Lucka 19

Snopet med en julkalender som saknar ett antal luckor, men det är så den ser ut min bloggkalender ;) Nu har jag i alla fall tagit jullov och tänkte jag skulle lämna ett litet avtryck innan jag far ner till Ångermanland ifall jag "glömmer bort" att skriva under jul :P

Så vad ska jag dra för intressant idag då? Jo, jag hade tänkt att fundera litegrann över det här med hemmet. Jag har sedan sista året på gymnasiet haft fler än ett "hemma". När jag och syster bodde i Övik under veckorna var det hemma och hemma. När jag flyttade till Umeå blev det hemma, hemma och hemma. När jag nu flyttat till Malmberget är det helt plötsligt hemma, hemma, hemma och hemma. Hm.

Det är fint att ha flera platser som känns som hemma. Det som ställer till det är när det ska pratas om det ena eller det andra hemma. Till exempel:
- Åker du hem över jul?
- Jo och så åker jag hem i januari.

För så blir det ju. Jag åker hem till Ångermanland/Hemling över jul och Hemling kommer alltid vara hemma, svårt att inte se platsen man vuxit upp som hemma. För mig i alla fall. Och sedan har jag mitt liv i Malmberget nu, så hur skulle jag inte kunna kalla det hemma? Precis som Umeå alltid kommer vara hemma för att jag under min studietid byggt upp ett liv där. Inte att glömma Övik, där jag ändå spenderade relativt mycket tid under tre år även om större delen av den tiden spenderades i skolan.

Vet ni vad som är gemensamt med alla dess "hemma" förutom att jag spenderat olika lång tid av mitt liv på dessa orter? Det är att jag har familj på alla ställen. Jag har min familj-familj i Hemling/Övik, jag har vänner i Övik som för mig är familj om än på ett annat sätt, jag har fantastiska människor i Umeå som jag är så glad över att få ha i mitt liv och nu har ett nytt kapitel startat och jag lär känna nya fantastiska människor i Malmberget/Gällivare som jag på ett sätt ser som familj. Familj för mig är människor som berikar ens liv på ett eller annat sätt. Så jag skaffar mig gärna fem till "hemma" och möjligheten att utöka min "familj" :) God jul gott folk om vi inte hörs innan! //Elin

Lucka 11

Idag är det en dag som inte är som alla andra dagar. Med det sagt har dagens lucka inget att erbjuda än en riktigt trist attityd. Av den anledningen låter vi bli att fundera så mycket mer på saken och konstaterar två saker:

1. Imorgon drar vi på O'leareys och äter och kollar HOCKEY
2. Imorgon vid 17 tar jag helg och då är det en vecka till jul

Så. Ta inte illa upp, men ikväll är ingen bra kväll att kommunicera med er gott folk. Jag har kommunicerat tillräckligt idag. Btw, vi håller på att blåsa bort. Inte riktigt, men nog blåser det rätt så bra. Och töar. Fy sjutton för det! Nu skakar vi av oss attityden och drar iväg på Sha'bam-pass som vi inte har någon aning om vad det egentligen innebär ;) //Elin

Lucka 10

Dagens lucka bjussar på lite celebration minsann! Idag är det den 10:e december. Den 10:e december som i fyra månader efter 10:e augusti. In other words, jag har jobbat i fyra månader. Grattis till mig! Känns inte som något att direkt skryta över men känns ändå väldigt skönt att konstatera :)

Vad har jag att säga efter fyra månader på jobbet då? Ja ni, jag trivs väldigt bra på jobbet även som det såklart är tyngre vissa gånger (som med livet). Framförallt är jag väldigt glad över mina fantastiska kollegor och för den delen alla elever. Med risk att bli för blödig hade jag idag ett "moment" i ett samtal med såväl min introduktionsårs-mentor och min mentorskollega där jag kände att, tusan vad bra att jag hamnade här bland dessa människor.

4 månader på jobbet och två veckor kvar till jul. Inte helt fel det ;) Nu - dags för skönhetssömn. Svar nej. Jag kan inte låta bli att påpeka att jag skriver inlägget lite mer än en halv dag innan ni får läsa det. Det blir lättare för min hjärna ;) På återhörende! //Elin

Lucka 9

Nu dag. Ny vecka. Nya möjligheter. People, det är måndag! Dagens lucka bjussar på lite framtida yrken.


I en diskussion för några dagar sedan kom jag och min tillfälliga room mate fram till att jag har en lång list yrken som jag skulle passa i eller i alla fall skulle vilja testa. Här kommer listan, utan inbördes ordning.

1. Hockeykommentator
2. Organisatör (vad nu det innebär)
3. Röst till animerad film
4. Hockeydomare
5. Driva Dollarstore i Övik
6. Driva multi-anläggning (vad nu det innebär)
7. Skogslärare

Har en känsla av att listan var längre för några dagar sedan men ni får nöja er med den ovan ;) Med det sagt vill jag påpeka att jag är väldigt nöjd med mitt nuvarande yrkesval, men man vet aldrig vart livet tar en!

