Tiden springer

Oj, nu är den här veckan nästan slut. Tänka sig. Känns som att det var måndag igår men jag måste ändå säga att jag tycker det är skönt att det: 1. är lördag 2. innebär att två inlämningar, två presentationer och en tentamen är bortgjord och 3. att det är cirkus en vecka kvar innan vi åker mot skogarna för tävling :)

Solen har lyst väldigt fint nu på förmiddagen och tanken var att vi skulle ta och gå ut och sätta oss i solen och mysa efter att vi fått i oss lunch. Lagom till att tallrikarna var tomma har solen tyvärr hunnit att gömma sig bakom moln :( Jaja vi får nöja oss med den friska luften idag :P

I övrigt tog vi oss en promenad till Carlslid igår för att hämta min riskokare :D Mycket fin och jag tror att jag kommer bli väldigt bra kompis med den, hatar att koka ris så ;) Nämen ut i friska luften ett tag då kanske! //Elin

Bra jobbat

Sov mindre bra inatt, vaknade, klev upp, åt och gjorde mig iordning innan jag tog min vita springare och cyklade mot campus. Trött, irriterad och less. Kommer till plugget klockan åtta, mer eller mindre på minuten, och när jag kvart över åtta börjar fundera på vart de andra är känner jag nästan för att lägga mig ner på golvet och sparka likt ett barn. Det är måndag och vår grupp ska träffas klockan tio. Tio som i inte åtta, tio som i om dryga två timmar. Behöver jag säga att jag blev lite extra less?

Nä nu ska jag sluta gnälla, får ta och göra något produktivt. Har ju en tenta på lördag så jag kanske ska passa på att plugga inför den. Det är första milstolpen jag ska mig förbi innan sommarn. Den milstolpe jag håller siktet på är dock Spring Challenge den 5 maj. 3 maj skrivs också en tenta men 4 maj drar vi minsann söderöver för att duscha hästar och rusta för tävling.

Så sent som igår diskuterade jag och syster vikten av att ha något att se fram emot. Allt från att få en tenta bortgjord till att träffa en kompis eller åka iväg på något. Det är de milstolparna som får en att orka fastän orken och motivationen tryter. Min främsta milstolpe är att jag vill arbeta som lärare och för att kunna göra det vet jag att jag har drygt ett års utbildning kvar att ta mig igenom. Så är det.

Gick mindre bra för U18 i hockey-vm, förlust med 0-7 i finalmatchen mot USA men med tanke på den magiska turneringen de gjort i övrigt är jag stolt över dem! Hoppas de kommer ihåg det i framtiden när de ser tillbaka, inte att de förlorade ett guld utan att de vann ett silver.

Rolf-Göran Bengtsson slutade 6:a i världscupen, synd att det blev åtta fel i lördags för annars hade han nog haft goda chanser att ta hem en pallplats iaf. Men så är det väl alltid :P Vancouver åkte ur slutspelet inatt, trist men nu kan vi alltid hoppas att några av våra svenska spelare sluter upp till VM!

Nu var det ju det här med att vara produktiv, over and out! //Elin

Overload

Efter en hyfsat intensiv vecka var det en något mör Elin som kraschlandade på sängen när hon kom hem. Motvind är inte att leka med. Veckans karaktär gjorde att jag lyckligt slog mig ner med ett virkprojekt och lyssnade till syrrans jag-har-pluggar-i-öronen-fri-skrik-skön-sång. Rogivande, ja kanske inte när de riktigt höga tonerna dök upp men i övrigt. Det kanske inte är många som tror det men jag tycker det är rätt trevligt att vara tyst emellanåt.

Blev en uggla (som även har vingar men jag hade visst lämnat den bilden på mobilen) efter att jag varit in på en bekants blogg och sett den fina ugglan hon gjort. Den ugglan tog mig vidare till bloggen vid namn Virkverket. Har reserverat Annikas bok på biblioteket så nu hoppas jag att den som har den lämnar tillbaka den snabbt. Kanske inte för snabbt för jag har tenta till veckan :P

Påbörjade även ett sadelskydd till cykeln...hittade mönstret i höstas och ja. Jag har ingen bild på den nu men det syns att det ska bli ett sadelskydd iaf...dock är jag tveksam till att det kommer passa min sadel. Jag har nog inte riktigt lyckats följa virkbeskrivningen heller...:P Inte riktigt min starka sida.

