Happy Birthday to me

Om exakt två minuter är jag exakt 22 år. Kanske inte exakt på sekunden men exakt på minuten ;) När jag har skrivit klar här är det gissningsvis dessutom en minut kvar tills jag blir exakt 22 år ;) Snurrigt? Inte då :) Grattis till mig!

Har vant mig vid att vakna mellan 4-6 på morgonen under hela praktiken i och med att jag vaknat med solen vilket innebär att jag, trots mitt helmörka rum, vaknade klockan fem imorse. Sköj. Inte...fast det är ju bra att jag är inställd på att vakna och vara människa tidigt på morgonen i och med att det snart är dags för jobb :P

Klev faktiskt inte upp förrän sju idag men med tanke på att det är söndag ser jag det som en tidig morgon. En tidig morgon som innebar att jag nu hunnit packa för avfärd också. Fort var väl det gjort. Och DÄR blev jag 22 ;)

Grattis till alla mammor på Mors dag, hoppas ni får det grymt bra och att era nära och kära bjussar på nå gott i alla fall :) Här blir det kombinerad födelsedags och Mors dags fika a la cheesecake, som jag nämnt tusen gånger på bloggen redan ;) Hej med er! //Elin

Smile

Idag blev det till att flyttstädat hela dagen lång, inte riktigt men nästan. Tur att jag ser städning som terapi ;) Lördagen försvann i ett nafs och oj klockan är visst redan över elva. Jag som hade planerat att hinna packa ikväll också...nix det hinns icke med. Well mer att göra imorgon då.

Jag har i alla fall hunnit med att sjunga mig karaoke-hes :P Nya skivor Lips till xboxen med många roliga låtar. Det låter inte vackert när jag sjunger men det är kul i alla fall :D Nä nu har jag glömt bort vad det var jag hade tänkt att förmedla till er men men sånt är livet.

Nu ska det sovas. Sen ska det vaknas, packas och bakas ;D Glöm inte bort att det är morsdag imorgon mina vänner! 29:e maj rules ;D //Elin

Wow generöst

Så fint av diverse företag att tänka på en när man fyller år. Fick idag födelsedagsmail från Ellos med en rabatt på heeeela 250 kronor och så får jag ett fotvårdsset också. Oj så generösa de är, speciellt när: "*Erbjudandet gäller: vid nybeställning om minst 850,- (efter avdragen rabatt), på Ellos sortiment 2011, i 14 dagar,
så långt lagret räcker. Max en gång/hushåll. Kan ej kombineras med/användas på: andra rabatter, andra erbjudanden, varor från Catalog Outlet, elektronik/elektroniska produkter/tillbehör, Ellos Resor."

Ledsen Ellos jag gillar er men även om jag är blond så är jag inte så blåst att jag känner mig speciellt hedrar av erat försök att få mig att känna mig speciell och lägga pengar på att handla från er bara för att utnyttja erbjudandet även om jag varken har behov av något eller ekonomi för impulsinköp.

Ja jag är lite bitter idag. Tampa förlorade mot Boston med 0-1. Vancouver Canucks vs. Boston Bruins i Stanley Cup final med andra ord och det är inte helt fel. Huvudsaken var ju att Vancouver tog sig dit men hade varit nice med Tampa som motstånd. I övrigt tycker jag att Modo kan bestämma datum för ispremiären någon gång i år...ja min hockeyabstinens börjar infinna sig. Blir nog till att sitta upp och streama Stanley Cup finalen ändå. Försökte lura en kompis att köpa mig en biljett till Vancouver men det funkade inte ;)

Nä skärpning i parkvaktarledet! Jag har beslutat att jag idag ska strunta i allt som har med skolan att göra men jag insåg just att jag kanske borde byta strategi och strunta i det imorgon istället så att jag får en skolfri födelsedag...mm längtar efter cheesecaken ;)

Brandlarmet hade tydligen gått i Ume igår. Det kanske jag nämnde igår...what ever jag kände mig lite nöjd över det iaf, att jag inte var där alltså ;) Men men.

So long gott folk, snart lämnar Elin Övik för denna gång men ni vet ju vart jag finns :P //Elin

Sömndokumentär

Tydligen är det inte när man gosar in sig i täcket som man blir sömning utan när man så att säga efter uppvärmning slappnar av och därmed sänker kroppstempen som man blir sömnig. Det förklarar varför det är lättare att sova i ett svalt rum antar jag. Nu snackar de om någon som har sömnstörning på hög level, intressant men inte så mycket matnyttigt för mig där inte...så är jag så trött att jag nästan somnar. Kanske ska sova istället för att titta på sömndokumentär :P

Haha insåg just att Tampa vs Boston går att kolla streamat klockan två inatt. Blir nog till att sova lite och kliva upp för det kanske ;) Huvva att vara soloseglare verkar inte mys :S

Mellan två och fem på eftermiddag är det bäst för de flesta att ta en powernap och då ska den vara på ungefär en halvtimme. Mellan 7-12 och 18-20 ska man undvika att ta tupplurar...med andra ord borde jag inte halvsova nu ;) Lider man av sömnbrist ska man ta en tupplur mellan den bästa tiden, alltså som nämnt mellan 14-17.

Det snackas snarkningar, själv gnisslar jag tänderna :p Undra om de har forskning om det haha Snarkningar är tydligen vibrationer i halsens mjukdelar...hehe

Nu säger de att vi inte ska mixtra med sömncykel...no kidding :P Nu testar de hur vin och kaffe påverkar sömnen, huruvida kaffe gör en piggar och ifall vin är en bra sängfösare. Kaffet gav kvinnan orolig sömn och snubben sov inge bättre tack vare vinet. Han somnade dock snabbt men det dröjde längre innan han nådde drömsömnen och så vaknade han också flera gånger. Inte dricka vin eller kaffe innan ni går och lägger er alltså. Synd att de inte testade med socker :P Inge alkohol eller kaffe 4 timmar innan sömn säger de och så ska man snitta åtta timmar per natt.

Det finns fem stadier, sömniga, ytlig sömn, tredje fjärde djupsömn, femte drömsömnen/djupsömn. Varje cykel är ungefär en och en halv timme. Om sömnen avbryts i en cykel så stör det oss i humör och så. Well tell me some news.

Men OMG nu får jag förklarat varför man vaknar av att det blir ljusare. Det har med melantomin eller nått att göra, sömnhormon. Celler bakom ögonen reagerar på dagsljus och skickar signaler till hjärnan att minska produktionen av sömnhormonet. Blått ljus är tydligen bra grejor.

Ät bättre, sov bättre! Kolhydrater vs. protein Kolhydratrik mat gör oss trötta, orkar inte dra det kemiska men :P Proteinrik mat gör oss piggare, fisk till lunch och pärer till middag då :P För att det ska funka ska man äta fyra timmar innan man lägger sig :O Ashungrig när man väl ska sova då!

Coolt nu håller de på att experimentera med jetlag. Ena killen får bara dricka vatten under en åtta timmars resa genom fem tidszoner och sedan när de är framme är det viktigt vad han äter. Sheat de påstår att det funkar. Inte illa. NU ska det dubbelkollas så det inte är inbillning. Jodu han är baskimej mer alert en snubben som fått ätit. Så vill ni slippa jetlag om ni ska flyga långt så ska ni ge fasen i att äta under flygturen och äta första "normala" mattiden när ni kommit fram.

Avslappning is the shit, spänna muskler och slappna av osv osv superbra enligt de här typerna. Kanske måste testa det nästa gång jag har svårt att somna. Oj i en hel kvart ska man spänna och slappna av musklerna :S Jaja när man ska sova har man ju ändå inget bättre för sig ;)

Lavendeldoft kan stimulera god sömn, hm tror minsann att jag har nått som luktar lavendel i Ume ;) Jaha så var den dokumentären slut, inga direkt revolutionerande upptäckter för mig men rätt intressant att få förklarat vad som händer i kroppen! //Elin

Matnyttigt

På SVT2 går ikväll en dokumentär som heter "10 saker du bör veta om sömn". Den tycker ni att jag ska se, jag ska åtminstone se den. Så här står det i programbeskrivningen: Varför har så många problem med att sova? Vad säger egentligen vetenskapen om vad som fungerar?. En dokumentär för alla som verkligen vill veta hur mycket sömn man behöver och vad man kan göra för att somna enklare, samt sova längre och bättre. Från 2010. Visar det sig att den är dålig kan jag alltid byta kanal ;P Om den å andra sidan är bra kanske jag rapporterar lite matnyttig fakta här på bloggen.

Sista praktikdagen idag. På tisdag är det opponering på Umu och mån-tis har jag och Vikingen jobb-övningsdagar inbokade. Glömde jag nämna att det på söndag (födelsedag/morsdag) blir CHEESECAKE? :D Klart jag inte glömt det men det kan ju inte skada att nämna det igen ;D Men nu mina vänner, nu är det FREDAGSMYS! Jag och min hjärna går officiellt på helg med detta inlägg!

