Kedje-googling

Inspirerad av litteratursökningstermer skapade jag just ett nytt(?) begrepp: kedje-googling. Vår kursbok, kanske mer handbok, Att skriva en bra uppsats tar upp tre olika sätt att söka litteratur inför en vetenskaplig studie. Just nu kommer jag tyvärr inte ihåg de andra begreppen för sökmetoderna men kedjesökning är en metod. Det innebär att du tar en artikel/bok eller what so ever inom området du tänkt skriva och så tittar du i referenslistan för att hitta åt något annat som kan vara intressant. Sedan söker du reda på den artikeln/boken och kollar i dennes referenslista, and it goes on and on and oooooon.

Så kedje-googling. Det säger väl sig själv vad det är? Idag googlade jag på vett & etikett när det kommer till klädseln vid dop. Det fick mig att tänka på gullungen som ska döpas och så googlade jag på namnet Arvid. Väl där fick jag lära mig att Arvid kan tolkas som Örnman eller krigare. Lustigt nog lärde jag mig, genom att googla på Arvid, att det finns ett företag inom byggbranschen som heter Starke Arvid. Kanske inte lustigt enligt er men om jag säger att Arvid brukar kallas Starke Arvid då? Lite lustigt ändå kanske. Min namngoogling fick mig att tänka på namn - namnsdagar. Igår googlade jag på gårdagens datum för att reda ut varför det var flaggdag. Det var kungens namnsdag om någon missat det. Vilket idag, någonstans där vid namnsdagstankarna, fick mig att fundera över ifall det är något speciellt med dagens datum. Tydligen så är det någon militärisk flaggdag i Danmark, sedär. Och Diana har namnsdag. Vilket onekligen får mig att fundera på varför vissa namn får en helt egen dag medan andra måste dela med sig. Hm och ungefär där kom jag på att jag kedje-googlat och så började jag skriva det här inlägget ;)

Wow, jag misstänker att ni inte läser riktigt lika snabbt som jag skrev/tänkte allt i föregående stycke men nu vet ni lite mer om hur min hjärna fungerar haha :P

Bäst att lägga ner googlingen idag, nog ny kunskap för en kväll så säg :p Nu ska jag istället ta och göra nyponsoppa så att det finns färdigt när syster kommer hem. Oj vilken snäll syster jag är ibland :P Blir nog minsann tunnbrödmackor till kvällsfika idag. Mums! //Elin

Cooking

Jag har för länge sedan insett att ekvationen diskning och en icke nedsölad Elin inte går ihop. Det hindrar mig inte från att plaska på som vanligt i mina försök att förvandla den smutsiga disken till ren disk. Historien slutar alltid med diskvatten över både tröja, byxor och såklart på golvet. Ja, jag är nog i ärlighetens namn lite våldsam när jag diskar. Och frågar ni min syster...är jag kanske inte jämt så noggrann. Men oftast så ;)

Idag diskade jag innan jag började laga mat, vilket med andra ord innebär att jag nu (när maten nästan är klar) återigen har ett diskberg att ta hand om.

För övrigt var det inte bara mitt krig med disken som fick mig nedsölad idag utan även mitt krig med de krossade tomaternas tetrapack. Om jag får välja sölar jag hellre ner med vatten än med tomat...nu har jag förkläde på mig. Little too late for that, I must say...

Spenatlasagnen står i ugnen, riset är hett i matlådor så nu kvarstår att ev. he nå tillbehör i de lådorna och sedan ta hand om disken. We'll see about that. Riset är btw en annan rätt komisk historia.

Jag äger en riskokare sedan en tid tillbaka, en magisk maskin måste jag säga! Så idag kokade jag alltså ris. Jag tänkte att jag skulle koka sådär fyra portioner...det slutade med ris till sju måltider. Ju mer, desto bättre va? ;) Så kan det gå men jag kunde lika gärna slå på stort när jag ändå skulle koka ris eller hur :P

Det är lördag idag. Jag var faktiskt tvungen att dubbelkolla. Känns inte riktigt som helgen har börjat. Men det har den och jag har hunnit hälsa på bästa M och avklarat veckans tredje joggingtur och snart har jag fyllt en bunt matlådor. Imorgon står det studier på schemat, vi ska jobba med vår problemformulering till examensarbetet. Det sak nog bli bra det :)

Just jag hann tvätta två maskiner också innan tvättiden gick ut. Så kan det gå. Ni anar inte hur hungrig jag blir av matdoften :S Nämen nu måste hemmafrun tillbaka till allvaret! på återhörende! //Elin

Pessimistkonsulenten

Jaha. Gårdagen var, trots solsken, inte speciellt ljus. Men det här inlägget ska inte handla om spilld mjölk...inte gårdagens i alla fall ;)

Dagens plan var att 1. handla och hämta paket 2. ta mig till körskolan och jobba lite teori 3. ta mig till universitetet och 4. ta mig hem. En rätt lätt plan kan tyckas och i teorin gick det vägen...kanske inte på det sätt jag tänkt bara.

Eftersom syster skulle ut på Jula och shoppa varselbyxor bestämde jag mig för att följa med och passa på att handla så att jag kan göra lite matlådor i helgen. Så imorse tog jag fram tygkasse, skrev en matlista som jag la i påsen och såg även till att stoppa mobil och paketavi i påsen. And of we went, mot Ersboda...när vi parkerat och ska kliva ur bilen inser jag att jag glömt tygkassarna och därmed såväl matlista som mobil och paketavi. Kan påpeka att jag trots det kom ihåg att handla allt på listan ;)

Men okej, so far inte allt för dåligt. Solen sken även idag och jag var inställd på en något bättre dag än gårdagen. Moving on. Väl hemma från handlingen blev det tidig lunch och sedan liftade jag med syster in till universitetet. Fint med skjuts, dock inser jag halvvägs framme att min mobil har väldigt lite ström och när jag kliver ur bilen och säger hejdå inser jag även att mina täckbyxor är kvar i hallen hemma. Great.

