Alternativa svordomar

Tror jag ska börjar använda "tågtider" som en alternativ svordom :( Började undersöka mina alternativ för hemresa i mitten av september...och ja. Det finns inte så många alternativ om vi säger så. Jag som hade tänkt att jag både skulle hinna förbi i skogen och klappa på min bästa Bestis och säga hej till mamma och ändå hinna med under hela tävlingshelgen. Börjar rent av överväga att hyra en bil så att jag kan göra som jag vill och inte styras av de värdelösa tågtiderna. Nä jag ä int bitter.

I övrigt har jag sprungit Dundret Extreme Running K2 idag, inte gick det snabbt och inte sprang jag 100% av vägen men nog tusan är jag stolt över att jag gjorde det! En jädra massa backar och så över myrmark och ja...min kropp lär må imorgon :P Så har jag fått lite guidning av centrum och även av andra delar av Gällivare :) Så nu har jag alltså äntligen varit upp på Dundret eller ja ända upp till Hellnerstadion iaf och så upp till Björnfällan.

Både Charlotte Kalla och Marcus Hellner sprang, dock K22 (såklart) och ja...de såg oförskämt pigga ut när de kom i mål :P Måste säga att jag är sjukt imponerad av alla kids och ungdomar som sprang :O Men ja, jag är nöjd över att ens tagit mig runt ;) Ska höja ribban till nästa år kanske :P

Tog mig dessutom runt utan att vricka någon fot eller så...däremot så tappade jag mobilen på min tå så att hörnet skapade ett fint blåmärke på tånageln. Hm lyckat. ;)

Kroppen börjar kännas lite stel, vill inte ens fundera på hur det kommer kännas imorgon. Ändå kul att utmana sig själv lite. I övrigt konstaterade jag idag att jag missat att det är Czech Hockey Games. Jag missar inte sånt. Men tydligen så har jag gjort det. Får se om jag hinner se morgondagens match men ja kanske lika bra att skippa den också och låtsas som att det aldrig hänt ;) Matchen mot Ryssland var ändå ingen succé, däremot verkar det ha gått bättre mot Tjeckien.

Vinst för Modo i SCA-cupen iaf, muy bien :D Åååh vad jag längtar efter att säsongen ska dra igång på riktigt! //Elin

Best song ever

"Friheten är ingenting värd om den inte innefattar friheten att fela." Mahatma Gandhi

EM hoppning på SVT Play och syster konstaterar att "det skulle inte förvåna mig om de kommer fyra, det är så typiskt svenskt" och jag kontrar med "ja, lika svenskt som lagom" haha Men sedär, vi gick visst och blev trea i laghoppningen ;)

Idag gick jag och en kollega ut en sväng på lunchen och gjorde upptäckten att det finns en kanin i svanparken :D En väldigt söt kanin som jag så gärnat klappa, sååå kul att det inte bara finns fina fåglar :D

Vet inte riktigt vart den här veckan tagit vägen men imorgon är det i alla fall fredag och då drar jag till Lule :D Blir upphämtad på station och får sova över hos hästfolk och på lördag är det westerntävling för fulla muggar :D

Nu måste jag ta tag i disken och packa kappsäcken så att allt är klart för imorgon //Elin

We are survivors

"En expert är en person som har gjort alla misstag som är möjliga på ett begränsat område" Niels Bohr

Föreläsning om entreprenöriellt lärande idag, mycket intressant och viktigt ämne! Därav citatet då rädslan att misslyckas många gånger hindrar företagsamt lärande/entreprenöriell pedagogik. Ett bra tips som dök upp var att inte prata om att misslyckas utan om att träffa in lyckade missar vilka vi lär oss av. För det är av våra misstag vi lär oss, vad lär vi oss av att allt går som det ska hela tiden? Inte i närheten lika mycket som när vi måste lösa problem som uppstår skulle jag vilja påstå.

Nog om det, jobbar på att släppa jobbet när jag gjort timmarna för dagen men som ni märker går det sådär ;) Modo vann i alla fall igår, 2-0 mot Ässät men det satt långt inne. Inte förrän i tredje perioden kom första målet och det var Robert Hägg som satte den. Spina tryckte dit en i öppen kasse i slutminuterna också och Ullmark höll alltså nollan. Enligt rapporterna var vår målvakt bäst på isen. Det kommer bli en intressant höst!