Mat på det så blir alla nöjd! //Elin

Läraryrket

Läraryrket är allt annat än ett "bara-yrke". Det tar väldigt mycket energi men det ger oerhört mycket energi tillbaka också! Jag sitter just nu och läser (håll i åtanke att jag gör dessa uttalande som kandidat :P) en av mina klassers analysuppgift som de lämnat in idag. Vissa texter ger mig rysningar för hur de är skrivna, poängtera att jag menar positiva rysningar. Jag känner mig som en stolt hönsmamma haha

Jag har dessutom lämnat ut utvärderingar till en klass idag och för det första tycker jag det är så härligt att gymnasieungdomar är så konstruktiva när det kommer till sånt här. Tänk er själv att bli tvungen att stå ut med kandidat efter kandidat. Nu har det kanske inte så många kandidater under sin skolgång men ett par hinner de nog med. Under den här VFU:n har vi varit 3-4 olika kandidater som haft "mina" klasser. Jag tycker de gör det bra! Inte för att jag anser att kandidater på något vis är dåliga men bara det att någon kommer in och rör till...ja som sagt, de gör de bra. Fast vi kandidater gör det bra också ;P

Skrattade lite för mig själv när jag läste en av utvärderingarna där eleven, som svar på frågan vad har du för tips till mig som lärare?, skrivit att "Jag tycker du var bra. Vissa lärarpraktikanter brukar vara nervösa men inte du. Du visste vad du skulle göra". Det svaret blev jag mest bara glad över men det var följande, som stod under övriga kommentarer, som fick mig att le: "Hoppas vi inte varit så hemska så att du funderar på om du verkligen vill bli lärare!" Fantastiska ungdomar!

Jag känner mig alltid så gammal när jag pratar om "mina" elever haha. Bara två dagar kvar på praktiken nu och jag försöker pussla ihop fika så att ingen ska bli utan. Varför skulle någon bli utan för tänker ni kanske, svar ja jag är kapabel till att räkna hur många de är i klassen men jag tänkte mer på det här med allergier. Men problemet är snart löst! Egentligen är det inget problem, vi kan kalla det förändrade förhållanden ;)

Vancouver vann imorse :D Wohooo! I final i Stanley Cup för första gången till 1994 :D Hoppas nu att Tampa mot alla odds vänder det så att vi får Vancouver vs. Tampa i final! Nu ska jag läsa vidare, so long! //Elin

Who says

Imorse bad jag till vädergudarna för att slippa bli blöt på vägen till praktiken. Jag hade tur och sedan när jag skulle hem lyste solen som bara den :) Flyt kallas det ;) Nu är VFU-rapporten inskickad. Jag skrev klart den och skickade in den innan jag hann ångra mig. Inte den bästa rapport jag skrivit direkt men jag fick jobbet gjort i alla fall. I värsta fall får jag komplettera men varför ställa in sig på det? :P

Jag är nu inne på min sista VFU-vecka och det känns väl lite bu och lite bä. Så blir det till att spendera helgen i skogen och på söndag ska det minsann ätas cheesecake för det är morsdag och så fyller jag visst år ;) Måste bara bestämma mig för vilket recept jag ska använda så att jag kan handla ingredienserna innan jag åker hem. Så hade jag tänkt bjuda mina elever på fika men hm ja jag har inte bestämt mig för vilket fika som är smidigast. Vi får se vad det blir helt enkelt.

Idag har varit en bra dag eller är en bra dag kanske passar bättre men trots det tänker jag inte sticka under stolen att jag är sinnessjukt trött. Blev uppe lite längre än vanligt (under praktikveckorna) igår och så vaknade jag vid fyra...halv fem...fem...ja ni förstår min poäng. Inte mycket sömn men som tur är sov jag rätt tungt de stunder jag faktiskt sov. Blir till att sova igen idag.

Huvva vad jag känner att jag har mycket intressant att berätta idag. Njae inte direkt va. Ja just, bär av upp till Ume i helgen och måndag-tisdag så är det introduktion på jobbet, kanske inte ska glömma att tisdagen även innebär opponering. Mm så är det!

Wikegård slutar på SVT :( Han må vara dryg från och till men han Lehman, Renberg och Härenstam är ett oslagbart team! Tydligen så slutar han på Viasat också...vart ska han då jobba är min första tanke...trist. Åh nu börjar jag längta efter hockey igen. Stanley Cup finns ju alltid men matcherna är som lite fel tider för att de ska matcha mitt schema...går smådåligt för Tampa och småbra för Vancouver. Heja på dem!

Nytt vulkanutbrott och askan har nått Sverige...illa. Nä nu ledsnade jag just på att sitta här och skriva ;) Återkommer när jag har något intressantare att komma med :) //Elin

Gone baby gone

Hatar du att diska? Är småotålig? Kanske du dessutom älskar fika? Sitter du fortfarande och nickar för dig själv så har jag ett tips till dig, din kakälskande latis! (OBS. jag är en kakälskande latis :P) För det första behöver du inget mer än en kastrull, en sked och några mått samt ingredienserna såklart. När du nästa gång känner att du skulle behöva baka, till dig själv eller till någon annan, gör så här:

He (världens bästa ord, SAOL nästa!) muffinsformar på en plåt (eller i en ugnsform om man saknar plåt). He (told you) ugnen på 200 grader. Smält 100 gram smör och tillsätt två ägg (du knäcker alltså äggen och tillsätter innanmätet, om du inte förstod det :P) i kastrullen. Rör ner 2½ dl mjöl, 1½ dl socker, 3 msk kakao och 1 tsk bakpulver. Lägg lock på kastrullen och låt den stå i några minuter (inte nödvändigt men har fått för mig att det hjälper till så att det blir kulliga muffins). Sedan klickar du i smeten i muffinsformarna. Det blir ca 15 muffins beroende på hur stora man vill ha dem. Jag fyller ungefär halva formarna (du din rookie, det beror ju såklart på formarnas storlek) när jag bakar. In med plåten/formen i ugnen och grädda i lagom många minuter (med andra ord tills det blir lite skorpig yta på muffinsarna) ungefär 10-15 skulle jag tro.

Se där, vad har du nu att diska? En kastrull, tre mått och en sked! Inte illa ;) Har du otur så sölade du väl på plåten och måste diska den, attans! Och hur lång tid tog det? Säger du mer än 20 min blir jag besviken :P Trevlig bakning mina vänner! //Elin

Succé?

Jädra Italien som snuvade oss på andraplatsen igår. Den låten var inte bra på något vänster, tror jag hade den som 22:a i min personliga rankning. Det hördes knappt att han sjöng på engelska eller att han sjöng för den delen. Well, vi tog hem vår bästa placering sen Charlotte (då Nilsson) Perrelli vann 1999. Heja Sverige! Jag vill lyfta fram det faktum att sist Eurovision och finalen i hockey-VM låg samma helg så vann vi båda. Känns som att vår tredjeplats är en vinst med tanke på hur det gått tidigare ord och då vore det inte helt fel med en guldmedalj på det. Heja Sverige!

Nu till något helt annat. Jag drömde en spännande dröm inatt. Spännande var kanske att ta i, vi (som i jag och två av mina systrar) var ute och åkte skidor. Jag hade problem som bara den med att få mina skidor att sitta kvar...det var sådana som man knäpper fast runt sina skor, den typen man hade när man var liten. Jag i alla fall. Anyway så var jag förbannad över att jag tappade dem och så helt plötsligt konstaterade syster 1 att det nog berodde på att vart fastsättningsanordningen satt på skidan. Jag hade nästan inget skidblad framför anordningen och jättemycket bakom. Petter Northug dök upp också när jag och syster höll på fundera över hur vi skulle mäta upp 1 km...sedan åkte vi upp i skogen i mörkret med andra syster först...hennes pannlampa lyste inte speciellt bra för oss andra hehe. Det fanns kakor i skogen också och knäck. Mumma :P

Efter denna hysteriskt roliga dröm så kunde jag inte låta bli att dela med mig av den och som vanligt kom diskussionen kring drömmens bakgrund upp. Vi kom fram till att Northug hade nog dykt upp för att jag igår försökte komma på vem jag tyckte Rysslands sångare liknande, i vissa vinklar är de väldigt lika och framförallt sett till mitt minne av hur de båda ser ut. Jag har tyvärr inte hittat någon bra bild för att illustrera detta för er. Tur att mitt undermedvetna löste den gåtan i sömnen efter att jag gått och tjurtänkt på det en hel dag...:P

Nog om drömmar. Ikväll är det FINAL i hockey-VM. Jag hade tänkt lifta ner till city med lastbilen nu på förmiddagen men så kom jag på att jag i så fall får titta på finalen själv och dessutom med ett internet som fetlaggar. Jag omvärderade läget och med lite tur så ordnade det upp sig.

Bara två veckor kvar av praktiken. Känns som att jag är inne på vecka två men jag börjar vecka sju imorgon :S Dags att sätta igång ordentligt med den där förbaskade uppsatsen...

Nu ska jag ladda för hockeyn ikväll ;) //Elin

Knän i brand

När syster sa att hon skulle ut och springa idag tänkte jag att "ja varför inte, jag har ändå slarvat så med Zumbandet så det kanske är lika bra". Tanken var god, dock borde jag nog ha tänkt på det faktum att hon byggt upp sin kondition genom att först trampa på träningsmaskinen (kommer inte ihåg vad den heter just nu) och nu i veckan börjat fara ut och springa. Okej, jag överlevde konditionsmässigt men mina ben har varit som spaghetti sedan vi kom hem och nu är knäna behandlade med tigerbalsam och det brinner ganska bra just nu. Men det som inte dödar, det härdar.

Vi vann igår :) Ganska härligt, snarare väldigt härligt och Tre Kronor har därmed varit i semi 11 år i rad i VM. Första gången på 5 år vi är i final men vad gör väl det. Heja Sverige! Apropå hockey så är det många rykten som snurrar kring värvningar till Modo nu, får se vad som händer!

Eurovision ikväll, äntligen final. Blir så less på att de ska dra ut saker hela tiden. Jag har de nordiska länderna i topp och inte bara för att de är nordiska utan för att jag gillar de låtarna bäst! I övrigt gillar jag Storbrittanien och Rumäniens bidrag också.

Planen för helgen är att komma igång ordentligt med uppsatsen som ska in senast 25 maj. Det kommer troligast inte gå jättebra men bättre att det är en del av planen än att jag bestämmer mig redan nu att det kommer gå åt fanders :P Så är det.

