Ge mig en break

Dålig torsdag än så länge. Hinner med att se regionala nyheterna sådär fyra-fem gånger under morgonen och fick alltså imorse höra om de nya värdelösa läraravtalen om och om och om igen. Borde ha stängt av för det enda det ledde till var att jag blev irriterad.

Mitt humör var ändå relativt gott när jag ibyltad regnkläder begav mig mot universitetet. Bestämde mig för att gå eftersom mina regnbyxor är rätt dåliga och inbillade mig att jag skulle ha något torrare byxor av att välja promenad framför cykeltur. Oj så fel jag hade. Jag ska köpa nya ordentliga regnkläder.

På vägen hem var det tack och lov uppehåll och nu blir det krubb innan jag tar i tag med sånt som ska göras och så ikväll är det sista lektionspasset körkortsteori. Hoppas det är uppehåll.

Alltså...varför kunde det inte fått gå till strejk istället för att de ska godkänna ett FYRAÅRIGT avtal som inte garanterar speciellt mycket annat än drygt 4% ökning första året?! Så himla dumt. Tyck ju att facken borde vara lite mindre lättköpta än att de vind för våg verkat ledsna på förhandlingarna och helt enkelt tagit i hand för det som erbjuds. Att sätta ribban på 10000 mer i månaden var väl kanske att ta i, men med den ribban borde de inte tacka ja till en ökning som innebär knappa tiondelen. Jag är inte så bra på sånt här men som sagt, de skulle ha dragit det till strejk om det hade behövts istället! Nä nu är jag less. Over and out! //Elin

Körlektion numero dos

And she's back! Imorse var det då dags för min andra körlektion. Började med att veva ratt på parkeringen haha men min körlärare verkade tycka att jag fattade poängen rätt snabbt så då körde vi iväg mot IKSU. Tycker det här med annan trafik är lite småjobbigt och framförallt tanken på alla galna cyklister i Umeå men som tur måste jag koncentrera mig så mycket på min egen körning så jag hinner inte oroa mig så mycket. Så sa Niklas sist att det är hans fel om jag krockar. Så då litar jag på att han inte låter mig krocka helt enkelt :P Litar ju på pappa hemma så en körskolelärare går nog alldeles finemang att lita på :)

Poängen med att fara iväg till IKSU var att jag skulle få visa att jag kan hantera upp- och nedväxling i högre hastigheter. Tänkte som så att jag ska dela med mig av de saker jag ska träna på för att påminna mig själv om att jag håller på att lära mig. It will make sence längre ner. Dagens att tänka på:
- släpp gasen när jag växlar (vilket jag kommer ihåg 99% av gångerna hemma men av någon anledning glömde jag det alltför ofta idag)
- släpp upp bromsen innan jag stannar helt för att det ska bli mjukare inbromsning.
- ordningen jag gör saker när jag ska stanna vid vägkanten eller köra iväg (titta, blinka, bromsa, koppla, bromsa eller lägg i växel, hitta dragläge, titta, blinka, kör iväg. Om jag tänkte rätt nu.)
- titta långt fram

Ja det var väl det i korta drag. Nu är det ju så här att jag blir sur när jag vet hur jag ska göra saker men gör fel. Human nature. Andra kallar det för självkritik. Men, jag vet ju att körningen handlar ju inte om att bara veta hur jag ska göra utan jag måste lära mig att omsätta teorin till praktiken. Därför jag övningskör liksom. Dock lätt att glömma när jag sitter där i bilen och vill göra allt rätt.

Om ni läste mitt inlägg gällande första lektionen vet ni att jag tog upp det faktum att jag inte riktigt köper min körlärares beröm vilket han nog märkte idag :P Hur jag vet det? Ja "kan det vara så att du tycker att jag berömmer dig för mycket?" är väl rätt talande. Haha ja jag är sådan att jag ogärna tar emot beröm om jag inte tycker att jag förtjänat det. Såklart kom han in på att jag är självkritisk eller som han så fint uttryckte det: vill göra allting perfekt och skäller på dig själv när det inte blir så. True that. Även om jag jobbat bort en hel del av det sedan gymnasietiden. Så summan av kardemumman så sa han att han inte tänker sluta berömma mig för jag är duktig utifrån hur mycket jag har kört, vilket jag vet men jag tror det är bra att bli påmind så att jag kommer ihåg det även när jag är mitt uppe i körningen liksom.

På senare år, hej du stenåldring, har jag insett att jag har ganska rejäl dubbelmoral när det kommer till min inställning angående min egen prestation. Jag menar, jag utbildar mig till lärare och tycker att prestationsångest är en känsla som borde bannlysas. Jag så att säga berömmer mina elever och vill att det ska ta emot det som ärlig feedback och även att de ska berömma sig själv för sina insatser. Däremot är jag kräsen när det kommer till mig själv och beröm som ni förstått. Måste helt enkelt jobba hårdare på det tankesätt jag brukar inta: "Om jag vore min egen lärare, vad hade jag då haft för inställning till mitt lärande?" Tycker det är lite bra halvmantra. Vad skulle jag ha sagt till mig själv om jag var min lärare?

Ett meddelande till allmänheten: det är skillnad på att vara självkritisk eller att vara en självkritiker.

Är du självkritisk i lagom mängd kan du se din egen prestation relativt objektivt och utvärdera både det bra och mindre bra med det. Är du en självkritiker lägger du för mycket fokus på att hitta negativa saker i dina prestationer. Don't do that. Vi lever inte för att vi redan vet och kan allt, vi lever för att lära.

Jag har haft tendenser till att vara min egna personliga självkritiker, har det fortfarande ibland, men är idag mer en sund och något självkritisk människa. Så är det. Nog om detta.

Idag är det onsdag. Jag har haft torsdag hela dagen. Jobbigt läge. Vi förlorade två poäng i gårdagens hockey. Kempe la en jävligt snygg straff. Imorgon är det match igen! En trea på den tack! Att Steen igår debuterade gjorde många upprörda. Too bad for them. Imorgon har vi "redovisning" på grupparbetet vi jobbat med i dagarna och sedan är det "helg". Helg=tentaplugg för fredag nästa vecka är det tentamen. En sak i taget. Först disk. Sen mat. Lämnar er med en liten illustration av en pågående illustration...


