Ska det va, så ska det va

Sahara Hotnights spelar på Spotify, här taggas det för jubileumskväll! Efter en helg med ponnyridning och en vecka med ridläger framför oss så anar jag att min kropp inte kommer bli mindre mör innan ispremiären :P Kanske mörheten har övergott till starkhet vid det laget ;)

Blev lite pooglerace med vovven när vi kom hem. Vi skulle hämta hennes pipleksak som hamnat i stallet och så busade vi lite med den ute. Vi missade de riktigt snabba racen för när jag väl hämtade kameran var lilla godis redan trött. Men här bjuder jag på lite bilder i alla fall.

Så var veckans vilodag slut, dags att välkomna en ny vecka! //Elin


Fiffigt Elin

Jag måste erkänna att jag är rätt fiffig ibland. Det kanske lät mer som skryt än ett erkännande men inte då ;) Hade jag skrutit hade jag sagt är jag är smart all the time ;D I alla fall så har jag kommit på världens bästa smeknamn till åttamånaders valpen som jag passar för tillfället - "No can do". Hon heter alltså Candy men när vi är ute på våra toapauser och hon inte vill göra sina behov även om jag är övertygad om att hon behöver det så får hon heta "No can do". Syrran kom på ett bra komplement till det, när hon väl blir övertygad om att det är en bra idé att gå på toa just där och då så får jag kalla henne "We can do" haha Kanske borde kalla henne Yes can do istället hehe.



Eftersom det är första gången hon är hemifrån själv utan matte, husse eller någon av sina hundkompisar (även om Ginzan bor här är hon svår att bli bundis med) har vi haft lite klurigheter när det gäller att komma till ro över natten men tjoohoo inatt har jag fått sova sex timmar i sträck :D Den tillfälliga lösningen är att jag sover på soffan i köket och hon på golvet nedanför, precis som vi gör under dagarna när vi tar en vilopaus.

Hon är bara här till på tisdag så jag anpassar mig efter henne för att göra det enkelt. Hade hon stannat längre skulle jag troligtvis ställt högre krav på hennes självständighet men som sagt första gången hon är hemifrån och hon stannar en vecka. Vi får se vem hon väljer att svansa runt idag då jag och syrrorna som är hemma ska iväg på Björnsjö marknad och gå med hästar. Maria har ett bord för sina smycken, ni kan ju kika in på www.mariaegnor.com och titta på hennes tagelsmycken och komma förbi om ni ska på marknaden :)

Här kommer förresten lite mer sneakpeek på min fotobok, it's a work in progress så att säga :P

Back to business of preparing för marknade :) //Elin


Lätt att glömma

En liten hund i en stor kropp = mycket energi och många toabesök. Just nu är både jag och åttamånaders valpen mer eller mindre utslagna så vi får väl se ifall vi tar oss igenom veckan med hälsan i behåll :P Vi kommer nog ha superhälsa så mycket som vi är i farten :P Dagen har sett ut som följer (på ett ungefär) med start klockan sex:

Toabesök för vovve
Mat till vovve
Promenad
Frukost till Elin
Toabesök för Ginzan
Kila runt lite här och där
Flyttat hästar
Sovit i svala stallet/läst i svala stallet
Supermycket regn
Dusch för Elin
Träna på att sitta och ligga på kommando (Gin tyckte att hon förtjänade mer godis för hon kunde ju massa saker och snabbt gick det :P)
Sitta och sola med Ginzan
Smaka på äpple och spotta ut
Titta på när Elin stekte pannkakor
Blivit avundsjuk på Ginzan som får sin mat tidigare
Hämtat Shamir och rengjort Métisse hovar (my legs and back är inte so happy right know :P) samt matat henne med pellets så att hon håller sig glad :P 
Poat omkring på gården
Levererat matvaror till torpet
Äntligen fått äta sin mumsmat
Däckat på köksgolvet efter att Elin däckat i soffan
Och snart så snart ska vi sova eller på en timme eller så!