Heja norden ikväll och heja Tre Kronor imorgon kväll! //Elin

Now it's time

Kör samma system som i förrgår så här kommer kvällskommentarerna! Missade dock de sju första minuterna...var lite inne i hockeyn och diverse annat som råkade vara intressant :P

1. Bosnien & Hercegovina: Dino Merlin - "Love In Rewind"
Oj vad kvinnan vid pianot måste låtsasspela eller så har hon ett väldigt speciellt sätt...ja vad ska vi säga, jag tycker låten är helt okej att lyssna på men den kommer troligast inte fastna. Helt okej.

Kvällskommentar: Hm missade allt utom slutet men håller nog med det jag skrev igår.

2. Österrike: Nadine Beiler - "The Secret Is Love"
En enkel och fin låt tycker jag. Kan tycka att refrängen som tar slut innan den ens börjat dock. Inte tillräckligt Eurovision för mig men jag hoppas den går vidare till final.

Kvällskommentar: Börjar helt akapella eller vad det är det heter. Gillar låten och hoppas att den tar sig till final!

3. Nederländerna: 3JS - "Never Alone"
Den här kommer jag lägga in på grooveshark, helt klart. Frågan är bara hur det låter live...jag har en känsla av att det finns risk att det skär sig på en del ställen. Till final såvida det inte låter hemskt live :P

Kvällskommentar: Sånginsatsen imponerar väl inte direkt men samtidigt avskräcker han mig inte från att vilja lyssna mer heller. Lite halvkrasst uttal kanske och den är helt klart bättre inspelad.

Belgien: Witloof Bay - "With Love Baby"
Framförs helt utan instrument, med andra ord är hela låten byggd på människoröster. Det är imponerande och den är rätt svänging. Jag kan nog bli less på den väldigt lätt men final för Belgien tycker jag!

Kvällskommentar: Tycker att kommentatorerna överdriver när de gnäller på den här låten. Håller fast vid att jag blir imponerad av akapellagrupper men okej jag är inte överdrivet kär i låten om ens alls. Nä efter ungefär första verser blir jag less...

5. Slovakien: TWiiNS - "I'm Still Alive"
Den här låten har jag redan hunnit lyssnat på en hel del ska jag erkänna. Jag tycker den är fantastiskt fin, det enda som kan komma att förstöra är att jag stör mig på tjejernas framträdanden men det tåls att se (har bara sett videon, vilken ni borde kolla ifall ni inte gjort. Jag älskar glädjebilderna från vinsten i hockey-vm!). Låten är btw skriven av en svensk tjej.

Kvällskommentar: Carola-fläkten har såklart åkt fram. Tycker att arrangemanget håller även live även om de kanske inte har världens säkraste stämmor. Jag är nog lite partisk eftersom jag verkligen blivit kär i den här låten. De åbäkar sig inte alls lika mycket som i videon så jag är mycket nöjd :) De hade dock kunnat få ha på sig klänningar som inte ser ut att vara på väg av...

6. Ukraina: Mika Newton - "Angel"
Okej, jag är ingen stjärna på engelska och jag har mina åsikter på Saades uttal men den här kvinnans uttal störde mig rejält. Jag hör knappt vad hon sjunger. I övrigt är låten helt okej, inget som sticker ut men.

Kvällskommentar: Wow de har en sandkonstnär eller något sådant i alla fall. Häftigt! Den kvinnan var väldigt duktig, jag håller dock fast vid att jag inte gillar sångerskans röst/uttal eller vad det nu är som jag hakar upp mig på. Vingarna på axlarna var rätt söta och passande...angel liksom.

7. Moldavien: Zdob si Zdub - "So Lucky"
Etnorock. Skrammel och mummel. Inga vidare kommentarer.

Kvällskommentar: Hahahaha hemska hattar :S I don't feel lucky sitting here listening to this song...rabbel rabbel skratt skratt pip pip mummel...inge final för de här hoppas jag!

8. Sverige: Eric Saade - "Popular"
Hm ja den här har jag hört både en och två gånger...konstigt :P Tycker ändå att det är rätt snyggt arrangemang eller vad man ska säga. Hans uttal...pössiböl och popp-julöör. Går inte att beskriva men samtidigt har jag säkert hört värre. Jag gnällde inte på Rybak utan tyckte snarare att han skulle vinna precis som han gjorde men...ja heja Sverige. Han är bra duktigare än Alexej (Ryssland) på att dansa i alla fall.

Kvällskommentar: Jämarns vilket jubel det blev i dansmomentet. Bra det. Måste erkänna att it's growing on me och med tanke på kvalitén på många av de andra låtarna så är jag rätt nöjd med Saade. Han gör det bra som lyckas hålla sången så pass trots att han dansar rätt mycket. Blir det inte final med oss så kommer jag överväga att lägga ner det här med Eurovision. Det sa jag nog ifjol också...and here I am :P Oj nu missade jag glassprängandet för att jag skrev. Typiskt.

9. Cypern: Christos Mylordos - "San Aggelos S'Agapisa"
Jag tänkte just "oj vilken liten pojk" när jag läste att han är född 1991...ja, behöver jag säga mer? Alla som inte är född på 80 är för alltid unga i min värld :P Det här var då en tråkig låt och helt plötsligt kom nått skrik och lite rockigare ljud in. Inte bra. En fiol i det hela också. Vad är det med alla skrammellåtar egentligen?!

Kvällskommentar: Jag älskade dig som en ängel betyder titeln. Eller om det var älskar. Hörde inte på såg noga. Woah de tippar :S Det såg lite...skumt ut, fast lite coolt också. Men huvva vad hela låten verkligen blir förstörd när den skrikande kvinnan snurrar på nån boll och ja skriker. Hehe deras skor sitter fast så att de kan "tippa" utan att ramla :P Tummen ner Cypern, på allt utom tippandet :P

10. Bulgarien: Poli Genova - "Na Inat"
Tydligen höll inte den engelska översättningen så de bestämde sig för att den skulle sjungas på bulgariska. Ganska bra melodi men fattar inte ett skit av vad hon sjunger vilket gör att jag som tappar intresset.

Kvällskommentar: På ren trots betyder tydligen titeln. Är det därför hon har gigantiska fjädrar till örhänge i ena örat? Gillar låten men kan omöjligt sjunga med och därmed bryr jag mig icke ifall den når final eller inte...duktig artist.

11. Makedonien: Vlatko Ilievski - "Rusinka"
Rusinka, musika, va fint de rimmar...hm nä återigen ställer språket till det för att jag ska gilla låten, kanske ändrar sig ikväll. Hepp heppen i bakgrunden...njae. Vodka uppfattade jag nu också. Fast ja den är helt okej ändå.

Kvällskommentar: Värsta dramatiska dansarna...lite väl dramatiska för min smak. Låten känns som rysk på något vis. FÅr mig att tänka lite på tingeling tingeling :P


12. Israel: Dana International - "Ding Dong"
Dana International, var det hon som var full när hon vann 1998? Inte ett dugg imponerad av hennes röst. Ding dong say no more...hm nä den här låten var inte ens nära på bra. Det bästa var körarnas färgglada klänningar.

Kvällskommentar: Besvikelsen är lika stor som sist jag hörde den. Den låter...B.

13. Slovenien: Maja Keuc - "No One"
Någon slags fågelliknanade dans pågår i bakgrunden. Låten är tråkig. Jag kan inte riktigt urskilja om tjejen sjunger bra eller inte men nä det här var ingen hit.

Kvällskommentar: Ugly klädsel. Måste dock säga att jag väntade mig en sämre låt med tanke på min tidigare kommentar. Nä helt okej ändå och den kan få plockas bort från "absolut inte till final"-listan.

14. Rumänien: Hotel FM - "Change"
Nu börjar det likna nått, en trallvänlig låt med lite sväng i sig. Kanske inte min favorit men den ligger absolut högt på listan! Tåls att se hur det blir live.

Kvällskommentar: Men jaha Playing with fire kommer jag ihåg att jag gillade men inte kom jag väl ihåg att det var Rumänien. Hm jag lyssnade bara halvt så jag vet inte om det var den här gruppen eller...skitsamma. Jag tycker om den här låten. Påminner lite om Islands bidrag på nått vänster. To the final!

15. Estland: Getter Jaani - "Rockefeller Street"
Wow en magiker :O Hm jaa ni (visst var jag kul nu? :P) jag tycker refrängen är rätt bra men versen är lite väl platt. Jag blir mer konfunderad av deras koreografi än att jag blir imponerad. 

Kvällskommentar: Nä men jag tycker den här låten är rätt trevlig. Vet inte om jag tycker hennes röst är märkvärdig och låten känns lite musikal på nått vänster. Mycker åt vänster nu...one, two, seven, three, down the rockafella street! Go Estland!

16. Vitryssland: Anastasiya Vinnikova - "I Love Belarus"
Jag älskar Vitryssland...sjunger Vitryssland. Det kändes lite ego för att ta sig någonstans i Eurovision :P Risken finns dock att jag kommer gå runt och sjunga "I love Belarus nanananana"

Kvällskommentar: Värsta eldexplosionen i början till heyhey yeahyeahandet...skum koreografi men så är jag inte så estetisk av mig. Hade Kanada hört till Europa och varit med i Eurovision skulle de säkert ha sjungit I love Canada ;P Ugly klädsel har de också.

17. Lettland: Musiqq - "Angel In Disguise"
Det började lovande...sedan kom en konstig övergång till en dålig refräng. Angel in disguise rätt snyggt och får mig direkt att börja tralla på you're the devil in disguise...kanske inte så bra poäng för den här låten men jag blir på bra humör av mitt låtbyte :P

Kvällskommentar: 2002 vann de sist. De hade tydligen inte råd att vara med i år egentligen men så var det någon stad som behövde reklamen eller nått. Ja det var ju bra. Njae jag ska inte sträcka mig så långt att jag påstår att jag tycker nå vidare om den men den är helt okej faktiskt. Han som sjunger har rätt trevlig röst.

