Syskonkärlek

Tänk er följande scenario: Jag kommer hem och frågar syster om hon ätit kvällsfika än. Hon svarar nej och jag tar fram två mackor som jag sedan gör i ordning. Inga konstigheter. Vi brukar turas om att göra mackor, diska och vad det nu vara månde. Jag funderar en stund på hur hungrig jag är och frågar sedan syster om hon vill ha yoghurt eller sagt. Saft blir svaret och jag tittar mig runt i lägenheten för att se efter ifall vi har några glas framme. På diskbänken står två glas. Pay attention nu gott folk, för nu ska ni få följa en liten konveration.

Elin - Är det här våra glas?
Karin - Nä det är några helt främmande människor som druckit i dem.
Elin - Ja men jag ville ju bara veta om ett var ditt och ett var mitt.
Karin - Nä jag har druckit ur båda glasen förstår du väl.
Elin - Måste du alltid dummas så där?
Karin - Ja men du får väl skylla dig själv när du serverar mig replikerna.

True that. Kan påpeka att det där inte var det första, och mest troligt inte det sista, "lustiga" konversationen vi haft idag. You had to be there. ;)

Modo vann, Ritola skadades, jag fikade sockerbullar och nu ska vi snart sova för att orka upp imorgon. Tomorrow we will be like Hulken med våra blåa lådor som ska lastas ut från lagret :D Tur vi är starka! //Elin

Morgonsången

Imorse vaknade jag och den låt jag sjöng för mig själv, tyst i huvudet, var Taylor Swifts "Never ever getting back together". När Karin kliver upp brister hon ut i "Amazing grace" vilket fick mig att börja fundera på vilka grunder våra "morgonsånger" väljs.

En teori är att man sjunger/hör den låt som man lyssnade på innan man gick och la sig. Men det borde i så fall ha inneburit att jag och Karin skulle sjunga på samma låt imorse.

En annan teori är att låtvalet baseras på vad man drömt om...vilket heller inte förklarar dagens låtar.

En tredje teori, vilken jag anser mest trolig, är att våra hjärnor (åtminstone min och Karins) är som vandrande jukeboxar som hela tiden spelar musik men som för det mesta överröstas av tankar och samtal. Who am I trying to lura? Vi sjunger mest hela tiden. Vi lever i en musikal haha.

Nu har vi alltså löst mysteriet, vi är vandrande jukeboxaar inställda på shuffle och replay så vilken låt som hörs/sjungs beror helt enkelt på slumpen i vårt vackra sinne :D //Elin

Ung och bortskämd

Nä jag kan inte låta bli. Ikväll gick första avsnittet av säsong 2 "Ung och bortskämd" på SVT1 och ja. Jag tycker det är fantastiskt underhållande att titta på det, men jag blir samtidigt så arg.

Innan jag fortsätter skriva vill jag påpeka att jag är medveten om att de som klipper programmen såklart vet vad de gör men det ursäktar inte allt som sägs/händer i avsnitten.

Jag kan säga som så. När jag ser på den här serien känner jag mig så icke-bortskämd som det bara går. Och då vill jag ändå påpeka att jag på ett sätt anser mig vara bortskämd. Jag har en familj som jag aldrig för allt i världen skulle byta bort, jag har en tillvaro som jag är väldigt nöjd med och jag vet att mina föräldrar hjälper till med de problem som dyker upp och det utan att blinka. Men det är inget jag förutsätter att de ska göra. Framförallt förväntar jag mig inte någon hjälp från något håll överhuvudtaget utan att jag själv bidrar med något. Det är min logik.

De här "ungdomarna", vill påpeka att jag endast är ett år äldre än den äldsta deltagaren, verkar tycka att det är en självklarhet att de ska få leva som de vill. Det är tråkigt att jobba, betala räkningar, diska, städa med mera. Alla "måsten" är tråkiga, som en av deltagarna uttryckte det.

Livet är inte en dans på rosor, för att ta till en klyscha. Det finns många tråkiga sysslor som måste göras, men det är samma sak för alla människor. Nä vänta, de som inte vill behöver inte göra allt det där tråkiga utan kan lämna det till någon annan...eller hur var det nu.