Märk väl att jag utelämnade många av vovvens toabesök, kändes mindre relevant även om de också är krävande på sitt sätt :P Nu är det snart dags för ett till tror jag minsann...

Well våra morgonpromenader och alla andra tusen promenader lär väl trimma mig om inte annat :P Så ska vi ju inte ta i så vi spricker för vi vill ju inte nöta ut sötnöten. Hon är väldigt duktig på att lyssna för att vara åtta månader och söt som bara den. Sååå då vet ni varför jag är trött och ifall vi hörs av och hjärnan inte riktigt hänger med beror det på att jag just nu är lite efter pga trötthet :P Efter en dag med valpen haha bra jobbat Elin :P Lite turbulens var det igår då hon inte varit hemifrån själv förut som jag förstått det men nu verkar hon trivas som fisken i vattnet så länge man är i närheten :) Bra det. Nä nu ska jag läsa lite Daughter of storms! And of she goes! //Elin

Here we go again

Jag har en låt på huvudet. En låt vars text jag är högst osäker på och vars titel jag inte har en aning om just nu. Den är bra så det gör inte så mycket men problemet är att jag upprepar en textrad om och om igen utan att veta om jag ens sjunger rätt. Det närmsta jag har kommit att lösa gåtan är att gissa på att det är en Glee-låt. Troligast en av de låtar Warblers sjunger. HA jag löste gåtan, det är Animal och jag har inte alls sjungit fel ;D Nu kanske jag ska lära mig resten av texten så att det inte blir så upprepande :P Tänkte lägga in låten men såklart jäklas det. Jaja ni får youtuba det.

Imorse var jag uppe innan tuppen. Vi har för tillfället en söt lite Berner Senner inkvaterad här och hon blev så himla glad när jag kom ner. Så tog vi oss en morgonpromenad ut till 352an för att göra energiknippet lite trött och för att jag skulle hålla mig vaken :P Nu sover hon och här sitter jag.

Tänkte jag skulle läsa lite. Har börjat på första fantasyboken av tre och eftersom jag har den bredvid mig kan jag ju till och med dela med mig av titeln. Daughter of storms heter den första och författare är Louise Cooper. Jag har bara kommit ett kapitel än så jag kan inte svara för ifall den är bra men det känns lovande. De andra två i serien heter The dark caller och Keepers of light. I början av boken listas lite böcker från Hodder Children's Books (förlaget) och där finns en serie som heter Mirror mirror som också den är skriven av Cooper. Kan vara något att undersöka ifall de här böckerna är bra. Tänk att något så litet som en titel kan göra en nyfiken :P

Nu ska jag fortsätta att hålla mig vaken och förhoppningsvis sover vovven ett tag till ;) //Elin


Sad but true

Jaha, Timander till Leksand. Hellre det än SAIK, alla dagar. Yes I hold a grunch against SAIK. Om ni har missat det. Och det kommer jag att göra tills vi tar vårt nästa SM-guld. April 2012 mao ;) Jag hoppas att det går bra för honom i Leksand i alla fall, blir till att heja på dem i allsvenskan då.

Jag har insett att jag måste rensa mina bokmärken på datorn, they are way to many :P Nu insåg jag att jag dessutom borde rensa min externa hårddisk. Sortera upp lite bland de tusentals bilderna som ligger där :S Det värsta med att rensa bilder är att man kan sitta med fem nästan identiska och inte vilja ta bort en enda eftersom alla är fina :P

Alldeles nyss kläckte jag ur mig "jag tyckte du var lite för nära" när jag märkte att syrran stod i hallen och inte var inne på sitt rum :P Så nu vet ni det, håll er på ett rums avstånd från mig annars är ni för nära ;D Den hamnar i "hört i Hemling"-dokumentet! Den första i samlingen löd som följer:

- Jag har kört på vattnet
- Jaså är du jesus eller?
- Ja fast nä han gick ju mer mellan vattne'

