet. Det är lätt att man blir smått läsless emellanåt. Men jag lånade alltså en bok, för nöjes skull (ja det tåls att upprepa), med virkbeskrivningar för jag fick för mig att jag kände för att virka amigurumi. Små virkade djur om ni inte visste det. Det var så det började.

Tidigare i veckan tog jag boken och bestämde mig för att börja virka på en brödkorg. Nedan kan ni se resultatet.

Ja som ni nog kan se alldeles själv så är det där ingen brödkorg. Vad som hände på vägen? Jo när jag ska virka efter beskrivning måste jag pröva mig fram inledningsvis. Det innebär i sig att jag river upp både en, två och tre gånger...så när jag, tredje gången gillt, fick till det som det skulle vara och virkade på i bästa manér så kände jag mig lite less. Den känslan fick mig att fundera på vad jag skulle ha för användning av brödkorgen och så fick jag en aha-upplevelse - vi har inga pannunderlägg! Så då fick det bli det, ett pannunderlägg :) Now the picture makes sence! Ni kanske tror att historien är slut där, men icke!

Igår klev jag upp samtidigt som syster och sedan visade det sig att jag hade lite extra tid innan jag behövde bege mig till campus. Av någon anledning tyckte jag det var ett perfekt tillfälle att påbörja en ny brödkorg för att den här gången slutföra den :P

Med botten virkad vaknade jag till och insåg att jag borde ta mitt pick och pack och cykla in till campus!

När jag sedan kom hem igår eftermiddag släppte jag alla grejorna innanför dörren och zoomade till virkningen som väntade och satt som i trans, i en helt tyst lägenhet, när syster och vovven kom hem.

Jag virkar alltså med garn skapat av ett gammalt påslakan, tips och trix mamma lärt mig, och så här långt hade jag kommit när jag bestämde mig för att ge mig igår. Jag håller rätt hårt i virknålen, precis som jag kramhåller stickorna när jag stickar, så jag får smått ont i händerna :P Jag hade nästan kunnat stannat där om jag känt för det, ser ni inte vilken perfekt värmedräkt det är för skålen? ;)

Done and done :D Muy bien om jag får säga det själv ;)

Tog en plastpåse och modifierade lite så blir det lite fräschare att ha bröd och bullar odyl. för det blir lätt att bara ta ut påsen :) Men bara för att den i grunden är kallad brödkorg betyder inte det att den bara har ett användningsområde :)

Gin var väldigt intresserad av mitt foto-objekt :)

Just nu får den stå i skafferiet med kryddor :)

Mums med mammas matbröd :D

Nu är mitt lakansnystan nästan slut, ska nog virka ett pannunderlägg till men sen blir det till att hitta ett nytt nött lakan att massakera ;) Ett påslakan har iaf räckt till två pannlappar, ett underlägg och en brödkorg och det är väl inte helt fy skam? Tåligt som bara den kan jag lova!

Dessa virkade jag för nått år sedan och de har minsann tjänat sitt syfte :)

Nu ska jag koncentrera mig på hockeyn resten av tredje perren. Lite sur på domaren just nu. Inte för att jag ser matchen men jag litar på publiken i lyan ;D 2-2 just nu, nu måste vi göra mål heja Modo! //Elin


I väntan på snö...

3,8 grader ute den 15 november 2011. Ingen snö på det inte. Jag har bestämt mig för att sträcka mig så långt att snön kan få vänta till 27 november alternativt 20 december. Huvudsaken att det är snötäckt till jul! Apropå jul så...har jag fått post nu. Hm är det miljövänligt att samma dag skicka ut tre brev från samma företag? Skulle inte tro det va. Men det får stå för dem.

HAH! Igår gjorde jag en Yougov-undersökning och så får jag frågan "Vet du vad CSR (corporate social responsibility) är?" Tror ni att jag kände mig nöjd över att jag kunde klicka ja? Haha klart, då har jag lärt mig någonting av marknadsföringsmomentet iaf :P Har förhoppningsvis lärt mig en hel del annat också :)

På tal om plugget så fick jag meddelande från CSN igår att jag har för lite studieresultat för att bli beviljat studiebidrag till våren och nästa höst. Så går det när man är för snabb med att söka hehe mina ögon höll på att ploppa ut innan jag kopplade vad det handlade om :P

NU börjar det bli dags för att stänga ner och bege sig. Fick btw mina kuvert märkta med "?", eller de som kom igår. Så går det när folk placerar en på fel våning. Men idag var det inga frågetecken så ja. Eftersändningen verkar fungera som den ska också och det är alltid trevligt :) Hej på er så länge! //Elin

Klappat och klart!

