Choklad :D

Mitt i mitt glädjerus stötte jag på ett test om vilken chokladkod jag är och kunde såklart inte låta bli att testa

Först blev jag väldigt besviken på mitt resultat, har redan förträngt vad jag blev men någon slags shopaholic vilket verkligen inte stämmer. Så jag gjorde om det och fick ett lite mer passande resultat ;) Nä i ärlighetens namn så gillar jag inte riktigt generaliseringarna i det här testet :P

Hahaha på samma sida finns det så man kan klicka på en spellista utformad för ens chokladkod, i mitt fall "realisten" och jag måste säga att dess innehåll tåls att gilla :D Nä just tentan var det ju ;)

Bättre morgon finns inte!

Just nu rinner lyckobägaren över även om jag vet att jag inte ska ropa hej förrän jag tagit mig över bäcken. Måste bara påpeka att det här är bästa söndagsmorgonen på länge! För det första så vaknar jag kring åtta (hade ställt om klockan igår) och inser att jag lika gärna kan sova lite till för "egentligen" är klockan sju ;) Sedan när jag startar datorn för att ta del av senaste nyheterna möts jag av följande rubrik:

Poängkungen Zuccarello på väg tillbaka till elitserien och Modo

Jag vet, kvällspressen är inte så mycket att lita på men när de började snacka om att Näslund var på väg att göra comeback hade de rätt. Även om jag redan bestämt det innan och dessutom fått höra det från lokalfolket i Övik ;) Jag säger bara snääääääääääälllaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaa! We want our Zuccarello back om Rangers inte har vett att uppskatta honom ;P

Även om vi tappade en pinne igår och övertog ett sketet rekord som vi inte ville ha så blev jag så underbart lycklig över segern :D Vi vann! That's what counts! Däremot blir jag irriterad på Lule och Timrå som hela tiden ska vinna, förutom när jag vill att de ska det...well what ever.

Tenta, tenta, tenta och filmkväll på B-hem står på schemat idag :) Bäst att jag sätter gång medan jag är hög på lyckan och innan någon hinner förstöra den ;D

Elins slutord: Sluta aldrig hoppas! //Elin

Music :D

Musik är härliga grejor, oavsett om man är glad ledsen lycklig eller arg :P Syrran tipsade mig om Axis of the awesome som gör schysta medley och så satt jag på youtube och kollade runt på mashups ikväll och hittade en video jag gillad.


Boven i dramat

Ibland funderar jag på vem som ska ha skulden för att saker inte går fram egentligen. Är det den som ställer frågan eller den som ger ett "dåligt svar"? It takes two to tango. Kom att tänka på det när jag läste svaret från min lärare angående en av två tentor som kan hämtas på måndag.

Orkar inte gå in på grundhistorien men summan av kardemumman är att jag är less på att förbereda mig på att behöva komplettera språktentan då jag fått höra att två av 25 möter det ödet...på grund av för få referenser som jag förstått det. Och jag är inte stolt över mina fyra referenser så jag hoppas inte alltför hårt på att klara tentan utan komplettering. Det spelar inte så sjukt stor roll egentligen men det är ändå viktigt. Skitsamma jag mailade iaf och fick följande svar:

"Ja, ni får tillbaka de ni har lämnat till mig. Alltså, även ditt språkträd som utgör ett fantastiskt och expanderande komplement till en i övrigt väl utförd uppgift."


Är det bara jag eller antyder hon indirekt att jag klarat tentan? Vet inte om det gjorde mig något lugnare men jag får skylla mig själv som inte ställde en tydligare fråga.

Till saken hör att jag har en pakt med mig själv som går ut på att jag fullkomligt skiter i om jag får G eller VG så länge jag tar mig igenom min universitetsutbildning på "första försöket" så att säga. Att jag inte behöver göra någon omtenta eller komplettera med andra ord. Kan låta fjantigt men det är helt enkelt en princip sak.

Nu ska i alla fall mina principer och jag gå på helg (skriva hemtenta) och ladda för kvällens korridorsfest :D Have fun!

