En sån där dag

Jag vet inte vad det är men vissa dagar slår klumpeduns-nerven till. Dessa dagar gör mig skogstokig. Som idag. Jag tappar det ena och det andra, är det inte ett smörpaket så är det en kopp som går i tusen bitar eller varför inte lite disk som blöter ner halva köket och mig. Tokig. Skogstokig. Sjukt irriterande är vad det är. Men men, dagen är väl snart slut så förhoppningsvis lyckas jag slå ifrån nerven till imorgon ;)

Halva ridläger nummer två har hunnits med, ägnade drygt två timmar till pannkakslagning idag. Är faktiskt rätt roligt att ta hand om maten åt barnen och hjälpa till lite i allmänhet men hyfsat tröttsamt också. Och en del saker kan väl tjäna som ganska stora irritationsmoment kan man väl säga. Men barnen är snälla och de verkar ha roligt, huvudsaken det :)

På en månad är det dags för ponnyridning på Björnsjö marknad igen, brukar alltid vara trevligt. Barnen har så mycket roligt att berätta :) Nä men tillbaka till verkligheten kanske! //Elin

Sommar

Som ni kanske märkt blir det rätt glest mellan inläggen nu för tiden. Anledningen stavas: sommarlov ;) Nu när jag är hemma i skogen för en längre period så är det lätt att glömma bort bloggen :P Jag ska försöka bättra mig men hur det går får vi vänta och se :) Slänger upp en bild från midsommarfotograferingen så länge, vi hörs när vi hörs! //Elin

Back again

Nu har sommarlovet officiellt inletts eftersom vi i eftermiddag anlände till skogen :) Förmiddagen ägnade jag åt att städa lägenheten i väntan på att syster skulle återvända från sin avslutning och när hon kom hem tog vi hårtorken för att tina frysfacket :P Inga konstigheter. Efter lite uppladdning med mat när vi tagit oss till Västernorrland så klöv jag lite ved som bror kapat upp, slängde lite annan ved i korgar och hjälpte efter det till att lasta ur alla lastpallar som tagit en paus i lastbilen. Tur jag värmde upp med NTA-lådorna på jobbet igår.

Nu sitter jag och googlar på mönster till Barbapapa-familjen :D Ska virka åtminstone en eller två av dem, vem vet när sommaren är slut kanske det finns en hel familj klar ;) Måste bara hitta åt garn av rätt kulör :) Läste förresten nyss att Sverige vann EM i bowling. Heja heja! Ska inte säga något om hur less jag är på en viss annan sport (för det vet nog de flesta redan om de känner mig) eftersom jag bestämt mig för att vara tjatigare än någonsin under den kommande hockeysäsongen ;D Nä, alla får ha sina egna favoritsporter så länge ingen försöker tvinga på mig någon sport som jag inte bryr mig om, det är precis som med religioner ;) Fast ibland kan det faktiskt vara så att ett nytt intresse väcks. Som för mig och bowling nu då ;)

Oj nu ska jag lugna mig, back to garn-manian :D //Elin

Helt galet

En tanke slog mig idag. Om ganska precis ett år kommer jag ha avslutat min lärarutbildning. Läskigt. Om ganska precis ett år kommer jag söka jobb som lärare. Superläskigt. Om ganska precis ett år...damn där bröts det magiska tretalet ;) Jag har inte riktigt bestämt mig hur jag ska känna för det dock. Läskigt, svar ja. Lite häftigt, ja kanske. Främst kommer jag att tänka på hur ofta jag funderat på att bli lärare när jag var yngre. Då snackar vi alltså både låg-, mellan-, högstadie och gymnasiet. När jag tänker på det kan jag sedan inte låta bli att tänka på hur nära jag är mitt mål. Häftigt.

Jag tycker det är rätt spännande att fundera över personers reaktioner när jag säger att jag läser till lärare. Många gånger kommer de negativa sidorna av mitt yrkesval upp, en del gånger leder det till kommentarer om huruvida jag passar som lärare men alldeles för sällan får jag höra "vad härligt, det är ett viktigt yrke". Så nu tänker jag säga det själv: jag utbildar mig till ett av världens viktigaste yrken! Inte för att jag på något sätt inbillar mig att det med det yrkesvalet skulle följa någon status, för det gör det inte, utan för att jag vill.

Jag skulle kunna skriva en hel roman om läraryrket men det får bli en annan dag ;) Nu ska jag ut i solen och promenera lite och sedan blir det lite mer plugg :) //Elin