Haha den här samlingen kan komma att bli epic! //Elin


Resan till dig

Idag är det söndag, vilodag med andra ord. Det tycker jag att jag har lyckats rätt så bra med att uppfylla. Imorgon börjar en ny vecka men är man välsignad att ha semester så är man :P Nu kom kitte-cat för att ge mig nya rivmärken fast hon ångrade sig visst. Jag har insett att det finns vissa nackdelar med att lyfte upp henne över en axel när jag endast har linne på mig...när hon trampar med klorna i takt med spinnandet blir det sååå fina tatueringar. Hehe

Som ni märker har jag inte direkt något vettigt att dela med mig av ikväll. Har suttit och läst lite artiklar om det som hänt i Norge och blir illamående. Mer behöver jag inte säga.

Jag lånade en fantasyserie när vi var på bibblan och jag tror minsann att jag ska börja läsa första boken imorgon. Nyttigt att väcka engelskan inom mig också :P Får se om de är så bra som de verkade. Var förresten på väg att beställa min kursbok idag men ångrade mig. Det får vänta ett tag till, är för sjutton mer än en månad kvar tills jag ska återvända hem till Ume.

Simple Plans nyaste album är att rekommendera och jag gissar att jag inte direkt ogillar Takidas nyaste heller vilket de släpper på onsdag om jag hörde rätt. Jaha när vi nu har passerat böcker och musik kan vi ju gå vidare till tv-serier och film kanske. Har fortfarande inte sett Inception och har hört både det ena och det andra om den. En del säger att man verkligen måste vara vaken för att hänga med, andra säger att man hänger med utan problem men att den är bra och nån tredje tycker den är dålig. Ja jag får väl så att säga see for my self. Och tv-serier då, jag rekommenderar Flashforward som tyvärr endast blev en säsong så det innebär en irriterande cliffhanger som man aldrig kommer att få reda ut. Nöjesavdelningen har talat mitt i helvetet.


Men HUR irriterande är inte Spotifys reklam vissa dagar?! Väldigt, andra dagar inte alls. Grooveshark is the shit. Nä nu ska jag nog baskemig göra tidig kväll för det är bara grått och trist = tröttsamt :P Godnatt gott folk! Btw Unspoken Cascada/Carlprit är skön. //Elin

Men nådigt

TUSEN SPÄNN för att skicka lite sperma med flyg. Eh okej alltså tanken är ju att Bestis ska få föl nästa vår om ni missat det. Så är det. Men det var inte det som var nådigt, vilken väääärme! Fast jag klagar inte :P Jag och syster har promenerat med Shamir och Ferre så att barnen fått rida på Hemlingsdagen. Sånt blir man alltid så glad av för att alla barnen är så glada :) TVÅTUSEN SPÄNN blev det helt plötsligt :S oj oj, det är dyrt med hästbebisar om ni missat det. Åter till ponnyridningen, tur att vi gick där det var skugga för det är som sagt v.a.r.m.t. Så hade vi sådan tur att vi fick glass och festis med oss på hemvägen, tur att vi har lugna hästar som går att manöverera med en hand ;)

På måndag är det lönedag och jag hoppas att åtminstone en av mina sommarlöner tänker hamna där jag vill ha den. Förstår inte varför det alltid ska krångla för mig men jaja det ordnar sig väl. Räkningarna är ändå redan betalade så :P

Solskyddssalva är blä. Vi smorde in oss ordentligt innan vi red iväg med hästarna vid elva och ja jag är fortfarande kladdig som den :S Blurk. Men det är nyttigt för hälsan, huvudsaken det.