Elins slutord: Tänk vad trist det skulle vara med en helt objektiv värld...eller? //Elin

Paniiiiiiiiiik!

Tänk er att ni sover som ett barn och vaknar sakta men säkert till ur en dröm som var hyfsat trevlig så att säga. Ni drar täcket lite närmare hakan och lovordar den som kom på att man ska ha tjockare täcken på vinter. Helt plötsligt skriker det till utanför huset och ni öppnar ögonen för att inse att...det är ljust ute! Tro mig det är ingen bra upptäckt i slutet av oktober om man ska vara på skolan klockan nio!



För er som inte bor i Umeå kan jag meddela att det åtminstone är mörkt ute till halv åtta (den tiden då min väckare borde ha ringt) och ja...jag vaknade 8.37 imorse och insåg rätt snabbt att väckaren inte ringt. Av samma anledning som när jag missade högskoleprovet -08...jag hade glömt att byta dag på alarmet. Grattis Elin!

På sju min hade jag fått på mig kläder, hunnit borsta tänderna och rusat ut ur byggnaden, tio min senare var jag på plats och det dessutom fem minuter innan lektionen!!! Ja det löste sig ju men om vi säger som så, frukostmackan samt lunchen var kvar i kylen men i övrigt är jag nöjd att alla skjortans knappar var knäppta och att jag till och med hade mitt äpple i väskan. Vad är det för konst när man "packar" väskan och lägger fram kläder kvällen innan :P

Det värsta är att en stressad morgon innebär en stressad dag...men jag lugnade mig rätt bra och så tog simuleringarna all kraft som kunde gått åt att stresas ;P

På måndag får vi hämta ut våra tentor...yey! Varför varför varför inte imorgon när de hade betygsnack igår?! Jo för de tycker om att plåga såna som mig som inte riktigt klarat av att släppa ångesten över resultat trots att jag snart läst 2,5 år på universitet :P

Elins slutord: Dubbelkolla alltid alarmet! //Elin

Ofta!

Sen när blir jag helt skogstokig av att inte kunna komma åt den förbaskade plattformen? Kan bero på att nerverna är lite utanpå sen igårkväll...och att jag anar att jag måste komplettera senaste språktentan. Tji fick jag för att jag nöjde mig med att tänka "det här borde räcka till godkänt".

Egentligen, varför bestämmer jag mig för att jag är klar med tentan i samband med att jag konstaterat att jag förmodligen har för få referenser?! Åh andra sidan tycker jag att det var relevanta och rätt bra referenser och när vår lärare i instruktionerna sagt att tentan inte får tas över av referenser utan att vi ska reflektera...nä jag ska inte skylla ifrån mig.

Jag vill inte påstå att jag blir något gladare av att läsa det här! Jag kommer fasiken bojkotta julen om det inte är vitt. Våga vägra en grön jul får bli mitt motto framöver!

Är inte på humör för ett slutord, over and out//Elin

+/- = 0

Sedan jag flyttade till Umeå har jag bott hunnit bo på fyra olika ställen. Inte fyra egna lägenheter/rum men först bodde jag hos min faster utanför Umeå, sedan hos två vänner på Mariehem, eget korridorsrum på Mariehem och nu bor jag på Tunnelbacken (may also be known for you as Ålidbacken).

När vi började leta efter en bostad till mig var jag säker på att jag inte ville bo i korridor och det var inte förhandlingsbart för tanken på att dela kök kändes som en mardröm för mig eftersom jag är något pedant på städningsfronten, framförallt gillar jag inte andras skit :P Dock finns det inte så mycket att välja på om man ska försöka leva på studiebidraget så jag hamnade i korridor i alla fall. Det är inget jag ångrar, jag trivdes helt okej i förra korridoren och här trivs jag även om det är en massa intriger jag skulle önska bort :P

Det jag tänkte komma till är att jag rensade mailen igår och hittade ett mail från en mäklare som är bekant till en bekant. I mailet fanns denna planritning:


En etta på 42 kvadrat och köksvrå, hur perfekt ser den inte ut då? Den hade kunnat vara min om det inte varit för att jag inte hade klarat den hyran som trots allt var låg för en så stor etta.