18. Danmark: A Friend In London - "New Tomorrow"
I love this one. Dock sa jag, första gången jag hörde den och jag inte hört några rykten än, att den påminner om Andreas Jonssons Sing for life. Det gör den men jag tycker inte det är plagiatvarning. En GREAT låt och jag blir ledsen om den inte går vidare.

Kvällskommentar: Kvällens bästa låt på delad plats med Slovakiens! Hm de har modifierat refrängen för att låten ska vara mindre plagiat för tydligen har den anmälts för plagiat på tre olika låtar. Hoppas det inte blivit så stor skillnad bara. Nä jag hör då inte mycket skillnad. Muy bien låt! Men pojken kan ju ta och he på sig en hel tröja till finalen. Inte snyggt!

19. Irland: Jedward - "Lipstick"
Grabbarna med frisyrerna, det är så jag förklarar för folk vilka jag menar. Har hört den här låten lite för ofta så jag är lite less men jag tycker den är rätt skön om än något irriterande emellanåt.

Kvällskommentar: Oj fräna kläder. Tänkte just fråga vart ena snubben tagit vägen när han dök upp :p De är inte så synkade i dansen...de är väldigt energiska i alla fall. Har nog som sagt hört den lite för ofta men låten är rätt härlig...på nått höger, för omväxlingens skull.

Det var visst alla. Jag byter ut Bosnien och Hercegovina mot Lettland, tänka sig :P Slovenien slapp undan avgrunden men Moldavien åkte ner. I övrigt är mina tips intakta:

Danmark
Slovakien
Nederländerna
Irland
Estland
Sverige
Lettland
Österrike
Belgien
Rumänien

De jag absolut INTE vill se i final är:
Cypern
Israel
Moldavien

We'll see what happens! //Elin

Ryska björnen har vaknat

På tvn spelar Kanada-Ryssland, imorgon spelar Sverige-Tjeckien och förhoppningsvis spelar vi VM-final några dagar efter. En sak i taget! Jim-Elin gör mig alltid förvirrad, lär mig aldrig vad spelaren heter eller vilket lag han tillhör men det låter som att kommentatorerna säger Jim-Elin...Synd om Norge som fick spö av Finland. I och för sig är det väl stort nog för Norge att spela kvartsfinal men det hade varit roligt ifall de hade fått spela semi.

Eurovision om en halvtimme. Vi har bakat muffins, de blev väldigt goda! Jag hoppas att de smakar lika bra imorgon när de ska fikas upp :) Vi testade att göra en muffins utan smör, med andra ord klickade vi ut en innan vi blandade i smöret, för att se hur stor skillnad det blir. Vi konstaterade att de med smör i blir godare men att de är fullt ätbara utan smör. De blir lite mer kompakta bara, inte så mycket torrare eller det beror kanske på smet men inte this one i alla fall :P 100 gram smör, 2 ägg, 1½ dl socker, 2½ dl mjöl, 1 tsk bakpulver och 3 msk kakao. Svårare än så behöver det inte vara. Får se vad de får betyg imorgon ;)

Mycket känslor nu...no kidding. Vad annat ska man vänta sig när Ryssland och Kanada är på isen? Nä nu ska jag packa helgväskan och så är det, som jag sagt tio tusen gånger redan, Eurovision klockan nio. Don't miss it ;) //Elin

Eurovision semifinal 2

Dagens lunch var oerhört trevlig med inledande Eurovisionsnack och avslutande skrattattacker...ja vad ska jag säga, jag ser verkligen fram emot elitseriesäsongens premiärmatch för året. Ni skulle bara veta haha. Well, nu hade jag som tänkt att jag skulle kolla in bidragen som tävlar i semifinal 2 imorgon kväll. Alla de jag ogillade från igår gick såklart vidare och Norge gjorde det inte :( Typiskt! Så här ser torsdagens startfält ut i alla fall:

1. Bosnien & Hercegovina: Dino Merlin - "Love In Rewind"
Oj vad kvinnan vid pianot måste låtsasspela eller så har hon ett väldigt speciellt sätt...ja vad ska vi säga, jag tycker låten är helt okej att lyssna på men den kommer troligast inte fastna. Helt okej.

2. Österrike: Nadine Beiler - "The Secret Is Love"
En enkel och fin låt tycker jag. Kan tycka att refrängen som tar slut innan den ens börjat dock. Inte tillräckligt Eurovision för mig men jag hoppas den går vidare till final.

3. Nederländerna: 3JS - "Never Alone"
Den här kommer jag lägga in på grooveshark, helt klart. Frågan är bara hur det låter live...jag har en känsla av att det finns risk att det skär sig på en del ställen. Till final såvida det inte låter hemskt live :P

Belgien: Witloof Bay - "With Love Baby"
Framförs helt utan instrument, med andra ord är hela låten byggd på människoröster. Det är imponerande och den är rätt svänging. Jag kan nog bli less på den väldigt lätt men final för Belgien tycker jag!

5. Slovakien: TWiiNS - "I'm Still Alive"
Den här låten har jag redan hunnit lyssnat på en hel del ska jag erkänna. Jag tycker den är fantastiskt fin, det enda som kan komma att förstöra är att jag stör mig på tjejernas framträdanden men det tåls att se (har bara sett videon, vilken ni borde kolla ifall ni inte gjort. Jag älskar glädjebilderna från vinsten i hockey-vm!). Låten är btw skriven av en svensk tjej.

6. Ukraina: Mika Newton - "Angel"
Okej, jag är ingen stjärna på engelska och jag har mina åsikter på Saades uttal men den här kvinnans uttal störde mig rejält. Jag hör knappt vad hon sjunger. I övrigt är låten helt okej, inget som sticker ut men.

7. Moldavien: Zdob si Zdub - "So Lucky"
Etnorock. Skrammel och mummel. Inga vidare kommentarer.

8. Sverige: Eric Saade - "Popular"
Hm ja den här har jag hört både en och två gånger...konstigt :P Tycker ändå att det är rätt snyggt arrangemang eller vad man ska säga. Hans uttal...pössiböl och popp-julöör. Går inte att beskriva men samtidigt har jag säkert hört värre. Jag gnällde inte på Rybak utan tyckte snarare att han skulle vinna precis som han gjorde men...ja heja Sverige. Han är bra duktigare än Alexej (Ryssland) på att dansa i alla fall.

9. Cypern: Christos Mylordos - "San Aggelos S'Agapisa"
Jag tänkte just "oj vilken liten pojk" när jag läste att han är född 1991...ja, behöver jag säga mer? Alla som inte är född på 80 är för alltid unga i min värld :P Det här var då en tråkig låt och helt plötsligt kom nått skrik och lite rockigare ljud in. Inte bra. En fiol i det hela också. Vad är det med alla skrammellåtar egentligen?!

10. Bulgarien: Poli Genova - "Na Inat"
Tydligen höll inte den engelska översättningen så de bestämde sig för att den skulle sjungas på bulgariska. Ganska bra melodi men fattar inte ett skit av vad hon sjunger vilket gör att jag som tappar intresset.

11. Makedonien: Vlatko Ilievski - "Rusinka"
Rusinka, musika, va fint de rimmar...hm nä återigen ställer språket till det för att jag ska gilla låten, kanske ändrar sig ikväll. Hepp heppen i bakgrunden...njae. Vodka uppfattade jag nu också. Fast ja den är helt okej ändå.


12. Israel: Dana International - "Ding Dong"
Dana International, var det hon som var full när hon vann 1998? Inte ett dugg imponerad av hennes röst. Ding dong say no more...hm nä den här låten var inte ens nära på bra. Det bästa var körarnas färgglada klänningar.

13. Slovenien: Maja Keuc - "No One"
Någon slags fågelliknanade dans pågår i bakgrunden. Låten är tråkig. Jag kan inte riktigt urskilja om tjejen sjunger bra eller inte men nä det här var ingen hit.

14. Rumänien: Hotel FM - "Change"
Nu börjar det likna nått, en trallvänlig låt med lite sväng i sig. Kanske inte min favorit men den ligger absolut högt på listan! Tåls att se hur det blir live.

15. Estland: Getter Jaani - "Rockefeller Street"
Wow en magiker :O Hm jaa ni (visst var jag kul nu? :P) jag tycker refrängen är rätt bra men versen är lite väl platt. Jag blir mer konfunderad av deras koreografi än att jag blir imponerad. 

16. Vitryssland: Anastasiya Vinnikova - "I Love Belarus"
Jag älskar Vitryssland...sjunger Vitryssland. Det kändes lite ego för att ta sig någonstans i Eurovision :P Risken finns dock att jag kommer gå runt och sjunga "I love Belarus nanananana"

17. Lettland: Musiqq - "Angel In Disguise"
Det började lovande...sedan kom en konstig övergång till en dålig refräng. Angel in disguise rätt snyggt och får mig direkt att börja tralla på you're the devil in disguise...kanske inte så bra poäng för den här låten men jag blir på bra humör av mitt låtbyte :P

18. Danmark: A Friend In London - "New Tomorrow"
I love this one. Dock sa jag, första gången jag hörde den och jag inte hört några rykten än, att den påminner om Andreas Jonssons Sing for life. Det gör den men jag tycker inte det är plagiatvarning. En GREAT låt och jag blir ledsen om den inte går vidare.

19. Irland: Jedward - "Lipstick"
Grabbarna med frisyrerna, det är så jag förklarar för folk vilka jag menar. Har hört den här låten lite för ofta så jag är lite less men jag tycker den är rätt skön om än något irriterande emellanåt.