Så var det det här med Norge. Usch. Jag orkar faktiskt inte kommentera det något vidare för jag tycker det är så hemskt, det ska inte få hända helt enkelt. Huvva. Skickar en tanke till Norge och alla drabbade :(

Over and out// Elin

Lurigheter

Postkodskampen på tv alldeles nyss, Timrå vs Mariestad. Jag hade inte mage att heja på Mariestad så det blev till att bita i det sura äpplet. Tänk det känns aldrig bra att heja på Timrå oavsett sammanhang :P TIKs andremålvakt Jocke Lundström var dessutom en del av laget. Well de vann och nu hoppas jag att Vilhelmina tar hem sin semi och sedan finalen. Det ska erkännas att jag knappt klarar av att titta på det, hamnar så in i det att pulsen är uppe i samma tempo som de tävlandes hehe.

Imorgon ska vi in med hästarna på byn och promenera runt med barn såvida det inte regnar. Blir bra det. Apropå hästarna så trodde jag att det skulle vara idiotsäkert att plocka av Ferre sin grimma medan jag fortfarande satt kvar på Pirris rygg men icke sa nicke. Även om hästrackarn stod parkerad så att han bara kunde vandra in i hagen så vände han såklart och gick ut. Suck. Hade jag suttit på Bestis hade det inte varit något problem att valla in honom igen men Pirri är inte lika snabb i vändningarna så att säga. Jag har lärt mig en läxa iaf.

Idag tänker jag inte tala om hur många dagar det är kvar till ni vet vad för det räknar jag med att ni har koll på :P Nu har ett bröllop skrivits in i kalendern också, muy trevligt! Måste lära mig vad som motsvarar engelskans great i slovakiskan. Slänga iväg ett meddelande till coachen mao, så får det bli! //Elin

Semester

Imorse tog jag en sova-till-jag-vaknar morgon. Den var välförtjänt efter lägret :P Imorgon är det åter till semesterväckning, mao står väckaren på halv nio och jag kliver upp tidigare om jag känner för det ;) Onödigt att sova bort semestern säg men samtidigt är det onödigt att inte sova mycket när man har möjlighet :P

Idag kommer årets höskörd officiellt klubbas avklarad. Vi har varit och kört in några lass i eftermiddag och syster är på väg hem med en nästan full självlastarvagn och så är det folk kvar som håller på att göra rundbalar av sista lägdan. Done and done. Trevligt värre.

Ponnyridningen visade sig vara närmare än slutet av augusti för redan till helgen ska vi på Hemlingsdagen och gå med pållarna. Lagom ridavstånd, helt perfekt.

Medan vi väntade på nästa hölass så satt jag och läste Damernas detektivbyrå. Får i efterhand för mig att jag läst den förut men den känslan verkar jag få av alla böcker nu för tiden...Helt okej bok men jag tror inte att jag var på humör för den slags bok just nu så lite segt var det. Det är ju en serie så vi får se ifall jag bestämmer mig för att läsa några av de andra böckerna en annan gång.

Läste just att Nagy skriver på för samma KHL-lag som Bartecko skrivit på för :( Jag hade hoppats att de skulle stanna men jag är i och för sig inte ett dugg förvånad att de inte kommer spela i Modo till hösten. Jaja jag hoppas det går bra för dem där! I övrigt är det idag 16 dagar kvar till D-dag. Hehe ska försöka ta det liiite lugnt med nedräkningen.

Så är det, lev livet och ät gott! //Elin

Finns inga vinnare i lekar för två

Sist jag kollade var det onsdag idag och dessutom knappa 17 dagar kvar till Modos ispremiär :P Innan dess ska det hinnas med ett ridläger till, ett antal utflykter för ponnyridning på marknader och så tävling i Färsta. Full fart på gården. Ikväll har jag dokumenterat syster när hon tränat Métisse aka Metspöet. Första gången med sadel och lilla fina Métisse kommentar hade nog varit "vad är det för en konst", om hon hade kommunicerat med ord :P

Stephenie Meyers Genom dina ögon är att rekommendera. Jag var rädd att bli besviken med tanke på hur bra jag tycker om The Twilight Saga men jag måste säga att jag blev allt annat än besviken. Den var något långsam att komma in i men sen ville jag inte lägga den ifrån mig och jag blev till och med irriterad över att boken tog slut ;D Det är så jag fungerar, böcker borde fortsätta i all evighet :P Fast då skulle man aldrig behöva läsa mer än en bok och det vore ju trist.

