Svensk sommar

Barnen som är på ridläger fick inte det bästa vädret som finns att hitta vill jag påstå. Idag regnar det i alla fall lite mindre än igår. Ja ja de verkar rätt nöjda ändå.

Samtliga hästar befinner sig på annan ort än hemorten av den nyss nämnda anledningen, ridlägrena. Jag agerar bespisningspersonal och metspövakt. För er som missat det så kallar vi lillasysters ponny för metspöet ibland. Logiskt. Verkligen.

Igår tog jag och metspöet en promenad till Kvarnforsen för att kolla läget inför morgondagens grillning. Håll tummarna för bättre väder! Vi skulle ha grillat igår också men vädret var ju som lite trist så he blev inge å det.

Igår skickades papprena jag väntat på, snart kan jag sluta prata i gåtor om det. Jag vill ha det officiellt innan jag talar om för er vad det är som händer. Antingen har ni redan hört det på omvägar eller så får ni höra det till veckan då.

Eftersom ridlägret började i onsdags är min uppfattning om dagar lite skev...jag har tänkt i mån-fre när jag planerat maten. Hm. Ja med andra ord har jag onsdag idag. Men det är...fredag? Jag märker väl när barnen har avslutning, då vet jag att det är söndag ;)

Idag ska vi käka paj till lunch, jag utnyttjade lite tid igår och gjorde iordning för dagens paj vilket gör att jag helt plötsligt har massa fri tid idag :P Kanske jag kan förbereda något för imorgon...eller så får jag ta en powernap ;)

Vi hade besök från Michigan igår, jag glömmer alltid bort hur vi är släkt men om jag tänker rätt så är det mammas tremänning och hennes dotter. Det var trevligt, nu blir det till att hälsa på dem inom en snar framtid :)

Fotade metspöet när vi var ute och gick igår men tyvärr har jag inte med mig kabeln till min mobil så jag kan inte föra över fotona. Det får bli en annan gång helt enkelt! Har för övrigt konstaterat att det nog inte blir någon hockey för mig förrän 21 september...hemska tanke :S Nämen hacka lite grönsaker kanske! //Elin

Storhandling

Det här med att handla mycket på en och samma gång...det finns som få bra sätt att göra det på! Idag kom jag fram till att det ultimata vore ifall man kunde klona sig själv i fem, ha fyra vagnar var och en avsedd för olika sorters varor (kylvaror, frysvaror, frukt & grönsaker, torrvaror) och gärna ha en femte vagn som är tom dit varorna kan hamna i samband med att den femte personen packar ner dem. Det kallar jag smidigt. Synd bara att vi idag var 1. endast två personer och 2. skulle handla till tre olika hushåll. Men det gick det med.

Nu har jag äntligen inhandlat min Arla Mjukglass som jag är testpilot för. Jag smakade vanilj hos en kompis och choklad hos syrran så nu fick det bli jordgubb. Intrycket jag fått hitintills är att det är VIKTIGT att den står i frysen minst så länge som det står på förpackningen (3,5h så ingen spontanätarglass det), gärna längre och chokladglassen hade som lite konstgjord underton i smaken. Jag tänkte inte på det när jag åt vaniljglassen men...får se vad jag tycker om jordgubb! Men med jordgubbar och strössel till chokladglassen så smakade det mumma ;)

Appropå glass, jag köpte Triumfs chili/lakrits glass idag :D MUMS! Har ni inte smakat den så borde ni göra det! Själv lovade jag syster att den kommer bo i frysen tills hon är hemma nästa gång :P Men jag vet ju redan hur go den är, gillar ni BUBS döskallar (godis) kommer ni garanterat gilla den här glassen!

Tisdag idag, onsdag imorgon. Hjärnkirurgi det där ;) Imorgon börjar nästa läger så då ska jag agera mattant i fem dagar, bra bra. Något som inte är bra är att det är ispremiär samma dag som jag planerar min flytt. Typish. Men det är sånt som händer, får hoppas jag är i Övik nästa år :P

Jag har ungefär sjutusen myggbett om ni undrar. Den allergiska chocken som jag räknade med när jag åkte hem till skogen där det, i jmfr med Umeå, är galet mycket aggressiva insekter :S Hade det inte varit för att insekter gör en viss nytta så hade jag gärna sett att de utrotades! Så är det, far och köp chili/lakrits glass nu - det är ju lill-lördag ;) //Elin

Tack Marianne!

