Ajdå(l)

Fredagsmys framför tvn med Idol. Lite störd på vissa av talangerna som är ja så att säga något over the top för min smak. Bra att folk törs bryta mot Jantelagen och ta plats men ja ibland känns det så spelat och då tycker inte jag att det handlar om att våga vara sig själv utan snarare om att försöka vara någon annan som man tror alla ska gilla bättre. Hm ja ni. I övrigt är det en medelålder på sådär 15 bland årets finalister, inget fel på det. Kul med unga talanger men hade varit roligt med några äldre talanger också. Så är det.

Nu ska jag njuta av de sista timmarna av dygnet eller ja jag hade faktiskt tänkt att slänga mig i säng men hehe imorgon blir det plugg för fulla muggar och lite till. Det är planen i alla fall, får se hur det går.

Så hoppas jag att ni håller tummarna för de lägenheter som vi är rätt nära att få hyra, fem möjligheter på bordet just nu. Alla olika lockande och olika troliga att vi ska få så att säga. Men hoppas går ju alltid!

Ny vinterjacka har det blivit också, utnyttjade ett erbjudande på Ellos och ja en vinterjacka för 350 spänn känns rätt så överkomligt. Som jag berättat tidigare har jag haft min andra sedan jag gick tvåan på gymnasiet. Nu blev det en lite tåligare variant. Basjacka så att säga, får se om jag orkar slänga upp en bild framöver. Fick fina kuddöverdrag med i beställningen och tänk att de är perfekt storlek på till mina prydnadskuddar :)

Sova på det tror jag! //Elin

Ja jag vill leva jag vill dö i norden

Hockey nu! Sitter och loggar in på Bostaden var femte minut för att kolla vart vi ligger i "kön". Inte hälsosamt. Nu håller vi tummarna om att vi får erbjudande på de lägenheter vi gjort intresseanmälan på ikväll! Det går framåt iaf och det känns ju bra. Jobbigast nu är att de vi fått erbjudande på är inflytt i januari...

Susse har en upper body injury :S Ej okej. Så budades Nyström ner till Jönköping med Jetpak, kul att han får chansen att visa upp sig även om det inte gillas att anledningen är Susses skada. Nu kör vi! Efter två minuter är jag redan irriterad på kommentatorerna..hehe bådar gott ;)

Imorgon blir det jobb och sedan packas väskorna för att ta en weekend i skogen. Blir nog inte så mycket weekend, måste försöka sätta ihop ett pluggunderlag för tentan som är nästa fredag...blir nog bra! Nu måste jag koncentrera mig, hoj! //Elin

Kundrelationer

Jag har aldrig haft något otalt med Tele2 eller för den delen några problem överhuvudtaget och på senare tid har jag fått anledning till att till och med börja tycka bättre om dem. Som ni kanske läste häromdagen så satt jag i en irriterande telefonkö utan att det gav något men som jag också skrev så var åtminstone människan på kundtjänst oerhört trevlig trots att jag ringde för att säga upp mitt bredband.

Så sent som förra veckan hade vi en gästföreläsare som pratade om vikten att göra affärer till något mer personligt snarare än att standardisera allting och jag måste säga att Tele2 är på rätt väg! I början av året, när jag skrivit ett inlägg om att det var tur att jag hade mitt mobila bredband eftersom internet la av hemma, så fick jag följande kommentar på bloggen:

Hej Elin,
Det är aldrig roligt att behöva betala räkningar men jag är glad att ditt mobila bredband från oss gjorde det möjligt. Jag hoppas att du även i övrigt är nöjd med abonnemanget.

Med vänliga hälsningar

Ida Jönsson, Tele2.


Trevligt värre måste jag säga och då är jag inte ett dugg ironisk för jag uppskattade faktiskt kommentaren. Nu fick jag dessutom en kommentar på inlägget jag skrivit om telefonkön där det stod:

Hej Elin,
Tråkigt att se att du har valt att lämnat oss. Hoppas du har trivts under din tid som kund hos Tele2 och att du blir nöjd med ditt nya abonnemang. Om du har några synpunkter eller tips som kan göra oss bättre får du gärna mejla dem till mig.

Med vänliga hälsningar

Cecilia Uhr, Tele2


Så först och främst vill jag bara påpeka att jag inte säger upp Tele2 för att jag på något sätt är missnöjd utan för att jag helt enkelt har andra levandsförhållanden som gör att mobilt bredband inte används tillräckligt ofta för att jag som student ska vilja betala för det. Så ett tips till alla, främst norrlänningar, som funderar på bredband - Tele2 funkar som sagt till och med ute "i skogen" (läs hemma i Hemling) så se det här som en rekommendation från mig.

Sen vill jag, utöver att hissa Tele2, hissa Ida Jönsson och Cecilia Uhr samt alla andra som arbetar på Tele2s olika varianter av kundtjänst för jag gissar att ni många gånger få ta mycket oförtjänt skit och ja ni gör ett bra jobb! Grymt att Tele2 tar hand om sina kundrelationer!

Vet inte om jag tipsade er läsare om fairshopping.se men där kan man dela av sig av positiva och negativa upplevelser gällande diverse köp och jag gissar och hoppas att Tele2 är lika personliga där som på övriga webben! (gratis för företag och privatpersoner, om jag inte sagt det). Surfa in där vetja och dela med er!

Nu blir det en tv-paus! //Elin

Perfect :D

Nu ni, nu är det näst intill perfekt. Lite röd tejp och problemet löste sig nästan själv :D Nyfikna? Ja men ta er en titt nedan då!


Perfekt som sagt :D I övrigt måste jag hissa Tele2 som tycks skanna av webben gällande folk som skriver om dem. Det får förresten bli ett annat inlägg så håll i er! //Elin


Från topp till botten

Det tog två matcher innan HV71 kallades krislag, det tog kanske tre innan Timrå IK fick liknande rubriker och det dröjde fem matcher innan någon vågade kalla de regerande mästarna för krislaget. Det lustiga med det? HV71 har skrapat ihop 8 poäng medan Färjestads BK har 3 poäng och Timrå IK har 2 poäng. Till och med vi, Modo, fick krisstämpeln innan FBK.

Borde det inte vara tvärtom? Vi var liksom i kvalserien i fjol så ska man vara sån är det väl mirakel att vi vinner matcher och inga konstigheter att vi förlorar ibland? FBK vann däremot SM-guld ifjol och folk borde väl ha hyfsat med förväntningar på att de ska vinna och när det inte händer borde det så kallade "folket" slänga ur sig sina kristermer hit och dit. För det är ju det som händer när det går minsta dåligt för oss. Kanske inte lika uppskattat att läsa om FBK som krislag som att läsa om HV som krislag men samtidigt brukar media vara duktig på att blåsa upp det mesta.

Min poäng med det här inlägget är väl egentligen att jag är less på alla pessimister i hockeyvärlden och främst de som tror sig kunna spå resten av säsongen på fem-sex matcher. Face the fact, det är över 45 matcher kvar så det är inte lönt att börja grina för uteblivna vinster.

Så var det det här med allt gnäll på Samuelsson junior, ärligt talat vad är problemet? Han är en duktig junior men han är väl inte direkt ofelbar vilket ingen hockeyspelare är. Ni som nu tjatar om att han särbehandlas för att pappa Uffe är tränare kan ju ta och hitta nått annat att gnälla om. Uffe är proffesionell, okej jag känner han inte men kom igen, och jag gissar att han snarare är hårdare mot sin son än att han ger honom oförtjänta fördelar. Så lägg ner.

Nog med morgongnäll, snart laga lite lunch och sen till plugget för att ja plugga. Blir inget jobb idag men imorgon eftermiddag hade jag tänkt trycka in några timmar. Börjar bli så pass att jag måste ta mig i kragen och börja förbereda mig för tentan på riktigt. Känns onödigt att kugga första tentan på FEK, man börjar väl ogärna lopp i uppförsbacke och motvind eller hur? Då så, håll tummarna för att regnet håller sig borta och sköt er väl! //Elin

Ett brev till Tomten

Hej kära Tomten!
Jag vet att det är ett tag till jul och att jag förmodligen tycks för gammal för att skriva ett blogginlägg till dig men jag tänkte att eftersom jag är ateist är du det närmaste jag kommer en gud. Bortsett från Nicklas Sundström. Jag kanske borde skriva till honom istället. Fast även om Susse är kung så har han inga flygande renar. I denna situation får du komma först, hoppas du inser hur stort det är.

Jag ska inte slösa med din tid, du har viktiga brev från små barn att läsa. Jag vill dock hävda att vi alla har ett barn inom oss och att du därför borde ägna mitt blogginlägg en liiiiten stund bara. Min önskan är enkel och ja jag tycker då att jag gjort mitt bästa för att förtjäna att få den uppfylld. Jag ska tala om varför.