Så är det, off we go! //Elin

Energiska ungar

Det första ridlägret av två pågår i denna stund och jag säger då det, barn verkar vara som hundar - de får aldrig slut på energi. Puh. Det får däremot jag. Tur att jag är bra på att ladda om och att vi är flera personer som agerar "mammor".

Apropå energikrävande saker, tror ni inte att mitt problem med bankinbetalningar löste sig hur lätt som helst genom ett ynka litet mail?! Klart det gjorde, men det för sent för nu hinner jag inte få in min julilön. Perfekt. Ja ä int bitter, bara lite less :P Hädanefter ska jag alltid dubbelkolla banksaker med min bank och det genom den supereffektiva meddelandetjänsten/mailen på min internetbank :) Länsförsäkringar is the shit :P

Nu ska jag läsa och sedan ska jag sova för även ifall barnen inte verkar behöva speciellt mycket vila för att orka med så behöver jag det. Imorgon är dock sista ridlägerdagen vilket bland annat innebär att vi kommer kunna laga hälften så mycket mat och ägna oss lite mer åt oss själva :P Nästa läger drar igång i augusti. Men det är kul, även om det är energikrävande.

Så godnatt på er så länge så hörs vi kanske imorgon! //Elin

Staden

Vi var en sväng till staden idag och förutom en gigantisk hög med böcker, med betoning på gigantisk, så kom jag hem med två par nya jeans också. Vet inte vad det är men jag tycks förbruka byxor på tok för snabbt. Jag skyller på kvalitén ;) Köpte ju två nya få se...förra våren? Ja jag vet inte men ett par av dem gick ju sönder (på jobbet!) förra sommaren :P Well så är det.

Det här med böcker är klurigt. Får man tag på en riktigt bra bok ska det krävas mycket innan jag lägger ifrån mig den vilket också innebär att jag avverkar böcker rätt fort. Syrrorna är också speed-läsare vilket innebär att vi kom hem med en kvitto på ungefär en halvmeter och sisådär 40 böcker plus tidningar till mamma och andra syrran. Ja ni så ska det vara. Läsning är nyttigt för själen!

Nu har jag inte böckerna precis vid mig men blev ett par fantasy, lite spännings romaner och hmm ja nått sånt ;) Så hade jag och syrran lyckats plocka på oss samma bok hehe :P Lillsyrran konstaterade glatt att hon inte bara hade lånat flest böcker utan såklart de bästa också :P

Större delen av folket är och tar in hö just nu, jag sitter här och ber till gudarna att de hinner innan regnet kommer. Vill påpeka att jag inte följde med pga sätesbrist och inget annat. Hm hungrig börjar jag bli nu också, damn.

Så fick jag antagningsbesked från Studera idag och igår var jag in och tackade ja till kursen eftersom jag fått mail från handelshögskolan :P Det ni, det gäller att vara lite före ;) Så har jag tydligen blivit tilldelad titeln kok-chef också och det är ju inte illa att bli chef utan att ens märka det ;P Eller ja jag och syrran har delad chefsposition men iaf.

So long så länge! // Elin

Radioskugga

Jag tror att radioskuggan i Jämtland smittade av sig på min blogg :P Idag är det...torsdag vad jag vet. Det här med veckodagar är lite lurigt måste jag säga. Speciellt under sommaren. Hade sms-konversation med min stjärna i korridoren igår angående hennes flytt. Är glad för hennes skull att hon hittat något annat men det kommer minsann bli tomt som bara den :(

I övrigt händer väl inte så mycket. Regnet håller på att sabba våra planer gällande slåttannan, som vanligt med andra ord. Jag satt och körde hövändare ett tag i söndags. Det gick bra men jag blir irriterad på att det aldrig tycks stanna i huvudet hur jag ska göra så att jag måste lära om varenda sommar. Inget större problem och lillasyster var en duktig pedagog.