Jag ringde just ett samtal gällande mitt framtida boende och kvinnan jag pratade med gjorde faktiskt min dag lite extra bra! Även om samtalets innehåll var upplyftande i sig var det främst henne "bemötande" (om man kan säga så om telesamtal) som gjorde mig glad :)

Det finns så många människor som jobbar på företag eller driver eget och inte verkar tycka att det mänskliga bemötandet är speciellt viktigt. Jag vet att även de som jobbar med service/kundtjänst av olika slag också är människor och därmed kan ha dåliga dagar men jag blir så lycklig av att se att det ändå finns människor som anstränger sig lite extra och kanske håller humöret uppe trots dåliga dagar.

Nu händer det grejor kan jag lova er. En del av er som läser det här vet säkert redan vad det handlar om, andra inte. Jag vill inte avslöja något förrän jag känner att det är 150% klart, just nu är det väl bara 120% klart ;)

Midsommarhelgen har flugit iväg innan jag hann blinka! I fredags var jag och syster med två av hästarna i Mattarbodum för ponnyridning och oj vad många glada och fina barn som kom och ville rida :D Det är alltid lika kul, känns verkligen att det uppskattas! Sedan blev det midsommarmiddag hos syster och i lördags fick vi besök av bästa Vikingen som hade med sig makalöst fina presenter :O Ni ska få se foto på alla Modo-prylarna jag fick men för tillfället är mobilens minne fullt :P

Idag är det måndag, söndagen vet jag inte vart den försvann men när jag tänker efter var vi och hälsade på släkten i Flyggsjö. Måste säga att vi har galet gulliga kusinbarn och de blir bara fler och fler ;) Blev en tur med hälften av hästarna till stället där de kommande ridlägrena ska hålla till, nästa drar igång på onsdag så ikväll ska nog resten av gänget åka en tur.

Känner att jag är smådålig på att skriva men ni får ha överseende med det, ibland hinns det inte med och andra gånger finns det inte så mycket att berätta ;) Träffade en vän från gymnasietiden när jag och syster var ner till Övik i onsdags och jag måste säga att vi hade då mycket att prata om...går på tok för länge mellan gångerna!

Nu ska jag ta och försöka styra upp det sista av "packningen" så att jag kan tänka bort det till i augusti :) Hej så lääängeee! //Elin

Time to travel

Suck. Jag hade nästan skrivit klart ett inlägg när jag lyckades lägga över en hemsida till den flik där jag hade bloggen. Haha så kan det gå.Så, here we go again! Imorgon ska jag resa norröver för dagen och har ikväll konstaterat vad som är viktigast när det kommer till längre resor: mat/fika/godis och något att göra (läs bok av något slag). Mat och godis kirrades ikväll och så även en roman i lagom tjocklek för tretton timmars tåg ;) Så får sudukoboken åka med också ifall jag råkar läsa ut boken i förtid :P Kan meddela att jag har ont i mina sittben och mest troligt även på andra ställen när jag vaknar imorgon. Vi for nämligen ut och busade ett par hästar och ja...jag rider som inte regelbundet längre vilket brukar märkas på träningsvärksfronten ;) Men men, jag ska ändå spendera större delen av morgondagen sittandes så det ska nog gå fint :P Nu ska jag gå igenom min packning (stor handväska, smidigt med dagsresor) igen och så väntar sängen på ett tag! Hej så lääängeee! //Elin

Tävlingsdax

Imorgon bär det av till Näset, någonstans i Sundsvallstrakterna ;) Årets första westerntävling på bortaplan och även Norrlandscupens första deltävling NÅGONSIN! Jag vet inte om jag berättat att jag är inblandad i arbetet med cupen men vill ni läsa mer kan ni gå in på www.norrlandscupen.se :) Norrlandscupen finns också på Facebook ;) Jag som älskar att hålla på med diverse projekt tycker det är jätteroligt även om det är en del att göra för att få ihop alla pusselbitar. Tur att vi är en bunt i planeringsgruppen och så är det rätt smidigt att vi fyra systrar är inblandade, alltid lättare att rodda saker när man är mer eller mindre på samma plats :)

Det regnar ute. Jag hann med en skopa ved imorse innan jag tyckte att både jag och hundarna började bli lite för blöta. I övrigt måste jag ta och göra iordning morgondagens lunch och så var det visst en del övriga grejor som hade behövt tas hand om.