Så är det! I övrigt har jag för dagen inte så mycket att komma med, men snart är det fredag och då drar jag till Lule :D Ha det så länge! //Elin

Sweet home alabama

"Vi väljer aldrig. Vårt öde väljer. Och klokheten är att visa oss värdiga dess val, vad det än blir." Romain Rolland

Malmberget fortsätter att bjuda på jojo-väder som jag valt att kalla det. Med andra ord är det varvat sol och regn som gäller, ena stunden blå himmel och andra stunden asmörk himmel som på en stund släpper lös regntrollen. Men men, jag ska inte klaga! Bara komma ihåg att ta regnjackan imorgon även om det är sol på morgonen ;)

Igår bokade jag tågbiljetter till Luleå and back så att säga, blir en sväng i helgen ändå :D Trevligt att få träffa systrarna och klappa på pållarna :) Men än är det långt till helgen gott folk, bara tisdag idag.

Modo spelar mot Ässät, live-bloggen är igång men jag måste säga att det känns lite segt. En period kvar så heja Modo! Än är det bara försäsong så ingen panik. Skadar dock inte att göra lite mål och vinna dock ;)

Idol har kickat igång också, bra kvällsunderhållning då det går att få saker gjort samtidigt. Tycker dock att de kunde lägga lite mindre fokus på de mindre duktiga personerna...men men.

Nämen återgå till det kanske, bjussar på dagens bild från Malmberget! //Elin


Time to catch up

Åttonde dagen i Malmberget, känns som att det knappt gått två sedan jag flyttade upp ;) Jag väljer att se det som ett gott tecken, tiden går fort när man har roligt säg :)

Både första och andra dagen på jobbet är avklarade, känns som att jag kommer trivas som fisken i vattnet!

Imorse blev jag dock något besviken på fina Malmberget. Utanför fönstret var dimman så tjock att jag inte kunde urskilja något överhuvudtaget och regnet öser verkligen ner. Mina planer att ta cykel ut på upptäcksfärd ströks rätt snart...får hålla tummarna för bättre väder imorgon!

Igår fick jag hem mobilen som jag ska vara testpilot för, en Nokia Lumia 925. Blev jätteglad men glädjen blev kortvarig då jag kommer på att jag inte har mikro-SIM i min nuvarande mobil...vilket jag måste ha i denna. Suck. Lär ta ett par dagar innan det kortet dyker upp i och med att det först måste anlända till Umeå för att syster ska kunna skicka upp det hit. Hm great. Jaja, sånt är livet. Hade varit så lätt ifall Telia haft butik i Gällivare men icke, närmaste Telia är Kiruna.

Har i alla fall hunnit kika lite på den men jag blir som lite begränsad utan SIM-kort. Den lilla "hick upen" ger mig i alla fall tid att virka klart mina mobilfodral, ett i blått färdigställdes igår kväll. De jag har sedan tidigare är nämligen för en alldeles för liten mobil ;)

Längtar tills jag kan byta då min nuvarande har börjat stänga av sig av sig själv och diverse andra lustigheter som inte uppskattas från min sida. Men men snart så.

    

I övrigt kan jag tala om att mina vader ogillar mig rätt ordentligt. I torsdags fick jag något ryck och for ut och sprang lite och såklart tjuras jag med att ta trapporna upp så ofta jag förmår mig. Den kombinationen gör sitt kan man säga ;) //Elin

Juni, juli, augusti

Sommaren är snart över och imorgon bär det av till mitt nya hem i Malmberget :) Känns kul bortsett från morgonens samtal från hyresvärden. Tydligen fungerar inte elen som den ska. Jaja Vattenfall skulle skicka ut någon att byta...ja mätaren eller nått, så det torde väl ordna sig.

Igår agerade vi flyttfirma åt kusin och hans fru. Har kommit fram att jag nog ska börja inkludera henne i begreppet "kusiner", det blir som så bökigt så fort man ska prata om dem annars och det känns taskigt att säga kusinens familj för det är ju lika mycket hennes familj liksom ;) Rätt ska vara rätt :P Okej, tror jag är lite väl filosofisk så här på förmiddagen.

Anyways så flyttade vi åt dem och så plockade vi upp lite bokhyllor och dylikt innan vi åkte hem och så att säga åkte vidare. Tävlingsmöte i city på kvällen och den långa dagen var över rätt snabbt. Oooh, just - jag fick en superfin diskhandduk "Norrlandsparlör" :D Ska fota den så fort jag kommit på plats i Norrbotten ;)

Lite mör är jag i kroppen efter gårdagens "uppvärmning", får se hur det känns efter imorgon kväll :P I övrigt så har jag glömt bort vad det var jag hade tänkt berätta för er. Så kan det gå. Har hela mitt liv nerpackat i lådor nu så jag antar att hjärnan är lite smått nedpackad också ;)

Överhuvudtaget ska jag he upp en del bilder, men kabeln är nerpackad så ni får hålla ut. Nu - ut i regnet och se ifall hyllorna kan förflyttas och rengöras! Over and out// Elin