Så vilka ska till final? Så här ser jag det:
Danmark
Slovakien
Nederländerna
Irland
Estland
Sverige
Bosnien & Hercegovina
Österrike
Belgien
Rumänien

De jag absolut INTE vill se i final är:
Cypern
Israel
Slovenien

Så ser det ut, imorgon gäller det! //Elin

:S

Men huvva. Greklands bidrag är då lugnt sämst ikväll, tätt följt av Lituaen, Portugal och Georgien :S Bäst för kvällen måste jag nog säga är Norge och, tro det eller ej, Serbien. Tänkte återkoppla till mitt tidigare inlägg nu när jag sett alla live...jag gör helt enkelt så att jag kopierar in det tidigare och skriver en kvällskommentar på varje :P

Kan ju säga det att jag tycker inte att programledarna är speciellt roliga alls och jag har svårt att förstå varför de ska vara tre men ja...inslaget där artisterna skulle sjunga på den tyska folklåten eller vad det var, var roligt! Gillar hjärtpumpandet inför varje låt och att "Feel your heart beat" sägs på bidragens modersmål i varje vykort. Nu till bidragen.

Startnummer 1: Polen: Magdalena Tul - "Jestem"
Allmänt har jag svårt för de bidrag som sjungs på sitt modersmål. Varför? Jo jag har helt enkelt svårt att tycka om låtar när jag inte förstår vad de sjunger. Nu har jag inte sett hennes liveuppträdanden heller men jag kan väl tycka att melodin är helt okej, men inget som tar mig med storm. Dock finns risken att jag kommer börja sjunga den på någon slags Svensk-polska eftersom refrängen ändå fastnar. "Jestem hum hum hum humhum"...

Kvällskommentar: Vet inte om hon höll micken för långt ifrån eller om det var hennes röst som inte pallade...låten blev väldigt platt live i alla fall och inget flöt riktigt ihop.

Startnummer 2: Norge: Stella Mwangi - "Haba Haba"
mFörst och främst är det svårt att inte rycka med i den här kvinnans energi och det hjälper ju att låten är så pass glad. Ja jag blir helt enkelt glad av låten! Jag vet inte riktigt vad det är hon egentligen sjunger i refrängen men det är hyfsat rätt att lalla med. Det enda jag, från att ha sett liveframträdandet på youtube, har att klacka ner på är hennes klädsel som ja är någon slags shortsdress med en kjol fastsatt på hennes rumpa.

Kvällskommentar: Refrängen är tydligen på Swahili och det är första gången ever som någon sjunger på Swahili i Eurovision, coolt! Kjolgrejen är kvar men vad gör väl det när energin i numret smittar av sig, tror fasiken att jag måste lära mig koreografin ;)

Startnummer 3: Albanien: Aurela Gaçe - "Feel The Passion"
Lite för mycket domedagsstämning över den här låten...känns som en effektfull låt till en film och jag gillar örnen i videon skarpt. Hm nä den här gillade jag inte i Eurovision-sammanhang i alla fall. Ärligt blir jag lite rädd för kvinnan. Kanske jag ändrar mig ikväll när jag ser framträdandet. Gillar ändå texten men får som inte riktigt ihop arrangemanget.

Kvällskommentar: Örngrafiken i bakgrunden var riktigt häftig. Känns fortfarande som filmmusik och kvinnan skrämmer mig om möjligt mer nu än när jag såg videon.

Startnummer 4: Armenien: Emmy - "Boom Boom"
Gigantiska puffärmar är inte fint. Boom boom shaka shaka. Känns som att det här är en låt som kommer fastna och irritera som bara den. Dock tycker jag inte att den är dålig, ganska härlig faktiskt och jag tycker den passar bra in i Eurovision.


Kvällskommentar: Värsta Let's dance-lyftet i koreografin och så ett glatt pip på det :P Boom boom shaka shaka, svårt att inte fastna i låten! Tar emot lite att erkänna att jag diggar låten...hehe sjukt glatt framträdande och ja glad låt även om jag har en känsla av att den kan bli irriterande ifall man hör den för ofta. "Extra allt" sa kommentatorn, ja det håller jag då med om, på gott och ont.

Startnummer 5: Turkiet: Yüksek Sadakat - "Live It Up"
mTurkiets video inleds med falsk fiolspelande. Hoppas de skippar den delen i liveframträdandet. Jag gissar dock att det finns en poäng med det eftersom låten sedan fortsätter med att sångaren kommer in och sjunger sin rockaktiga låt. Jag är sämst på genrer när det gäller musik men vi kallar det rock. Give yourself a break sjunger han, jag känner faktiskt för en break från den här låten. Den är inte dålig, men inte bra. Kanske är en låt man måste höra fler gånger för att gilla men jag gillar den inte nu i alla fall. Refrängen sticker inte ut tillräckligt och det gör låten platt.

Kvällskommentar: oNot my favourite song on the radio som de sjunger i början...Läskigt med gymnasten i buren. Tråkig...Rock utan att vara rockig. Hohooo nu sa de just att någon lämnat klagomål på Sveriges vissling i början för att inga mänskliga ljud får vara inspelade men tydligen är det synt så vi klarade oss undan hehe.

Startnummer 6: Serbien: Nina - "Caroban"
Vilka fantastiskt färgglada kläder de har! Nu har jag noll koll på vad som är 70-tal och 60-tal men något åt det hållet vill jag påstå att Serbiens outfits är i alla fall. Titeln betyder tydligen magisk. Ni vet redan vad jag tycker om de som väljer att sjunga på modersmål. Måste dock erkänna att jag gillar den medryckande melodin, synd bara att det inte finns en chans i världen att jag ska kunna sjunga med ens när hon sjunger caroban...


Kvällskommentar: 60-tal, nu har vi rett ut det! Än mer färg än sist jag såg dem, blir sjukt glad av bidraget och numera hör detta bidrag till mina topp tre favoriter. Hade de bara sjungit på engelska så hade jag troligast älskat låten! Haha herr kommentator är lite ironisk av sig minsann.

Startnummer 7: Ryssland: Alexej Vorobjov - "Get You"
gthDen lille pojken som gnällde på Saade för att han snott Alexejs dans...som Saade sa, Mikael Jackson är inte direkt en hemlig inspirationskälla. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om den här låten. Känns lite väl upprepande kanske. Känns inte som en låt som jag vill lyssna på igen och han är inte ens speciellt duktig på att sjunga. Med det skrivet tog han just en hög ton oerhört falskt.

Kvällskommentar: "Hög på sin egen existens", älskar kommentatorn eller ja de är ju två men den manliga :P Rysslands sångare ser ut att komma direkt ur Grease med sitt mimspel och allt. Saade är lugnt bättre dansare, den här snubben ser bara kontslad ut. Ganska bra låt men jag hade gärna sett en annan sångare.

Startnummer 8: Schweiz: Anna Rossinelli - "In Love For A While"
Den här låten ligger redan på min spellista på Grooveshark faktiskt. Vet inte om jag anses partisk i och med det men jag gillar känslan i låten och dudu dududumet i bakgrunden påminner mig lite om Jason Mraz. Jag tycker låten är fin, den nynnande biten är lätt att haka på och även om den kanske inte sticker ut speciellt hoppas jag att den går vidare till final. Okej nynnandet var kanske lite väl långt men det kan jag ta. Tycker tjejen är duktig på att sjunga!

Kvällskommentar: Ukulelen tycks vara den nya fiolen så att säga. Trevlig röst, lite långt nanana. Lite för "tråkig" för Eurovision men final ska det väl bli åtminstone.

Startnummer 9: Georgien: Eldrine - "One More Day"
Den här låten skulle jag nog kunna lyssna på, som radiolåt. Oj helt plötsligt kom en rabblig refräng som skrämde bort mig. Nä det passade inte så bra in med den ändå lugna början, övergången blev för häftig. Lite rapp fick de visst in också. Nä det här blev lite för mycket.


Kvällskommentar: "Rop/skrik/skrammel" återigen en klockren sammanfattning av vår eminenta kommentator! :S Lånat Carolas fläkt...

Startnummer 10: Finland: Paradise Oskar - "Da Da Dam"
Våra kära grannar skickar en pojke med en röst som jag tycker sticker ut. Låten handlar om en pojke som vill rädda världen, fint. Den här kommer jag definitivt lyssna på till vardags så att säga och jag gillar da da damet. Om jag säger så här så har jag de senaste veckorna tjatat om det ra-ta-da som finns i Jonas Mattsons On my own. Love it! Finland kan få komma till final men jag skulle inte vilja se dem i toppen även om jag gillar låten.

Kvällskommentar: Tagit sitt artistnamn efter Rasmus på luffen. Fin låt, coolt med planeten i bakgrunden. Finns med i min topp fem i alla fall även om den kanske inte är supereurovision enligt mig.

Startnummer 11: Malta: Glen Vella - "One Life"
Bra budskap, alla ska få vara sig själv. Lite too much Tyra Banks över sångaren om ni förstår vad jag menar. Älskar dock videon och gillar texten men tycker att melodin blir för mycket technoaktig och jag hade nog hellre sett en sångare med lite mer melodisk röst. Vilka krav säg.

Kvällskommentar: Glad kille...tråkig låt...toabreak says it all.

Startnummer 12: San Marino: Senit - "Stand By"
Ännu en låt som redan ligger i min spellista. Hörde den första gången under SVTs "inför Eurovision". Tycker om Senits röst och låten har en skön stämning. Tycker att refrängen lyfter låten men frågan är hur mycket Eurovision jag tycker det är. Allmänt har jag svårt för långsamma låtar i Eurovision. Vill ha den till final i alla fall!