Bokade tågbiljetterna för måndagens "roadtrip" igår. Nu måste jag bara syna busstabellerna lite noggrannare så jag kan fastställa vilken buss jag ska med sista biten ;) Förhoppningsvis kan jag avslöja lite mer efter måndag men vi får se, håll tummarna för mig :)

Justetusan...det var kamerabatteri som skulle laddas. Nä bäst jag tar mig härifrån och fixar det! //Elin

Vindarna vänder

Tokigheter så trött det går att bli ibland. Imorse åkte jag 07.56 tåget från Ume till Övik och väl där blev jag upphämtad av syster. Klipptid kvart i tio och mycket skönt att få bort lite hår :) Vi tog oss en titt i några butiker, hann en sväng på PMUs second hand innan vi for till ytterkanten av stan för lite ärenden. När vi inledde matshoppingen för ridlägret som börjar till veckan så ringer en av de andra systrarna och meddelar att hennes bil är klar för hämtning. Sweet, för vid det laget var jag väldigt ivrig att komma hem.

Måste säga att det var lite ovant att köra hennes bil, har som mest flyttat den på gården hemma. Jag har dessutom inte kört på rätt länge och ja, det är inte direkt så att körvanan är överdrivet stor med tanke på att jag tog körkortet i februari ;) Men det gick bara bra, jag och den fina lilla C4an trivdes bra ihop :P

Kom hem till skogen kring tre-fyra och vet inte riktigt vart eftermiddagen tagit vägen. Försöker just nu pussla tåg- och bussresor för jag fick ett samtal när jag nästan var i Övik imorse som ändrade mina planer lite. På ett positivt sätt :) Blir en liten tågluffar-trip på måndag kan man säga. Well, mer om det en annan gång hoppas jag!

Nu är jag trött som tusan, trött till den graden att jag inte riktigt har koll på vad jag just berättat för er och hur sammanhängande eller intressant det är ;) Inte så stor skillnad från mina vanliga inlägg då kanske :P Nu sängen! //Elin

Nationella prov

Blir tokig på alla skriverier om att lärare sätter högre betyg i kurser än vad eleverna presterat på nationella proven. News flash - betyg på nationella SKA INTE vara = betyg i kursen. Nationella ska vara en del av betygsunderlaget men resultatet på nationella kan inte liknas med kursbetyg. Bara det att nationella proven inte rymmer alla delar av kurserna säger väl sitt.

Nä jag ska helt enkelt inte ge mig in i det hela något mer, men efter att ha spenderat en termin till att skriva examensarbete om just nationella proven känner jag att media kanske helt enkelt är lite oinsatta i vad syftet med proven är.

Nu har jag nästan lyckat packa min kappsäck, heja mig! Solen lyser med sin frånvaro haha eller olyser kanske är mer korrekt även om det inte är ett SAOL-ord ;)

Spenatlasagnen var för övrigt magiskt god, måste säga att jag! överträffat mig själv :P Här hittar ni receptet http://studentkrubb.se/spenatlasagne/ och den här gången tog jag 2 dl grädde och 3 dl mjölk och så skivade jag ost som fick toppade lasagnen. Muy bien! Det var dagens tips, back to tisdagen //Elin

Vill ha ett hus på hjul

Samma sak varenda sommar. Vad orkar jag dra med mig till skogen när jag vet att jag dessutom ska upp och jobba i juli? Jag har ingen aning om vilket väder det kommer vara, vad vi får för oss att hitta på och problemet ligger egentligen i att det faktum att jag inte vet innebär att jag vill ha valmöjligheten. Vi tar ett rätt fjantigt exempel: mina nagellack. Jag har införskaffat rätt många färgglada naggellack som jag gärna använder och helst vill jag ta med alla till skogen så att jag får välja färg där och då är jag nu bestämmer mig för att jag vill måla naglarna. Haha you get the point hoppas jag!