Den 15 juli imorgon, tiden flyger verkligen iväg. Eftersom alla mina nedräkningar tycks leda till Modos ispremiär 6 augusti gör inte det något :P Leksand har visat intresse för Timmie, hellre att han går dit än till SAIK. Men det är Timanders val och jag respekterar honom oavsett men det kommer göra ont att se honom spela i någon annan elitserietröja än Modos :(

Om ni inte märkt det har det en tendes att bli rätt häst-relaterat här på bloggen numera. Det kan ju bero på att jag är hemma i skogen under sommaren och att det mesta faktiskt kretsar runt hästar då :P Snart är det väl dags för Björnsjö marknad och ponnyridning igen, alltid lika kul att prata med alla intelligenta barn som har så många smarta tankar att dela med sig av. Förhoppningsvis slipper vi ösregnet som besökte i Mattarbodum :P

Well, jag ska försöka återkomma något oftare men ni märker väl :) //Elin

Myggbett och punktering

Tror ni inte att vi fick punktering på väg till Österåsen i fredags kväll. Såklart och det på lastbilen. Det blev big time pannkaka av däcket. Nä kanske inte pannkaka men det small ganska bra och ja däcket mår därefter. Så lyckades skärmen vika upp sig ovanpå däcket och det slutade med att super-Nina fick använda sina superkrafter av olika slag för att fixa det. Jag säger då bara det - kvinnor kan.

Radiokanalerna erbjöd inte direkt något vettigt efter att vi passerat Remmarn och från Åsele hade vi i princip ingen radio alls eller mobiltäckning. Skitbra. Men bortsett från parkeringen, att vi fick sova 2-4 timmar och att Ferre tjurade när vi skulle åka hem så har det varit en trevlig resa. Det började regna på morgonen men det blåste snabbt bort och ersattes av sol som blev lite väl varm mot slutet av dagen. Myggbett har vi nog alla gott om efter att vi sovit i lastbilen. Jag har ett på tummen och ett på lillfingret bland annat...:P Kanske dyker upp lite bilder här senare men om inte annat kan ni hålla utkik på teamegnor.blogg.se för där kommer det garanterat bilder och resultat :)

Nu bär det snart av för att ta in hö. Gubbarna var duktiga och tog in typ sju lass igår. Muy bien. Ja just det, tur och retur till Österåsen såg vi ARTON rävar/rävungar :O En var dock överkörd :( Så stod en gigantisk älg i vägen också hehe :P "våran" älg här hemma har förresten kalvat, blev två stycken och tyvärr hade kameran inget minneskort när jag försökte föreviga dem :P Söta saker.

Timander har tackat nej till Modos kontraktsförslag...:( Jag känner mig elak men nu vill jag bara att han lägger av. Det kommer göra alldeles för ont i hjärtat ifall han skulle gå till en annan klubb...SAIK, huvva hemska tanke :S Det får bara inte hända :( Nä det där orkar jag inte tänka på, so long så länge :P //Elin

Där måsarna skrattar sig hesa

Det här med födelsedagar är ju lite smått bökigt ibland. Därför kom min syster, Vikingen och jag överens om att vi skippar födelsedagspresenterna och så hittar vi på något trevligt tillsammans istället. Muy bien men så igår på vår fina picknick säger Vikingen "Elin, jag vet att vi hade sagt att vi inte skulle köpa något men jag kunde inte låta bli när jag såg den här" och så plockar hon upp...wait for it...boken The heart of hockey plus en skiva med Modos Armé :D Hur glad blev inte jag då? Världens bästa Viking :D Nu har jag något att stilla min hockeyabstinens med :D Men snart, snart är det ispremiär ;D

