Say what?!

En av programledarna i Alla tiders hits till artist: "Norrbotten verkar attraheras av dig, hur kommer det sig? Har du varit där någon gång" Artist svarar: "Ja, jag har varit i Umeå och spelat i alla fall så det är väl kanske därför" Okej jag är inte världsbäst på geografi, långt ifrån men...for your information, Ume ligger inte i Norrbotten.

För den delen ska väl programledarkvinnan ha en känga också, nordligaste området i Sverige är inte bara Norrbotten, det är Lappland också. Faktiskt till större del Lappland om jag inte har helt fel. Anyways, ja jag var tvungen att hatea lite på uttalandet.

Det här programmet, Alla tiders hits, förresten. Jag såg första programmet när jag var och hälsade på i Kiruna och då gjorde vi tummen ner. Dock fick jag tips om att ge det en andra chans vilket jag nu gjort i och med att det inte är den bästa dagen jag varit med om i mitt liv. Vi lämnar det. I alla fall så är det ett helt okej program meeen jag har väldigt svårt för Nicklas Strömstedt som programledare och programmets andra programledare kommer jag inte ihåg vad hon heter men...för att vara komiker så är hon inte överdrivet rolig. Men ibland lyckas hon. Hon påminner lite för mycket om Petra Meade för mig och den kvinnan har jag generellt svårt för.

Nästan så att den här dagen måste in i historieböckerna, två blogginlägg på två dagar! Första gången sedan jag flyttade till Malmberget. Jag kan säga som så att de planer jag gjort upp för dagen hade inte gett plats för det här blogginlägget...men det går inte alltid som man tänkt sig.

Har i alla fall hunnit tillaga lite fisk och fått lite jobb gjort men på grund av bristande tillgång till värktabletter av rätt karaktär har jag spenderat större delen av dagen i soffan. Hm. Är ganska van att må såhär sådär en gång i månaden, ibland varannan månad om jag har tur. Ja, mer än så tänker jag inte gå in på det här. Har lärt mig att ämnet inte är speciellt uppskattat av allmänheten så varsågod, ni slipper undan.

Imorgon drar en ny vecka igång, v.40. Känns skönt att jag börjar ha koll på vilken vecka det är och till och med ganska bra koll på vilken dag ;) Gårdagens förlust mot FBK spär såklart på min bitterhet, vad annat hade ni väntat er? Men men, match igen på tisdag (?) så då kommer vi igen!

Rena rama sommarvärmen ute nu ser det ut som, 4 plusgrader oj oj! Än är det ett tag till vintern då i all fall. Nä, nu lämnar jag er innan jag börjar spåra, gäller att veta när man ska sluta ;) //Elin

Hoppsan hejsan

"Jag håller mig till sex rådgivare. (De har lärt mig allt jag kan.) De heter Vad och Varför, När och Hur, Var och Vem." Rudyard Kipling

På tisdag är det första oktober. Som i första dagen i årets tionde månad. Första oktober som i tre månader kvar av 2013...och jag som fortfarande kan råka skriva 2011 än. Tokigt.

Till veckan får Gällivare finbesök i form av min lillasyster. Måste säga att hon tajmar väldigt bra med tanke på att det är Kanelbullens dag då, fest på fredag med andra ord ;) Inte nog med att det är Kanelbullens dag på fredag, ett av våra härliga kusinbarn fyller år då :D Känns lite tråkigt att inte få träffa honom då, men det är som tur är inte så långt till jul :)

Bara fyra veckor kvar till att eleverna tar höstlov, alltså fyra veckor till att vi ska fortbilda oss ända upp till öronen. Ska iväg en sväng till Kiruna så jag tror jag ska passa på att hälsa på bästa Elna och morbror Bertil, får ta de chanser som ges! Inte nog med det, veckan efter är vi några som åker till Luleå på UF-konferens. Fortbildning för hela slanten med andra ord, man kan aldrig lära sig för mycket!

Kan meddela att jag konstaterat att jag ännu inte riktigt återfunnit min balans i livet. Förra helgen konstaterade jag att det var ett positivt tecken att jag kände ro att måla naglarna (wow...not) men i veckan insåg jag att jag nog ändå inte har nått full ro-nivå. Jaha, tänker ni kanske, vad har du hittat för mått som är mer talande än nagellacksmålande? Ja ni, det ska jag tala om för er: hockey. Jag såg hela torsdagen fram emot att få komma hem, varva ner och sedan följa Modos match...som de uppenbarligen inte skulle spela. Så kan det gå. Däremot är det match ikväll 18.30 och den ska minsann följas!