Och det här med kläder...jag har en del kläder hemma men samtidigt vet jag vissa grejor vi ska hitta på i sommar som gör att jag helst av allt skulle vilja ha alla mina kläder i skogen...för valbarhetens skull. Haha ja vad säger man. I-landsproblem.

Började packa igår. Tanken är att jag ska rymma allt i en sportbag, förutom datorn som åker i egen väska. Får i alla fall skjuts till tåget och hämtas i Övik så jag ska inte gnälla men jag hatar att dra på mycket packning. Men men. Ska riva upp väskan och se om jag kan packa lite bättre.

I övrigt är det lite mindre fint väder idag. Jag ska förutom packa ta och diska för att jag är så snäll ;) Igår blev det spenatlasagne tillagad och idag vid lunch är det upp till bevis om den blev lika bra som vanligt :P Nu måste jag ha konferens om Norrlandscupen //Elin

Yrväder

Yr påstår att det ska börja regna och åska om ca. 25 min. Nä jag inbillar mig inte att deras prognoser är så precisa, men det är i alla fall vad prognosen säger. Jag hade tänkt att sitta ett tag ner vid sjön och njuta av vädret för att sedan handla på vägen hem...den planen förstördes av att jag 1. hade lämnat börsen i bilen som befinner sig i Vännäs 2. solen lekte kurragömma.

Molnen till trots cyklade jag ner till sjön och satte mig på bryggan för att lösa lite sudoku, bra med hjärngympa. Till en början kom det i alla fall varma trevliga solstrålar emellan varven men...så landar en stor vattendroppe på min axel. Hm...kanske inbillning tänker jag. När jag tittar upp ser jag ett ex antal ringar på vattnet som skvallrar om att jag inte alls inbillade mig. Jag skyndar på med skorna och hastar mot cykeln för att sedan cykla hemåt relativt snabbt. Nu har vi väldigt nära till sjön men det tar ändå någon minut och hade det börjat regna så hade jag lugnt kunnat vara dyngsur innan jag hunnit hem. Men that was it. Det kom några enstaka dropp och "droppade" cykelturen hem men än har det inte börjat regna på riktigt. Typiskt. Det var nog ändå en bra idé att cykla hem misstänker jag :P

Efter lunchen ska jag ta och laga lite spenatgratäng och så hade jag tänkt att inviga mina fina siliconmuffinsformar som jag fick i födelsedagspresent (de står redo på diskstället efter invigningsdiskning) men som sagt så kan jag inte handla utan börsen och vi har slut socker :P Så kan det gå, en bild på dem kanske?


Snyggaste färgerna :D Modo-röd och Modo-grön ;) Har jag förresten sagt att jag är testpilot för Arla Kökets mjukglass? Har inte hunnit skriva ut kupongen än men ska bli spännande att testa! Åt faktiskt mjukglassen med vaniljglass hos en kompis i helgen och den smakade mycket bra, nu återstår att se hur smidigt det är att göra i ordning :) //Elin

Hello summer!

Tänkte minsann bjussa på lite bilder idag utan att vara något vidare långdragig ;)
 
Elin morgonen till sista dagen på universitetet. Ja, det är precis sådär sliten man
ser ut och känner sig efter fem års universitetsstudier ;)
 
Middagsumgänge nere vid Nydalasjön så jag passade på att doppa fötterna :)
 
Var så soligt och fint att jag inte riktigt såg vad jag knäppte men ;)
 
Skulle cykla iväg till Willys och handla...kom dit 25 i tio...och de öppnar tydligen tio. Great, tänkte jag och cyklade vidare till Coop där de hade problem med entrédörrarna så det var bara till att promenera runt hela byggnaden för att ta sig in. Mera great med andra ord. Väl inne börjar såklart dörrarna fungera igen. Nä nä jag var inte bitter, men DÅ såg jag dem...skålarna i fina somriga färger ;) (Färgerna är inte så blaskiga som de ser ut på bilden) Jag funderade en stund på om jag skulle köpa åtta stycken och i så fall i vilken färg...mina funderingar talade om för mig att jag borde belöna mig själv för fem år på universitetet och därmed blev det fyra i varje färg ;)