Körlektion numero uno

Jag måste verkligen ta och färska upp min spanska! Kom att tänka på det. Lite så här appropå. Men det var inte det jag tänkte berätta om. Idag var det dags för min första körlektion på trafikskola.

I sommar har jag kört "intensivkurs" med mi padre, Detta har inneburit att jag tagit plats i förarsätet de flesta gånger någon av bilarna lämnat gården. Eller ja. När pappa skulle någonstans i alla fall. Tycker det är bra att köra med pappa. Han är lugn och utåt sett ganska obrydd. Med andra ord påverkas jag inte av vad han tänker om min körning. För drygt en vecka sedan skrev jag då in mig på körskola, som jag bävat mig för att behöva köra med någon annan :S

Egentligen slutade jag bäva mig i samma stund som jag träffade min körlärare så stunden jag ägnade åt lite ångest var väl cykelturen från universitetet till körskolan :P

Kom till saken då kvinna! Jaja som ni gnäller. Ni är nästan värre än Färjestad BKs presschef. Idag for jag till körskolan efter att ha ätit lunch på universitetet. Tog mig ett snack med fantastiska Harrieth på kontoret och satte mig sedan med lite teori. Gjorde mitt första datortest, inte världens bästa resultat (58 av 70, underkänd) men med tanke på att jag läst igenom körkortsboken en gång och några delar någon mer gång, haft två teoripass och började köra idag så ger jag mig själv ändå mvg. Vissa frågor blev jag mest arg på. Löjliga som bara den.

Komma till saken var det ja. När klockan närmade sig halv två började jag bli nervös, skulle köra två. Sedan kom jag fram till att det var onödigt och så slutade jag vara nervös ;) Väl ute vid bilen visade min körlärare Niklas lite olika grejor och så körde han iväg en bit till ett bra krypkörningsställe. Jag fick krypköra. Nähä det kunde ni aldrig gissat. Han lät då imponerad men åh andra sidan tar jag det med en nypa salt då jag misstänker att en del av hans entusiasm var för att jag på frågan "tycker du det är kul att köra?" svarat: "tja, det finns väl roligare saker i livet."

Kröp runt lite, fick köra iväg och visa hur duktig jag är på att stanna. Lite växling och lite dragläge. Ska öva på att ratta och att komma ihåg att ta bromsen först när jag ska stanna. Jag vet inte vad det är men jag låter gärna bromsen vara och trycker gärna ner kopplingen först eftersom jag vet att jag ändå måste trycka ner den för att kunna stanna helt. Så kan det vara. Han tyckte att jag var "fantastiskt duktig", som sagt ta det med en nypa salt, och även om jag tycker att "fantastiskt" är att ta i så är jag ändå nöjd med min insats. Får se hur det går nästa gång. När är då nästa gång? Ja det skulle ni bra gärna vilja veta va! Det talar jag om när nästa gång är avklarad ;P

Nog svamlat om detta. Ikväll har jag uppdrag revisionscase att ta tag i. Gruppträff imorgon och teoriträff imorgon kväll. Hockey på kvällen och jag hoppas och väntar mig nästan att Enström och Steen kommer vara med i laguppställningen. Sedan får de andra klubbarna tycka vad de vill.

Lyxade till det och köpte färdig potatisgratäng på påse igår så det blir nog till att tillaga en av påsarna ikväll så att jag har lunchlåda imorgon. :) Nä men, simma lugnt tills vi hörs! //Elin

Freaky dream

Är det något jag avskyr så är det att vakna efter en dröm som gjort mig så förvirrad att jag rakt måste tänka efter för att bestämma mig för om det hänt eller inte. Med tanke på diverse konstiga inslag i nattens dröm, snarare mardröm, förstår jag egentligen inte varför jag behövde tänka efter. Vad drömde jag då?

Ja, eftersom drömmar sällan är sammanhängande får ni anstränga er lite för att hänga med. Minns heller inte allt. Vet att jag av någon anledning tagit vår Citroen Berlingo till Örnsköldsvik, lämnat den på hamnparkeringen och skyndat iväg till första körlektionen på Björkstadens trafikskola (i Umeå?!). När jag ska skynda iväg inser jag att jag har shorts och inga skor...great. Inget att göra åt saken trots att det verkar vara typ vinter. Skyndar i alla fall iväg. Halvvägs till körskolan (nä jag gick inte till Umeå) inser jag att jag lämnade nyckeln i bilen, likaväl börsen som jag tänkt använda för att köpa ett par skor på vägen till lektionen. Jag springer tillbaka med paniken flödande i systemet.Det enda jag kan tänka på är att vår teorilärare talade om för oss att det är vårat fel om något händer när vi lämnat bilen med nyckeln i. Väl framme vid bilen är lillebror där, ungefär här börjar mitt undermedvetna fundera på hur i h*vete jag kunde ta bilen till Övik utan pappa eftersom jag uppenbarligen inte har mitt körkort än. I bilen finns helt plötsligt ett par byxor och jag överlämnar bilen till brorsan innan jag skyndar tillbaka mot lektionen, klockan är nu lektionsdags och jag får panik över att jag inte kommer hinna. Sedan verkar det som att jag går vilse och träffar på en kompis från högstadiet. Jag ber om att få låna hennes dator för att hitta åt telefonnumret till kontoret på körskolan så att jag kan meddela dem att jag är sen som s***. Jag vill inte att de ska tro att jag skiter i lektionen eller brukar vara sen och dessutom måste jag betala för lektionen även om jag inte hinner dit för att ha den. Behöver jag säga att livet inte var så kul när jag vaknade någonstans efter det?

Nu tänkte jag ta en dusch och sedan fara iväg en sväng och handla. Solen lyser men tyvärr verkar fula moln dra sig in över Umeå. Hoppas jag slipper cykla i regn. Söndag idag. Over and out //Elin

Fina lördag

Är det något jag är bra på så är det att njuta av lugnet. Det har inte alltid varit så men ja...det kanske är något som kommer med åren ;) Däremot älskar jag att ha diverse projekt igång, bara de kan begränsas så att jag har tid för lugnet.