Bortsett från att jag uppenbarligen inte har ordning på min hockey-radar flyter det på och jag vet inte hur ofta jag sagt det men jisses vad tiden går fort. På drygt 1½-2 veckor har jag bott här i två månader och det känns fortfarande på sätt och vis som att jag flyttade hit igår. Å andra sidan känns det ibland som att jag bott här i hela mitt liv så det blir en fin kombination :P

Nu blir det till att ta itu med lite bedömningsjobb i ett par timmar för att sedan återgå till helgen, låter fint! //Elin


Lugna lördag

Innan jag tappar bort er i en djungel av ord vill jag påpeka att det är hockey ikväll. Modo spelar mot Luleå. I Luleå. Och här sitter jag. I Malmberget. Nej jag är inte bitter! Jag ska på hockey i Luleå i november. I november. Inte nu. Då vet ni.

Imorse löste jag Melodikrysset, har fått blodad tand sedan jag var i Kiruna. Det gick inte överdrivet bra men några rader tog jag, några googlade jag och för att lösa övriga använda jag min "ring en vän"-lina :P

Det regnar ute, vilket säkert kom som en överraskning för er. Eller? I mina hemtrakter har det regnat så mycket de senaste dagarna att såväl människor som vägar verkar flyta bort. Nu har alltså regnet nått oss. Tur att jag bor på ett berg, på nionde våningen dessutom.

Ni som läser detta kanske får för er att jag är en smula bitter idag. Om så är fallet kan ni inte ha mer fel. Jag är nämligen ganska ordentligt bitter. Svar ja, bitterheten sitter i från i torsdags då vi torskade mot Leksand. Bäst vi vinner i eftermiddag, för min skull men kanske främst för min omgivnings skull. Mm...förlorar vi finns det en viss risk att jag är bitter minst till tisdag. Men klart vi ska vinna, heja Modo!

Med tanke på glesheten mellan mina inlägg misstänker jag att jag inte hunnit avhandla hur helgen i Ångermanland var. För att spara mig, men framförallt er, lite tid så ska jag hålla mig kort: den var kung!

Apropå sådant som är kung, såg ni Dobidoo igår kväll?! INTE?!?!?! Ni måste vara galna. Helt epic avsnitt med David Lindgren, Peter Johansson, Amy Diamon och Hanna Lindblad. KUNG helt enkelt, se det! Nu. Inte sen. In på SVTplay, NU gott folk! //Elin

Close, but not close enough

Igår var det verkligen måndag. Inte nog med att börsen var kvar i lägenheten bara för att jag tänkt handla på väg hem från jobbet, när jag sedan for och handlade glömde jag köpa Hockeybibeln. Den inhandlades dock idag så nu är allt lugn och ro. Inte många dagar kvar till SHL-premiären nu alltså!

Träningsmatch mot Skellefteå AIK pågår i detta nu och rapporterna är inte alltför roliga om jag får säga det själv. Tur det är min egen blogg så att jag kan bestämma sådant själv. Modo ligger för tillfället under med 0-3. Not great.

Såg att vi tagit in en snubbe på try out-kontrakt också, måste minsann se till att uppdatera laguppställningen på whiteboarden.

Har ni någon gång tänkt på hur sanna vissa klyschor är? Till exempel, "var mot andra så som du vill att de ska vara mot dig"? Så sant. Undra varför inte fler lever efter den principen egentligen. Eller också är det bara en del folk som har en intressant bild av hur de själv vill bli bemött. Vem vet.

Nu börjar hösten komma på riktigt, stackars fåglarna i Svanparken ser ut att frysa när jag passerar dem på morgonen. Duvorna är som ena ruggugglor där de sitter och försöker burra upp sig. Nä ni, snart är nog vintern här ;) Tur att jag ändå tycker om vintern. Får se om jag fortfarande gör det när den lappländska vintern slår till :P

Så lever livet vidare, på återhörende! //Elin

Tisdags-trumman

Dagarna går så snabbt att jag knappt hinner med. Snart har halva veckan gått och jag har inte hunnit blinka sedan i lördags ;) Där avklarade vi blinkningen.

Idag är en sådan där dag. En dag då jag kommer på att jag saknar något. Just idag saknar jag hockey-tisdagar. Tur att det inte är alltför länge tills säsongen drar igång :D Insåg att jag (förhoppningsvis) kommer att vara i Övik när grundserien drar igång för Modo...säsongen börjar dock i Växjö. Typiskt.

I övrigt springer det omkring massa söta ekorrar i Svanparken, försökte fånga en på bild idag men den rackaren var för snabb. Just nu har jag återupptagit jakten på tågresor som tar mig dit jag vill, när jag vill...det går sådär :P To be continued helt enkelt :) /Elin