Lite skev bild men för att ni ska få lite bättre uppfattning om hur de ser ut :)
 Cykelturen hem fick mig att önska att jag väntat med att duscha tills jag tagit mig hem, tur att jag inte handlade så mycket mat för då hade det blivit än svettigare ;)
 
Vet att jag skrev att jag inte tänkt va något vidare långdragig idag men måste bara få diskutera dilemmat med antal tallrikar/skålar/glas...ja helt enkelt porslin och sånt där man ska ha när man äter ni vet. Eftersom vi är åtta personer i familjen så skulle jag helst av allt vilja ha minst 16 av allt, åtta räcker då ingenstans i alla fall ifall jag har familjen och annat folk på besök :P Så tolv skålar känns egentligen som tolv för få om jag ska vara ärlig haha säger kvinnan som efter fem år fortfarande inte är kapabel att koka en portion makaroner för det är åtta-pers-mått som sitter i ryggraden :P Kanske måste börja mäta istället för att köra på känn, men vad är det för kul med det? ;)
 
Ikväll kommer systeryster upp igen så jag ska ta och göra iordning tacofärs (rättning, tacokryddad quornfärs) för det blir minsann till att fira ikväll med både tacobuffé och tårta :D Förhoppningsvis håller det fina vädret i sig så att vi till och med kan dra iväg ner till sjön och käka :)
 
Nu ska jag fortsätta att poppa låtar med sommar-spirit, tror jag måste fylla på listan för just nu är det fyra låtar som snurrar ;) Vissla med mig, Faller, #fail, En annan värld och När solen går upp. Haha okej fem :P //Elin
 

Olympiska onsdag

Vart ska jag börja...kanske med att konstatera att det är Nationaldagen imorgon? Har fortfarande inte riktigt vant mig vid att Annandag pingst inte är röd pga. att Nationaldagen numera är det. Men det funderade jag mer på i maj ;)

Sitter och poppar Stiftelsen och känner mig lite allmänt glad :) Vi gjorde bort slutopponeringen av vårt examensarbete imorse och nu ska arbetet bara iväg till examinatorn för bedömning innan jag kan lämna detta kapitel av mitt liv :) Jag känner mig ganska väldigt färdig med universitetet om vi säger så, nu vill jag ut i arbetslivet och utvecklas!

För övrigt fick jag ett positivt samtal för några dagar sedan och imorgon ska jag därför iväg och göra något som eventuellt kan leda till något som gör mig än gladare ;) Den ni!

För övrigt frågade jag syster om adjektiv som börjar på o och fick en wikipedialänk till svar. Där fanns det lite över 400 att välja på men väldigt få positiva konstaterade vi :P Det är inte för inte som vi gärna sätter o framför ord för att bevisa en negativ motsats. Obra. Okul. haha lite lustigt. Olympisk var det närmaste positiv jag hittade (därav rubriken) och jag konstaterade även att ogooglebar fanns med på listan, magiskt ord.

Språket och de konstruktioner som vi skapar med det är lite magiska måste jag säga. Har inte ork att gå in något vidare på det och i samband med att jag just skrev det inser jag att jag fortfarande inte gjort några filmer gällande Google Drive. Ledsen för det! Det har verkligen varit fullt upp med examensarbetet. Men vi får se om jag tar mig tid framöver, nu finns risken att sommaren och dess planer kommer ivägen :P Men något litet ska jag nog kunna ordna!

Hoppas ni får en trevlig nationaldag! /Elin

5 å senare...

Håller på att städa lite inför framtida flytt. Tänkte att det kan vara bra även om jag inte vet vart det bär av än. Hittade ett papper från första terminen på universitetet, en terminsplan eller vad vi ska kalla det. Helt galet att det snart gått fem år sedan jag började lärarprogrammet!