Under denna vecka har jag inte haft tid med så mycket lugn. Följden av detta har blivit en ganska stökig lägenhet och disk som staplats i diskhon. Vill påpeka att min diskho inte är så stor och jag har inte några större mängder porslin. Detta innebär 1: att det mer eller mindre är omöjligt att spara ihop någon större hög disk eftersom till exempel besticken tar slut och ja då måste det diskas. 2: att jag sällan frivilligt lämnar någon större mängd odiskat porslin eftersom det blir så jädra bökigt när jag väl ska diska. Lättast att diska på en gång helt enkelt, och mest hygieniskt kanske. Poängen med att berätta detta för er är för att ni kanske på ett annat sätt får förståelse för vad jag menar med "inte så lugn vecka", igår hade jag inte en enda ren gaffel, kniv eller sked. Bara till att sätta igång och diska.

Har bakat muffins i helgen. De hamnade i frysen. Har gjort mikro-kola. Den hamnade i frysen. Såklart jag provsmakade men det mesta hamnade i frysen. Planen är att det ska hamna lite mat där också. Det får bli imorgon. Såg till att riva lite ost idag. Inga konstigheter. Bara det att jag köpte en 2kilos ost, delade den i ett par rätt stora bitar och stoppade dessa i frysen. Jag rev alltså mer eller mindre frusen ost. Kallt om fingrarna måste jag säga. Mina potatisskrubbarvantar fick komma till min räddning :P Ska nog göra någon slags gratäng imorgon.

VINST. Tänk att jag nu för tiden sällan inleder med hockey när jag bloggar. Känns lite konstigt. Anyways så vann Modos damlag i förmiddag i sin seriepremiär, sweet! Och ikväll tog Modo sin första trepoängare, finally! 0p i första matchen, 1p i andra, 2p i tredje och 3p i fjärde haha :P Då fortsätter vi ta treor nu tycker jag! Heja Modo! Kan säga att jag satt lite på nålar där på slutet...hehe

Så har jag hunnit med att titta på dans-vm också. En kompis som tävlade i dubbelbugg, hur häftigt är inte det då? Inte illa att tävla vm, så stolt över henne :D

Har varit duktig och tagit tag i bokföringen också. När syster flyttade upp hade vi så att säga delad ekonomi förutom en del småsaker vilket gjort att jag haft ordning och reda i den pärmen men mina egna kvitton har bara hamnat i skolådan och min egen bokföring har inte blivit ifylld som den brukar. Så idag bestämde jag mig för att det var dags att göra något åt det så jag satte mig och fixade min bokföring från september 2011 till nu haha

Tänk att det snart är 2013. Lite konstigt känns det. Det är nästan 4½ år sedan jag började på universitetet och det är bara lite mer än ett år tills jag har min examen om allt går som det ska. Shiet.

Satt igår och tittade igenom lite bilder för att plocka ut några jag ska beställa. Lite kul att se bilder på sig själv men även nära och kära för några år sedan. Jag tänker som oftast att folk och jag själv inte ändrats så mycket men nog tusan har vi väl det på ett eller annat sätt. Inte så mycket kanske men ändå. Lite kul att se.

Jag för ungefär ett år sedan, 29 september 2011
 
Snart ny vecka. Vart tog helgen vägen liksom? //Elin

Lurigt

Jaha. Vår teorilärare sa att vi bör kolla uppdateringar om vi har en äldre bok. Eller snarare såhär, han tyckte att tjejen som hade upplaga 17 borde göra det iaf. Jag har upplaga 18 så jag kände att jag kanske skulle ta och göra det också. Surfar in på STR och hittar med hjälp av Google åt uppdateringar...som gjorts från upplaga 20 till 21 så att säga. Hjälper ju inte mig speciellt mycket. Dessutom var det mest språkliga saker men även en del regeländringar som då såklart inte står specificerade. Måste höra med vår lärare ikväll ifall jag måste skaffa en nyare bok. Känns onödigt men ja det är bättre att fråga än att plugga utifrån "fel" bok. H på kontoret sa dock till mig att Niklas brukar tycka att 17 då börjar den bli för gammal men det borde innebära att 18 är okej va? ;)

Har varit på universitetet i förmiddag. Lämnat in en bok till försäljning. Snubben på Campusbokhandeln kommentar: "Jaha ja den här var ju rakt i bättre skick än nyskick". Ja. Vad säger man? Jag tar hand om mina böcker. Hade för ovanlighetens skull skrivit i denna, använt T-kontona till övningsuppgifterna. Men smart som jag är så skriver jag så försiktigt att jag sedan kan sudda och ingen kan säga att det någonsin stått något där :D Hoppas den blir såld nu lite snabbt, har tre par till böcker jag borde lämna in...får ta det på måndag!

Snart helg. Helt galet. Imorgon är det hemstudier som gäller och jag måste ta tag i disken. Brukar sällan skjuta upp den men nu har jag varit och flängt runt mest hela dagarna i veckan och då blir det lätt så.

I övrigt är det hockey ikväll. Så, då kan ni inte missa det heller ;) Jag kommer missa första perioden. Mycket opassande att lägga teoripassen på tisdagar och torsdagar :P I tisdags var det ju som tur var ingen hockey ;) Haha nä men hellre missa första än sista.

Solen skiner, himlen är mestadels blå och nu ska jag laga lite krubb så jag hinner äta innan jag ska iväg till körskolan! //Elin

Crazy morning

Jaha. Vet inte vad mornar har emot mig men tydligen ska jag inte få vakna, kliva upp och göra mina diverse rutiner ifred. Fick någon konstig frossa-känns-som-jag-ska-svimma-knasigheter halvvägs in i min morgonstretch. Ja. Ska nog boka in den där förbaskade hälsokontrollen ändå nu när det tycks vara småfjant-saker hela tiden. Men men nog om det!

Beslutade mig för att det var dum idé att cykla in till universitetet med en kropp som inte riktigt är med på alla noterna så jag skippade förmiddagens föreläsade, återhämtade mig från min crazy morning och cyklade in för eftermiddagspasset. Lärare nummer två som tagit över momentet nu och tack och lov är hon lika bra som lärare ett. Säger jag efter en föreläsning :P

Idag gick vi till fyra och eftersom jag hade teori på körskolan kvart över fem så tog jag det säkra före det osäkra och cyklade dit direkt när jag var klar på universitetet. Det såg nämligen väääldigt mycket ut som att det tänkte börja regna. Men det gjorde det inte. Better safe than sorry haha. Teorin var väl rätt givande, gick relativt snabbt och kände väl att jag snappat upp det mesta när jag läst boken men det kom även upp en del grejor som fick mig att tänka efter. Blir nog bra det där. Eftersom jag redan mer eller mindre läst ut körkortsboken i helgen blir det till att plugga lite vägmärken inför torsdagens pass. Very good, det betyder mycket bra haha

Kom hem kring halv åtta. Käkade lite kvällsfika. Pratade med hyresgästföreningen. Gick ut och gick en sådär två timmars lång promenad med grannen. Sablar vad jag tycker höstkvällar är trevliga. Visst det är mörkt men spela roll, jag gillar alla orangea löv och jag gillar framförallt att luften är som lite kylig och som så frisk av sig.