PUH! De sista två minuterna i matchen SWE-FIN var minsann en pärs av dess like! Men VI VANN! Revansh för VM ifjol...eller jag lite iaf. Alltid jobbigt med matcher mot Finland, känns som att det står på mycket på spel. Mest sett till prestige ;) Men ja vi må komma sist i Karjala Cup, men vi vann iaf emot Finland och det lyckades varken Tjeckien eller Ryssland med :P Kul för Gustafsson att få stå i landslaget också!

Nicky D, som btw strosade omkring på Kvantum i torsdags och såg ut som att han hoppades på att han var osynlig, gjorde mål och oj vad mycket bättre Sverige spelade i den här matchen jämfört med i torsdags! OGILLA att Viasat köpt massa hockeyrättigheter av SVT, OGILLA! Vi missade dock första perioden men andra perioden det var skoj att se :) Heja Tre Kronor!

Jag vaknade någon gång under natten och mumlade bokföringsregler för mig själv...jag ser det som ett tecken på att pluggandet ger resultat. Well lyssna på Johan Gustafsson nu då! //Elin




Karjala Cup

Förlust med 2-5 var lite av en besvikelse. Måste dock säga att det inte är så svårt att vinna mot ett lag som knappt orkar åka skridskor. Tredje perioden var en mardröm när Tjeckien tryckte in tre mål på 3.13 min. Ej okej. Matchens höjdpunkt var när Calle Järnkrok har fyra tjecker efter sig men fintar bort dem, pojken är som en iller! Tre Kronor gjorde det bra lite nu och då men let's face it, det går inte att göra mål om man inte skjuter och skjuta var precis vad tjeckerna gjorde och det utan att tveka. Tjeckerna är på, på, på och ja det var väl inte riktigt vi.

Men men, det är aldrig tråkigt att gå på hockey med gott sällskap :D Lite trist publik och visst en del går väl på hockey för att titta och inte heja men kan vad är då poängen? Går man inte på hockey IRL för stämningen? Och isf kan man väl anstränga sig lite iaf...vi gjorde vårt bästa iaf. Pinsamt när den tjeckiska klacken överröstar resten av arenan men men. Aporpå hockey, hata att Viasat har delade rättigheter med SVT!!! BLÄ! Inte ens JVM kommer sändas i sin helhet på SVT :( JVM är btw något jag ser fram emot a lot!

Haha en annan rolig sak från gårdagen var när några småpojkar kom fram och talade om att de sett oss dansa så fint och frågade om de fick dansa med oss, den ni haha. I efterhand kom vi fram till att de måste ha sett KCs och Vikingens Penny bags dans under periodpausen.

Nä nu ska det jobbas med lite bokföring här, än är det inte helg!//Elin

Det var bara en trött bokstav

NU har jag löst mysteriet kring mitt felstavade efternamn. Nyfiken? Ja det skulle jag minsann också varit, speciellt med tanke på vilka magiska slutsatser som skapas i min hjärna. Jag lovar, jag är en ödmjuk person. Magiska slutsatser skulle också kunna benämnas som konstigheter. Varsågod och välj! I alla fall så såg namntavlan i entrén ut som nedan när vi flyttade in förra veckan:

Hmm ja jag kom i alla fall fram till, så här i efterhand, att o:et blivit lite trött och säckat ihop till ett e. När jag nu tittar på bilden inser jag att den teorin spricker för tänk att det visst är stora bokstäver helt igenom. Okej jag övergår till plan B eller om ni så vill, teori B. O:et som satt på tavlan i början var en dysfunktionell grupp med dysfunktionella konflikter som gjorde att o:ets medlemmar aldrig lämnade storming-fasen för att komma vidare till performing-fasen så småningom...ja istället splittrades o:et. De drog helt enkelt i olika riktningar och vips så bildades ett E...mycket hållbar teori. Nu ser det i alla fall ut så här istället:

Ja vad ska man säga, det verkar som att o:et got back together eller också så blev den osamarbetsvilliga spelaren utbytt, bänkade eller nått. Verkar dessutom som mitt lag fått flytta upp en liga. Heja oss haha

Nu ska jag återgå till plugget. Ska "skolka" på från fredagens föreläsningen så jag känner att jag måste vara duktig student fram till imorgon eftermiddag istället ;D Föreläsningar får inte vara obligatoriska men trots det har jag aldrig förr missat en under min undervisningstid. Japp då vet jag med säkerhet att jag inte missat något iaf och jag har även lärt mig att vissa föreläsningar är rent av meningslösa. Men de flest är bra och ja jag är riktigt taggad för det här momentet. Lustigt att det känns kul med extern redovisning. Redovisning det är grejor det.

Hej med er gott folk, glöm inte hockeyn imorgon! //Elin


And the race is ooon!

Idag är det onsdag. Märk väl att det betyder att det imorgon är torsdag. And the race is on! Hockey hockey hockey på tooooorsdag. Nej jag sitter inte och sjunger högt för mig själv. Jag sjunger i huvudet. Läste just att Mattias Ritola vill hem till Elitserien och att Modo kan vara ett hett alternativ. Ja jag litar inte allt för mycket på Expressen men vem vet. För övrigt vann juniorkronorna, med Sockan i mål, mot Björklöven igår. 3-2 i ot. Och J18 vann över TIK i ot, kan säga att Nyström och Samuelsson gjorde sitt med 1+3 respektive 2 i poängprotokollet. Bra det. Blä för att Nicke Danielsson är avstängd t.o.m. 10 nov :( Inget landslagsspel i Övik för han inte...suck. Men men så kan det gå.



I övrigt började jag läsa Den nya affärsredovisningen igår och känner mig mycket nöjd över att jag kommer ihåg en hel del från gymnasiet. Gör det hela snäppet lättare :) Det tog mig ungefär två kapitel innan jag insåg att boken är på svenska. Eh ja det kan tyckas rätt uppenbart men de två senaste huvudböckerna vi haft är på engelska så...haha.

Moment 3 - externredovisning börjar at tio noll noll. Kanske läsa lite till då. Ja just, about min amazing planering jag la upp igår så hann jag med alltihop :) Pappret till Försäkringskassan är skickat, ID-kortet är hämtat, boken är lånad, biljetterna till hockeyn är utskrivna (såklart viktigast av allt) och jag hann till och med att umgås med Eda :D Fördelarna med att skriva klart hemtentan i god tid, man får tid över till annat ;)

2 grader ute, time to get to work! //Elin


Bilder på nya läggan

Jag vet att ni har väntat på det och jag förstår att ni inte kunnat tänka på något annat än hur epic vår lägenhet blev efter Modofieringen. Därför tänkte jag låta bli att visa er. Nä verkligen inte, det vore hemskt taskigt mot er :O Varsågod, lite bilder på vår fina lägenhet! Fast först måste jag visa er lite bilder från förra stället.

Behöver jag säga vad den lilla röda fläcken på dörren är...?

En souvenir till nästa hyresgäst såklart!

Rusta har koll, julen går i Modos färger :) De har till och med hängt dem i rätt ordning :P
Röda, vita, gröna, alltid lika sköna Modo hockey såklart!

Välkommen in till fröknarna Egnor :D

Hallen har förärats med en spirit-wall ;)

Spelprogram väl synligt, viktigt att ha koll!

Vi har både sovrum...

...matsal...

...vardagsrum...

...och kök :D Tre rum och kök med andra ord ;)

Whiteboardens konstverk och text fick lite stryk i flytten, men medge att loggan är ganska grym för att ha målats av mig på fri hand? Yes it is! Men nu har den suddats och gett plats för en "riktig" logga :P

Även laguppställningen fick sen en restaurering vid Modofieringen, det ni ser är då före det. Så klart har vi Modo-loggan från Glunten på fönstret även här, grannarna måste ju veta vad som gäller ;) Blev dock ingen bild på det och heller inte från badrummet där vi färgmatchar som attan. Handdukarna är förvånandsvärt röd, vit och grön...och så en röd badrumsmatta på det :) Epic!