Jag kanske inte alltid är den mest positiva människan på jorden och jag kanske inte älskar alla på denna jord, men jag gör mitt bästa. Jag hjälper människor runt omkring mig när jag kan utan att kräva något tillbaka och när någon hjälper mig uppskattar jag det till tusen. Jag hoppas att du förstår att jag inte skryter, jag är en rätt så ödmjuk person och gillar ärligt inte att hissa mig själv.

Behöver jag tala om att jag kom med idén att vi skulle ge bort vår parkeringsbiljett till en äldre man eftersom han inte hunnit köpa en än och vi just skulle åka med två timmar kvar på biljetten? Behöver jag tala om att jag alltid håller upp dörren för folk? Behöver jag tala om att ett av mina delmål i livet är att folk ska uppfatta mig som snäll av naturen? Okej där kanske jag överdrev lite...förlåt Tomten.

Kanske bäst att jag kommer fram till min önskan. Snälla Tomten, kan du hjälpa mig och min syster att hitta en lägenhet som vi har råd med och som vi kan flytta in i ganska snart? Inte för att det inte går bra att bo som vi bor nu, utan för att jag tycker att både min syster och jag är tillräckligt bra människor för att förtjäna att bo med lite yttre så att vi slipper fresta vår söta hund så fort vi ska inta föda. I slutändan kan man väl påstå att min önskan egentligen handlar om hunden.

Tomten, om du läser det här snälla ta min önskan i beaktande. Om inte för min skull, för min syster och hunden. Tack på förhand och lycka till med presentutdelandet! //Elin "den goda samariten" Egnor

Telefonkö

Ringde till Tele2 för att säga upp mitt mobila bredband idag men så visar det sig, efter 15 min i telefonkö, att jag inte kan säga upp det förrän 8 oktober. Du tror jag kände mig less när jag la på? Något. Har mig själv att skylla, tänkte inte ens på att min bindningstid inte gått ut än. Snark.

Det här med telefonsvarare eller ja telefonröster, varför är det alltid kvinnoröster? Fick nästan en chock när människan på kundtjänst var en man haha. "Just nu är det samtal framför dig i kön, tack för att du väntar." Varsågod tyckte jag och väntade vidare. Sen kom det en munter röst. "Vi beräknar din väntetid till mellan 10-15 min". De minutrarna blev sedan 6-10 min, så småningom 3-6 minuter och till slut mindre än tre minuter ett antal gånger och vips så blev jag framkopplad. Ja vad ska man säga. Snubben var trevlig i alla fall men lite less blev jag. Det är ju inte direkt gratis att ringa till kundtjänst heller.

Nu hockey, over and out! //Elin

Har en bulle i ugnen

Icas Chrunchy med choklad i är muuuuuumma kan jag lova. Vardagslyx kan vi kalla det ;) Vardagslyx blev det också idag när jag liftade med syster till och från jobbet. Måste pumpa cykeln ikväll tror jag...tur att jag har syrran här, jag vet inte vad det är men det här med att pumpa cyklar är inte min grej :P

Hockey ikväll, mot Växjö. Men nu till saken. Har en bulle i ugnen och det är väl typiskt att det ska väntas så jädrans innan den ska ut. Okej 40 min är inte så mycket och ikväll är det faktiskt bröd som är inne. Tacka vet jag muffins som ska gräddas i tio minuter ;) Fick i övrigt ett recept på grymt goda apelsinchokladgodis som en kursare bjussa på igår när jag hade äran att besöka hennes kreativa bostad :P



Åter till middagen och brödbaket! //Elin

Otur Elin

Nu har jag de senaste veckorna tjatat om hur duktig jag är som cyklar på tredje växeln, av tre möjliga, när jag cyklar hem nerifrån stan och när jag idag för en gångs skull inte vill cykla på trean så ger ödet mig helt plötsligt inget val. När jag kom ner imorse för att ta cykeln så har någon annans cykel tippat in i min och lyckats göra så att växelvajern lossnat. Lyckat. Not. Så när jag idag, för första gången på snart tre veckor, verkligen ville kunna växla ner på grund av träningsvärk från helgen och allt tydligare förkylningssymptom, så kunde jag inte. Som sagt, lyckat.

Men jag överlevde och även om jag funderade på att kliva av cykeln och gå de värsta backarna så bet jag ihop och tog mig hela vägen med min vita springare :P

Ikväll pluggar syrran för prov, själv har jag stängt av alla tankar som har med plugget att göra HAHAHA vad jag älskar Ica-reklamerna! Vad jag skulle vilja träffa geniet som kom på det konceptet :P Eh ja just, syrran pluggar duktigt, jag ska se på The Good Wife och så är det Idol så klart. Gurk- och morotsstavar är upp cuttade och creme fraiche från Norrmejerier utgör kvällens dip :D Mums!

Imorgon är det hockey, glöm inte det för sjutton gubbar! Haj så länge! //Elin

Husvagnsparkering

Det står en husvagn, med nedfällda stödben, utanför vårt hus...jag och syrran har ju skojat om att låna en husvagn och bo i men ja vi hade då tänkt att ställa den på en parkering åtminstone och inte på vägen. Ja ni vad säger man? I brist på annat...

Jag och syster konstaterade just att ponnyakuten kanske borde överväga att byta namn till barnakuten. Inte för att vara elak men de flesta problemen som ekipagen i det programmet har, beror på största del på de som hanterat ponnyn. Säger inget om att jag skulle ha gjort det bättre själv, hade jag förmodligen inte men ja.

I övrigt har jag halvpajat systers dator. Skulle packa ner den hemma och trodde den var i vänteläge så jag tryckte power men då var den avstängd och startade såklart. Jag orkade inte vänta på den så jag tryckte av den på knappen och ja nu vill den som inte starta snällt...:S Så småningom ordnar det sig nog men ja haha fail on me :P

Nu ska vi ha lite söndag innan veckan tar slut, haj så länge! //Elin

Bruxism

Var och varannan tidning skriver idag om att tandgnissling är ett allt större problem. Det lustiga är att jag inte förrän nydligt reflekterat över att det är något som bör göras något åt. Jag gnisslar nämligen tänderna, har gjort det sedan jag var liten och en period hade jag bettskena. Tydligen kallas det bruxism, fancy värre :P Finns lite allmänbildande info senare i detta inlägg för er som är intresserade.

Gnisslandet slutade iaf när jag var yngre och jag slutade med bettskenan som jag ändå fick skavsår av. Nu på senare år får jag höra hit och dit om hur jävulskt det låter när jag gnisslar tänderna och efter att i vissa perioder få värk i käken borde jag väl kanske kolla upp det.

"Bruxism är det medicinska ordet för tandgnissling och tandpressning. Personer som gnisslar tänder gör det oftast i sömnen eller är omedvetna om det. Slitningsskador uppstår på tänder, speciellt hörntänder och skador i tändernas stödjevävnad kan också uppstå. Orsaker till tandgnissling är spänningar i käkmusklerna och övriga muskler i ansikte, och skuldror. Skador utöver slitskadorna på tänderna är värk och knäppningar i käkleden samt huvudvärk.

Tandgnissling – att gnider tänderna mot varandra – förekommer mest nattetid, speciellt under övergång från djup till ytlig sömn. Man tror att sömnstörningar kan orsaka både nattlig tandgnissling och tandpressning.

Tandpressning – att man biter ihop hårt – förekommer såväl nattetid som dagtid. När man dagtid pressar tänder beror det oftast på stress."

Det lustiga är att jag fått höra hos tandläkaren de senaste gångerna att jag har så fina tänder och bra kvalité så ja antingen nöter mitt gnisslande väldigt jämt på tänderna eller så ja jag vet inte :P Nog med nyttig allmänkunskap för idag, nu är det snart lunch och sedan ska vi hälsa på några söta valpar :D Later idag bär det iväg upp till Ume för en ny vecka med nya utmaningar! //Elin


Sweet victory :D

Segern är vååååååår! :D Lite nära att jag spikat resultatet, sa när matchen började att det sku bli 3-1 men 3-2 är nära nog och jag hade ju ändå inte satsat något på mitt tips så ;) Nu har vi återvänt från en ridtur i mörkret och mina muskler påstår att det var längesedan jag red och framförallt längesedan jag satt i sadel :P Mao kommer Elin garanterat ha lite lagom träningsvärk tomorrow ;)

Insåg att jag beräknat fel när jag påstod mig ha fyra kapitel att hinna med i helgen, det visade sig vara fem men jag har avklarat två idag i alla fall. Tre kvar till imorgon mao. Blir bra det.

Musik är bra gött, det måste sägas! Mmm åt just en magisk chokladpralin, det gillas. Eller plus ett på den som man säger på Google + hehe :P Har ärligt inte riktigt satt mig in i sidan än men det finns hopp för Google bara de inte gör som Facebook och gör sidan störig så fort man vant sig vid upplägget. Well ge det en vecka eller två så har jag nog vant mig vid nya Facebook också.