Kvällskommentar: Grymt besviken för hennes röst håller inte alls live :(

Startnummer 13: Kroatien: Daria - "Celebrate"
Hm undra om det var den här som hissades så av SVTs jury. Personligen tycker jag inte att den sticker ut. Den är inte dålig, men heller inte bra. Refrängen torde fastna så det är väl det som skulle kunna göra det då.

Kvällskommentar: Väldigt lång kvinna och oj oj hon hann med två klädbyten, imponerande! Tveksam till hennes röst och mitt i alltihop fick vi höra tekniker snacka också hehe. Han i hatt påminner om Johnny Depp i Alice i underlandet.

Startnummer 14: Island: Sjonni's Friends - "Coming Home"
En tragisk historia bakom låten. Han som skrivit låten och som skulle ha framfört dog av en stroke två veckor innan tävlingen. Den framförs nu istället av en samling av hans vänner för att hedra honom. Jag tycker om låten, inte på grund av historien bakom utan för att den är lätt att lära sig och haka på. Kan överraska i Eurovision men det lär vi ju se.


Kvällskommentar: Hehe kommentatorerna är med via telefon helt plötsligt, lite fly on the wings of love känsla över framträdandet och ja jag säger då det, grymt skönt gäng! Trummisen har en hästsadel till "stol"!

Startnummer 15: Ungern: Kati Wolf - "What About My Dreams?"
Efter att ha sett videon förväntar jag mig ett rätt så, förhoppningsvis, snyggt dansnummer. Lite Celine Dion över sångerskan och hela låten, framförallt hennes röst kanske. Jao inte min favorit men jag kan inte neka att jag tycker den ska till final.

Kvällskommentar: Rösten håller inte riktigt. Schyst dansnummer i bakgrunden men ja jag vet inte vad de tänkte med ljusgrejset, blev inte så snyggt.

Startnummer 16: Portugal: Homens Da Luta - "Luta É Alegria"
Kudden åkte upp för ögonen när jag såg det här bidraget första gången. Politiska budskap i Eurovision, visst...men inte på det här sättet :S Gruppens "humoristiska" stil går som inte hem hos mig. Känns musikal. Nej till Portugal! De kan inte ens sjunga...

Kvällskommentar: Humorgrupp...ofattbart minst sagt. Konstigt, jag kan inte portugisiska. Kul med olika språk på plakaten, låten ger mig lite barnprogramsvibbar...

Startnummer 17: Litauen: Evelina Sasenko - "C'est Ma Vie"
Inleds med ett pianostycke och sedan börjar kvinnan sjunga...det låter inte bra i mina öron men så är jag inte speciellt kunnig heller. Jag är ju ingen Andreas Carlsson eller Laila Bagge Wahlgren direkt...hehe känns lite musikal över den här låten också. Nix den går inte vidare i min värld.

Kvällskommentar: This is my life betyder titeln. Teckentolkar tydligen halva versen, lite coolt även om jag missade det. Soundet får mig att tänka på Skönheten och odjuret...Nä gillar inte alls hennes röst heller.

Startnummer 18: Azerbaijdjan: Ell/Nikki - "Running Scared"
Svenskar som skrivit deras bidrag, i år igen. Det säger väl det mesta om Melodifestivalen när våra låtskrivare skickar sina låtar utomlands. Jag gillar den här låten, precis som jag gillade Drip Drop som de hade ifjol och som också skrevs av svenskar. Sånginsatsen kan väl diskuteras och ja den är något upprepande men jag tror den kan fastna hos rätt många. Tycker grabben sjunger bättre än tjejen dock.

Kvällskommentar: Snygg inledande koreografi men det förstör tyvärr lite när sångarna börjar sjunga rätt falskt, blir bättre med låtens gång men. De har också lånat Carolas fläkt och även om jag tror att den här låten kommer nötas som "radiolåt" för min egen del så lär det vara lätt att ledsna på den också.

Startnummer 19:Grekland: Loucas Yiorkas feat Stereo Mike - "Watch My Dance"
Sist ut i semifinal 1 är Grekland. Oj oj oj...en blandning av gerkisk folkmusik och hiphop. Det går inte hem hos mig och jag hoppas för allt i världen att de inte går vidare till final.

Kvällskommentar: Bort med Stereo Mike HEMSKT och NEJ för första gången hade kommentatorn fel, det var inte alls någon skönsång under refrängen!!! Huvva!

Hade det inte varit för att jag sitter och skriver här och nu hade jag ledsnat på det här trumnumret för länge sedan. Lagom är bäst.

Håller nog fast vid mina finalister men byter ut San Marino mot Serbien och Ungern mot, tro det eller ej, Ryssland.

Norge
Serbien
Island
Finland
Azerbaijdjan
Armenien
Ryssland
Schweiz
(Polen)
(Kroatien)

Parenteserna får stå för att jag inte är så förtjust i dem, men jag gillar ingen av de icke valda bättre så att säga. Nu ska jag återgå till "festen" :P //Elin

Men busigt

Tänkte just skriva "snurrigt värre" i rubriken när datorn talade om för mig att jag gjort det någon gång förut. Snurrigt värre :P Det snurriga som startade det hela var att jag tänkte gnälla för syster om att det inte är hockey förrän onsdag...för Tre Kronor alltså men sedan kom jag på att det är onsdag imorgon haha.

Jag har suttit och sorterat papper i nästan en timme så det kan ju förklara min förvirrning. Jag har insett att jag måste skapa ett system för alla papper som jag ska ha med på lektionerna eftersom annars tar det sådan jädrans tid innan jag hittar saker och ting om jag har dem på tusen ställen. Logik kallas det :P Men nu är det gjort och jag inbillar mig i alla fall att jag har koll på läget inför morgondagens lektioner. Det brukar visa sig :P

Om cirkus en halvtimme är det dags för Eurovision semifinal 1. Det blir bra det! Nu när jag varit duktig och gjort det jag ska blir det till att bänka sig och gå in i zombie-mode ;) Så onsdag imorgon alltså och kvartsfinal mot Tyskland! Heja Sverige och heja Norge! Jag hoppas såklart att vi vinner men så hoppas jag också att Norge chockar än en gång och vinner mot finnarna. Vinner vi så spelar vi semifinal mot Tjeckien eller USA. Mhm så är det. För tidigt att börja längta efter elitserien 2011/2012 än kanske...nästa år har Sverige VM, kanske blir till att fara på någon match då om det passar sig. Undra när de beslutar om vilka städer i Sverige som får JVM 2013/2014...snart hoppas jag :P

Nä nu är det dags för lite kvällsfika, glöm nu inte Eurovision! //Elin

Eurovision semifinal 1

Jaha, så var det dags för Eurovision 2011 ikväll. Well, semifinalen i alla fall. Tänkte jag skulle ta och bestämma mig för vad jag tycker om bidragen så här på morgonen så får vi ifall jag ändrar min åsikt ikväll och framförallt om jag får min vilja fram :)

Startnummer 1: Polen: Magdalena Tul - "Jestem"
Allmänt har jag svårt för de bidrag som sjungs på sitt modersmål. Varför? Jo jag har helt enkelt svårt att tycka om låtar när jag inte förstår vad de sjunger. Nu har jag inte sett hennes liveuppträdanden heller men jag kan väl tycka att melodin är helt okej, men inget som tar mig med storm. Dock finns risken att jag kommer börja sjunga den på någon slags Svensk-polska eftersom refrängen ändå fastnar. "Jestem hum hum hum humhum"...

Startnummer 2: Norge: Stella Mwangi - "Haba Haba"
mFörst och främst är det svårt att inte rycka med i den här kvinnans energi och det hjälper ju att låten är så pass glad. Ja jag blir helt enkelt glad av låten! Jag vet inte riktigt vad det är hon egentligen sjunger i refrängen men det är hyfsat rätt att lalla med. Det enda jag, från att ha sett liveframträdandet på youtube, har att klacka ner på är hennes klädsel som ja är någon slags shortsdress med en kjol fastsatt på hennes rumpa.

Startnummer 3: Albanien: Aurela Gaçe - "Feel The Passion"
Lite för mycket domedagsstämning över den här låten...känns som en effektfull låt till en film och jag gillar örnen i videon skarpt. Hm nä den här gillade jag inte i Eurovision-sammanhang i alla fall. Ärligt blir jag lite rädd för kvinnan. Kanske jag ändrar mig ikväll när jag ser framträdandet. Gillar ändå texten men får som inte riktigt ihop arrangemanget.

Startnummer 4: Armenien: Emmy - "Boom Boom"
Gigantiska puffärmar är inte fint. Boom boom shaka shaka. Känns som att det här är en låt som kommer fastna och irritera som bara den. Dock tycker jag inte att den är dålig, ganska härlig faktiskt och jag tycker den passar bra in i Eurovision.

Startnummer 5: Turkiet: Yüksek Sadakat - "Live It Up"
mTurkiets video inleds med falsk fiolspelande. Hoppas de skippar den delen i liveframträdandet. Jag gissar dock att det finns en poäng med det eftersom låten sedan fortsätter med att sångaren kommer in och sjunger sin rockaktiga låt. Jag är sämst på genrer när det gäller musik men vi kallar det rock. Give yourself a break sjunger han, jag känner faktiskt för en break från den här låten. Den är inte dålig, men inte bra. Kanske är en låt man måste höra fler gånger för att gilla men jag gillar den inte nu i alla fall. Refrängen sticker inte ut tillräckligt och det gör låten platt.

Startnummer 6: Serbien: Nina - "Caroban"
Vilka fantastiskt färgglada kläder de har! Nu har jag noll koll på vad som är 70-tal och 60-tal men något åt det hållet vill jag påstå att Serbiens outfits är i alla fall. Titeln betyder tydligen magisk. Ni vet redan vad jag tycker om de som väljer att sjunga på modersmål. Måste dock erkänna att jag gillar den medryckande melodin, synd bara att det inte finns en chans i världen att jag ska kunna sjunga med ens när hon sjunger caroban...