 

Men man ska inte gråta över spilld mjölk och dessutom har jag för mig att den låg neråt stan vilket hade inneburit längre till universitetet vilket faktiskt är ett minus. Nej jag är inte lat, bara praktisk ;P

 

Nä ca 2,5 år till i denna korridor är planen och som sagt så trivs jag bra här med många fina människor :)

 

Lite drömmande blir jag dock av att titta på planritningen...

 

Idag är det grupparbete på förmiddagen som gäller, får se hur lång tid det tar. Sedan är det, guess what? Jo hockey ikväll såklart! :D

 

Hoppas på en vinst så att jag känner lite pepp för att ta tag i saker :P

Elins slutord: Motivationen tar sig inte till dig, du måste ta dig till motivationen! //Elin


R.I.P. Raugner

Ikväll blir det nog begravningscermoni för Raugner. Vad kan jag säga...jag lovade att ta hand om honom med kärlek och värme. Tydligen andades jag för lite på honom. Troligast dog han av översvämning. Raugner är alltså en kaktus och jag måste ha övervattnat honom för nu är hans liv slut. Hur lyckades jag döda en kaktus?! Så här ser stackaren ut i dagens läge:

 

Hm...ja som sagt, synd om Raugner.



Framförhållning på fel sätt

Hur kommer det sig att det är lättare att ta tag i saker som måste vara färdiga längre fram än saker som borde vara färdiga om några dagar? Det kanske bara är jag men till exempel har jag de senaste dagarna varit relativt effektiv då det gäller plugget, dock har jag läst inför nästa del i momentet som börjar 1 november istället för att skriva på tentan som visserligen intev ska  in förrän 5 november. Well vi har alla våra sätt, så länge det blir gjort så!

Vet nog helt enkelt inte riktigt hur jag ska börja...back to work! //Elin

Besök :D

I fredags var det magiskt (snölandskapet i kombination med tervligt sällskap) och det hade jag kunnat leva på i någon vecka sådär men tänk vilken tur jag hade för det behövde jag inte! Nix obelix för igår kom tre av mina fem syskon på besök och det kan jag nog leva på fram till jul :D

På förmiddagen kilade jag på stan med bästaste Sara och det slutade med att jag inhandlat en längre skjorta och en långärmad baströja. Får se om jag ids fota och lägga upp sen, det är så bökigt att fota kläder så jag blir som lat ;) Så nu har jag äntligen skjortan jag letat efter ett halvår :P Mitt i kalabaliken på Gina Tricot så ringer då syster och säger att de ska komma upp och hälsa på :D Yey! Lagom till att jag och Sara hunnit svälja en halvsen lunch på Subway så kom de och plockade upp oss :)

En sväng på Ersboda och så hem till vår allas viking för fika och sen drog vi hem till Glunten efter att ha gjort Maxi osäkert :P Väl där blev det en förhandsvisning på fyrans lördagsfilm Juno och vid elva var min vita fara (cykeln) lastad och folket drog sig iväg hemåt, men de glömde visst mig ;P

Idag blir inte en så magisk dag på någe vis, jag gett försöka skriva på hemtentan och suck jag vet inte vart jag ska börja...men det brukar ordna sig :P Det är det eller läsning inför språkdelen som gäller...yey :D

Folket provade förresten mina nya brillor och konstaterade efteråt att ja det verkar ju som att vi är släkt haha allihop var jättefin i dem :D

Elins slutord: Ett syskon är både din spegel - och din motsats //Elin

Sju minuter sen

I förmiddags eller ja kring tre började det falla små små små snöflingor lite lätt när jag var på väg från biblioteket. När jag kom in och hade fått av mig ytterkläderna tittade jag ut och det hade börjat snöa på riktigt om än inte så mycket men på några minuter var marken vit. Dock inte gräsmattorna :P