Så var det det här med picknicken och Orup. Kvällen i stort var NICE, trevligt sällskap, god mat och lite musik på det ja det kan man ju inte klaga över. Lite gnäll har jag dock att komma med, varför sjunga onödigt långsamma låtar som typ ingen kan ifall man inte måste...? Inte fick vi vråla med i Sjung halleluja eller vad den heter heller. Kanske var det så att han tänkte det skulle vara att bege sig ut på djupt vatten, Övik är trots allt en av Sveriges mest kyrkotäta städer :P

Idag ska en del av teamet dra iväg mot Österåsen där två av syrrorna ska tävla. Alltid skoj att åka iväg på tävling, får se vad det blir för nått :) Kommer nog försöka köra live-uppdatering på bloggen www.teamegnor.blogg.se alternativt att jag hamnar på Twitter också men det lär ni märka av på team-bloggen i så fall. Det mesta beror på mottagningen :)

NU måste vi göra klart allt som ska göras innan hästarna ska duschas vid lunch. Puh säger jag innan vi ens har börjat, men vi har en plan ;) Hoj på er! //Elin

Det här med att sova

Klockan är nu strax efter elva och varken min kropp eller hjärna tycks vilja fundera på att gå och lägga sig. Däremot vet jag att både kropp och hjärna kommer gnälla ifall jag inte gör det :P Tänk vad smidigt att aldrig behöva sova...fast samtidigt är det rätt trevligt att sova. Det är bara just det här med att gå och lägga sig och att kliva upp som är måsdrygt :P

Nu lyssnar jag på Tidningen 7s Orup-spellista för att ladda upp inför torsdagen :P Så ska Järvsöfaks vara på torget klockan tolv så jag hoppas att vi kan fara ner så att vi hinner se honom :D Bestis är ju faktiskt släkt med världens bästa kallblodstravare. Inte så stort inom hästvärlden kanske men om vi säger så här, egentligen skulle Järvsöfaks mamma blivit betäckt med Bestis pappa men nu blev det Bestis pappas bror som fick bli pappa till faksen istället. Snurrigt...men de är typ halvsyskon :P Hon är faktiskt rätt lik honom och med tanke på att många tror att hon är hingst så...hehe :)

Nä kanske är bäst att avrunda kvällen för sakens skull. Imorgon är en annan dag som någon typ brukar sjunga ;) Btw Magaluf, inget ställe för mig. Måsarna skrattar sig hesa, undrar varför? Kanske för att Elin went bananas när de attackerade :P //Elin

Enkäter

Har just avslutat en enkät på Yougov och sitter fortfarande och skrattar över frågorna. Den handlade om vad jag som långdistansresenär skulle värdera högt och lite så. Blev lite paff när jag fick frågan ifall jag om tre år förväntar mig en helautomatisk kundtjänst i form av trevliga avatarer på internationella tågstationer...frågan som följde löd: "Vilken kändis eller berömd person skulle du helst sitta bredvid under en långdistansresa med tåg?" Jag skrev Per Svartvadet, han verkar trevlig haha :P Den där enkäten var minsann intressant men vi får väl se, jag kanske inte skratta om tre år när jag tar hjälp av en avatar på tågstationen...:P

Mina fötter är svarta. Vi har vänt lite hö för hand och ja har man Crocs på sig så läker det in en del damm så att säga :P Tur att det bara var ett spår runt lägdan och inte hela allt det. Nä sånt har vi faktiskt maskiner till :P Slåttannan är påbörjad uppöver av övriga folket.

Det är tisdag, det är hm inte så mycket sol men jajemen det är Allsång på skansen med Måns! Inte riktigt Så ska det låta, men det duger ;) Over and out //Elin

Innerst inne

Jag har aldrig riktigt beskrivit mig själv med ordet tävlingsmänniska. Envis, tjurskallig och liknande adjektiv, jodå men jag ser mig inte som en tävlingsmänniska. På tävling blir det så väldigt mycket allvar för vissa. Som föräldrar till knattelag som jagar domare...men man behöver faktiskt inte ta saker och ting på blodigt allvar för att tävla. Man kan göra det för sig själv och framförallt tävla för sig själv, då är det roligt!