Nu är det tydligen ett drama som utspelar sig på Facebook som jag måste ta del av :O Får se om mina händer klarar av mer virkning i helgen, var dum nog att försöka dra av garnet med händerna. Det gjorde ont. Och skapade skrapsår. Hehe Over and out //Elin


The new and improved

Jag kom fram till att eftersom jag inte heter Sara kan jag inte nalla superhjältenamnet Supersnälla SilverSara, även om jag är rätt så supersnäll för det mesta ;) Men på vägen hem kom jag på ett magiskt namn, Elektriskt Energiska Elit Elin! Haha fantastiskt bra om jag får säga det själv ;) Dessutom väldigt passande för situationen när jag gick så fort jag bara kunde för att ta mig hem till lilla Gin som varit ensam hela förmiddagen. Hon var helt crazy när jag kom, dels för att hon var väldigt toanödig och dels för att hon inte tycker om att bli övergiven i ett dumt lägenhetshus där det låter på massa ställen som hon inte kan hålla koll på, typ trapphuset. Hoppas bara att hon inte suttit och skällt hela dagen för jag hörde henne ända ut när jag kom hem :S



Hemma är det inga problem att lämna gammtanten själv inne men det är som inte riktigt samma sak. Eftersom det är sällan som varken jag eller syrran kan vara hemma med henne eller ha henne med oss har vi inte lagt ner någon tid på att undersöka hur mycket hon skäller (typ sitta i trapphuset och höra efter) och heller inte vant henne att vara själv lite nu och då. Nu när det endast är sådär 1½ månad kvar till sommaren känns det inte värt, finns nog mycket annat som ska hinnas med.

Igår eftermiddag/kväll började det snöa ordentligt så imorse låg det återigen sådär 10 cm på marken. När jag begav mig hemåt kring ett hade dock gångvägarna kommit fram helt tack vare skottningen. Lite surt att vi har sommardäck på bilen. Så går det när skåningarna får skriva lagar ;) Skämt åsido men vi gatt byta i och med det dröjer lite för länge innan vi far hem nästa gång och vi har inte möjlighet att ha sommardäcken på lager här uppe. Men men, får hoppas att det ger sig och om inte annat så samåker syrran så det borde väl gå ändå.

Nu lite break och sedan lite på-sidan-om-plugget-jobb! //Elin


Varför Brynäs ska vinna guldet

Det finns endast ett enda lag i elitserien som jag hejar på; Modo. Men när vi åkte ut i kvarten tog jag mig en funderare över vilket lag jag tyckte skulle vinna. Lule är nummer två och jag nu tvingas välja ett lag förutom Modo som jag tycker ska vinna. De åkte också ut i kvarten. Kvar blev då en hel massa "icke-alternativ" och så Brynäs som kan tyckas borde vara ett "icke-alternativ" med tanke på att de vann över oss 1999 och krossade våra gulddrömmar. Jag kommer ihåg den matchen. Det är nog den första matchen som jag faktiskt hade något direkt intresse för utöver resultatet. Men. Det är sååå 90-tal och eftersom jag är mer sur på Skellefteå AIK för matchen för sådär fyra år sedan när de gjorde mål med sex tiondels sekund kvar av matchen och dödade därmed allt vårt hopp att inte missa slutspel för första gången på evigheter.

Nu är det SM-final. Ikväll avgörs det mest troligt eller också så avgörs det på tisdag. Eftersom det inte gäller "mitt" lag så törs jag jinxa för in the end kommer jag tycka att guldet går till fel lag oavsett ;) Varför ska Brynäs vinna då? Jo för tänk jag har anledningar som inte handlar om att jag inte unnar Skellefteå guldet.

1. Nicklas Svedberg blommade aldrig riktigt ut i Modo och nu har han chansen att få bärga ett guld till sitt Brynäs. Det förtjänar han!

2. De har en medelålder på lite mer än 25 år, ingen aning hur det är sett till övriga elitserielag men en sak vet jag och det är det är väldigt många unga och duktiga spelare i Brynäs som förtjänar ett guld för sitt slit. Deras nuvarande kapten är 21 år. Det är status!