Eftersom jag är smart och skriver det här inlägget i förväg (busted, det är egentligen söndag :P) så är nu-Elin mest troligt inne i att avsluta en lektion och själv ska jag återgå till att ha andra advent ;) Over and out! //Elin

Lucka 8

8 december. Andra söndagen i december. Andra advent. Idag tänder vi nästa ljus i staken! Lucka 8 bjuder på pepparkakshistorier minsann!
 
Ifjol köpte vi stålband och gjorde egna pepparkaksformar. Rättning. Det kan ha varit året innan och framförallt var det syrran som skapade en magisk pepparkaksform: en ishockeyspelare! Sedan bakade vi pepparkakor, ett helt hockeylag blev det och så blandade vi kristyr för att dekorera dem...behöver jag säga att det var syrran som tog på sig det h-vetet och att inte hela laget fick dekor? Men magiskt som tusan blev det!
 
I år blev det istället isbjörnar och kameler, hus och änglar med mera som dekorerades med såväl kristyr som strössel av mig och Vikingen. Fina grejor...;) MEN det jag hade tänkt att komma fram till nu var den magiska julen då vi gjorde ett pepparkakshus a la Swedbank Arena och gjorde pepparkaksgubbar med siffror på OCH pepparkaksplattor som vi fästa dem på så att de kunde stå. Tycker ni det var lite smått galet? Vänta då bara...vi analyserade vilken pepparkaksgubbe som var mest lik respektive spelare. Den ni ;) Kul hade vi och snyggt blev det! Tror tametusan att jag måste bjussa på en bild!
 
Magiskt! I år blir det inget pepparkakshus här i Gällivare i alla fall, får se om folket hemma gjort något. Å andra sidan kommer det aldrig någonsin finnas ett pepparkakshus som slår detta ;) Möjligtvis om vi skulle göra en ny skapelse så att det blir rätt namn på arenan ;) Längtar till hockey i Lyan, men snart så!
 
Over and out //Elin
 

Lucka 7

Hej och välkomna tillbaka! Idag befinner vi oss 7 dagar in i december och om ungefär 12 dagar åker jag ner till Ångermanland för att fira jul. Vad bjussar lucka 7 på då?
 
Kort och gott tänkte jag bjuda på ett konstaterande: Jag kommer aldrig bli för gammal för vare sig animerat/tecknat eller julkalendern. Så är det bara. För det första, hur magiskt är det inte med animerade filmer egentligen? Dels är det helt galet vad duktiga de som gör filmerna är och dels finner jag en fantastisk humor i dem som man som barn inte ser. Vi såg Dumma mig 2 för några dagar sedan och ja, vad ska jag säga. It's awesome! Se både ettan och tvåan om ni inte redan gjort det! Vikingen kom fram till att agent Lucy i tvåan är en animerad version av mig. Haha jag har lite svårt att säga emot henne :P 
 
Sedan var det det här med julkalendern. För mig är julkalendern tradition. Det spelar ingen roll hur dålig den är, jag följer den ändå av principsak. I år är jag väldigt imponerad av barnskådespelarna, riktigt duktiga. Jag kommer aldrig sluta hävda att trolltider är den bästa julkalendern som någonsin sänts...trots att jag inte var född när den sändes ;) Men jag har i alla fall sett den som repris :P Nu ska jag återgå till livet, ha det gött! //Elin

Lucka 6

Igår var det augusti och imorgon är vi en vecka in i december. Ungefär så fort har tiden gått ;) I all hast har jag inte tagit mig tid att skriva här och på grund av det har ni missat adventskalenderns fem första luckor. Men idag är er lucky day, här kommer lucka nr 6!

Tillåt mig att berätta om en av mina alla egenheter. När jag och mina syskon var små utvecklades en viss "godnattsägning" eller vad vi ska kalla det. Låt mig illustrera vad jag menar med en liten dialog:

Person 1: Godnatt!
Person 2: Godnatt!
Person 1: Sov gott!
Person 2: Du med!
Person 1: Ses imorgon!
Person 2: Det gör vi!/Mm

Och sen ska det vara tyst. För att ni inte ska spåra nu vill jag påpeka att jag inte följer detta slaviskt men när det handlar om personer jag känner väl, till exempel min tillfälliga sambo, så gör jag det till en grej att vi följer den o så viktiga dialogen :P

Det ovan nämnda kan ibland leda till att person 2 säger fel. Låt mig illustrera vad som kan hända då:

Person 1: Godnatt!
Person 2: Sov gott!
Person 1: Neeeeej! Du ska ju säga godnatt!
Person 2: Å okej, jag just. Förlåt! Godnatt!
Person 1: Nä nu måste vi börja om! Godnatt!
Person 2: Godnatt!
Person 1: Sov gott!
Person 2: Mm, nej nej nej jag menar du med!

Ja jag tror jag nöjer mig där. Om vi säger så. Det kan hända att vårt godnattsägande spårar lite. Haha men å andra sidan får vi oss ett gott skratt på kvällskvisten :P

Mm så kan det vara. Moving on till viktigare saker. Igår togs JVM-truppen ut och tre modoiter är uttagna :D Yey! Tur att det snart är dags, JVM är något speciellt! Så är det match ikväll och imorgon, hoppas på en bättre match än senast mot FHC.

Nu ska jag ta och göra en broccoli/fetaost/soltorkadetomater-paj så det finns mat när Vikingen kommer hem :P //Elin