Jaha hur kom jag att tänka på det helt plötsligt? Jo det närmar sig snart westerntävling för Team Egnor och personligen följer jag numera med som hjälp till de som ska tävla. Jag har inte tävlat speciellt mycket men en del tävlingar har jag hunnit med och med dem följer oslagbara minnen.

Min första tävling var nervös och det jag tyvärr minns mest var att vi (jag och Bestis) misslyckades totalt med grinden för att jag hade för bråttom och att jag dessutom gjorde fel i slutet av mitt mönster. Så, klart att det finns mindre roliga minnen men jag håller mig till de fina minnena ikväll.


2005 var det klubbmästerskap i Junsele och jag och min kompanjon Bestis var med i Trail at hand. För er som inte känner till westernridning så väl kan jag förklara lite kort. Trail at hand innebär att man leder hästen, alltså går bredvid den, genom ett mönster som består av olika hinder som bro, grind, bommar i olika formationer med mera och så får man plus eller minus beroende på utförandet. Vi var först ut av...tror det var fyra ekipage och när vi lämnade banan efter avslutat mönster kändes allting fel.

Det är ingen underdrift att säga att jag var gråtfärdig även om jag i efterhand gick igenom vår prestation och inte kunde komma fram till varför det känts så dåligt. När det var dags för prisutdelning ropar speakern: "Och på en första plats Elin Egnor och Bestis...nä nu skojar jag med er, vi ska såklart börja bakifrån." Jag hade väntat mig att höra våra namn först även om jag inte sett de andras prestationer och när speakern sa första plats tänkte jag helt enkelt att hon sa fel. Uppräkningen startade dock om och våra namn kom inte upp först, inte som andra eller tredje ekipage heller utan vi vann klassen. Vår första vinst tillsammans och plötsligt var det glädjetårar som trängdes i ögonvrån. Jag var så stolt över Bestis.

Ett annat minne som aldrig kommer att glömmas är från den senaste tävlingen då jag tävlade Bestis i ridgrenar. Vi var med i en Trail och i mönstret ingick en galoppfigur som skulle göras över bommar. Det är svårt att förklara men figuren var rätt liten och innebär minst tre snäva svängar så att säga. När jag fick se mönstret på tävlingsdagens morgon trodde jag att det inte ens var lönt att försöka men så var det det där med tjurskallen och även om jag visste att styrningen i galopp inte var så bra och att det fanns svårigheter med att hålla galoppen så kunde jag inte annat än att försöka. Vi gick in och avverkade halva mönstret innan vi nådde galoppfiguren och jag minns hur det kändes som att både jag och Bestis tänkte "nu jävlar, nu kör vi!". Glädjen inom mig när vi klarade figuren med ett fåtal avbrott var obeskrivbar. När vi avslutat mönstret (ungefär här insåg jag att jag inte haft mina nummerlappar på och borde ha blivit diskad) slängde jag mig av Bestis och gav henne en kram, det får tala för sig själv.

Jag kan hålla på länge och skriva långt men jag tror att jag skrivit långt nog nu. Jag har personligen inte tävlat sedan 2008 och jag måste säga att jag saknar det nu när jag håller på och hjälper till så gott jag kan med tävlingsförberedelserna. Även om jag vet att jag har min kompanjon Bestis att vända mig till när som helst så saknar jag oss som ett team :) Well jag kanske får ta upp tävlandet en vacker dag, men tills dess nöjer jag mig med att följa med och få uppleva atmosfären :D

Så är det och till helgen bär det iväg till Österåsen, ska bli spännande att se hur WRZ arrangerar tävlingar! Imorgon bär det av för att kolla posten och hämta lite kvarglömda saker i läggan och sedan får vi se vad nästa vecka bjuder på utöver Tidningen 7 konserten! //Elin