Mystery solved

För några dagar sedan när jag skulle betala hyran insåg jag att det står "Elinor" på min hyresavi. Till saken hör att det, när jag innan flyttet fick bostadspapprena hemskickade, stod Elinor på såväl kuvertet som kontraktet. Jag kontaktade då min värd och talade om att jag ville ha mitt namn ändrat innan jag skriver på kontraktet och vi kom överens om att jag skulle skriva på när jag flyttade in, nycklarna hade jag redan fått på posten.
 

När jag då flyttade in i augusti så skrev jag på kontraktet med rätt namn. Kanske dumt av mig att tro att det skulle innebär att post till mig från värden skulle ha rätt namn ;)

Inte första gången det händer, att folk skriver eller kallar mig Elinor Egnor. Oftast är det mest bara lustigt. Idag föll det dock ner ett paket på dörrmattan. Se bilden.

 
Då fnissade jag lite för mig själv och tänkte, vem är det nu som tyckte att det skulle busas med mig? Jag öppnar paketet och i är det doftvärmeljus och ett visitkort från butiken där de köpts. På det står det "Tack för din order", inget mer. Jaha tänker jag...jag hade mina misstankar och det visade sig att min andra var mer korrekt än min första :P Det var systeryster som kommit ihåg att jag funderat på att köpa doftljus a la kaffe eftersom jag gillar doften men inte dricker kaffe själv :) MEN nu kommer vi till det lustigaste med historien, hon svär (säkert vid Modos laguppställning) att hon skrev Elin Egnor på leveransadressen haha så återigen hade någon främling lite för bråttom när hen läste mitt namn ;)
 
Ljusen ska invigas ikväll i kombination med mina röda hm ja vad tusan kallas det värmeljushållare...det kanske dyker upp en bild någon dag men de inhandlades helgen syrran var här och är mycket fina! Så det blir Idol, grönsaksdipp och värmeljus efter en halv dags matlagande :P
 
 
Eftersom bloggen varit bildlös på senaste bjussar jag även på en bild från förra helgen när jag hade finbesök och en bild på gådagskvällens utsikt!
 
Det är helt okej att bo på nionde våningen måste jag säga ;) //Elin
 
 

Two in one

Tänk så fint det kan lösa sig. Modo har inte spelat sedan i lördags (eventuellt måndags, vi pratar inte om det) men tänk att idag blev det då istället dubbel hockey. Malmö - Björklöven på tvn å AIK-Modo på datorn. Hur sweet är inte det då? Mycket sweet och Modo vann och Löven vann. Hur bra som helst.

I övrigt är det torsdag idag, med andra ord har jag gått på helg. Är på sina håll helt okej att jobba 80%. Har lite jobb jag gett göra bort imorgon men ändå.

Snön ligger vit på backen i Malmberget i alla fall eller den gjorde det sist jag tittade ut genom fönstret ;) Mysigt är vad det är, så jag hoppas att det utlovade regnet och de utlovade plusgraderna håller sig undan.

Eftersom min trötta hjärna nu hunnit glömma vad jag egentligen hade tänkt att berätta för er så väljer jag att bänka mig själv, på återhörende ;)

Not again...

Just som jag började tycka att jag funnit någon slags balans så kraschar luftslottet igen. Jag MISSADE kvällens match totalt, vad är grejen?! På lunchen i tisdags kom vi in på hockey på någe vis och då gick det upp för mig att det var just tisdag och jag jublade lite över det faktum att jag skulle ha en match att se fram emot när jag kom hem. Nej. Vi spelade inte i tisdags. Det var första tabben. Igår fick jag för mig att det var torsdag och blev nöjd över tanken på att NU skulle jag faktiskt få följa hockeyn på kvällen. Nej. Det var andra tabben. Idag konstaterade jag imorse att ÄNTLIGEN är det match för Modo igen. Mm. Det var imorse det. Nu skrev syster på Facebook för en stund sedan att "nu vann vi"...jag missade hela matchen. Det var tredje tabben. Less jag blir. Å andra sidan känner jag att jag inte kan vara sur för vi VANN ju ;)

Tre raka segrar och det känns betydligt bättre på hockeyfronten :) Ute lägger sig snön och det senaste dygnet har enligt min termometer inte haft någon temp högre än 0. The winter is here.