Hemma igen, uppenbarligen, och jag har faktiskt hunnit med mitt träningspass som jag gatt avbryta imorse. Göttans! Imorgon blir det hemstudier under förmiddagen, lite kassaflödesanalyspass på universitetet och så ja vad annat nu onsdagen kan tänkas erbjuda :) Nä just det, jag ska ju på föreläsning som Lärarförbundet anordnar, soppcafé minsann :D Great! Pju, onsdagen kommer försvinna i ett nafs och då blir det hockey-torsdag ;) Nä men sova nu kanske //Elin

Work out

Så här är det. Jag tycker om att träna. OM jag bara behöver göra det när jag känner för det alternativt har ett gäng vänner som det är kul att träna med :P

För mig är det självklart att jag ska kunna ägna mig åt träning som inte kostar, jag menar betala för att göra något som är jobbigt? Kom igen ;) Skämtåsido, alla har olika syften med sin träning. Mitt syfte är att hålla mig sund i kropp och själ, därav att jag bara tränar när jag känner för det haha nä nu ska jag ge mig :P

I slutet av sommaren fyndade jag en bok på Coop, "Träna 6 minuter på morgonen", för 20 kronor. Boken innehåller sjudagarsplaner med enkla övningar som var och en ska köras i cirka 30 sekunder och svepet av övning ska då upprepas två gånger. Ja den matten klarar ni säkert av själv, sex minuter och lite uppvärmning/nedvarvning beroende på program.


Igår körde jag igång med programmet stretching. Jag som vanligtvis håller på en del med yoga tyckte övningarna var lite skrattretande och tänkte att jaha, som att det här ska ge något. Men TJI fick jag, jag erkänner ödmjukt att jag har lite lagom träningsvärk idag. Så nog tror jag att det här kommer ge något. Att offra under tio minuter varje morgon gör jag utan problem :)

Boken är upplagd som så att varje "kapitel" har en bunt övningar som presenteras en och en. I slutet av kapitlet finns då en sjudagarsplan där det varje dag är 6 övningar som ska göras. Vilken kombination av övningar det är ändras från dag till dag vilket gör att uttråkning förebyggs :P Dock är det väl inget wiiiie som kommer ur min strupe av att köra dessa korta program, ingen direkt utmaning men som sagt så kör jag stretchingprogrammet nu så det var väl ganska väntat. Får väl återkomma med en rapport om två veckor :)

Det roliga är att jag utan problem gör den "svåra" nivån på övningarna. Bra med en liten Ego-boost så här i börjar ;) En annan fördel med den här boken är att jag kan ha med den och göra programmet oavsett vart jag befinner mig. Boken i sig tar ingen plats och de hjälpmedel man kan behöva är typ en stol eller en vägg, ibland vattenflaskor eller dylikt. Nemas problemas.

Jag älskar verkligen "hemma-gymmande" :D I övrigt är det blött ute. Hur jag vet det? Jo, dels för att jag har ögon så att jag kan se att det regnar och dels för att det öste ner när jag cyklade hem iklädd regnjacka men inga regnbyxor. På vägen hem stannade jag även till på Ica och handlade. Då kände jag mig lite extra blöt kan jag säga :P

Tisdag imorgon. Var helt mör i huvve idag när vi slutade föreläsningen vid tre...inget gott tecken med tanke på att vi då bara avklarat en 4-timmars dag (10-12,13-15) och imorgon är det 5-timmars dag. Haha jag ber om ursäkt för att jag låter dramatisk. Problemet är egentligen inte att det är en ynka timme längre, jag menar vi har ju också 8timmars dagar som vanligt folk även om vi kan välja när vi gör våra 8timmar...om vi gör dem...men just när schemat endast har ett fåtal timmar per dag och inte heller varje dag är det svårt att ställa om sig att hålla fokus fler timmar. Blir som en vana.

Jag kommer ihåg på svenskan när vi läste heldagar mest hela tiden och det kändes som att det var aktivitet hela tiden, saknar det lite. Nu är det mycket att ta eget ansvar och det är bra det med men det är svårare att motivera sig till att få saker gjort. Speciellt när man är inne på femte året av universitetsstudier...

Så det jag nu skulle komma fram till var att vi imorgon går till 16 och sedan ska jag iväg på 2-timmars pass teori...min hjärna kommer vara asmör. Great. Men det är bra!

Vaknade vid tre inatt av att jag mer eller mindre kippade efter andan. Asläskigt och skumt med tanke på att jag väcktes ur en inte på något sätt obehaglig dröm. Skumt. Så kan det gå. Nämen back to reality kanske? //Elin

Jag ber om ursäkt

Innan jag uttrycker något i detta inlägg vill jag i förväg be alla småbarnsföräldrar och hundägare om ursäkt. But you picked the wrong day to mess with me.

Jag kanske också bör påpeka att jag tycker om barn och djur av de flesta slag. Men inte när jag vaknar, alltför tidigt för att det ska vara okej en söndag, av skrik och skällande. Alltför tidigt innebär att det fortfarande är mörkt ute. Inte okej.

Sånt man får ta när man bor i lägenhet men det betyder inte att man inte får vara bitter över det. Jag förstår väl såklart att det är svårt att få ungar att inte springa runt och tjoa och för den delen minst lika svårt att lära hundar att inte skälla på allt som rör sig. I get it. Ändrar inte på det faktum att jag är bitter över min avbrutna sömn.

Hjälper inte att vi förlorade igår. Visserligen i övertid så vi fick en poäng över och ja ä int bitter, bara mitt undermedvetna så jag antar att det är just vad jag är. Bitter. Men å andra sidan är det kanske bra att få en dålig start och sedan utvecklas till det bättre än att få en bra start och sedan inte kunna leva upp till den. Det är fint att se världen ur ett positivt perspektiv haha.