Jag förväntade mig av någon anledning att det inte skulle bli så mycket bättre, annars skulle jag ha avvaktat med att fota. När jag gick iväg till B-hem ikväll hade det dock kommit 2-3 cm och nu när jag kom hem är det minst 5-7 cm :) Det bästa av allt är att det är 1 plusgrad = inte kallt och dessutom ser det ut som vinter :D Det är helt perfekt med andra ord! Eftersom det är mörkt ute och jag tagit bilden nedan inifrån är den tyvärr inte skarp alls men ni kanske får lite känsla för hur mysigt det är ute nu :D

Såg ser det ut på Glunten denna fredagskväll ("lördagsmorgon" för fotot togs 00.07)

Nu ska jag krypa i säng så jag är pigg och glad för morgondagens stadstur :) //Elin


Rösta på sötnosen!

Klicka på knappen nedan så kan ni rösta på Årets häst 2010 och jag hoppas såklart att ni röstar på sötnosen Little Miss Métisse :) Hade ingen ny bild på henne på datorn men hon var väldigt söt som bebis också (se nedan) :D Nu är hon dock grå, men rösta röst rösta :D

Årets Häst 2010


Personlighetstest

Jag brukar läsa Metros jobbsidor på nätet och idag hittade jag fram till en artikel om personlighetstest som ledde mig vidare till den här artikeln. Där finns en länk till det test jag just gjort som går ut på att man väljer vilka färger man helst tittar på utifrån de som visas. Tydligen är jag "a creator" och som ni ser på ägget nedan måste det ju stämma ypperligt ;D Under bilden kan ni läsa resultattexten. Tror jag måste testa att göra en gång till och se om det ändras :P

Best Occupational Category
You're a CREATOR
Keywords

Nonconforming, Impulsive, Expressive, Romantic, Intuitive, Sensitive, and Emotional

These original types place a high value on aesthetic qualities and have a great need for self-expression. They enjoy working independently, being creative, using their imagination, and constantly learning something new. Fields of interest are art, drama, music, and writing or places where they can express, assemble, or implement creative ideas.

CREATOR OCCUPATIONS
Suggested careers are Advertising Executive, Architect, Web Designer, Creative Director, Public Relations, Fine or Commercial Artist, Interior Decorator, Lawyer, Librarian, Musician, Reporter, Art Teacher, Broadcaster, Technical Writer, English Teacher, Architect, Photographer, Medical Illustrator, Corporate Trainer, Author, Editor, Landscape Architect, Exhibit Builder, and Package Designer.

CREATOR WORKPLACES
Consider workplaces where you can create and improve beauty and aesthetic qualities. Unstructured, flexible organizations that allow self-expression work best with your free-spirited nature.

Suggested Creator workplaces are advertising, public relations, and interior decorating firms; artistic studios, theaters and concert halls; institutions that teach crafts, universities, music, and dance schools. Other workplaces to consider are art institutes, museums, libraries, and galleries.

Oj jag missade visst att det fanns ett andra alternativ :P

2nd Best Occupational Category
You're a PERSUADER
Keywords:

Witty, Competitive, Sociable, Talkative, Ambitious, Argumentative, and Aggressive

These enterprising types sell, persuade, and lead others. Positions of leadership, power, and status are usually their ultimate goal. Persuasive people like to take financial and interpersonal risks and to participate in competitive activities. They enjoy working with others inside organizations to accomplish goals and achieve economic success.

Section I: You and Your Team

This personality overview section highlights your natural workplace talents—the tasks you pursue with passion. You'll learn how your natural strengths complement those of your coworkers and how, joining forces, you can resolve on-the-job dilemmas.

Section II: Your Key To Success
Here you discover your capacity for dispelling disruption and maximizing profitability. Use this proven, beyond-self-perception advice to create a more positive career path free of detours.

Section III: Managing Strengths and Weaknesses

Your evaluation's highest and lowest scores result in this section's recommendations for staying on-track in your career and reversing wrong turns. In focusing on your talents and missteps, you'll re-stoke your energy and enthusiasm for managing costly mistakes.