Kollade upp biljetter till Sverige-Tjeckien den 10 november och insåg att det är en torsdag. Inte den mest passande veckodagen. Så nu funderar vi på att gå på en Modo-match istället. Känns iofs mer värt pengarna men har varit kul att gå på en landslagsmatch även om det bara är Karjala. Vi får se hur det blir! //Elin

161 granstolpar senare

Jim Hensons, mupparnas skapare, 75-årsdag idag. Hade varit det iaf, han dog 1990. Google sprider random facts som vanligt. Nu tutade det ute. Hockey om en timme och jag har påbörjat läsningen av kapitel 10. Läste kapitel 9 innan lunch så nu är jag bara tre kapitel "efter". Det var visst en lite Citroen som tutade.

Måste köpa vinterjacka. Och vinterskor. Sådana inköp är inte roliga. Men ibland så måste de göras. Har haft samma vinterjacka sedan jag gick andra året på gymnasiet vilket är snart fem år sedan...den jacka köpte jag för trehundra kronor. Känns som att den jacka varit en trogen vän.

Susse spelar sin 400:ade match i elitserien, go Susse! Bäst vi vinner ikväll nu då! Med tanke på att HV efter tre matcher snackas om som krislag och det är de så kallade regerande mästarna som ligger sist i tabellen...de var då inte långsamma med att gnälla på oss när vi inte var bäst året efter guldet. Men FBK är väl en helt annan sak...uppenbarligen.

I övrigt har vi hämtat granstolpar i skogen. Hämtat och hämtat, kapat och kvistat och burit. Jag höll mig till bärandet, säkrast så. 161 stycken, minst, blev det. Gött. Vinterhagar ska upp vettu.

That's it, we win. Over and out! //Elin

Det går utför

Det är fredag och jag hoppas att alla bostadssökande människor i Umeå är ute och festar. Varför? För att vi ska få behålla våran position som trolig åtta i att få erbjudande om en lägenhet. Så please go out and pary allihopa och kom inte hem förrän sju imorgon ;)

Nu har syster och jag, ja Gin också, landat i skogen. Nä vi flög inte men nästan så, har man Berlingo så har man. PM:et är INLÄMNAT! Halleluja! Med de orden lämnar jag er för fredagsmys, oj vad ni skulle vara avundsjuk om ni visste vad vi har på vardagsrumsbordet ;)

Btw. Norrmejeriets creme fraiche soltorkade tomater och fetaost är SUPERGOD! Totally att rekommendera! Maxat så att säga ;) //Elin

Insnöad

Skola hela dagen lång idag men imorgon ska PM:et in så efter det blir det lite "lugn"...haha vem försöker jag lura. Men lugn på grupparbetesfronten i alla fall och det är faktiskt lättare att få saker gjort när man är ensam om ansvaret och så. Ja det tyck jag minsann, för det mesta :P

Förlust i hockeyn, taskigt. FBK fick visst storspö av HV har jag hört ryktas. Så det kan gå. Vi kommer igen på lördag!

Lägenheten på Haga som vi hoppats på är uthyrd. Alla intresseanmälningar på Bostaden har hitintills misslyckats, för lite kötid helt enkelt. Just nu är bästa alternativet Bullmark. Kan nog funka det med. Vi ser väl vad som händer.

Hem över helgen, ligger dock fyra kapitel efter i läsningen så det blir nog inte så mycket helg. Mjo får se till att läsa effektivt bara. Får se om det blir till att jobba några timmar imorgon innan vi åker. Blev inget jobb idag eftersom vi jobbade med PM:et till si sådär halv sex...och ändå har vi jobbat många timmar tidigare i veckan vill jag påpeka. Så är det. Kanske skulle ta och beställa boken till nästa moment...den måste vi tydligen börja läsa några dagar innan momentstart för att vara redo för duggan första veckan. Låter fint. Well innan vi är där i livet så finns det ju annat att ta tag i så det är inte lönt att gnälla än :P Organisation och ledarskap är ju intressant så det ska nog gå vägen.

Nu är jag trött. Dags för sängen. Ses imorgon. //Elin

Videosnutt

Jag satt och pratade om lägenheter med mina gruppkamrater i en mikropaus i dagens PM-arbete och så kom jag in på att lillasyster rider in sitt tvååriga sto varav en av tjejerna i gruppen säger nä men usch så hemskt. Jag frågar henne angående hennes reaktion för den makes no sence to me men när hon säger "ja men man blir ju avkastad och gör illa sig och så" så förstår jag precis. Hon har inte sett min syster arbete med sin häst och har troligast sett på för mycket macho-människors inridningar på tv :P Här får ni ett smakprov:



Det där var alltså första turen. Efter det har de tagit en hel del turer och syrran har till och med suttit upp barbacka i hagen när jag ledit Métisse med en hand runt hennes kind...inge rodeo över den här inridningen om man säger så :P Men så har vi alla våra egna metoder kan man väl säga. //Elin

Stolt

Nu är jag lite stolt över mig själv igen :) Det ska man passa på att vara så ofta som möjligt ;) Tänk för att jag cyklade hela vägen från biblioteket och hem på tredje växeln :D Det jag egentligen är mest stolt över är att det inte gick lika tungt som i fredags :) Det går framåt med andra ord :P


Ingen hockey ikväll, det gör tisdagen lite sämre men i övrigt har jag inget att klaga på förutom att det ska vara så attans svårt att hitta lägenhet :( Men det ordnar sig nog också så småningom. Nu lite slö och lite plugg, veckan är i full rullning! //Elin

Taskig tajming

Så typiskt. Fick ett samtal från en tidigare praktikplats imorse och de var i stort behov av vikarier just nu. Blev såklart jätteglad att jag blev uppringd men här visar sig nackdelen med att ha praktik i hemkommunen :( Det funkar som inte att jag ska ta tåget till Övik för en dags vikarerande speciellt inte när vi har rätt fullt upp i skolan nu. Synd, för det hade inte skadat att så att säga "få in en fot" till på den skolan.


Inte så mycket att göra åt men jag bad henne ringa och kolla med mig även om risken är stor att jag inte har möjlighet. Tycker inte om att säga nej heller, känns som att man sviker en eventuellt framtida arbetsgivare (även om det här handlar om en högstadieskola och jag planerat att jobba på gymnasiet) och känns som att intrycket av en förändras till det sämre om man aldrig har möjlighet.

Förhoppningsvis gjorde jag så pass gott intryck när jag var på praktiken där för några år sedan att det intrycket lever kvar :) Minns hur glad jag blev när min handledare sa åt mig att lämna uppgifter till receptionen för framtida vikariat även om jag gissar att de flesta kandidater får höra det :P

Så är det inte hockey förrän fredag heller, vad är det för nå påhitt? Lagbild med spelschema har btw åkt upp på väggen, såklart, och jag jobbar på att vänja mig vid de nya matchställen :P De är helt okej men ja, ovana samt att materialare med flera i år har vita kläder som typ bländar mig gör att jag stör mig lite på bilden haha I-landsproblem.se mhm så är det //Elin

 


Lite jobbigt

Ååh, har just gjort intresseanmälningar på två lägenheter och jag hoppas verkligen att vi kan få ha lite flyt. De är mer eller mindre perfekta, säger jag utan att ha sett dem i verkliga livet, och ja...men det är inte lönt att hoppas, då blir jag bara besviken när jag inte får dem. Men håll tummarna är ni snäll!

Idag ska det skrivas PM med gruppen, är glad över att vår grupp funkar så bra men jag förstår ärligt inte varför de tycker att vi ska skriva 5-7 sidor i grupp. Jag är för grupparbeten, men inte i den formen. Nog om det, som sagt funkar gruppen bra så det torde gå vägen :) Sedan blir det till att hinna jobba ett par timmar och hämta ut böcker på bibblan innan jag susar hem.


Är lite småtaskigt väder så jag hoppas att ja...det inte regnar när jag ska cykla ner på stan men samtidigt är jag ju inte gjord av socker och regnar det mycket får jag väl ta en buss om det är så.

Vovven höll sig till sin egen madrass förutom en stund imorse och hon verkar ha kommit till ro med vårt tillfälliga boende. Hon är verkligen superduktig, när jag och syrran är i köket har vi vår dörr öppen och så sitter/står/ligger Gin i hallen och kikar på oss. Hon vill väldigt gärna komma ut men lyssnar lydigt när vi säger till henne :)

Så ligger det till och nu ska jag väl ta och packa ihop mig och bege mig så småningom! Ta det isigt så länge! //Elin

 


Kvistar & palt

Besviken. Det är precis vad jag är. Andreas Larsson, walks out of Idol once again :( Hur kung är inte ungen då?! Han är GRYM och jag är GRYMT besviken på att han valde att åka hem. Men man vet aldrig, kanske det blir en tvist och vips så är han tillbaka. Det hoppas jag verkligen för han är för det första störtskön och så har han en GRYM röst. Oj oj. Just nu lyssnar vi på hans kvistar & palt haha klockrent! Check it out nedan, det är så värt det. Texten finns i inforutan på Youtube men jag copy pastear in den nedanför videon också. Maxat.