Slänger in en random bild för skojs skull!
Bexi kollar in katten, katten försöker tigga ost från mig :P

Gaah nu håller de på att måla någonstans i huset och ångorna letar sig in hit :S Tentan är done om ni undrar, ska bara skicka in den och fara och skriva ut den för att lämna in papperskopia. Så ska jag låna en amigurumi-bok på bibblan och träffa Eda, sen så tänkte jag att jag skulle hinna hämta ut mitt id-kort också och köpa frimärke så jag kan skicka in hyreskontrakt till Försäkringskassan. Japp det känns som en plan! Later mates! //Elin

 


5 sidor och en break

Planen var att göra hemtentan klar över helgen. Men jag omvärderade och nu sitter jag här. Jag ångrar det dock inte en sekund för tänk så mycket annat jag hann under helgen! Det går btw rätt bra måste jag säga. Fem sidor text nu och det är inte speciellt dåligt alls ;)
Koncentrationen är dock inte den bästa. Det enda jag tänker på för tillfället är att Tre Kronor kommer till Övik idag och här sitter jag...men VET NI VAD? Jo, vi ska minsann på landslagshockey på torsdag! SWEET! Så får vi dessutom se både Nicke Danielsson (Eller Daniel Nicklasson som radiosporten döpte om honom till) och Mika Hannula, great! Diskuterade ett svårt dilemma med syster när vi for upp till Ume igår...hur sjutton ska det gå att ställa om från Modo-ramsor till Sverige-ramsor? Ja det är svårt kan jag säga. Vet inte ens om jag är kapabel att tjoa nått annat än Modo-ramsor haha jaja vi får väl se om jag lyckas komma ihåg att jag ska skrika Sverige och inte Modo eller ifall jag kommer vara för koncentrerad ;)


Trodde nästan ett tag att jag tappat bort min självdisciplin men då fick jag ett pep-talk av en kursare och nu är jag minsann back on track igen! Gin har också självdisciplin, när det gäller att sova och snarka. Eftersom jag har hemma-skrivar-dag idag och syster inte har något praktiskt fick voffsan stanna hemma. Hemma, i våran lägenhet. Med egen dusch. Med eget kök. Med alldeles egen ytterdörr. Oj vad bra det kommer bli när vi Modofierat stället ikväll ;) Lugn bara lugn, jag lovar att ni ska få se bilder då!



Insåg en lustig sak igår, någonstans under de fyra timmarna vi ägnade åt att plocka upp ur väskor och påsar, och det var den att det kändes som att vi var i Övik. Haha kan inte riktigt förklara det men får jag någon aha-upplevelse så återkommer jag. Nu ska jag tillbaka till tentan och sen blir det lunch-break! //Elin

Tell me something I don't know

November har inte haft en så varm dag som gårdagen (och kanske dagen) på 43 år. Det ni! Det var ju världens bästa tisdag igår så det var väl klart att något slags rekord skulle sättas. Vi VANN länsderbyt, puh, och för andra gången under den här säsongen vann vi mittenperioden haha. Skröder gjorde dock inte hattrick så hans rekordsättande skjuts upp till imorgon ;) På tal om norrmän kom jag och syster just fram till att vi ska omvandla Zuccarello till en svordom om han återvänder till en svensk klubb som inte stavas Modo Hockey. Det vore på snudd landsföräderi...eller nått.

"Gamla" dörren till vänster, "nya" dörren till höger :) På måndag ska lägenheten
fixas ordentligt och såklart ska det ges some more spirit!

FLYTT idag. Klev upp sju, åt frukost. Började städa så att crewet skulle slippa det mesta av den delen av flytten. Hade städat klart mer eller mindre allt vid halv elva så då slog jag mig ner och tittade lite på Efter tio och pratade med mamsen på telen. Ja just innan dess hann jag med att få stället besiktat också, men det måste nog tillägnas ett eget stycke. På en stund kom då folket och de hade minsann hunnit med en hel del innan de tagit sig till Umeå. Jag var uppe med tuppen, de var uppe innan tuppen :P Sen blev det till att bära och bära och...bära lite till samt städa det sista. Snacka om att fönstrena var täckta av asfaltspartiklar eller vad man ska kalla det. Klart och betalt.