Jag har inte träffat de som deltar i programmet, varken ungdomarna eller föräldrarna. Jag dömer dem genom programmet vilket kan tyckas orättvist men det är den information jag har tillgång till. Jag hoppas dels att ungdomarna själva överdriver för att förstärka programmets koncept och dels att de som klippt programmet tagit saker och ting väääldigt ur sitt sammanhang. Tyvärr vet jag att det finns "ungdomar" som till och med är värre än de som deltar i programmet.

Ni anar inte hur mycket jag har att säga om det här. Skulle troligast kunna skriva en roman utifrån min egen logik. Enligt min logik bör en myndig person ha en uppfattning om pengars värde (vilket många vuxna inte har), kunna handla sin egen mat, kunna sköta sig på ett jobb, kunna...ja jag tror jag stannar där innan jag eldar upp mig igen.

Skulle slutligen vilja skicka en hälsning till ungdomarna som medverkar i "Ung och bortskämd": Den dagen ni har en lön att betala ett hembiträde, assistent eller vad ni nu behöver, be my guest men tills dess: ta inte andra för givet och dra dina egna strån till stacken!

Back to work

Idag ska det jobbas lite och på torsdag är det utskick av lådorna, med andra ord betalt gympass ;) Väntar på att syster ska anlända till staden så ska vi fara och packa det sista.

Snart är det dags att återvända till den superverkliga verkligheten, plugget. På måndag är det kursstart för min del och det är med blandade känslor. FEK C som står på schemat, redovisnings-praxis. Känns som att det kan bli en trevlig kurs men det lär jag väl märka.

Tentan igår kändes i alla fall okej. Fick lite hjärnsläpp och så var det en fråga som jag blev helt ställd av. Men men, som det brukar vara. Jag hoppas att min effort räcker till godkänt den här gången. Kändes åtminstone bättre än de två andra gångerna jag skrivit tenta i ämnet, får hoppas på tredje gången gillt!

I övrigt går det rykten om att Modo vill ta in Alexander Steen som ersätter för Påhlsson, vilket kan bli problematiskt tack vare Hockeyligan. Deras beslut om att förbjuda korttidskontrakt under en eventuell lock out bemöts av mig med blandade känslor. Ja visst, vi ska bevara Elitserien och vara stolt över våra lag och bla bla bla men jag menar, borde det inte vara bra ur en ekonomisk synvinkel? Kryphålet att ett lag får ersätta en skadad nyckelspelare genom att skriva korttidskontrakt gäller endast för att skriva kontrakt med spelare som inte har kontrakt med någon annan klubb vilket gör att ja...det inte riktigt funkar. Jag hoppas att Modo hittar någon väg runt det hela för i ärlighetens namn tror jag att alla Elitserielag skulle tjäna på det ekonomiskt, NHL-spelare drar folk. Det är inte brain science. Men men, vi ser väl vad som händer.

Lite över två veckor kvar till Elitseriepremiären nu, heja heja! Imorgon spelar Modo mot Skellefteå och Allehanda kör gratissändning, wohooo! Hockeykväll imorgon alltså! Well of to work, over and out! //Elin

Hårfärg

 
 
 
Ni som har träffat mig nyligen vet att mitt hår har lite av en orange ton. Tänkte bjuda på ett lite kollage för att visa min förvandling från den ena färgen till den andra :P Det hela började med dumheten att jag i höstas valde att tona mitt hår mörkt igen när den dåvarande bruna toningen nästan gått ur. 
 
 
Toningen i januari (tror januaribilden är från samma kväll) blev en mörkare toning än jag haft tidigare och det visade sig att den inte alls ville tona ut sig speciellt. Så vi tog till en blekning. Ljusare blev det men vi hade nog helt klart kunnat låta den sitta i ett tag till, dock ville jag hellre ha orange hår än platinablont, call me crazy om ni vill ;P I maj testade vi en blond toning utan större förhoppningar och fick en lite annorlunda, om än inte o-orange, färg. Men men man lär så länge man lever och jag har då sparat pengar genom att inte gå till frisören och snart är jag blond igen,,,typ ;)
 
Nu ska jag testa göra en kladdkaka i mikron a la mugg-version, får bli belöningen för att tentan är gjord. Nog för att jag inte vet hur det gick men jag har i alla fall gjort mitt bästa :) Over and out! //Elin

Ages ago

Jag är lite besviken på mig själv. Faktiskt. Med tanke på hur snabb jag är när jag skriver på datorn och hur mycket jag tycker om att skriva så skäms jag lite över att jag inte bloggar oftare. Det blir nog tätare mellan inläggen nu när terminen drar igång igen, brukar vara en bra mikropaus ;)

Liftade med systrarna till Umeå imorse. De är i Skellefteå med Little Mr Cactus för unghästpremiering. De skulle vara i ringen elva men än har jag inte hört något. Jag kanske får veta när de kommer hem istället :) Hoppas det går bra!
 