Imorgon kommer världens bästa Ida och hälsar på :D Ska bli så roligt och vi ska bland annat ta en tur upp på Dundret. Även om jag trivs bra på berget så saknar jag mina nära och kära emellanåt, men då är det härligt när de kommer på besök :D Blir till att superjobba bort helgens jobb imorgon så att jag faktiskt kan koppla av och njuta av besöket :)

Nämen kanske läsa nått om matchen så att jag i alla fall får veta hur det såg ut. Såg att vi vände ett 2-0underläg i alla fall, det är bra! Of we go! //Elin

Tråkigt?

Jag har alltid varit relativt duktig på att hålla ordning på mina pengar. Dels tack vare mina föräldrars uppfostran och dels tack vare att jag helt enkelt tycker det är roligt att organisera och planera. Trist kan en del tycka, för all del tyck det ni.
 
Jag har alltid sparat kvitton när jag handlat och sedan första året på universitetet har jag för noggrann bokföring över min utgifter. Idag satte jag mig ned för att föra in de senaste månadernas kvitton och bestämde mig för att lägga in alla dessa års inkomster och utgifter på datorn för att få en översikt. Vad jag kom fram till? Min första lärarlön (halv månadslön alltså) betalade igen de sparpengar som finansierat "förlusterna" under min studietid.

Jag har inte tagit ett öre studielån under de fem år jag läst på universitetet. Med det sagt har jag fått hjälp av föräldrarna som fyllt på mat när de varit på besök eller skickat med mig hemifrån. Utan att förringa betydelsen av det och annan stöttning från dem vill jag ändå mena att jag tagit mig igenom det ganska självständigt med mina egna resurser.

Låt oss se på mina studier som ett företag. Innan jag startade företaget hade jag cirka 6000 kronor sparat. För mig var det jättemycket pengar och är fortfarande det. Det var alltså mitt startkapital.

Under mina fem år på universitetet är det mycket sällan som jag köpt mat på plats utan jag har nästan jämt haft med matlåda. Jag har gjort storkok och fryst in, jag har koll på mat så att jag inte behöver slänga och jag har inte behövt lägga pengar på något som många tycker ingår i studentlivet: alkohol. Till min första kurs köpte jag all litteratur i panik men jag läste med personer som pluggat längre och snappade snabbt upp knep. Jag lärde mig att inte vara förhastad i att skaffa litteratur, att låna på biblioteket och skaffade kopieringskort för att nämna några saker. Låt oss säga att företaget satte in åtgärder som effektiviserade och sparade pengar.

Under de två första åren på universitetet jobbade jag inte, sedan fick jag tack och lov fatt på ett jobb via en kompis som jag läst med ända från början av mina studier. Utan det jobbet hade jag nog inte klarat av att leva på bidraget. Jag vill dock påpeka att det har inneburit kring 4000 två gånger om året. Sedan har jag även haft mindre ströjobb men jag har sällan jobbat mer än tre veckor under sommaren. Företagets verksamhet har alltså inte vilat på inkomsterna utan snarare tagit sin utgångspunkt i att minimera kostnaderna, det har inte handlat om någon vinstmaximering utan det främst målet har varit att gå break even.

En del tycker kanske att jag är galen som valt att göra så som jag beskrivit ovan. Själv känner jag mig inte ett dugg galen där jag nu sitter och konstaterar att jag inte har ett öre i studieskuld och redan har betalat tillbaka "skulden" till mig själv. Företaget har gått med "vinst" två av de fem åren, men förluståren har inte utökat skulden utöver startkapitalet.

Fem år senare sitter jag nu här med "återbetalat" startkapital, jobb med en lön där det sparas en summa varje månad och en lärarexamen. Hur många kan säga det?

Så då kommer den eviga frågan, har jag ens haft ett liv? Ja, jag har haft ett liv. Ett liv som passar mig. Klart det är trevligt med pengar och jag unnar mig betydligt mer idag (iom fast jobb) än vad jag gjort under studietiden men jag har för den delen inte några bestående men av att ha levt billigt. Billigt betyder inte dåligt. Brukar ni betala för att umgås med era kompisar? Eller för att röra er i naturen? Eller motionera/träna hemma? Jag kanske helt enkelt har en väldigt bra livsstil för att det ska passa att leva billigt. Eller också har jag helt enkelt lyckats för att jag bestämt mig. You pick, det enda jag vet är att det har gått. Det har gått och jag är jävligt stolt över mig själv! //Elin

Grumpy cat

I lägenheten i Ume skapade vi "The grumpy corner" med quotes från en av många Grumpy Cat användare på Twitter. Magiskt är det enda ordet som går att använda för att beskriva det. Jag bjussar på några rumsrena här och nu bara för att visa hur klockrena tweets vi snackar om:

“You look tired” is the less rude version of “wow did you even try today”.