Imorgon är det måndag. Kan vara lite därför som jag känner mig lite extra bitter. Nä men den här veckan ser jag faktiskt fram emot lite. Som vanligt är det skola, så har vi körkortsteorin och så på onsdag ska jag med några vänner på en föreläsning som Lärarförbundet anordnar. Handlar om hur lärare ska kunna inspirera elever till att lära kort och gott. Och så är det premiär för Bones säsong 8 ;) Fina grejer för en tv-serienörd som mig :P

Men. Först ska söndagen avklaras. DET är fina grejor! Hej med er! //Elin

Det här med att svära

Idag är en dag som går i matens tecken. Med det sagt kanske ni tror att jag planerar att äta hela dagen. Nä inte riktigt. Däremot har jag planerat att spendera större delen av dagen i köket för att slippa stå vi spisen så mycket i veckan :)

Morgonen/förmiddagen har inletts med lingonsyltskokning, check på den! Snart ska jag röra ihop lite havrekakor, måste ha nått att bjuda på om jag får besök :)

Meen nu var det ju så att jag hade en tanke när jag satte mig här för att skriva. Fångarna på fortet går i repris och det är "barnprograms-lag" som tävlar mot varandra. Kan inte låta bli att reagera på hur mycket de svär haha

Missförstå mig rätt, jag har inga problem med svordomar. Däremot jobbar jag på att inte svära så mycket av respekt för andra. Men, anledningen till att jag reagerar är minnen från barndomen. Det var nog illa att svära i tv eller radio, men att som barnprogramsledare svära. Big no no.

Så tänker jag på min tid på låg- och mellanstadiet. Klart man inte skulle svära, tror till och med att vi hade något slags pricksystem i någon årskurs. Undrar om det har förändrats även där.

Svordomar är inte längre lika mycket tabu och det kan jag tycka är vettigt. För mig är det inte så mycket mer än förstärkande ord men genom att jag vuxit upp och uppfostrats med att svordomar är något dåligt tror jag att det är svårt att släppa den inställningen. Jag försöker som sagt hålla ner på svordomarna, mer på grund av min uppväxt än på grund av att jag tycker det är fel att svära. Jag tycker inte det är fel att svära. Men jag tycker att varje individ måste respektera att det finns de som tycker att det är fel och vice versa. Ömsesidig respekt, det är fina grejor!

Ikväll är det hockey. Nämen oj, tänka sig ;) Väldigt sugen på att åka ner till Övik men eftersom mitt liv går i ekonomins tecken väljer jag att låta bli. Blir tyvärr inte alltför många matcher live för min del och då gäller det helt enkelt att prioritera vilka matcher man går på. Hemmapremiär a la länsderby borde i och för sig ligga rätt högt på prioriteringslistan...men men.

Läsa lite körkortsteori idag. Gissar att det kommer kännas som rena sommarläsningen i jämförelse med mina kursböcker. Å andra sidan är det dumt att säga något sådant innan jag börjat läsa :P

Back to the kitchen, ha en bra helg gott folk! Heja Modo! //Elin

Done and done

Nu är det gjort, jag är inskriven på körskola och har min första lektion om drygt en vecka. Trevligt folk verkar det vara så det ska nog gå bra. Efter jag avklarat den punkten på min att göra- lista cyklade jag hem, i regnet och blåsten och när jag var hemma var jag inte speciellt torr. Så går det när man inte he på sig regnbyxorna. Men men jag klarade mig iaf bra på vägen till universitetet imorse, huvudsaken det.

Ledsen för den långa väderrapporteringen, blir lätt så när jag är så pass snabb på att skriva. Att jag inte orkar komprimera saker helt enkelt. Kanske ska börja skriva mina inlägg som punktlistor.

Idag:
- Universitet
- Körskola
- Helg!

Ja, det kanske skulle underlätta för en del läsare men jag tror i ärlighetens namn att både ni och kanske framförallt jag skulle bli lite uttråkad av sådana inlägg.

Imorgon är det hockey haha kanske inte behöver upprepas varje sekund men oavsett hur det gick i gårdagens match, vilket jag såklart glömt ;), så är det så härligt att säsongen är igång igen och att jag får säga det. "Det är hockey imorrn" eller "Hockeykväll ikväll" det är två repliker som alltid nöts flitigt under säsongen, hemma i skogen säger vi det hellre en gång för mycket än en gång för lite bara för sakens skull ;P

Ända sedan jag kom upp "på riktigt", alltså med intentionen att stanna i Umeå längre än en vecka eller två, har jag irriterat mig på att jag har det småskitigt i lägenheten. Inget allvarligt kaos eller så, men lite dammigt och grusigt och så var det det här med att Gin löpte precis innan vi åkte hem för sommaren. Nu har det varit mycket annat att göra och tänka på så jag har helt enkelt inte haft ro att städa.

Lite lustigt låter det nog, ro att städa. Men jag fungerar som så att jag "stökar ner" (snuffarna får haka på med tanke på att jag misstänker att min definition med att stöka ner inte stämmer med majoriteten) när det är mycket, till exempel att jag har plugg och jobb heldagar så då kommer jag hem och slänger saker runt omkring mig. Sedan måste jag städa för att egentligen få något gjort. Det är lite beroende på men vi låter det vara lite förenklat för sakens skull.

Så idag kände jag alltså att jag hade ro nog att städa och städa gjorde jag, både dammsög och torkade golvet. Rent och fint blev det, fördelen med att vara ordningsam är att det sällan blir pryl-stökigt. Då går det fort att städa. Skippade dammtorkandet, det får samla ihop sig lite mer i hyllorna innan det blir dags ;)

Nog om städ och väder, det är helg för tusan! Imorgon planerar jag att baka och göra iordning lite matlådor. Lite körkortsteori bör väl kanske hinnas med också. Passen börjar på tisdag så. 21:a upplagan är nyaste boken, körskolan rekommenderar att man som äldst har 17 och tänk vilken tur att jag har tillgång till 18 då ;) Tur småsyskonen tagit körkorten före mig så sparar jag någon hundring i alla fall haha That's how it's done! Over and out// Elin

Det var den hockeykvällen

Det går inte alltid som man tänkt sig. Modo förlorade ikväll mot hemmalaget Skellefteå. 5-1 slutade matchen. Fyra av Skellefteås mål kom i första perioden.