När korridorsrummet var tömt bar det iväg till nya stället och där var det bara till att bära och bära och bära och bära liiite mer eftersom det skulle in möbler nu också. Tur jag hade bakat muffins till oss, en behövd fikapaus trycktes in mellan bärandet. Så spurtade jag och vita blixten iväg till Ica och handlade lunch (2 min och då hade jag inte lyssnat på bror som sagt att jag kunde växla mellan 2an och 3an...cyklade på 2an och fick trampa som ett tok haha) medan crewet skruvade hyllor. Sen åt vi, grävde rätt på lite saker och drog iväg till the places to be. Biltema och Jula. Efter en sväng på Willys stoppade vi lite krubb i magen innan vi styrde skutan mot Hemling. Puh, 7,5 timme för flytt och sammanlaft 13 timmar på vift.



Nu till besiktningen. Jag vet inte om jag nämnt det tidigare men jag har under min tid på Glunten haft Umeås, kanske Sveriges, bästa kvartersvärd. Om jag inte nämnt det så vet ni det nu. Det säger jag inte bara för att han råkar heja på Modo (och de andra norrlandslagen, men mest Modo...okej kanske SAIK eller LHF kommer före men det har jag inte gett honom chansen att säga haha) utan för att han helt enkelt är bäst. När han kom imorse stod min vackra whiteboard ute i hallen och det första han gör är att skratta och ta fram mobilen. "Nu tyck du väl jag är oförskämd" säg han och jag hänger inte alls med. När min hjärna sedan förstår att han syftar på att han fotar tavlan skrattar jag och känner mig nöjd över att jag lyckas sprida min Modo-entusiasm (också kallat Modoism) :P Nä jag säger då det, jag kommer sakna hockeysnacken med Tommy och jag kommer sakna Glunten lite men med alla grejorna på plats på Mariehem kändes det som att jag kommer trivas grymt bra!

Nu är det hemtenta som gäller en vecka framöver men jag måste påpeka en sak innan jag lämnar er för ikväll, imorgon börjar nyaste säsongen av BONES i USA!!! SWEET! Hej på er! //Elin


Men seriöst

Här sitter jag och skriver ett fint och glatt inlägg där jag hyllar mina kära grannar och talar om hur nöjd jag är över att få flytta till lägenhet och vad händer?! Jo bredbands********** får nått fel och misslyckas publicera inlägget! I andra termer kopplade skiten ner. Nu blir det här istället ett irriterat inlägg som klurar över om det kan vara så att operatörer är så snikna att de mixtrar med abonnemang när man sagt upp dem.

Jag har nämligen hyllat mitt mobila bredband från Tele2, jag hade tidigare 3 och det var både dyrare och sämre sätt till täckning. Men nu är råttet mågat som...äsch jag har glömt vem det var som sa det men visst var det väl en hockeyspelare kanske...ja det är det i alla fall! Tre månaders uppsägningstid och ja jag vet inte om det är inbillning men sådär en-två veckor efter att jag sagt upp abonnemanget har det börjat jävlas som aldrig förr. Ursäkta språket. Detsamma hände när jag sa upp 3, det började krångla som aldrig förr ungefär veckan efter jag sagt upp det. EJ OKEJ!

Såklart ingen skulle erkänna något sådant och som jag nämner kan jag såklart inbilla mig men är det bara jag som tycker att det är märkligt att bredbandet, som jag haft i nästan två år, bara har kopplat ner av sig själv ett par 3-4 gånger på hela den tiden medan det nu helt plötsligt kopplar ner så många gånger per dag?! Och nej det kan inte bero på väggarna, det är samma väggar som för ett år sedan. Nä sånt här gör mig arg...och konspiratorisk haha

I alla fall så har jag hämtat ut nycklarna till nya lägenheten nu :D och varit och mätat och fotat. Tyvärr får ni inga bilder alls, heller inte av den äckliga spisen som var tänkt att illustrera varför jag vill flytta från korriodren även om jag trivs. Alltså korridorens äckliga spis. Nä ni får nöja mig med min irritation så länge och hoppas på att jag orkar kämpa upp något senare ikväll.

Inte kommer jag kunna lyssna på webradion heller...DESSUTOM är det den första idag vilket borde innebära att jag har full hastighet igen men det kan ni ju drömma om! Suck jaha jag får nöja mig med P4 och låtsas som att jag inte hör all övrig rapportering från ointressanta matcher. Livebloggen lär ju inte gå heller om bredbandet ska hålla på så här...suck. //Elin