Text och musik:
Jonas Grahn
Melodi:
Jonas Grahn, Andreas Larsson
© Eljest! 2011

Ref:
Jag har mina renar, det är ballt
Jag matar dom med kvistar och palt
Dom är mina älsklingar dom är mitt allt

Färdas ekologiskt de e bäst
Därför tar jag renen till närmsta fest
Synd att det 20 mil till Bastuträsk

Vers 1:
Sommaren är här - med mygg och besvär
Här i norrland spelar vi kubb med hagelgevär
Vi håller vinter kär, bor du i stockholm är du sär
Varför fan bor du där, när du kan bo här

Spelar ingen roll om du bor i slott eller koja
Här i Norrland äter vi flingor med spillolja
Säg vad fan är crysis? Vi spelar femkort och vändtia
Vill man lyxa till det tar man en tur med farsans fejt-nia

(Ref)

Vers 2:
Nu har jag inte sagt - att sommarn är helt kass
Det är skönt med ett utedass, där inte röven fryser fast
Men det finns negativa jävlar som bävar inför snö
Vem blir glad när det är tö? Vem vill kratta löv i en hög?

Inte fan vill jag det, det är en sak jag vet
För jag är jävligt fet och då är det ett jävla schlet
Med fysiskt arbete - nej tacka vet jag palt
Jag äter den helst, med kvistar och lite salt

Ref x 2

Fladdermusöron

Den lilla söta hunden säger hej :) Så liten är hon i och för sig inte men ändå :P Det ni ser uppe till höger är, förutom mina sockar, Gins bästa polare Sixten :D Sixten, den coola pelikanen ;)

Jamen då har jag delat med mig av dagens bild så här kommer då dagens tips. Kolla in fairshopping.se och se till att lägga upp ris och ros när ni gör köp i framtiden. Pål Burman gästföreläste hos oss idag, grym snubbe. Nä men så mycket mer har jag inte att rapportera just nu. JO förresten, nio lik i häxblandningen som står i badrummet och fem i den som står i rummet :P Haha bananflugorna håller på att förlora kriget :P //Elin

Så blev en till tre

Ja men då gick det från att vara en till att vara tre. Nä jag har inte uppfunnit någon effektiv kloning men jag har fått maxade rumskamrater som hamstern i Bolt skulle sagt. Roffe, han är cool. Okej jag ska tagga ner med att vara lyrisk över den animerade barnfilmen.

I alla fall så har vi hunnit med en hel del sen syrran och Gin anlände. Först var vi på bibblan och lånade böcker och fixade lite utskrifter. Så bar det av till Maxi för att handla och efter det fick vi i oss middag och hann med att packa upp bagaget som följde med sällskapet. Gin har valt sin favoritplats, under sängen...hehe jag knäppte kort på henne tidigare idag men slänger upp det en annan dag för jag har inte laddat över det till datorn än. Ja annars då, jo vi var en tur till Forslunda (körde genom minst sju rondeller...Umeå - staden där rondellerna uppstår av sig själv) och gjort i ordning matlådor. Nu sitter vi och varvar ner och hade tänkt ha söndag ett tag innan söndagen tar slut ;)

Plugg och förhoppningsvis lite jobb imorgon. Så får det bli! Godnatt så länge! //Elin

Som att hitta en nål i en höstack

Det här med att hitta lägenhet är minsann inte piece of cake...jag och syrran har gjort intresseanmälningar på alla fastighetsföretag vi har hittat åt i Umeå och vi har lagt upp annons att vi önskar hyra och ja i ärlighetens namn, utan att skryta, så är vi nog de ultimata hyresgästerna. Synd bara att alla hyresvärdar inte känner till vår "Egnors-mentalitet" som vi brukar kalla det. Hade jag varit hyresvärd hade jag minsann velat hyra ut till oss av fler än en anledning. Bara för att ta några exempel:

- Vi är trevliga
- Vi respekterar att vi inte är ensamma i huset
- Vi är inga partynissar, vilket iofs går in lite i förra punkten
- Vi tar hand om vårt boende
- Vovven som ska bo med oss är snäll som ett lamm
- Sa jag att vi är trevliga? ;)

Så egentligen borde vi ha lite plus i kanten bara det finns lediga bostäder någonstans...:P Det svåra är att vi är ute efter en 1:a eller 2:a som ligger rätt nära universitetet, har kök, där vi får ha hund och med en maxhyra på ca 4000. Det vimlar inte av lägenheter som matchar den beskrivningen, tyvärr :( Men, vi ska nog hitta något så småningom :) Har du något tips får du gärna plita ner en kommentar :) //Elin

Update

Tänkte jag måste uppdatera er angående mina gillrade bananflugefällor. Den jag satt och stirrade ut igår blev jag tvungen att lura ner i "gyttjan" men märk min förvåning när jag senare på dagen upptäckte att den första boven fått sällskap i träsket :O Nu är de tre skyldiga som fallit offer för min fälla, dock ingen i burken som står i badrummet. Men kriget är inte över än, jag vet minsann att det finns fler skyldiga i min lya och det är ej acceptabelt :P

Funderar på att gräva fram den här ur garderoben och bestämma vad sjutton jag ska göra av den eftersom den uppenbarligen inte kommer funka som halsduk enligt ursprungsplanen...//Elin


Musik ska byggas utav av glädje

Idol är inne på sin...sjunde? säsong och jag följer det fortfarande. Dock börjar jag vara rätt avig till hela konceptet och framförallt är jag inte direkt för förnedringstv. Det här med att det görs "för-rensning" där de bästa och de sämsta samt några medelmåttiga väljs ut...ja det är väl i underhållningens tecken men...no comments. I år håller jag tummarna för Moa...nånting och den nervöse norrlänningen Andreas Larsson. Han sjunger grymt bra men sen hans personlighet, klockren snubbe! Hoppas att han can keep it together på slutaudition! För er som inte följer Idol, här har ni hans audition:



Hahaha tv:n står på och på femman visas Nöjespokalen där en del av programmet går ut på att barn läser en dialog ur en film och damn va ungarna är grymma! För det första blir jag stolt över hur bra engelska de har med tanke på sin ålder och ja, det är helt enkelt maxat som hamstern i Bolt skulle ha sagt hahaha //Elin



Who made you king of anything?

Kvällens låttips: Colbie Caillat - Brighter than the sun & Sara Bareilles - King of anything. Me like :) Maxat, skulle man också kunna säga haha Bolt gick på femman ikväll. Damn vad jag älskar animerat och ja what to say, barnfilmer äger! Mer disney till världen! Jag struntar i alla dolda politiska budskap eller vad sjutton folk säger, varför göra ett sandslott av ett luftslott som kan sväva?

Ett litet utdrag ur King of anything:

Who cares if you disagree?
You are not me
Who made you king of anything?
So you dare tell me who to be
Who died and made you king of anything?



Vinst ikväll :D Sweet! Där fick DIF så att de teg ;)

Imorgon kommer syster och hunden och ja nu är det faktiskt fixat här så att de borde rymmas :) Själv har jag inte reflekterat så mycket på att det eventuellt kan bli lite snålt om plats, vadå ett tag bodde vi tre på arton kvadrat och det var minsann inga problem. Men så pratade jag med klasskamrater igår som tyckte shit vad jobbigt ni kommer få det. Eh nä? Var min spontana reaktion haha det märks på folk om de är vana vid compact living eller inte ;P

Har kommit fram till att jag skulle vilja testa vissa celler på Fångarna på fortet men problemet är att jag skulle vägra allt som har att göra med spindlar, ormar, höjder och mörker...finns inte så mycket kvar då :P Har kommit fram till en annan sak också, det är mysigt med hösten för när det börjar bli mörka kvällar behövs ingen speciell anledning till att tända ett ljus :) En fleecefilt på det och höstmyset är ordnat :P Så nu ska jag fortsätta med min höstkväll, haj på er! // Elin

Dialektal kameleont

Utdrag ur min essä Dialektal kameleont som jag skrev under kursen Svenska 1:

"Jag är född och uppvuxen i Örnsköldsviks kommun. Det finns många som hävdar att denna fina stad och kommun knappt hör till Norrland, jag är inte en av dem. Sedan jag flyttade till Umeå för att studera, för ungefär ett halvt år sedan, har jag försvarat det så kallade ”Foppa-land”. Örnsköldsvik är en del av mig och därför har det varit viktigt. Vad har då det här med dialekt att göra? En hel del i mitt fall. Är inte Örnsköldsvik en del av Norrland kan jag inte kalla mig norrlänning och än mindre kalla min dialekt för norrländska. Fast det är jag (norrlänning alltså) och det gör jag (pratar norrländska)."