Startnummer 7: Ryssland: Alexej Vorobjov - "Get You"
gthDen lille pojken som gnällde på Saade för att han snott Alexejs dans...som Saade sa, Mikael Jackson är inte direkt en hemlig inspirationskälla. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om den här låten. Känns lite väl upprepande kanske. Känns inte som en låt som jag vill lyssna på igen och han är inte ens speciellt duktig på att sjunga. Med det skrivet tog han just en hög ton oerhört falskt.

Startnummer 8: Schweiz: Anna Rossinelli - "In Love For A While"
Den här låten ligger redan på min spellista på Grooveshark faktiskt. Vet inte om jag anses partisk i och med det men jag gillar känslan i låten och dudu dududumet i bakgrunden påminner mig lite om Jason Mraz. Jag tycker låten är fin, den nynnande biten är lätt att haka på och även om den kanske inte sticker ut speciellt hoppas jag att den går vidare till final. Okej nynnandet var kanske lite väl långt men det kan jag ta. Tycker tjejen är duktig på att sjunga!

Startnummer 9: Georgien: Eldrine - "One More Day"
Den här låten skulle jag nog kunna lyssna på, som radiolåt. Oj helt plötsligt kom en rabblig refräng som skrämde bort mig. Nä det passade inte så bra in med den ändå lugna början, övergången blev för häftig. Lite rapp fick de visst in också. Nä det här blev lite för mycket.

Startnummer 10: Finland: Paradise Oskar - "Da Da Dam"
Våra kära grannar skickar en pojke med en röst som jag tycker sticker ut. Låten handlar om en pojke som vill rädda världen, fint. Den här kommer jag definitivt lyssna på till vardags så att säga och jag gillar da da damet. Om jag säger så här så har jag de senaste veckorna tjatat om det ra-ta-da som finns i Jonas Mattsons On my own. Love it! Finland kan få komma till final men jag skulle inte vilja se dem i toppen även om jag gillar låten.

Startnummer 11: Malta: Glen Vella - "One Life"
Bra budskap, alla ska få vara sig själv. Lite too much Tyra Banks över sångaren om ni förstår vad jag menar. Älskar dock videon och gillar texten men tycker att melodin blir för mycket technoaktig och jag hade nog hellre sett en sångare med lite mer melodisk röst. Vilka krav säg.

Startnummer 12: San Marino: Senit - "Stand By"
Ännu en låt som redan ligger i min spellista. Hörde den första gången under SVTs "inför Eurovision". Tycker om Senits röst och låten har en skön stämning. Tycker att refrängen lyfter låten men frågan är hur mycket Eurovision jag tycker det är. Allmänt har jag svårt för långsamma låtar i Eurovision. Vill ha den till final i alla fall!

Startnummer 13: Kroatien: Daria - "Celebrate"
Hm undra om det var den här som hissades så av SVTs jury. Personligen tycker jag inte att den sticker ut. Den är inte dålig, men heller inte bra. Refrängen torde fastna så det är väl det som skulle kunna göra det då.

Startnummer 14: Island: Sjonni's Friends - "Coming Home"
En tragisk historia bakom låten. Han som skrivit låten och som skulle ha framfört dog av en stroke två veckor innan tävlingen. Den framförs nu istället av en samling av hans vänner för att hedra honom. Jag tycker om låten, inte på grund av historien bakom utan för att den är lätt att lära sig och haka på. Kan överraska i Eurovision men det lär vi ju se.

Startnummer 15: Ungern: Kati Wolf - "What About My Dreams?"
Efter att ha sett videon förväntar jag mig ett rätt så, förhoppningsvis, snyggt dansnummer. Lite Celine Dion över sångerskan och hela låten, framförallt hennes röst kanske. Jao inte min favorit men jag kan inte neka att jag tycker den ska till final.

Startnummer 16: Portugal: Homens Da Luta - "Luta É Alegria"
Kudden åkte upp för ögonen när jag såg det här bidraget första gången. Politiska budskap i Eurovision, visst...men inte på det här sättet :S Gruppens "humoristiska" stil går som inte hem hos mig. Känns musikal. Nej till Portugal! De kan inte ens sjunga...

Startnummer 17: Litauen: Evelina Sasenko - "C'est Ma Vie"
Inleds med ett pianostycke och sedan börjar kvinnan sjunga...det låter inte bra i mina öron men så är jag inte speciellt kunnig heller. Jag är ju ingen Andreas Carlsson eller Laila Bagge Wahlgren direkt...hehe känns lite musikal över den här låten också. Nix den går inte vidare i min värld.

Startnummer 18: Azerbaijdjan: Ell/Nikki - "Running Scared"
Svenskar som skrivit deras bidrag, i år igen. Det säger väl det mesta om Melodifestivalen när våra låtskrivare skickar sina låtar utomlands. Jag gillar den här låten, precis som jag gillade Drip Drop som de hade ifjol och som också skrevs av svenskar. Sånginsatsen kan väl diskuteras och ja den är något upprepande men jag tror den kan fastna hos rätt många. Tycker grabben sjunger bättre än tjejen dock.

Startnummer 19:Grekland: Loucas Yiorkas feat Stereo Mike - "Watch My Dance"
Sist ut i semifinal 1 är Grekland. Oj oj oj...en blandning av gerkisk folkmusik och hiphop. Det går inte hem hos mig och jag hoppas för allt i världen att de inte går vidare till final.

Jaha så när jag kommit igenom alla bidragen kan vi konstatera att jag INTE vill ha med Grekland, Lituaen eller Portugal. Det är huvudsaken. Sedan vet jag inte hur många som ska vidare...tio från varje? Vi kör på den och i så fall vill jag ha med:

Azerbaijdjan
Finland
Island
Norge
San Marino
Ungern
Armenien
Schweiz
Kroatien
Polen

Let's see what happens! //Elin

To win...or not to win

Antingen går man för vinst eller så kan man lämna walk over. Vad är det för snack om att vi ska fega ur och förlora med flit för att få "lättare" motstånd i kvarten? Dumheter! Det skulle inte förvåna mig ifall Kanada skulle gå ut på plan med den taktiken men jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att Sverige går för vinst ikväll om inte annat för hederns skull. Såklart man kan ha som taktik att gå för vinst men inte ta ut sig...men ja. Vem har förresten sagt att Tyskland är ett lättare motstånd än Ryssland? Med tanke på Tysklands fina resultat under turneringen och det faktum att de slog Ryssland i sin första match så ja...jag vet då inte, jag skulle inte ropa hej förrän jag kommit över bäcken.

Vad har hänt med USA förresten? Jag är väl medveten om att landslag inte är statiska och att det inte går att anta att ett lag ska vara bra bara för att de var det året innan men USA hör ändå till de som "alltid" brukar hålla sig i toppen men de har känts lite darriga. In my opinion hör väl Tre Kronor till de som "ska" ligga i topp men se bara hur det gick i OS. Det vill vi glömma, men min poäng är att allt kan hända i hockey!

Niklas Sundström har förlängt med Modo :D Jag vet att det finns många därute som tycker att "gammgubbarna" ska gå i pension eller nått men jag råkar höra till den skaran som tycker det är fantastico att han förlängt och som håller tummarna hårt för att Timander också ska göra det!

Varmt ute, kallt inne - så har dagen i övrigt sätt ut. Snart börjar hockeyn, är fortfarande sur på Viasat för att de snuvar mig på matcherna men ja det är som det är i dagens snikna värld :P Har endast tre veckor kvar på praktiken. Dags att ta tag i rapporten på allvar. Är riktigt irriterad på universitetet över att de tycker vi ska vara klar med den två dagar innan praktiken slutar. Korkat. Well de får skylla sig själv ifall de får in en mindre bra uppsats. Fatta att det snart är sommar!

Apropå sommar, mördarmyggen har kommit hemma :( That's what I hate the most about the summer! Jädra insekter av alla olika förbaskade slag. Nä fy bubblarns! Eurovision Semi 1 imorgon, semi 2 på torsdag och final på lördag. Heja Sverige...not so much men jag vill att vi ska komma vidare till final för jag tycker det börjar bli pinsamt att det går så dåligt för oss. Irland är enda landet som har vunnit med samma artist två år i rad och jag kan meddela att de då vann tre år i rad och sedan efter att Norge varit vinnare ett år så vann Irland igen. Tyskland lär nog inte gå till historia med något liknande, inte i år i alla fall. Nu känner jag att jag måste sluta skriva men jag lovar att återkomma med några inlägg om Eurovision i veckan, lite rankningar kanske till och med :P Lyssnade på Islands på isländska, det var en upplevelse! Hoj med er! //Elin

Klockan snurrar bakåt

Jag surfade just in på Riksbankens hemsida för att kolla vilka typer som hamnar som motiv på de nya sedlarna, i pedagogiskt syfte vill jag ta och tala om, och möttes av en chockerande bild på prototyper av de nya mynten. Tydligen ska alla utom 10kronorna ändra på och ja så kommer ju 2kronan tillbaka, även om den aldrig existerat i min värld. Tidigast 2014-2015 ska bytet ske stod det, men såp här ser de ut iaf:

Snacka om en resa bakåt i tiden. Undra ifall det går att betala med de mynt vi har från när mamma och pappa var liten för jag kan då säga att de femkronorna är nästan identiska med den ovan. Well vi ser väl. Lite upprörd blir jag, jag gillar inte när det håller på och ändras med mynt :P På den fronten är jag rätt konservativ, med andra ord är jag strängt emot Euro till Sverige.