3. Jamen visst förtjänar väl Brynäs IF ett guld under sitt jubileumsår? Jo det tycker iaf jag!

Back in Umeå, imorgon börjar allvaret igen. Det ska nog gå vägen den här gången också. Snart sommar säg ;) //Elin

Walking on sunshine

Tacka vet jag min egen dator. Men jag ska inte klaga när jag tjuvlånar någon annans :P Solen skiner, himlen är blå, Vikingen är på besök och ugnen är på haha så fint :D Gomiddag och goefterätt blir det minsann också. Lite bilder från "påsklovet":


Fick ju en tårcheck från Norrmejeriet som tack för mina eminenta förslag på hur de kan utveckla sin sida på Facebook, tack för den säger jag och ovan ser ni vad det blev för något som hamnade på bordet tack vare det. Födelsedagstårta till pappa och lillebror, mycket passande då syrran och jag kom hem just på lillebrors födelsedag :)


Gin tycker det är härligt med skare och lite snö på det :)


Finns gott om stubbar att sitta på och speja

Linslus, min stackars fina bubba har ont i foten/benet/gud-vet-var :(

Gin spejade och Bexi låg som en padda, skönt med sol och tystnad.

Man skulle ha varit ett träd. Såg fridfullt ut :)

Nämen potatisgratäng på det här! //Elin


Glad påsk!

Idag är det en viss rosa torsdag. Tänk vad tiden flyger iväg, redan påsk så säg :O Med det konstaterar vi också att julen officiellt är OVER så om ni inte tagit bort pyntet (vi har visst stjärnglitter kvar på anslagstavlan...) så se till att göra det pronot och byt ut det mot fjädrar :D



Hemmadag idag, har halvpåskstädat och packat de få pinaler jag ska dra med mig hemöver. Tänk så onödigt mycket saker folk drar med sig när de ska någonstans. Jag har ju lyxen att ha tre garderober jag kan låna kläder ur så det jag behöver med mig är rätt och slätt dator, mobil, laddare till nyss nämnda sak, börsen och ja mig själv :P Lite smågrejor också men jag måste säga att det är skönt med lite packning även om vi nu har bil och skulle kunna fylla hela bagaget ;)


Lyssnar på Sara Bareilles right now och ska ta och he nå mat på spisen så att det är klart och betalt när syster kommer hem. Sen blir det till att tömma återvinningen och bege sig ut på uppdrag på okänd destination. Okänd för er iaf för det är minsann hemligt ;) När vi avklarat det verkar det minsann som att vi ska lämna Umes påskväder och välkomna Öviks istället :P

Gah nu kom visst posten, blir lika galet rädd varje gång haha överspänd eller vad :P Nä men mat var det ju! //Elin

Just to make it clear

Jag uppskattar att vi alla har olika åsikter. Verkligen. Dock kan jag inte låta bli att irritera mig på alla människor som gnäller på Earth Hour med argumenten att "en timme gör inget för miljön". Nä det gör det inte heller men det är inte det som är poängen. Alla har väl rätt till sin egen tolkning av vad poängen med denna nedsläcknings-timme är men i min värld handlar det inte om att göra något för miljön en timme utan det handlar om att visa att man bryr sig!

Tycker löftesträdet är en bra grej till exempel, här har folk lovat saker som de tänker göra in favour för miljön och inte unde en timme per år utan hela året. Jag släcker för att sända ett budskap: det är viktigt att tänka på miljön och göra det lilla för det stora hela!

Idag spelar J20 bronsmatch, heja oss! Idag är även dagen som kommer innnan måndagen och dagen när saker och ting ska hinnas med :P Vi ska ta och laga lite lunchlådor och så blir det till att plugga lite faktiskt. Ja, när chansen till påsklov finns så skulle jag frivilligt plugga dygnet runt fram till dess ;) Tur att jag inte behöver det :)

Hade för övrigt en väldigt trevlig Earth Hour igår! Hängde på Sofiehem med ett gäng störtsköna människor och spelade spel och pratade om ditt och datt. Mycket trevligt! Det också, varför kan inte folk se det som en chans att ta bort fokuset från all dagens elektronik och bara ha det trevligt med trevliga människor? Bra fråga. Återkommer med en undersökning med nästa år ;)

Btw, det är första april idag. Gud nåde den som försöker skämta med mig! //Elin