Section IV: Leadership Power Moves
This final section identifies your "street sense," those power moves that turn obstacles into insignificant details. Here suggestions based on your color-ranked evaluations will guide you towards making the most of an interview or harnessing your fast-paced workday.

Tyvärr fick man bara se topp 26-50 då det gäller karriärförslag men kan avslöja att Psykolog fanns på 26:e plats, coach på 42:a plats och kirurg på 47:e plats haha inte illa :P

Min lilla lya :)

Min lya är inte lika stor som Modos men den rymmer åtminstone en hel del hockeyhjärta :D Vet ju att det är många av mina vänner som inte fått privilegiet att besöka mig på Glunten och än har jag inte tänkt på att jag kanske borde visa upp min stolta lya :D Men en fågel viskade i mitt öra att det vore trevligt så här kommer lite bilder :)


Insidan av min dörr talar för sig själv...dörren in till rummet har en liknande affischering :P Till och med ena garderobsdörren är dekorerad på insidan :D


Alla dörrar har två sidor och på hallsidan kläds dörren av ett citat och två dikter :)


Så här ser det ut när man står inne i rummet och blickar ut i hallen. Till vänster ser ni en skymt av tvn och min superfina modo-väska :D Den får icke stå på golvet, det vore ju skamligt ;) Jag har tre dörrmattor i hallen, de två ni ser samt en under klädhängarna. Till höger ser ni en bit av sängen och en av mina väskor samt vinterjackan som åkte fram idag :)


Märk väl att jag inte ens plockade undan innan jag tog bilderna. Allt för att ni ska få en rättvis bild av min lya ;D Dagens post, jackan, väskan, en fleecefilt, mina nycklar och så ett par jeans vilar på min säng till jag vill vila själv :P


Mina klädkrokar i hallen och till vänster får ni en glimt av mitt badrum. Regnjacka, handväska, hemmagjorda tygpåsar, en huvtröja och mina fina gröna super färgglada höstjacka som snart får gå på semester :)


Ja jag vet inte om jag behöver beskriva det ni ser. Älskar att jag har extern gardinstång som gör att jag numera kan hänga upp gardiner så det ser normalt ut (till skillnad från förra julen) och det som ser skräpigt ut vid garderoben är en pappkasse med lite saker jag ska forsla hem och så plastpåsen som mitt vintertäcke var i :D

Kan säga att jag hatar blogg.se just nu men om den skärper sig kanske jag lyckas få upp den sista bilden senare ikväll. Välkommen till min lya!


Sådär äntligen! Vackert eller vad säger ni? Tidskriftsamlarna innehåller material från kurserna jag läst på universitetet so far...så är det två satsumas där, oftast har jag äpplen i hyllan men inte nu. Ja ni får tolka bilden själva i övrigt :)

Så då har ni fått en liten halvdan tur runt i mitt rum, ni får komma och hälsa på så ska ni få ta del av atmosfären :D

//Elin

Lite crazy :S

Idag hade vi förmiddagslektion som bestod av en simulering kallad Starpower. För att göra en lång historia kort gick det ut på att vi var uppdelad i tre grupper som hade olika status och sedan skulle vi samla poäng och de med mest poäng tillhörde den "bästa" gruppen som fick styra och ställa med regler i slutet av simuleringen. Om vi säger så här, jag tillhörde den "bästa" gruppen hela tiden och från början kändes det bra men sen spårade det lite. Shit vad makt är läskigt egentligen. Kan lugnt säga att jag fått se nya sidor av några av mina klasskamrater ;D Haha nä skämtåsido men det gick lite vilt till där ett tag :P

Ska eventuellt hämta ut mina nya glasögon idag. Det är helt plötsligt 7,3 grader ute haha solen ligger på mitt fönster :P Var -4,5 imorse och ikväll är det hocket :D Åh vad trevligt med en seger mot Luleå, eller vad säger ni? P.g.a messed up salsbokningar blir det ingen skola imorgon inte så att jag måste in till Umu iaf. Börjar bli dags att börja på tentan och så lite förberedelser för gruppexaminationen som ska redovisas till veckan. Låter bra! Så verkar det som att det blir filmkväll på B-hem imorgon :D Det gillas!