Finns mycket att trösta sig med efter en förlust som denna. Till exempel att vi slipper en snörplig uddamålsförlust mot SAIK. De flesta matcherna mot norrbottningarna slutade nämligen så förra säsongen. I övrigt gjorde vi i alla fall mål. Hade varit jobbigt om vi inte satt en enda kasse. Förra säsongen inledde vi med en förlust mot Färjestad, 4-1 vann de med då. Men let's face it. Det ger inte särskilt mycket att gnälla över kvällens förlust, det var första matchen av en serie på 55.

Klart vi ska analysera. Uppenbarligen fungerade vårt nya mer defensiva spel inte riktigt så bra. Problemet vi hade många gånger förra året var att vi i perioder spelade väldigt bra defensivt men satte inga mål utan gav istället bort väldigt simpla lägen till motståndarlagen. Som ni kanske kan förstå gjorde jag en väldigt grov generalisering där men ni förstod förhoppningsvis poängen jag ville få fram. Sedan är det säkerligen många som kommer att gnälla på Alsenfelt. Svar nej, det är inte bra att släppa in 4 av 9 skott. Det behöver dock inte betyda att det är målvaktens fel.

Nu tappade jag visst lite fokus. Min poäng är att alla har rätt att analysera bäst de vill och den rätten tycker jag ska uträttas men sedan är det bara att ladda om och heja på vårt favoritlag för på lördag kör vi igen! Då går vi mot vinst, heja Modo!

Jag sa ju att jag skulle tala om för er vad det var jag skrev i gåtor om och det glömde jag visst. Vad det handlar om är att jag idag skulle skriva in mig på körskola. Dock blev det inte så då kontoret var obemannat men imorgon ska jag dit. Yey. Nä men det blir nog bra. Så då vet ni, nå roligare än så var det inte.

Nu ska jag ladda för morgondagen, snaaaart är det helg :) //Elin

Bussar

Okej. Jag berättar väl då. Även om det inte finns något att berätta. Mission failed än så länge. Återkommer.

När jag cyklade hem idag hamnade jag bakom en buss. Jag är dödligt seriös. Jag "fastnade" bakom en buss som stannade alldeles för ofta och gjorde mig mäkta irriterad i och med att mötande trafik gjorde att jag inte ville cykla förbi. Det fick mig att tänka på min syster.

Lillasyster gillar inte att hamna bakom bussar. Det hände väldigt ofta när hon skulle köra till skolan under året här i Umeå. Nu när jag idag hamnade bakom bussen, på cykeln, kände jag hur jag först blev förskräckligt irriterad och sedan började skratta när jag insåg vad som hände.

Så kan det vara. Avklarat ett övningspass på redovisning c idag. Gick bra. Tror jag har hajat det där med hur finansiell leasing ska redovisas. Vi lär väl se.
 


Efter passet tog jag en sväng runt välkomstmässan med bästa Eda som det var alldeles för länge sedan jag såg! Jag har blivit bättre på det här med välkomstmässorna de senaste åren :P Med bättre menar jag att jag kommer inte hem med massa onödiga broschyrer som jag mest troligt kommer he i återvinningen på en gång utan jag kommer hem med bra saker som pennor, vattenflaskor, tygpåsar ja lite mer användbara saker :) Blev inte så stor skörd i år men Uniaden-mässan borde väl dyka upp någon gång till våren kanske :P
 

NU ska jag ladda ladda ladda upp för hockey. Eller ja just nu känner jag inte så mycket för att ladda för jag väntar på ett samtal som egentligen inte skulle vara ett telefonsamtal men när personer inte befinner sig där de ska befinna sig kan det bli så. Ja vi får se vad som händer när han ringt. Ska kanske glömma bort att jag väntar på samtalet och ladda istället...bra plan! //Elin

Tonight's THE night!

Torsdag idag. Say no more! Jag måste säga att jag igår lyckades bryta mig in i min pluggbubbla och hippt som happt gick det mycket lättare. Peppar peppar.

Jag har egentligen inte så mycket att berätta för er. Eller egentligen har jag något att berätta men jag har inte bestämt mig för om jag ska berätta eller inte. Får se om jag bestämt mig när jag kommer hem i eftermiddag.

Ska snart iväg och skriva ut lite saker innan dagens pass börjar. Redovisning C med leasingövningar står på schemat idag. Välkomstmässa på Campus också så jag måste såklart dra en veva där, börjar ta slut pennor ;) Ska se om Lärarförbundet har sina nya kalendrar, me like them. Jag är som student medlem i båda facken så reklamprylarna berör mig inte alltför mycket. När jag om ett år måste välja fack ska jag hålla mig till prylar från det facket ;)

I övrigt då? Ja ni kanske kan gissa er till vad jag är mest exalterad över idag...ELITSERIEPREMIÄR! Magiskt! OJ så efterlängtat! Finally! Nu kan livet återgå till det normala haha skämtåsido men det är grymt skönt att säsongen äntligen drar igång! Nästan så att jag var sugen på att åka upp till Skellefte och se matchen men jag håller hårt i plånboken.

Så. Hockey ikväll, don't you dare forget, och kanske hemlighet senare idag. Det är inte så mycket hemlighet egentligen men jag vet bara inte om jag vill att alla ska veta. Ni kommer skratta när, om, jag avslöjar det :P På återseende! //Elin

Årets klubbmästerskap

Jag vet inte vart jag ska börja. Sedan jag åkte hem till skogen i fredags har jag tänkt flera gånger att "det här måste jag berätta om på bloggen" och som vanligt har jag inte haft tid med det i stundens hetta. Men vi tar väl det viktigaste först: MWR's klubbmästerskap!

I fredags blev jag och fru Domare hämtad i Umeå av pappa. Vi kom hem kring elva på kvällen och då kom vi strax efter syster 1 och 2 som varit på Solänget sedan klockan 14 för att göra iordning så mycket som möjligt dagen innan tävlingen.

Lördag morgon ringde väckaren strax innan 6, trevligt sent för att vara tävlingsmorgonen ;) Så blir det när tävlingen är på hemmaplan :) Som vanligt bestod morgonen mest av inpackning av saker och strax efter sju kom bilen sig iväg. Lastbilen med hästarna och övrigt folk åkte senare.