Väldigt intressant att läsa gamla arbeten ibland, speciellt när man hittar små guldklimpar som man på någe vis är väldigt nöjd med än idag så att säga. Nej, texten är inte skriven på stenåldern men det känns rätt länge sedan.  NU är det dags för hockey så HEJA MODO säger jag bara och lämnar er åt att heja själv ;) //Elin

Norrland minsann

Det här med att få uttrycka att jag är norrlänning är som rätt viktigt för mig. Geografisk tillhörighet eller nått haha Men så är det ju en del så att säga nordligare norrlänningar som brukar ha åsikter kring huruvida Övik är Norrland eller inte. Vilket det såklart är. Som jag brukar säga, i höjd med Sundsvall har vi Sveriges alldeles egna ekvator så alltså är allt norr om Sundsvall Norra Sverige = Norrland och allt söder om Sundsvall södra Sverige. Piece of cake.

I övrigt är jag inte bara nöjd över att kunna kalla mig norrlänning utan jag är även rätt nöjd med att vara från Övik. Tycker om staden och kommunen för den delen och när folk snackar om dövik och så vidare slår mitt dövöra till. Men nu till kärnan av detta inlägg. När vi i förra veckan hade vår första gruppträff tog vi en runda och talade om vad vi heter och så. När jag då säger att jag är från Övik tyckte en av tjejerna att "Jag misstänkte nästan det, det hörs". Hennes mamma är tydligen från Övik så hon kanske har bättre öra för det men jag kände mig rätt nöjd över det uttalandet ändå :)

Så när jag igår satt och pratade med de jag jobbar med så fick jag samma kommentar när jag nämnde att jag är från Övik, "vet du det hörs faktiskt". Så kom vi in på den klassiska diskussionen kring hur många ångermanlänningar säger "sjuan" osv. Jag ska göra mitt bästa för att återge skillnaden i skrift men jag och många Öviksbor/ångermanlänningar säger "sjuuuuan" medan exempelvis umebor, stockholmare och ja större delen av övriga Sverige tydligen mer säger sju-an. Så kan det vara :P

Så även om min dialekt slätats ut lite med åren, diss för det, hörs det fortfarande vart jag kommer från och det känns ju bra :P Det är inte lätt när man är en språklig kameleont. Hm jag skrev en inlämning med den rubriken någon gång. Måste gräva fram den och ge er ett smakprov tror jag. Lämnar er med inledningen till ett annat arbete jag skrivit på universitetet. //Elin



"Precis som ett träd påverkas av vad som finns i luften och i marken så påverkas mitt språk av min omgivning. Det är genom mina rötter, grenar och löv som jag fått och får näring till mitt språk. Jag tror det bor en kameleont under mitt träd som påverkar mig varje dag. Min uppgift här och nu är att försöka reda ut hur kameleonten kom dit och hur den skiftar färg."

Bye bye banana flies

Nu är det krig på riktigt. I köket har bevisen i form av lik undanröjts och fällorna är riggade i mitt rum. Det är jag och vinägern mot flugorna! Med andra ord så funkade häxblandningen som jag fick tips om så pass bra att bananflugorna nästan inte märks av inne i köket längre. Dock har jag en känsla av att vi bör tömma komposten dagligen to keep it that way. Däremot tycks de ha flyttat delar av sitt party in till mig vilket INTE gillas. Så igår inhandlade jag ingredienser för att göra egna häxblandningar så nu får vi se hur många som faller offer.

Gjorde ett städryck igår kväll för att göra lite space åt syster...nu kom jag av mig lite för jag följer ett potentiellt offer med min örnblick...Än är den för dum för att ta sig i burken utan kryper runt på utsidan...okej jag återvänder till där jag började så ser vi vad som händer med flugan som nu närmar sig kanten på burken. Just, göra space åt syster och hunden var det ja. Operation badrum fick gå först och allt eftersom så passade jag även på att dammtorka...vilket jag borde gjort för ett bra tag sedan :P Det som återstår nu är att rensa skrivbordet så att hon också får plats på kontoret.

Flugan närmar sig blandningen...det är oliiidligt spännande. Satan nu klättrade den upp till kanten igen. Suck. Men den har inte lämnat burken än i alla fall. Den kanske känner av att jag stirrar på den. Bäst att jag gör min läxa istället så kanske krypet hinner drunkna innan jag är klar :P //Elin

Swosh sa det och där flög jag förbi

Puh jag säger då det, full fart stekklart haha okej jag håller mig undan från framtida rim. Fram till jul i alla fall ;) Idag blir det till att lista dagens prestation, dagens hiss och dagens diss. Kanske till och med dagens stjärna. Ja jag känner mig på ett utnämnande humör. Btw Idol är "i Norrland" ikväll, snarare så är det det norrländska idoltåget. Är det inte ironiskt att halva Sverige, mer än halva egentligen sett till yta, ska krympas ihop till ett tåg medan de ägnar två dagar i stadarna i syd?

Dagens prestation: Jag cyklade hela vägen ner från stan och hem på trean :D Att jag överlevde Svingen samt den sista uppförsbacken hem känner jag mig sjukt stolt över. Min kropp är dock inte riktigt lika glad ;P Ska det va så ska det :P

Dagens hiss: Det är HELG och imorgon är det hockey ;)

Dagens diss: Att jag just klämde mitt finger i kylskåpsdörren hahaha nä att folk inte kan hålla sig till bokningssystemet av tvättstugan men what ever nu är det tvättat och hängt i alla fall.

Dagens stjärna: Tjejen som förklarade för mig att hon och hennes klasskamrater inte är som vanliga elever utan "som du måste förstå" är mycket intelligentare. Haha

Just nu känner jag fetdiss för Idol som gallrar och sätter personer på tåget till Sthl trots att de inte kan sjunga. Skärpning för fan, nog för att jag vet att det är ett så kallat underhållningsprogram men kom igen. Vadå hissa för att sen fetdissa. Over and out //Elin


Time for count down :D

1 timme 54 minuter och 50 sekunder kvar till Modos elitseriepremiär :D När jag väl skrivit klart här lär inte det stämma men ni fattar poängen SNART KÖR VI! Är avundsjuk på brorsan och alla andra som är på plats i lyan :( Meen jag tänker inte misströsta, ska minsann se till att det blir både en två och tre matcher som upplevs på plats i år :D

Just nu sitter jag och kollar runt efter en lägenhet, etta eller tvåa till rimlig hyra, eftersom syster yster ska flytta upp och plugga :D Intagen som reserv på hundutbildningen hon sökt, superskojigt för henne och haha ja jag är ganska nöjd för min egen del också :P Så vet ni av någon som vill hyra ut till två skötsamma tjejer med hund så får ni gärna plita ner en kommentar, alla tips uppskattas!

Det gick jättebra på jobbet imorse, kanske skulle arbeta med någon slags registrering i framtiden då det verkar vara mitt rätta element :P Sitter och jobbar vid en HP som är otroligt lite och fin. När denna kära vän krashar, vilket jag hoppas inte händer på flera år, så blir det nog till att köpa en HP a la lite mindre :)

Se jag sa ju det, nu är det 1 timme 50 min och 10 sekunder kvar :O LADDA! //Elin

Extraknäck

Så här går det om man endast har regnjacka på sig när det regnar mängder och man har sisådär 20-30 minuter hem:

Haha som ni ser på bilden hamnade allt regn på låren samt vaderna :P Jag blev tvungen att styra ner glasögonen på näsan för att se någonting, då kanske ni förstår regnmängden. Men men det är uppfriskande med lite regn :P

"Inskolningen" på jobbet gick bra i alla fall. Känns skönt att ha lite extraknäck samtidigt som jag pluggar. Samtidigt är det skönt att inte vara uppbunden till ett extrajobb under hela terminen. Det skulle nog inte passa mig men lite ströjobb passar mig utmärkt :D

Imorgon blir det till att jobba förmiddagen och sedan sitta på föreläsning i några timmar för att efter det åka hem och plugga. Ska nog försöka handla vinäger och honung också på vägen hem. Tänkte placera en häxblandning i mitt rum i förebyggande syfte då de förbaskade bananflugorna tycks leta sig hit trots att jag inte har något som borde locka dem...hm. Häxblandningen funkar bra i köket i alla fall så jag har bestämt mig för att avvakta innan jag ringer för sanering. Tydligen har vi så att det finns ett företag vi kan ringa utan att det kostar oss ett öre. I ärlighetens namn tror jag kanske jag ringer ändå, det kan ju inte direkt skada och våran tillfälliga lösning känns inte hållbar i längden ändå. Så får det bli! //Elin P.S. IMORGON ÄR DET ELITSERIEPREMIÄR FÖR MODO! :D D.S.