"I wasn't mad. Then you asked me 10 times if I was mad. Now I'm mad."

"Instead of getting their period girls should just get to sleep for 5 days straight every month everyone wins"

Haha ja. So true.Anyways. idag är det tisdag. I förmiddags fick jag för mig att det var onsdag. Det hade blivit jobbigt om det faktiskt varit onsdag för då hade jag missat tåget, big time. ;)

Tåget går strax efter sju imorgon, yey :P Tur jag är relativt mycket morgonmänniska :P Ska se till att göra i ordning allt ikväll så det bara är att kliva upp, klä på sig, äta och he sig till bussen. Låter som en plan.

Ikväll är det hockey, mot Skellefteå. Vill inte vara sån men oftast brukar jag vara på dåligt humör efter att vi spelat mot dem...undra varför. Det låter vi vara osagt. Jag hoppas att idag är ett undantag, så heja Modo helt enkelt!

Såå, två dagar i Lule och sedan tar jag "helg". Ser fram emot den här konferensen, bland annat föreläsning av Staffan Eklund. Nämen lite nässpray på det här så att det går att andas resten av kvällen också kanske ;) //Elin

Mjau?

I helgen började jag fundera på att skaffa katt. Eller en kanin. Eller en råtta. Eller en iller. Väljer att tolka mina funderingar på att skaffa husdjur som en reaktion på att jag varit ifrån mina fyrfota vänner för länge. Men tänk vad mysigt det hade varit med en katt.

Å andra sidan tycker jag att alla som funderar på att skaffa djur borde fundera på hur egoistisk den tanken är beroende på vilken livsstil man har. Själv bor jag i lägenhet, vilket inte för att skaffa katt utan bara ett konstaterande. Jag är dessutom borta mest hela dagarna och i höst har många helger ägnats åt att åka iväg någonstans. Jag ser fortfarande inget egentligt hinder för att skaffa katt. Däremot har vi en sak till att räkna in i ekvationen. En katt lever ganska många år och frågan är då ifall jag vill ha katt om 5-10 år. Jag är inte riktigt säker och där känner jag att det vore egoistiskt att skaffa en katt för att forsla den vidare till ett nytt hem ifall jag "ledsnar". Som ni märker är jag inte riktigt överens med mig själv i frågan. To be continued helt enkelt.

Helgen är i alla fall över och syster har lämnat metropolen Malmberget, kvar lämnade hon mig :P Som vanligt går tiden alldeles för fort när man har roligt och tyvärr hade vi båda en del jobb/förberedelser som åt upp några timmar men i övrigt var det en kanonhelg.

I övrigt är jag förkyld. Halsontet har övergått till en konflikt mellan mig och min näsa. Jag vill andas genom den, den vill vara täppt eller snora. Men men, halsen är i alla fall bättre så jag hoppas att det här bara är något övergående. Vore trist ifall det blir värre i och med att jag ska till Lule på konferens onsdag-torsdag...

Mina nya glasögon har visst kommit men de får ligga och vänta på mig till på fredag. När jag ändå är nere på stan då ska jag råka gå förbi skobutiken och se ifall mina gröna drömskor är kvar...är de det ska jag se det som ett tecken ;) Nä jag ska faktiskt som steg 1. göra en budget och sedan ska jag organisera upp min achivement-lista. Det är bra grejor just so you know it. Seeeen kanske jag väljer att lyssna på ödet ;)

Nu ska jag inte göra som jag brukar göra på måndagar, med andra ord somna på soffan så att jag inte kan sova när jag väl ska göra det, utan jag ska ta tag med något så roligt som min bokföring. Det borde ni också göra. Hej så lääängeee! //Elin

Stairway from hell

Fick igår höra talas om att det finns en väldigt lång trappa på Dundret...närmare bestämt en trappa som består av 539 steg. Idag räknade jag trappstegen på vägen till mitt arbetsrum...det var sammanlagt 20 stycken. Det innebär att 539 steg är cirka 27 ggr så många. Sedan kan det vara så att jag i något svagt moment lyckades uttrycka något som tolkades som att jag påstod att jag skulle klara av att springa den långa trappen. Kan också ha varit så att jag sa det. Oklart, källorna talar emot varandra (läs jag och övriga) :P Tur i oturen att min kropp bestämde sig för att börja bli förkyld igår så att halsontet satte stopp för trappspringande denna vecka...men nu är jag faktiskt till och med lite taggad. Hm misstänker dock att jag kommer att bli besviken över hur långt jag tar mig. Å andra sidan hörde jag något om att jag inte kommer orka mer än 30-40 steg och då får jag se 50 som en bedrift men det är såklart 539 som är målet...japp.