Framme på Solänget var det bara att sätta igång med att packa upp sekretariat, sätta upp diverse information och morgonen hade startat på riktigt. Några mini-kriser uppstod men teamet tog tag i det och löste problemen :P

Jag känner att jag drar det hela lite väl detaljerat till och med för att jag själv ska orka med ;) Vi kan väl sammanfatta dagen istället! Fint väder nästan hela dagen, massa härliga och duktiga ekipage, grymt bra jobb av alla funktionärer som var och hjälpte till och tänk, vi fick ännu en tävling att flyta på helt okej :)

Även om Egnors är lite av grundteamet i planerandet av tävlingarna nu för tiden tåls det att påpeka att det är väldigt många fler som är inblandade, både från klubben och utanför, och utan alla dessa människor skulle det aldrig bli några tävlingar!

Allehanda skrev lite om tävlingen, jag har bara sett det som lades upp på webben vilket var mest bilder men det är kul att westernridningen får lite uppmärksamhet!

När fotograferingen av "våra", alltså teamets, ekipage var klar passade jag på att låna min bästa fyrfotade vän Bestis...


Fantastiskt kul hade vi där vi susade fram på travbanans innerbana eller vad det kallas. Pirri och Karin tog en sväng också och som syrran sa så hade han säkert kunnat hålla samma takt som Bestis om hon låtit honom springa men även om han är snabb så kan han inte springa snabbt lika länge :P

Även om jag tyckte det var väldans kul att umgås (de stunder som hanns med mellan allt spring :P) med alla härliga och trevliga människor var galoppturen nog ändå dagens höjdpunkt :D

Träningsvärk som tusan hade jag igår när jag vaknade. Idag också. Men jag känner iaf att jag lever ;) Jag tröstar mig med tanken att jag garanterat inte är ensam :)

Igår kväll blev det till att ta tåget upp till Umeå igen och nu är veckan i full gång. Har jobbat näst sista passet under kursveckorna på jobbet och så hunnit med en sväng på universitetet också. Nä men lite middag på det kanske! //Elin

Höjden av ironi

Det här med punktlighet är lite av min grej. Hellre tio minuter tidig än tio minuter för sen. Jag skulle nog kunna sträcka mig till att påstå att alla som känner mig nog undermedvetet alltid förutsätter att jag är i tid. Jaha tänker ni, vänta så ska ni få höra ett par fina historier.

Tredje året på gymnasiet var tanken att jag skulle skriva högskoleprovet. Eftersom jag främst sökt till olika lärarprogram (utan alltför hög, läs relativt låg, intagning) och, utan att skryta, hade relativt bra betyg så fanns det egentligen ingen anledning för mest troligt skulle jag komma in ändå. Men det är en annan historia. Jag hade bestämt mig för att göra provet och betalade snällt in de 360 kronorna det kostar att anmäla sig.
 
 
Ett par veckor innan provet började jag förbereda mig. Jag fick låna gamla högskoleprov från diverse källor och jag satt med de där och svor över hur korkade jag tyckte de var. Vi kan vara överens om att jag var rätt nojig, som vanligt, över de där proven.

När dagen D närmade sig pratade jag med en kompis som lovade att möta upp mig och följa mig till the location av provet. Jag hade aldrig tidigare besökt Parkskolan och tyckte också det kändes bra att få lite pepp på morgonen.

Lördagen den 5 april 2008 var det dags. På fredagskvällen ställde jag larmet, somnade relativt fort med tanke på nervositeten och drömde säkerligen om den där förbaskade mattedelen. När jag vaknade på lördagsmorgonen var klockan inte vad jag väntat mig. Jag vaknade när proven redan startat och insåg att det gått för långt för att jag skulle hinna till Parkskolan för att få skriva alla delarna av provet, även om jag skulle skippa att äta eller något annat skulle jag inte hinna. Jag tittar på mobilen, varför hade den inte ringt?! Min fina telefon meddelar att jag har minst fem missade samtal från Caroline, min fina vän som skulle möta upp mig. Ljudet var på, alarmet var inställt. Så vad var problemet? Jag hade glömt ändra veckoalarmet till helglarm. Grattis Elin. Sedan hur jag lyckats sova genom att de gånger Carro ringt. Ja ni det mysteriet är ännu inte löst. Snacka om att jag kände mig bedrövad.
 
 
 
Vid det här laget har ni kanske börjat ledsna på historien. Men förstå det här: jag försover mig aldrig! Tydligen stämmer inte det påståendet. Att jag av alla dagar skulle försova mig på dagen jag skulle skriva ett prov jag betalat för. Suck. Brukar dessutom alltid vakna en timme innan väckaren när det är något viktigt för min hjärna är som inställd på att jag inte får missa det.
Så här långt in i texten börjar till och med jag bli less men ni måste förstå att jag till stora delar isolerat mig under förkylningsdagarna bortsett från de enstaka jobb- och universitetstimmar jag hunnit med vilket innebär att jag 1. inte bara är utan röst utan 2. jag har pratat way to lite i veckan ;)

Bara för sakens skull kan jag berätta om en annan makalös försovning ungefär två år efter högskoleprovet. Jag var uppe i Umeå för jobb med NTA-lådorna. Vi hade utskick och jag skulle vara ute på lagret vid...jag minns inte riktigt men på förmiddagen i alla fall för vi skulle fixa det sista innan vi skulle skicka ut lådorna vid ett. Jag vaknar och ser att jag har flera missade samtal och säkert nått sms från Malin, tillika min vän, kurskamrat och kollega. Jag ringer upp henne och säger förlåt säkert tusen gånger. Hon försäkrar mig om att det är lugnt, hon har hunnit med förberedelserna men säger att hon blev så orolig för jag är ju alltid i tid. Hon trodde jag cyklat omkull eller att det hänt något annat så hon hade ringt upp två kurskamrater som bodde i närheten av mig. Just som hon säger det ringer det på dörren. I mitt nyvakna tillstånd säger jag hejdå till Malin och går med skam iväg och öppnar dörren, förklarar för mina kurskamrater att jag "bara" försovit mig. Tro mig, jag fick höra det där ungefär i en veckas tid.

Jag försover mig aldrig. Det håller jag fortfarande fast vid. Det som gör mig irriterad är att jag tycks lyckas försova mig när det passar som sämst.
 


Varför skriver jag så passionerat om mina dumma försovningar? Jo för att det hände igen idag. Min mobil har krånglat lite, måste omformatera den, och inatt hade den dött. Detta innebar att jag vaknade strax innan tio istället för sju. Jag hade tänkt att duscha och hinna med en lugn morgon innan jag skulle fara in till Universitetet för att dels träffa bästa Jojo och dels hinna med ett övningspass med entreprenader. Scratch that. Blir inget universitet för mig idag.