Short briefing

Frölunda vann mot Växjö Lakers med 2-0 i elitseriepremiären. Bara en dag kvar till den riktiga premiären mot just FHC. Det blir nog bra det. I övrigt verkar de flesta lagen drabbats av olyckliga skador under försäsongen. Axelsson blir borta 2-3 veckor och det kan jag väl inte påstå att jag är speciellt förtjust över men han kan ju ta och göra en Salle, åka till Thailand och komma tillbaka to kick some ass ;) Fattar inte att folk orkar dryga på om hans "dubbelhaka-bild", läste en artikel på Aftonbladet och skrattade så jag höll på att ramla av stolen. Nä lite schyst kan vi väl vara.

Iväg till universitetet för lite PM-skrivande snart. Tycker det är svårt att skriva längre texter, eller i och för sig texter överhuvudtaget, i grupp. Tur att det känns som att vår grupp är en lyckad sammansättning.

Måste säga att dagens träningsvärk är bra mildare än befarat. Ska inte säga att det inte känns men igår räknade jag med att jag eventuellt skulle känna att det var omöjligt att kliva upp idag :P Håll tummarna för att regnet håller sig lugnt idag för vid tre ska jag cykla ner på stan för introduktion på ett nytt extrajobb. Då vill jag icke bli blöt men idag har jag åtminstone med mig regnjackan :P Ha en fin dag gott folk! //Elin

I positivismens anda :D

Håll i er hårt nu för här kommer det glatt humör. Jag pratade med en klasskamrat om att fara ut och springa eller snarare om att jag hade tänkt att göra det igår. Så säger jag att "ja fast då tänkte jag, nä huvva springa i regnet och så fick det vara" då säger hon "det är ju då det är som bäst att springa, när det regnar". När jag kom hem från universitetet och hade smält det uttalandet en timme eller två så bestämde jag mig för att fara ut och springa.

Med musik i öronen shavade jag iväg nerför trapporna och ut i regnet. Min första tanke "jamen det regnar ju inte så mycket" slog tillbaka rätt i ansiktet ungefär två minuter senare. Jag var inte ett dugg torr när jag kommer hem eller för den delen när jag passerade genom Östra stationen :P Det var fler än en som konstaterade det tillsammans med mig :P


Fördelen med att springa i regnet är att man inte känner något behov av att tvätta ansiktet när man kommer hem ;)

Men jag säger då det, det var asskönt att springa även om turen blev på ca 20 minuter med minimala sträckor gång. Luften när det regnar är så mycket bättre än kvav sommarluft eller kall vinterluft. Det gillas. Blöt eller ej så skrattade jag halva min springtur, ända till mina öronsnäckor började bli invaderade av vatten så att de inte längre ville stanna i öronen. Det är helt enkelt inte riktigt lika kul att springa utan musik.

 

Det var lite glada toner men nu måste jag få visa er en hemskhet. Bilden nedan är tagen i dagens föreläsningssal, jag valde lugnt fel plats kan man väl påstå ;) Skamligt att klottra något sådant fult på en allmän plats :P

Lyckades ta mig igenom kapitlet om branding men nu är huvudet för trött så kapitel 7 får minsann vänta till senare eller imorgon. Nu närmar sig elitseriepremiären och då blir det minsann till att skriva i min fina tabell på tavlan :D Jag vet jag är lite knasig, vore jag inte det så skulle jag inte vara jag eller hur? ;) //Elin


Är det så?

Det känns som att det blir mest bara gnäll här på bloggen nu för tiden men vad hade ni egentligen väntat er av en 22-årig pedantisk student som är inne på sitt fjärde år på universitetet och som bor i korridor för fjärde året i rad? Jag tycker faktiskt att jag har tillåtelse att gnälla.

Först och främst tänker jag konstatera att Elitserien börjar idag :D och att jag måste vänta två dagar till innan Modo spelar sin premiärmatch :( Tack och lov att hockeysäsonger drar igång för vet ni vad, även ifall risken finns att det kommer gå skit ibland så är det bättre än ingen hockey alls. Det är hälsosamt för min själ att ha hockeyn att följa.



I övrigt har jag spenderat några timmar på universitetet på föreläsning och så. Imorgon ska vi börja jobba med vårt PM. Visste ni förresten att MER ägs av Coca Cola enterprise? Fast samtidigt, vilka drycker ägs inte av dem...nä men allvarligt jag har kanske dålig koll men det visst jag inte. Att Gainomax är Norrmejeriets produkt visste jag inte heller. Men nu vet jag, och ni, det.  ATJOOOO! Det var en kraftig nysning om ni missade de...atjooo! Där kom visst en till :S Har nysningar och förkylningar verkligen något samband?

Det är måndag...om en vecka, det är tisdag idag. Planen för dagen är att läsa ett kapitel, fara ut och springa lite och försöka låta bli att tänka på bananflugorna i köket. Problemet är att de har letat sig in till mig och jag slänger aldrig matgrejor inne på rummet just av anledningen som stavas bananflugor men ja...kan oöppnade bananer locka också månntro? Det lär ju inte hjälpa att jag har rummet precis intill vårat ooo så fräsha kök.

Jag kan köpa att många vill bo en termin eller så i korridor för "upplevelsens skull" men jag har svårt att se att det är många som är nöjd med den boendesituationen när de börjar komma upp i några år. Eller också så är de det, vad vet jag. Nä nu måste jag plugga! //Elin

It's a new world

Mhm så var samtliga matcher inskrivna i den nya kalendern. Elitserien (bara Modos matcher såklart), Karjala Tournament, Czech hockey games, Sweden hockey games, VM osv osv. JVM ska i vanlig ordning dit också men det får jag ta en annan dag. 10 november är spelar Tjeckien mot Sverige i Fjällräven arena om jag inte nämnt det förut :) Meeeeen anledningen till att jag sitter här och skriver right now är faktiskt att jag tyckte ni borde få se min gamla och nya kalender.

Före

Efter

Stor skillnad? Nix, men varför ändra på något så tjusigt? ;) //Elin


Mums filibaba

Jag har lite av den uppfattningen att det måste vara omöjligt att inte tycka om muffins eller choklad. Det är troligast inte alla som håller med mig om det men tror ni inte att världen skulle vara liiite fredligare om alla älskade muffins och choklad? Det tror jag ;) Hade egentligen ett möte nere på stan men det blev flyttat till onsdag så då passade jag på att baka när jag kom hem. Kan ni gissa vad jag bakade för något? Wait for it...muffins! Om det var någon där ute i cyberspace som blev förvånad så kommer här ett litet bubblande skratt *haha* :P



Orkar inte ladda in bilden från mobilen (bilden ovan är från i somras) men jag kan då lova att det blev riktiga kladdkakemuffins idag :D Blir nog till att äta dem med sked eventuellt ;) Hoppas att grannarna tycker de smakar bra, vi har nämligen höstens första korridorsmöte idag. Yey! Kul att få lära känna alla nya, mindre kul att känna behovet av att gå igenom alla "regler" som jag kan drömma om att alla kommer följa. Meeen jag måste ge det ett försök och hoppas helt enkelt :) Vem vet, alla nya kanske är lika pedantiska som mig...kanske inte så troligt :P

NU måste jag faktiskt sätta mig och läsa lite Marketing of foundations! Btw så älskar jag vår grupp på FEK-kursen, supertrevligt folk så det här ska nog gå bra! //Elin

Made peace with myself

I slutändan handlar det om att vara sin egen bästa kompis och finnas där för sig själv i vått och torrt för hur ska annars någon annan kunna finnas där för dig om du inte låter dig själv vara det? Min ventilering imorse samt ett färdigt arbete och lite peptalk från vettigt folk har tagit mig back on track and I'm back to stay ;) Det är bara att bryta ihop och komma igen som jag brukar säga om hockeyn :P

En av de finaste vännerna på den här planeten vidarebefodrade några visa rader till mig när vi slutade gymnasiet och det var dags att ta stora steget ut i ett liv med massa möjligheter och en del hinder. De här orden plockar jag fram när jag är lite låg och tänk att de alltid hjälper. Hoppas de en mulen dag kan hjälpa er med! 

"Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta, att alltid kunna. Att vara stark är inte att alltid skratta, hoppa högst eller vilja mest. Att vara stark är inte att lyfta högst, hoppa längst eller alltid lyckas. Att vara stark är att leva livet som det är, gå genom svåra perioder, acceptera det, att falla till botten hårt men alltid komma igen!"