Igår var Cactus storasyster, Little Miss Métisse iväg för sitt treårstest och hon hade skött sig bra som väntat :) Det lilla metspöet är väl uppfostrat. Blev några lägre poäng som drog ner helsumman men hon fick väldigt fina kommentarer för exteriör. Jag är inte så insatt i den världen så jag lämnar det vid det ;)

Imorgon är det uppsamlingstentamen för min del och tro det eller ej, just nu känns det helt okej. Jag har varit rätt less hela veckan för jag har inte lyckats sitta mer än någon timme per dag innan självdisciplinen svikit och huvudvärken smugit sig på så jag har fasat för det värsta...men nu har jag just gått igenom hela kursen i mina anteckningar med mera och insett att jag nog kan mer än sist jag skrev tentan. Vi får hoppas att det stämmer :)
 


I övrigt har jag fått mitt nya körkortstillstånd. Great. Nä men det är bra, jag vill ha skiten bortgjord nu. Om ni missat det så gillar jag inte att köra. Surprise surprise. Men nu är jag iaf inte helt anti att sitta i förarsätet. Är dock rätt så lättstressad när det kommer till att köra i trafik som innebär fler bilar än två ;) Det ska nog bli bra. Jag räknar med att det finns körlärare som är lika lugna som pappa :P

Jaha då blev det en halv roman här då såklart. Ska snart återgå till studierna men först måste jag bara tala om vad jag insåg imorse. Det är drygt 20 dagar kvar till Elitseriepremiären :D Sweet! Fast det låter rätt länge...jaja det är ju några träningsmatcher i veckan :P

Har förresten satt upp mina nya gardiner. Har länge tänkt köpa nya för de jag haft i lägenheten är genomskinliga vilket gör att det alltid är ljust här. Inget fel med det...förutom när jag vill sova :P Iofs bra att vakna med dagsljuset och jag är ändå inte här så mycket under sommaren men iaf. Nu har jag iaf täta gardiner som stänger ute ljuset, nu när det snart är mörkt hela dagarna ;)

Nu måste jag ge mig! Talk to you later alligator! //Elin

Det var som den

OS-guld till Lööf och Salminen för deras insats i startbåt, WOOOHOOO! Och jag missade det. Damn. Men vad gör väl det :P Har inte sett nå OS alls idag :S Illa. Men å andra sidan har jag hunnit med lite annat.

Klev upp imorse för att få instruktioner om hur jag ska sköta bebisens fötter medan syster är borta. Sedan tog hon lilla metspöet och jag Pirri på en liten sväng innan hon susade iväg för veckojobbet. Jag plockade med mig stor och mindre till hagen och väl där bytte jag dem mot Bestis. Vi tog oss en sväng till andra syster, sov en stund på gräsmattan, skyndade oss hem och när jag lämnat hästen lyckades jag på något mirakulöst sätt leda hem två cyklar.

Efter lunch plockade vi lite blåbär, blev bara en liter idag men det är ungefär vad mitt psyke klarar i taget när det är varmt och irriterande insekter ;) Där och då kom ett sms från syster där det stod att hon var på väg hemifrån. Jag tog mig hem, bytte stövlar till Foppa-tofflor och plockade med mig liten och större hund för att möta upp henne. Halvvägs hem till syster ser vi henne komma cyklandes och just som vi möts upp och har vänt så börjar det ösa, verkligen ösa ner. Great. Nina cyklar iväg, vilket jag tyckte hon skulle göra, och jag säger till hundarna att nu springer vi. Och det gjorde vi. Jag var halvt död när vi kom hem och ja...mina ben är inte nöjda :P Men men vi klarade det och jag är lite stolt över att jag inte halkade en enda gång trots foppisarna :P

Nu måste jag uppdatera mig på OS igen, jag ligger efter ;) Hoj! Återkommer förhoppningsvis med lite magi från gårdagens ispremiär ;) //Elin