Som jag skrev igår så har min förkylning förändrats under veckan och under delar av gårdagen mådde jag oförskämligt bra. Idag har näsan lika tätt som igår kväll och min röst...ja det kanske är lika bra att jag inte har någon här som jag kan prata med.

Imorgon bitti sitter jag som tävlingssekreterare på MWRs klubbmästerskap (startar klockan nio på Solängets travbana) och jag hoppas för allt i världen att min röst hunnit reparera sig lite i alla fall. Om inte annat kan jag ju teckna alfabetet lite halvt iaf ;)

Om ni har orkat läsa så här långt tycker jag att ni är tappra som tusan! Kudos till er! Innan jag slutar skriva måste jag påpeka att Hockeybibeln (Aftonbladets) och Elitseriebilagan (Expressen) kommer ut idag så jag ska minsann se till att masa mig till affären och köpa dem samt farinsocker så att jag kanske kan baka småkakor till imorgon :D Mindre än en vecka kvar till Elitseriepremiären nu :D Happy happy happy! Over and out! //Elin

Det går framåt

Min förkylningskurva is looking good, if I may say :P I måndags var det halsont och lite halvfeber, tisdag var det likadant och så kom hostan, onsdag hostades det som bara den, torsdag natt vaknade jag och kände mig oförskämt pigg, torsdag morgon hade jag ingen röst meeen mer eller mindre ingen hosta och tänk att halsen tycks må fint. Fin utveckling, nu har dock näsan täppt igen. Jag hoppas det tänker gå över för det är minst lika störigt som hosta. Tur jag har min trotjänare i badrumsskåpet: nässpray, en räddare i nöden ;)

Idag har jag hunnit med att jobba, i övrigt håller jag mig till åsikten att förkylningar bör vilas bort. Med andra ord har jag inte fått så mycket annat gjort utanför jobbet. Men blir jag frisk snabbare så är det ju faktiskt bättre.

Imorgon blir det lite universitet, förhoppningsvis lite trevligt umgänge och sedan ska jag invänta taxin som går till Hemling. Tävling i helgen ju, ni kommer väl ihåg att ni ska fara till Solänget på lördag va? ;) Nä lite mer vila på det kanske :) //Elin

Förkylningstider

Ja fy tusan. Har såklart dragit på mig en förkylning. Hyfsat väntat. Dock är den rätt så mild i art än så länge, hoppas att den tänker lugna sig istället för att eskalera. Mest irriterande är nog att jag blir tvärslut stunder av dagen eller nä...hostan är mest irriterande. Torrhosta till 90%, slemhosta resterande tid. Mys.

Var iväg och jobbade imorse, kursvärdinna. Med andra ord fika-tant. Passande med en förkylning. Not. Jag såg till att hålla andan medan jag höll på med fikat och så spritade jag händerna innan. Så kom inte och säg att jag inte gjorde mitt för att inte smitta! Verkar som att halva världen är förkyld så vill man hålla sig frisk ska man nog isolera sig ;)

Efter jobbet susade jag hem för lunch. Glömde såklart halsduken på lagret. Halsduk är en life saver när det kommer till att vara förkyld och cykla. Känns mycket bättre. Well. Jag glömde den i alla fall. Och mina regnbyxor. Och mitt headset. Och min fleecefilt. Jaja jag ska jobba imorgon också.

Efter lunch susade jag vidare in till universitetet, tog mig genom halva föreläsningen innan jag kände att det var lika bra att cykla hem. Inte för att föreläsningen var dålig, men jag fick en av mina slöepisoder och kunde knappt koncentrera mig.

For alltså hem för att vila bort den här förkylningen men väl hemma ser jag min to do-list. På tavlan stod det: onsdag - laga pajer och baka. Jaha. Så då gjorde jag det. Gjorde de mumsiga matpajerna som Sonja brukar göra, såååå goda. Tåls att se om jag lyckats. Sedan gjorde jag chokladmuffins när jag ändå hade ugnen på. Lakrits-Dumle blev det i mitten, de ska vi ha med i helgen :)



Tyvärr sjönk muffinsarna ut och ihop. Måste skaffa riktiga muffinsformar. Nog för att de billigare typerna är helt okej, men de håller sällan formen speciellt bra. Jaja. Som de ser ut nu kommer vi mest troligt måsta äta med sked :( Typiskt. Smaka gott gör de väl kanske iaf.

Nu har jag disken kvar. Inte bra. Känner mig rätt slut. Kom som in i matlagandet/bakningen och började rakt dansa runt och sjunga en stund när jag kände mig lite för energisk. Det skulle jag inte gjort påstår min kropp och röst haha inte lätt.

Nä nu ska jag bekämpa bacillerna med lite vila, hej så länge! //Elin


Meningslösa måndag

Jahapp. Då var första skoldagen för terminen avklarad. Behövde inte sitta still och lyssna mer än en timme och fem minuter. Bra med mjukstart.

Tänkte börja läsa lite i kurslitteraturen ikväll men bestämde mig för att ta tag i lite mer förberedelser för helgens tävling istället. Nu är ekipagepärmen ifylld, High Point Rider-protokollet är fixat och så även lapparna som ska användas för att märka upp boxarna som ska användas. Muffinsarna får nog vänta till en annan dag men jag har handlat godis för att stoppa i dem iaf :)

Himla gullig kille som stod bakom mig i kön på Ica. Han hjälpte sin mamma att packa upp på bandet och så helt plötsligt fick han syn på godispåsen min. "Det är nått fel" säger han och efter en stunds paus pekar han på påsen "titta godis, det är ju inte lördag idag" haha nä skäms på mig men till mitt försvar ska de i muffins som ska ätas på lördag så ;) Barn är för härliga, världen är så trevligt svart och vit också. Tänk om det varit så hela livet.

Nä ibland är det trevligt att ha lite fler perspektiv men ibland måste jag säga att jag önskar jag var liten igen och bara behövde göra som mamma och pappa säger istället för att behöva tänka själv :P

Trött är jag och klockan är bara 18. Åkte tåg från Husum imorse, så himla bekvämt! Tar 40 min, nästan lika lite tid som det tar för mig att gå hem från tågstationen. Haha ja ni. Nu ska jag skriva ihop en krisnummer-lista. Hej så länge! //Elin