 
När jag började gymnasiet var jag övertygad om att jag inte ville läsa vidare på universitet. Jag var skoltrött ut i fingertopparna men tack och lov vaknade jag till och hade tre fantastiska år på gymnasiet även om det, i livets anda, var en berg-o-dal-bana emellanåt. Säg den tid i livet som inte innehåller sådana perioder så säg ;) Helt plötsligt hade tre år gått och det var dags att ta beslut om framtidens riktning. Det slutade med att jag sökte till lite olika program på universitetet runtom i Sverige och när jag fick besked om att programmet jag sökt i Luleå lagt ner valde jag att läsa till gymnasielärare istället för lärare för tidigare åldrar som jag först varit inställd på. 
 
En anledning till att jag tvekade till att söka till lärarprogrammet var att jag då skulle läsa i fem år. Jag minns när jag var 7-8 år och fick veta att lärare läste 4-5 år...då la jag mina tankar om att bli lärare på hyllan. 4-5 år är en evighet när man är liten men som 18-19 åring kändes det som en nog lång period.
 
Här sitter jag då, drygt fem år senare, och vet inte riktigt vart tiden tagit vägen. På onsdag har vi slutopponering och förhoppningsvis blir det inte alltför mycket att ordna innan slutlig inlämning. Innan nästa vecka har jag med andra ord förhoppningsvis lärarexamen. Ansökte om examen i onsdags så den officiella examen lär jag inte få förrän juli-augusti men ändå :) Känns bra!
 
I övrigt måste jag bara få visa upp Blodomloppet-kylväskan och så slänger vi in lite fler bilder på det!
Kan inte låta bli att påpeka att den är rätt så lik min Modo-väska ;)
 
Tårta på balkongen, tack vare bästa Malin :)
 
 
Inte riktigt haft tid att skriva så mycket om Kari Traa Butterfly topen som jag och syrran är testpilot för men kan i alla fall flika in att det är sjukt skön passform på det!
Bild från tävlingsskyltandet för nåra helger sedan
 
Linnet i helhet, långt och bra! Enda nackdelen jag egentligen upplever är att just att det är långt och tajt = glider upp när man rör på sig. Men när jag däremot inte drar ner det längre än till höfterna så är det inget problem. Införskaffat en Pierre Robert sport-BH som jag är jättenöjd med och även om jag trodde jag skulle känna mig jättelöjlig i löpartightsen så är jag väldigt glad att jag köpte dem för de är sjukt bekväma! Nämen over and out då gott folk// Elin

Is it a bird? Is it a plain? Nope...it's rain!

Jahapp. Strålande sol och stekhett igår när vi återigen ägnade hela dagen åt examensarbetet och idag kommer såklart regnet jag gått och väntat på. Inte för att jag velat att det ska komma, men det var rätt väntat så att säga. Men men, jag hann i alla fall med en cykeltur fram och åter till Ica Maxi innan regnet kom och förutom att jag missade köpa toapapper (vilket stod på lappen i min hand, suck) så fyndade jag som bara den ;)

Så är det mina vänner, fick med mig alla gratisgrejorna den här gången (så var inte fallet förra lördagen om jag inte berättat om det) och så fyndade jag en Almondytårta som jag ska spara till nästa helg då jag förhoppningsvis kan fira att examensarbetet är ett minne blott :)

Igår skickade vi i alla fall iväg till opponenten men än är det här maratonloppet inte slut. Men men, det känns bra att veta att det tyngsta är över!

I övrigt har jag hunnit med att baka fillimpa och fixat tabeller och sånt i examensarbetet, tog bara sådär tre timmar. Heja mig. Nu ska jag försöka städa upp här, lägenheten har blivit lite försummad de senaste två veckorna i och med att jag knappt varit hemma. Funderar på ifall jag till och med ska börja förbereda för flytt...vet ännu inte vart jag drar till hösten och får jag inget jobb stannar jag nog i Umeå och söker vidare men vi får väl se. Beslutade i alla fall i veckan att behålla lägenheten för augusti i alla fall, syrran pluggar ju ändå så det kan vara trevligt för henne att ha tak över huvudet hehe

Såg en stund på Stockholm maraton idag och måste säga att jag, även om jag är imponerad av alla som springer, inte förstår nöjet i att springa flera timmar :S Fast jag kan förstå att det känns bra att ha gjort det...om ni fattar. Bra jobbat alla ni som sprang!

Nämen återgå till verkligheten kanske! //Elin