Det går trögt i hockeyn. 2-2 efter två spelade säsonger. Oj oj. Vinst ikväll är ett måste för att vi ska säkra en kvartsfinalplats eller ja vi måste åtminstone vinna i förlängning för vi behöver minst 2 poäng för att slippa vara nerviga imorgon mot Kanada. Trist att både Danmark (visserligen väntat) och Slovakien redan fallit bort från att kunna ta sig till kvartsfinal. Kul att Norge kör på som tåget och nästan tog igen 0-3 mot Kanada. Heja Norge!

Back to work! //Elin


Ingen går oberörd

När cowgirlsen är på stan är det ingen som går oberörd. Haha ja jag kan garantera att 9 av 10 personer reagerade när vi gick in på Ica Kvantum med våra westernhattar på huvudet. Det som är mest komiskt i det hela är egentligen det faktum att folk inte reagerar ifall någon färgat sitt hår knallrött, men har man en westernhatt på huvudet så sticker man ut ;P Jag måste börja använda hatten oftare, sjukt kul att se folks reaktion :P

Dagen har spenderats på Arena Dannero, i speakerbåset större delen av tiden för att vara specifik. Tävlingen flöt på bra tycker jag och så var tävlingssäsongen igång :) Bara lite sådär apropå så såg vi Twilight igår, jag har sett den via nätet i rätt dålig kvalité när den just kommit ut men nu såg vi den alltså på SVT. Filmen suger. Filmen är väääärdelös om man jämför med böckerna. Sedan tänker jag inte såga alla som eventuellt tycker det är bra, men tycker man att filmen är bra så kan jag lova att böckerna är tusen gånger bättre!

Nä mer dagsrapport än så får ni icke! //Elin

Mr Cactus

Det lilla stoet visade sig vara en liten hingst haha så knasigt det kan bli men åh så söt den lilla krabaten är och tänk att syster har fotat så flitigt så att jag kan dela med mig av en bild eller två till er :D Jag längtar som attan tills vi åker hem imorgon eftermiddag! Let me present: Lilla mr Cactus



SÖÖÖTNOS! Vet inte ifall namnet är officiellt än men Mollys första föl heter Little Miss Métisse, döpt efter konceptbilen Citroen Métisse, och om herremannen som föddes igår får heta Mr Cactus innebär det att även han blir döpt efter en av Citroens konceptbilar :) Ska bli kul att träffa den lilla pojken!

Danmark leder mot Ryssland right now. De har visserligen drygt halva matchen kvar men ändå. Nu ska det sjungas om en ny traktor så vi hörs! //Elin


Välkommen till världen

Ungefär 20.40 ikväll kom lilla Angry Feet till världen :) Bra tajmat att komma på sin storasysters födelsedag och tänk att det blev ett litet sto den här gången också :D Idag är jag åtminstone i samma kommun och i vaket tillstånd men såklart inte hemma i skogen när det händer men jag får träffa sötingen till helgen :D

För övrigt så leder Tre Kronor med 4-1 över USA just nu med sju minuter spelade av tredje perioden, heja Sverige! Som ni kanske märkt har jag hamnat lite ur fas gällande VM. Norge spöade Österrike i alla fall och jag vet att ifall vi vinner ikväll så kommer vi spela så här:
Fredag 20.15: Tre Kronor–Frankrike.
Söndag 16.15: Tre Kronor–Schweiz.
Måndag 20.15: Kanada–Tre Kronor.

Vi får se vad som händer :) Verkar som att Slovakien hejar på Sverige och jag hejar minsann på Slovakien, så länge de inte möter oss ;) Så var det ju det här med NHL också. Tampa Bay ser ut att vinna andra rundan och Vancouver leder med 2-1 i matcher, locking good so far! Nä nu måste jag återvända till övervakningen av hockeyn! Damn där kvitterade USA, nu är det bäst att vi passar oss! //Elin

Flipperföräldrar

Läste just om ett nytt uttryck som cirkulerar: flipperföräldrar, vilket då skulle vara motsatsen till curlingföräldrar. De senare sopar rent så att barnen får banan fri medan de förstnämnda skickar ut sina barn i livet men är där för att fånga dem när det går snett...eh okej inte den bästa förklaringen men ni kanske förstår. Nu till viktigare saker - det är hockey ikväll! Först och främst måste jag påpeka det faktum att Norge leder mot USA med 2-0 efter en period. Två hela perioder kvar med andra ord men ändå, heja Norge! Nu till vår match:

Så spelar Tre Kronor i kväll

Målvakt:

Viktor Fasth (Erik Ersberg).

Första femman:

Calle Gunnarsson, David Petrasek – Martin Thörnberg, Patrik Berglund, Magnus Pääjärvi.

Andra femman:

Oliver Ekman-Larsson, Staffan Kronwall – Loui Eriksson, Niklas Persson, Robert Nilsson.

Tredje femman:

Nicklas Grossman, Tim Erixon – Mattias Tedenby, Mikael Backlund, Jakob Silfverberg.

Fjärde kedjan:

Mattias Sjögren, Rickard Wallin, Jimmie Ericsson.

Extra forward: Marcus Krüger.

Extra back: Daniel Fernholm.

Inte anmälda i truppen: Anders Nilsson, mv, David Rundblad, b, Andreas Jämtin, f.

Blir till att följa matchen på aftonbladet minsann. För övrigt så har Modo gjort klart med en ny huvudtränare, yey :D Ulf Samuelsson blir ny headcoach och har skrivit kontrakt för två säsonger. Känns bra. Har inte så bra koll på honom förutom att han närmast varit assisterande coach i NHL, så det känns som att han har nått att komma med :) Nä höra lite vad grabbarna på Modo-tv säger då kanske! Heja Sverige och Norge! //Elin


Krångel och båg

Min tumme krånglar. Min högra tumme för att vara exakt. Den övre...eh böjen?...hakar upp sig. Det är inte speciellt nice på någe vis och jag vet inte alls vad det beror på. Dock börjar teorierna samlas på hög ganska snart i diskussion med övrig befolkning i huset. Sms-tumme. Reumatism. Dator-tumme. Hm det kan nog vara både det ena och det andra. Just nu är det tigerbalsam-tumme. Det stinker, ja stinker, "pepparkakor". Snuffarna får markera den salvaktiga lukten, muterad pepparkakslukt kanske.

Det problematiska med det hela är att 1. det är inte speciellt smidigt att göra något alls med lindad tumme/hand 2. jag har en del arbeta på datorn som måste göras idag och 3. det är allmänt irriterande när diverse kroppsdelar inte samarbetar. Well I'll get over it.

Jag har förresten bestämt mig för hur jag ska ta gårdagens förlust - Heja Norge! Jag läste Magnus Nyströms krönika och så tänkte jag lite. Ja resultatet har jag redan presenterat.

Glömde visst nämna den trevliga valborg vi hade igår. God mat, gott sällskap, ja det kan inte annat än att bli succé :P Tycker dock synd om Vikingen som fick problem med Modobilen på vägen hem :( Så nu ska jag återgå till det oundvikliga datorarbetet så att jag kan låta min hand vila bort sina åkommor ;P //Elin

What?!

Jag trodde ärligt talat inte att det var sant. Kände för att sitta och stirra på skärmen tills resultatet ändrade sig på något mirakulöst sätt. En del av mig önskade att jag kunde skylla på vårt bortdömda mål. "Vi spelade inte för att vinna utan för att inte förlora, det går inte." True. Rickard Wallin är en vis man. Har bestämt mig för att sympatisera med spelarna över den pinsamma förlusten istället för att skämmas över den. Hm med tanke på det kanske jag borde undvika att kalla det pinsamt...och säga att jag skulle kunna skämmas.

Tjeckien vann mot Lettland med 4-2, Finland vann över Danmark med 5-1, USA-Österrike 5-1...hur det gick för oss vet ni kanske redan. Vi förlorade mot Norge efter straffar, vi förlorade mot Norge första gången ever i VM-sammanhang. Damn. Sånt som händer. Kan passa på att påpeka att Danmark spöade Finland med 4-1 ifjol. När jag tänker på det känns det lite bättre eftersom vi åtminstone var nära att vinna...

Utan att säga I told you so så will jag påpeka att jag varnade för att Norge skulle "göra en Tyskland". And they did. Tre Kronor borde anställa mig som sierska haha Skämtåsido, nu är det bara att stiga upp på hästen igen och se till att vinna mot Österrike på måndag! Tjeckien förlorade ju faktiskt sin första match i fjolårets VM och de slutade turneringen med guldmedaljer runt halsen. Jag tror vi tar den vägen va? ;)

Lite över info, Lökken (kommer aldrig ihåg hela hans namn) tacklades lite väl hårt i första perioden och fick tydligen ledas av isen efter misslyckade försök att ta sig upp själv. Han visste tydligen inte vart han befann sig heller...hoppas han mår bättre idag! Tjeckiens Radek Martinek fick också en olycklig tackling som dock tog än värre, är osäkert ifall han kommer att spela mer under VM. Mer för hans egen skull än Tjeckiens så hoppas jag att han kryar på sig.

Glömde jag nämna att Skröder satt första straffen mot oss? Tack för den liksom :P Fast jag hejar i och för sig lite på Norge (landsförräderi :O hehe), främst Modoiterna såklart :P Nu när de redan har slagit oss kan de ju få klara sig vidare från gruppspelet iaf, så länge de inte kommer längre än oss ;D Men där är det ju ingen fara för vårt mål är ju guld. Vi får se hur det blir med den saken men for now:

You're a good soldier 
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
Get back in the saddle

You're on the front line
Everyone's watching
You know it's serious
We're getting closer
This isn't over

The pressure is on
You feel it
But you got it all
Believe it

Sådär några väl valda Shakira-ord riktade till vårt kära landslag! Do toho Tre Kronor! Now we're back in the saddle! //Elin