Nu lyssnar jag på en väldigt fin låt med Cajsa-Stina Åkerström och Finn Kalvik, Tröstevisan heter den. Satt och lyssnade på Den svenska björnstammens låtar och snubblade över den förstnämnda av en slump. I like it! Björnstammens låtar Vart jag mig i världen vänder samt Allting kommer ordna sig är riktigt bra låtar iaf! Tur att jag har syskon som kan tala om för mig vad jag borde lyssna på ;)

Nog snackat, imorgon är det plugg och möte på nya jobbet samt korridorsmöte. Blir fin fint det! Och btw nu är elitseriepremiären näääääääära :D Gonatt! //Elin

Varning till alla känsliga läsare

Idag är det nog bäst att jag inleder med en varning till alla överkänsliga läsare där ute. Tro inte att jag är dum, jag vet minsann att det finns en hel hög med er! Genom att fortsätta läsa detta inlägg lovar ni att inte dra några förhastade slutsatser kring det jag skriver, ni lovar även att inte bestämma er för att veta något om sånt ni inte vet något om och att ja helt enkelt ge fasen i att plocka isär vartenda ord och analysera vad jag kanske menar eller hur jag kanske mår. Så nu är ni välkomna att läsa om ni lovar det.

Bäst att jag utfärdar ännu en varning. Det som följer kan tyckas höra till kategorin skryt men det är det inte utan rätt och slätt konstateranden. Jag beskrivs ofta som smart, duktig, ambitiös, lättlärd, trevlig, snäll, mogen, ordentlig och ordningssam. Just nu är jag så spyless på alla de där orden att jag bara vill skrika. Var glad för alla de fina orden och sluta gnäll tycker ni kanske? Jaha men tänk gnälla är min specialitet som jag sällan får cred för och det är just vad jag tänker göra nu.

Kanske borde inleda med att jag tycker det är fullkomligt normalt att vara less och förbannad på saker och framförallt att kunna bevisa sig människa nog att ventilera skiten ibland.

  • Jag HATAR alla idioter som tror att de är Guds högra hand och därmed förstör för miljoners miljarder människor (Utöya, 9/11 ja ni fattar nog)
  • Jag HATAR att höra att allt kommer ordna sig och att "du fixar det" och vet ni vad? Jag HATAR att säga det också! Svar JA jag vet att hata är ett starkt ord. Okej jag kan väl ta ett byte av ordval.
  • Jag är så LESS på att plugga och på alla som tror att det är så himla lätt bara för att jag har någorlunda lässkalle. For your information så är det inte min hjärna som ensam gjort att jag kallas "smart" och "duktig" utan jädra massa HÅRT JOBB!
  • Något annat jag är LESS på är alla som tycker jag "gör det så bra" som pluggar på universitet för usch så tråkigt allt låter, JAG VET att mycket låter tråkigt och jag är spyless på att plugga men INGENTING blir bättre av att folk tjatar om det!
  • Jag är less på att folk tror att jag ligger på en 30-årings nivå i mognad när jag helst av allt bara vill vara tolv igen och slippa låtsas vara vuxen.
  • Egentligen är jag less på att jag inte tycks kunna ta åt mig av att andra tycks tro/lita på mig...LESS
  • Jag är less på allt ANSVAR som hela tiden tycks hamna på mig
  • Jag är less på att vara trevlig och snäll mot allt och alla och jag är less på folk som INTE KAN FATTA EN VINK!
  • Jag är less på att tvivla på mitt yrkesval och jag är SPYLESS på att bo i korridor!
  • Jag är less på folk som tror sig vara bättre än alla andra och på folk som tror sig ha rätt att trycka ner andra för att de inte vet lika mycket!
  • Jag är less på att gnälla!
Jaha vad hände där? Det kallas att ventilera sig och hade det inte varit för att huset är så dåligt ljudisolerat hade jag kanske skrikit ut det högt och tydligt istället. Jag är less, för att sammanfatta. Mitt paper som utlöste det om ni undrar. Fattar inte varför jag alltid lyckas skriva för mycket, blir dubbelt så mycket arbete att försöka korta ner det. Suck. Ser inte fram emot morgondagens workshop just nu. Mitt humör passar sig inte riktigt för grupparbete med främmande folk just nu. Well jag har ju en hel dag att rensa systemet :P //Elin

Kristallen

Har åkt på en "halvförkylning" och är allmänt avtrubbad så jag bestämde mig helt enkelt för att ha en riktig "bara-vara-hemma-och-göra-vad-jag-vill-helg". I ärlighetens namn är det sådana helger jag tycker om bäst. Att få umgås med lugnet och ladda upp för allt man förväntas orka med. Det är faktiskt lättare sagt än gjort att orka med och det tror jag gäller alla mer eller mindre. Vi hanterar det bara på olika sätt. En del studenter tycker om att festa, jag föredrar att ta det lugnt i mitt egna lilla fort :) Så igår blev det myskofta på, stor kopp varm choklad och bland annat Kristallen på tvn.

Bäst tyckte jag var att André Pops fick Årets sportprofil, det är han hundra gånger värt! Fantastisk tvprofil och verkar vara en awesome människa också. Inte nog med det så hade han kvällens finaste tacktal också där han hedrade Stefan Liv, Jan Svanlund och Sven Plex Petersson.

"-En av de stora förmånerna med det här jobbet är att man får möta så många fantastiska människor, kolleger som aktiva. Därför blir smärtan också så mycket större när de försvinner bort från oss." André Pops Kristallen 2011

Nedan kan ni se vilka som vann de övriga priserna!

Samtliga vinnare av Kristallen 2011:

Årets fakta- och aktualitetsprogram:
Veckans Brott, SVT.

Årets sportprofil:
André Pops, SVT.

Årets dokusåpa:
Sveriges Mästerkock, TV4.

Årets livsstilsprogram:
Pluras kök, TV3.

Årets manliga programledare:
Filip & Fredrik, Kanal 5

Årets hederspris:
Tom Alandh.

Årets kvinnliga programledare:
Anne Lundberg, SVT.

Årets humorprogram:
Solsidan, TV4.

Årets program:
Mästarnas mästare, SVT.

Årets tv-drama:
Våra vänners liv, SVT.

Årets dokumentärprogram:
Ångrarna, SVT.

Årets realityprogram:
Rebecca & Fiona, SVT.

Årets barn- och ungdomsprogram:
Buskul, SVT.

Årets granskning:
Sanningen om Sommerlath ur Kalla Fakta, TV4.

Årets underhållningsprogram:
Så mycket bättre, TV4

Nu ska jag återgå till att försöka göra klart mitt paper om omvärldsanalys men troligast kommer jag välja att poa på med den lite nu och då under dagen så får vi se om den är klar innan imorgon eller om den avslutas då. Nej till effektivt plugg, ja till poande :) //Elin


Lite bilder

När vi åkte hem från Dannero i helgen så åkte vi genom Offer. Uppmuntrande namn på ett ställe. Iaf så kunde jag inte låta bli att hoppa ur bilen och ta dessa bilder, dels för vad skyltarna egentligen antyder och dels för att de skrivit det olika på var sida om skylten :P Tänkte passa på att dela med mig av lite förnyelser hemma hos mig också ;) Först en bild på min awesome maskot ;)

5 offer finns att hitta om du följer pilen...

Offer nr 5 befinner sig i denna riktning

Varför döper man ett ställe till Offer egentligen? Kanske borde kolla upp vart det fått sitt namn ifrån...det fanns såklart 3 Offer osv. också men där var vi inte i position för att stanna och jag kan inte knäppa på så långt avstånd med min mobil :P

Den gamla laguppställningen a la något bökig att ändra i ;)

Den nya laguppställningen delux ;) Snart börjar det bli dags att fylla tabellen till vänster :D Vilket påminner mig om att jag måste cykla och handla hockeybibeln idag :O Hur kunde jag ha glömt det? Modo-loggan, vilken jag tycker jag har lyckats rätt bra med tanke på att jag ritat på frihand ur minnet hehe, får stå kvar tills jag känner att jag behöver den ytan :P

Kanske bäst att jag beger mig mot ÅC och köper tidningen så jag kan koncentrera mig på plugget sen ;) //Elin


Men hallå

Facebook svek mig i samma stund som de tyckte att den sponsrade länken (bilden) nedan passade på min Facebook...illa. Något annat som är illa är att folk inte har någon som helst respekt för folk runt omkring sig när det handlar om att ta sig fram till gratissaker haha. Varje år går jag på välkomstmässan på campus och varje år undrar jag varför jag gör det. Jag hatar att trängas. Men gratis är gott ;) Blev inte så mycket saker den här gången men ni ska få se fina brosch vi fick av lärarförbundet (fotar imorgon, orkar inte nu) och lite annat smått och gott som fick följa med hem.