Tror att min cykel måste få gå i vintervila nu...tänkte gå till universitetet imorse men blev plötsligt lat när jag dessutom insåg att jag inte planerat för det tidsmässigt...:P Men no more bike den här höst/vintern nu då...

Solen skiner, livet leker och det är stabila 20,5 grader i rummet. Fick upp massa matbröd m.m av snälla mamma med snälla kusin igår :D Och mitt vintertäcke såklart, oj vad varmt och gott det var att sova :D Tur att det finns snälla människor.

Hm är inte trött idag, vill jag påstå, men mina ögon vill som ändå inte riktigt hålla sig öppna...hehe kanske lite trött då ändå ;) Nä nu ni, dags att ta tag i saker och ting!

Elins slutord: Bara för att solen skiner är det inte varmt, lika lite som det måste vara kallt för att det är mulet //Elin

Mera snö :)

Igår var jag in på både yr.no och SMHI för at försäkra mig om att även vi skulle få snö när alla andra ska få det. Jag vet att en del av er tänker men jösses vad dumt att vilja ha snö nu i och med att den ändå inte stannar. Men jag gillar snö. I all fall så sa båda sidorna att vi får dras med regn i ungefär två veckor innan det kommer minsta lilla mer snö. Det kändes ju muntert. Men någon höll visst med mig om det och skickade ner gigantiska lapphandskar när jag cyklade hem från biblioteket :D Snöflingorna i kombinationen av blåsten fick det att kännas som om någon hade snöbollskrig med mig som mål :P Mys!

Dagen ägnas i övrigt åt att lägga upp en plan för moment 2 i svenska fem. Tanken är att jag ska börja med didaktik-hemtentan också och titta igenom gruppuppgiften som vi ska ta tag i på allvar imorgon. Sounds like a plan. En del av er vet vad litteraturförberedelser innebär för mig, andra inte. Too bad :P

Har bestämt mig för att skicka hem cykeln över vintern ifall mina syskon kommer pp och hälsar på. Ska få upp lite saker, bl.a. mitt vintertäcke, idag med min snälla kusin :)

Back to work!

Elins slutord: Finns inget dåligt väder :D //Elin

Man behöver inte

Man behöver inte vara konstnär för att uppskatta konst. Det är ingen som kräver att du ska vara läkare för att fascineras av hur människokroppen fungerar. Ingen säger att du måste vara fotbollsspelare för att du tittar på fotboll med polarna och ingen kan kräva av mig att jag någonsin ska ha spelat hockey för att jag ska få vara intresserad.

Jag ser mig själv som en...hm vad ska vi säga, trogen hockeysupporter. Jag följer vad som händer i mitt lag, är ingen expert på hockey men har bra mycket bättre koll än många och hur det går för Modo påverkar mitt humör nått så sanslöst. Jag menar inte att det på något sätt finns en checklista på vad som krävs för att man ska få kalla sig hockeysupporter, men jag har funderat på hockeyn i mitt liv litegrann.

Det som fick mig att fundera mest är egentligen att jag funderar överhuvudtaget. Hade jag varit kille hade det bara setts som "normalt" att jag som norrlänning (ja jag är norrlänning!) har koll på hockeyn men som tjej känns det nästan som att jag inte riktigt tillåts att ha koll, från min egen sida då. Ja visst jag kan reglerna, vet vad vi har för spelare i Modo och har koll på de för mig relevanta motståndarna men ändå känner jag mig som en teoretiker när jag diskuterar hockey med grabbar. Vad beror det på? Tycker jag inte att jag har rätt till den arenan? I såna fall är det bara löjligt, kom igen vi lever på 2010! Kanske är det lättare att känna att man inte har koll till 100% för då blir det inte lika jobbigt om man har fel :P Ja jag vet då inte men det är rätt knasigt vad vi skapar oss för dumma föreställningar i våra huvuden.