Missförstå mig rätt, men många bäckar små...kan orsaka översvämning. Turligt nog mötte jag upp min uppsatspartner strax efter lunch för att reda ut det här med examensarbetet och det faktum att vi gick från klarhet till klarhet räddade mig från att låta mina små-glömskor förstöra dagen helt :P
 
En liten rolig historia kan jag väl kanske klämma in också. Har som sagt suttit med teori på körskolan och när jag i princip hade nykommit kom det in en snubbe som såg fundersam ut. I vanlig ordning sa jag hej innan jag återgick till mitt datorprov. Killen kommer in i datorsalen och säger nått i stil med att han vill boka synundersökning. Okej, säger jag och talar om att ena körläraren nyss farit iväg på en lektion och att jag misstänker att den andra också är ute och kör och att H på kontoret inte är inne på torsdagar. Killen tar in informationen och fortsätter fundera kring hur han ska göra för att boka undersökning så då känner jag att jag måste tala om det jag tyckte kändes självklart: jag är ledsen, jag jobbar inte här och kan tyvärr inte hjälpa dig. Sen övergår jag till att tala om var han kan hitta numrena till dem och så vidare haha Trevlig snubbe men det blev lite lustigt :P Så kan det gå.

Nu får ni hålla tummarna att allting går som det ska imorgon och i övrigt så tycker jag att vi nöjer oss med att ladda för helgen som snart är här :)

Always look on the bright side of life

Idag var första dagen på resten av vårt examensarbete. Med vårt menar jag alltså mitt och min uppsatspartners examensarbete. Vi fick kontakt genom en gemensam vän och träffades första gången innan jul för att prata idéer och ambition för att känna efter ifall vi ville skriva tillsammans. Efter det samtalet kände jag mig jätteglad över att ha någon att skriva med även om jag innan varit inställd på att skriva själv.

I måndags kickade vi igång arbetet på allvar och kursstart var alltså idag. Till kursstarten kom vi laddad med tankar och idéer och framförallt oerhört mycket pepp efter måndagens träff. Vad hände sen? Jo, vi presenterade våra tankar och fick mest reaktioner på att vi vill skriva tillsammans. Jag har förståelse för en del av sakerna våra handledare/lärare tog upp, men när en av dem tar upp att hon tycker det är opassande att skriva två eftersom vad som helst kan hända "någon kan bli påkörd av en buss", så kände jag att jag tappade intresse för att förstå.

För att det inte ska uppstå missförstånd hos er som inte var där tänker jag inte gå in på saken mer än att jag konstaterar att jag blev besviken över det bemötande vi fick.

Imorgon är en annan dag och efter kursintrot har jag suttit med min uppsatspartner och diskuterat situationen och nu känns det som att vi är back on track igen :) Nu ska jag nog kanske ta och koncentrera mig på hockeyn ;) //Elin

Körlektion 17-19

Nämen...det här med att blogga verkar inte riktigt ha varit min grej på sistone ;) Ska inte ljuga för er och utlova någon bättring men det skadar inte att hoppas.

Nytt år, nya möjligheter. Ja det är väl så det brukar heta. Jag nöjer mig med att konstatera att vi hade ett helfestligt nyår, påbörjade sedan de nya året med nya träningsmål (utan att lova något) och så lite jobb. Jobbet är klart för den här gången, skolkursen har hunnit att starta efter jul och även avslutas schemamässigt iaf. På onsdag börjar examensarbeteskursen. Det ska nog bli bra det. Men nu till det jag tänkt skriva om, min körning.

Körde årets första körlektion i måndags. Har haft uppehåll på sådär två månader eftersom jag åkte hem till Övik för praktik i mitten av november. Blev med andra ord en liten check av hur jag ligger till. Körde lite rondeller och körfältsbyten och lite smått efter skyltar. Ingen stor grej. Min körlärare konstaterade under lektionen (på skämt, inte för att jag borde behöva påpeka det :P) att skulle behöva lite betablockerare för att min körning ska bli superb. Haha ja ni.

Igår körde jag också lektion, då med körskolans andra lärare som jag inte kört med tidigare. Vi körde mot mål som förlossningen, E4 Haparanda, Centrum S osv. osv. Gick helt okej, låg lite allmänt efter i planeringen men de flesta regler och så hann jag med.

Imorse körde jag då min senaste lektion. Tillbaka med min "ordinarie" lärare blev det mer målkörning och besök på några "kuggställen" på bland annat Teg. Fick som vanligt köra en del sträckor helt själv, med andra ord utan expertkommentatorns kommentarer, och tror att jag lyckades bättre med planerandet och uppmärksamheten på regler idag.

Nu är körkortet inte så långt bort, stadskörningen är avklarad så nu blir det lite dubbellektioner med landsvägskörning och så säkerhetskontrollgrejs...sen slutprov. Kanske blir till att boka uppkörning snart, men det beslutet valde jag att skjuta upp till nästa vecka. Eller gjorde jag det? ;) Jo det gjorde jag faktiskt.

Hm nu har jag visst fått ett brev/paket som inte rymdes i postfacket...undra vad det kan vara då jag inte har något minne av att jag beställt något...spännande. //Elin