Nu är råttet mågat som vi ibland säger :P

Fick mig en ny kalender också så nu blir det till att flytta över Modo-loggan och annan vacker dekoration från den gamla :) Så får det bli, men en annan dag! Nu är jag trött så lite nät-tv och så tidig kväll tror jag minsann! //Elin


Dusty

Beskrev just renlighetsgraden i mitt rum för min syster med följande formulering: jag-kan-skriva-modo-överallt-i-mitt-rum-dammigt. Tur för mig att jag bestämt mig för att spara städandet till helgen ;) Var ambitiös imorse och drog iväg till Umu sisådär en timme tidigt för att skriva ut och läsa lite och vem träffar jag inte då om inte bästaste Elin! Jag blev så paff och glad över att se henne att jag pep till och sa hej i alldeles för högt tonläge ;)

I övrigt ringde jag vår kvartersvärd för en stund sedan, som för övrigt är Umeås och säkert Sveriges bästa kvartersvärd, för att felanmäla lite saker. Till exempel att vår balkongdörr delat sig på två...?! Hur det hände har jag ingen aning om. Så passade jag på att konstatera att fläktknappen är glapp och att dörrstängarknapparna inte fungerar samt att jag ledsnat på att min garderob i hallen inte kan ha både den övre och den undre dörren stängd samtidigt.

Jag har ju bott på Tunnelbacken i lite mer än två år nu och när jag ringde för att felanmäla vår spis någon gång under förra året blev jag tillsagd att jag måste presentera mig som Modo så att han vet vem som ringer. Gången efter gjorde jag som jag blivit tillsagd och Tommy visste på en gång vilket hus, våning och vilket rum det gällde. Snacka om att den människan har minne. Kan ju påpeka att det bor över 80 personer i vårt hus. Idag tänkte jag dock inte på det utan presenterade mig med namn vilket ledde till en kort tystnad och sedan konstaterandet "nämen är det Modo?" samt att jag återigen fick en tillsägning om att presentera mig som Modo. Haha ja så blev det lite hockeysnack också, som sagt bästa värden!

Nu måste jag läsa kapitel fyra i Marketing of foundations och så blir det eventuellt lite artikelläsning. Får se om jag passerar de sex timmar jag lyckats med per dag tidigare under veckan...måste säga att det är väldigt intressant att föra statistik över hur mycket tid man lägger på plugget. Hade jag gjort det under svenskan eller framförallt första året hade jag nog garanterat fyllt 40h kvoten...:P

Nä men lite jobb på det då kanske! //Elin

Nackdelen med compact living

Det är farligt att sitta på sängen och plugga. Det har en tendens att framkalla ett powernap behov och det är alltför lätt att bara lägga ifrån sig boken för att vila "en stund"...men samtidigt är det svårt att läsa när ögonen går i kors :P Så länge jobbet blir gjort så är det ju lugnt, och det blev det efter att jag vaknat till, plockat upp boken som ramlat ner på golvet och bestämt mig för att nu jädrar ska jag fatta det här! Motivation can't be bought, it's up to you to create it!

Det blåser som satan ute och jag insåg, när jag lagade lunch, att balkongen inte alls stod öppen (det levde om rätt bra a la vind) eller jo egentligen men det är snarare så att balkongdörren på något mysteriskt sätt har delat sig i två...great. Blir till att ringa värden imorgon.

Mina planer att hålla 8 timmar per dag ligger väl lite i lä kanske. Blev sex timmars plugg igår och än är jag bara uppe i fem idag. Fast samtidigt är dagen inte slut och jag tror på en individuell studieplan ;D //Elin

Back to reality

Första dagen på Umu avklarad. Gick smärtfritt även om jag var på väg att somna i slutet av föreläsningen. Inte för att det var dåligt, det var en bra föreläsning, utan för att mina hjärna inte ställt om till "sitta-och-lyssna-i-3-timmar-utan-att-tappa-fokus"-läge. Det kommer väl. 40h veckor förväntas av oss och jag tänkte för en gångs skull hålla lite koll på hur mycket tid jag lägger ner på plugget. Det blir till att föra plugg-logg på whiteboarden :P Idag har jag ägnat fem timmar till studier så tre timmar till bara så får jag det fint fördelat under arbetsveckan ;)

Lite mer ordning på handelshögskolan är pedagogiska institutionen...kurssida som uppdateras dagligen är bara ett av de många stegen i rätt riktning. Bortsett från mina studier har jag varit rätt ambitiös på andra punkter också. Cyklade ut till Maxi och handlade och...nä okej bortsett från studierna är det väl det enda duktiga jag åstadkommit hitintills ;) Men jag cyklade faktiskt i motvind så det borde jag få extra cred för ;)

Nu är spelartruppen uppdaterad på tavlan, Henrik Samuelsson blev junioren som lyckades få sig en plats i truppen. Härligt säger jag och förhoppningsvis får väl de andra också chans under säsongen. Nu är det nära :)

Hej hopp, har jag skrivit att en av matcherna i Karjala Cup spelas i Övik? Sverige-Tjeckien :D Yey! Hoppas att det passar sig att gå på den :) Nu ska jag återvända till studierna! //Elin

New colour

 

Ny termin, nya grannar, ny hårfärg. Alla goda ting är tre? Hoppas går ju hehe. Nu Ajdål. Konstaterade just att det är skönt med en icke-skånsk programledare men samtidigt erkänner jag att jag saknar Jihde... /Elin


Jag skulle ha liftat med CHC Hockey

Finally har jag tagit mig hem till lägenheten i Umeå! Bussen (Länstrafiken 10) skulle gå 16.55 men gissa när första bussen kom? 16.30! Och då var det en Y-buss som stannade och talade om att de hade fullt men att det skulle komma en extrainsatt på fem minuter. CHC Hockey (Clemensnäs Hockey) åkte förbi (med tutande och vinkningar, undra om de vann mot Örnsköldsviks Hockey idag...) innan den första ens kommit och jag känner i efterhand att jag skulle ha viftat tillbaka och stannat den så jag kunnat lifta.

Bussen anlände till NUS 25 minuter senare än vad den skulle ha gjort och det kan jag väl ta men en av busschaufförerna verkade tycka att jag skulle anordna ett pity party för honom (han skulle tydligen inte ha kört egentligen) och till råga på allt så tar de inte länstrafikens busskort på Y-buss = något dyrare resa. Att jag dessutom satt på höravstånd från chaufförerna gjorde inte resan bättre eftersom gnällisen fortsatte gnälla halva resan upp. SYND OM DIG, du får betalt och jag som resenär BETALAR för att komma fram i TID! Skulle ha tipsat honom om att byta yrke.

När jag frågade ifall bussen skulle stanna på NUS (fick översätta förkortningen men fine alla är väl inte från Ume) blev svaret "ja enligt de som bestämmer i alla fall". Suck säger jag bara.

Nu ska jag slötitta på tv och glömma bort irritationen innan jag slänger mig i säng och laddar för terminens första vecka. Haj så länge// Elin

Dum som tåget

Tanken var att jag skulle ta tåget till Umeå från Övik på väg hem från Dannero igår. Det gick inte direkt så bra eftersom det inte går några tåg på helgerna. Great. Så tänkte vi åka in och kolla ifall det gick några bussar, vilket hemsidan påstod att det inte gjorde (vårt fel då vi helt enkelt valde opassande stationer verkar det som i efterhand) men så glömde jag mina joggingskor i lastbilen och blev allmänt less på allt strul så jag tänkte, äh va sjutton jag får väl åka på måndag i värsta fall. Som tur är kommer inte det scenariot inträffa utan det blir till att åka upp ikväll.

Jag orkar inte lägga upp några bilder från helgens tävling men vill ni se några sådana får ni söka er till www.teamegnor.blogg.se för där finns det! Mitt hår har bytt färg btw. Alldeles av sig själv. Nä inte direkt men nästan så :P Ska slänga upp före/efter bild någon gång i veckan.

Imorgon börjar jag läsa Företagsekonomi A, känns spännande. Däremot är min hjärna fortfarande halvt på sommarlov så vi får väl se hur det går :P

Vet inte om jag skrivit att mina glasögon börjat släppa färg (!) men jag lämnade in dem i torsdags och ska få helt nya bågar kostnadsfritt men i fredags ringde optikern och såklart var det något som gjorde (jag lyssnade inte mer än att jag uppfattade hur det rörde mig :P) att de inte kan beställa nya bågar. Tur då att jag har två par glasögon. Hon frågade om jag ville hämta ut dem och använda dem så länge men det kändes ju grymt ovärt. Well sånt som händer.

I övrigt är det 11 dagar kvar till elitseriepremiär för Modos del :D Läste om rykten att Hannula inte har planer att stanna, men jag hoppas att det bara är rykten. Han har ju tryout på tolv matcher så efter det får vi väl se. Jag måste börja sätta mig in lite mer i hockeyn nu så att jag är redo inför säsongen ;)

Nu ska jag försöka skrämma bort bacillerna i min hals!

Elins slutord: "Happiness is not a destination. It is a mood, it is not permanent. It comes and goes and if people thought that way then maybe people would find happiness more often."//Elin