Fick just meddelande från syster som i detta nu är 12,3 mil från Gällivare. Kanske hon är här till 22, då blir det helg på riktigt :D Efter att ha jobbat, städat, tvättat och så blev jag lite rastlös...vilket resulterade i en FB-konversation som spårade, på ett positivt sätt såklart ;) Jag och Vikingen tog en liten trip down memory lane hehe...Spice Girls, Aqua och hela kittet. Do I need to say more? Det tänker jag inte göra vilket som ;)

Nu ska jag åter gå till Idol och väntan på helgens awesomea sällskap :D Hej med er! //Elin

Lill-lördag?

"Arbetet är nog bra, men det tar bort så förbaskat mycket tid" Citat ur skämttidningen Strix

Jag är en tänkare. Ibland är det bra, ibland är det...mindre bra. Men oftast trevligt. Förutom när det är...mindre trevligt. Ja egentligen, slutar man någonsin att tänka? Hm män kanske gör det. Ha. Ha. Ha. Fattade ni? Slutar MAN någonsin att tänka. En man, flera män. Eh. Okej, bara jag som tyckte jag var rolig. I'll take it back!

Ikväll slogs jag av en tanke. Tur det inte var en aggressiv tanke, jag kom undan utan blåtira. Ha! Nu var jag sådär rolig igen. Vart får jag allting ifrån...jag insåg dock just att tanken kommer leda till ett oerhört filosofiskt inlägg som så småningom kommer att spåra, vilket ni i och för sig är van vid, så jag lämnar det helt enkelt.

Lyssnade just på Kubens kommentar gällande HV71s 4-1 mål mot Modo igår...det skulle inte ha varit mål. Hade det inte blivit mål så...ja då hade vi kanske nått förlängning i alla fall. Nej, jag är inte naiv. Jag är enögd. Den skriver jag under på, utan problem. Med Cumiskey tillbaka i stan har jag höga förhoppningar, kanske resten av laget lyfter sig. Vi kan i alla fall hoppas!

Är det ett gott tecken att jag var på väg att gå och lägga mig vid åtta? Ett kvitto på att hjärnan gjort sitt idag i alla fall ;) Blir nästan lite rädd över det faktum att jag lyckats kommunicera med er här hela fyra dagar i rad nu. Oroa er inte, det går säkert över ;) Nu ska jag ta min magiska humor och lämna er för kvällen, jag menar enough is enough :D Over and out! //Elin

In the sky

"Lyckan är som koks - en biprodukt" Aldous Huxley

Säg att de citat jag väljer att sprida här på bloggen skulle spegla my state of mind så att säga. Mm att det hypotetiskt sett skulle vara så att jag vill säga något, utan att behöva säga något, genom de citat jag väljer ut. Utgår vi från det så skulle det kunna vara så att jag är en gnutta bitter just nu. I detta nu. I det nu när HV71 för tillfället leder över Modo med 4-1. Efter ungefär halva matchen. Fast det vore såklart orimligt att tänka sig.

Va tusan, det är ju tisdag. Hade det varit en annan tisdag hade jag kunnat ta i så pass att jag hade kallat det världens bästa tisdag. För det är så det borde vara, tisdagar ska vara världens bästa. Men man får inte alltid som man vill eller hur? Och DÄR blev tisdagen just liiite bättre, tack Påhlsson!

Har ni tänkt på ironin i Modos måltorka? Att vi gör väldigt få mål men när det väl görs mål så är det moppekedjan (juniorerna) eller Påhlsson som inte lyckades sätta en enda kasse under förra säsongen. Haha okej, verkar som att det var självmål men jag håller ändå fast vid min tidigare observation. Okej, bara tre mål till då...

Förresten, längtar ni inte till OS? Läste att Sverige hoppas på att stå som arrangörer för vinter-OS 2022. Det vore grejor det. Ja inte är det överdrivet långt till OS i alla fall.

Verkar som att Possler fick målet, okej nu är jag officiellt förvirrad. Vi lämnar det helt enkelt och går vidare till helgen som kommer. Japp, det är faktiskt snart helg. Syster kommer på fredag så jag har tänkt att övriga veckan ska säga swooosch och sedan vara förbi. Ska bli trevligt med besök helt enkelt :)

Nämen dags att sluta försöka blunda för vad som händer i hockeyn...på återhörende! //Elin