Som sagt, bara för att du gillar konst behöver du inte kunna skapa konst och bara för att jag gillar hockey behöver jag inte vara NHL-proffs! That's the way it is!

Slutordet utgår pga att jag fortfarande är arg på den/de som sabbade mina tvättplaner! //Elin

Mumsiga och fina matbullar :D

Hur kommer det sig att man har en tendes att skjuta upp saker som tar väldigt liten tid? T.ex. att dammsuga, tar max några minuter när man har så litet rum som jag. Eller att diska, det går väldigt snabbt när man väl sätter igång. För att inte tala om det jag just gjort, bakat matbröd. Det är inte jobbigt och går fort, bortsett från jästiden, och oj vad trevligt det är när man fått det gjort :D Bara för att den här omgången blev så oerhört mumsig och fin tänkte jag fresta er med lite bilder.

Mm så god den var :D Nu ska jag fortsätta prata med mina syskon ett tag :D

Elins slutord: Med mat i magen räddas dagen :D //Elin


Motionera mera...eller nått :D

Jag hör itne till träningseliten så att säga. Inte ens nästan. Jag kan tycka det är rätt kul att träna. Åtminstone om jag bara behöver göra det när jag känner för det :P Ni förstår kanske vart jag vill komma, jag tränar inte speciellt mycket utanför "vardagsträning" som cykelturer/promenader till skolan eller till affären osv. Trapporna är också rätt schysta träningsredskap som finns överallt. Varför köpa gymkort när det finns så många sätt att träna gratis på?


Jag brukar yoga eller köra någon träningsvideo/eget träningspass hemma just för att jag ogillar det mesta med gym. Främst handlar det nog om att det är dyrt och att jag inte vill träna med främlingar. Kan dock lära känna nå nya typer men det kan jag göra på andra ställen :P

Haha jag ser på dansfeber lite halvt medan jag följer hockeyn och just nu är det Morgan Alling haha han är grymt rolig vad han än gör. Han är nästan som Peter Settman, fast Settman behöver bara existera för att få mig att skratta, han är störtskön!

Åter till träningen. Cyklade ut till Ersboda med min "sambo" idag och ja jag var nog mer död än levande när vi gick in på Myrorna. Dock var hemvägen rätt angenäm :) Just det ordet skulle jag JAAAAAAAa oj Modo gjorde just 4-1 :D Hoppas att AIK fortsätter spöa TIK också så blir kvällen ännu bättre :D OJojoj ojojojoj :D Hm vart var jag...ja dagens ungdomar förstår tydligen inte vad angenäm betyder så jag tänkte sluta använda det för mina elevers skull :P Eller så börjar jag använda det mer ;D

Cykeln ska snart få gå på vinterlov och en tjockar mössa ska fram! Men än är det inte vinter, inte ens minusgrader ikväll ;P

Elins slutord: Tror man verkligen på nått ändras inte det av lite motgång :D //Elin

Vinterns första snö och så helg :D

Igår kom vinterns första snö :D Tog några bilder av lapphandskarna, dock blev resultatet sådär...

Börjar det bli dags att ställa undan cykeln månn tro...? All snö är i princip borta idag men det börjar vara lite halt på asfalten så det får nog tyvärr bli så :( Hade hoppats på att kunna cykla hela oktober men...sånt som händer!



Kanske inte bara cykeln som borde få gå i ide för vintern...det är nog dags att ta bort myggnätet för fönstret även om den här snön inte kommit för att stanna :P



Se så myyyyysigt det ser ut :D Även om jag älskar de gula löven så förstör de vinterbilden lite :P

Kan meddela att moment 1 på svenska 5 härmed är avslutat, på måndag börjar moment 2 vilket innebär mer didaktik :D De tre pass didaktik vi hade i det första momentet examinerades via närvaro och deltagande i övningar/uppgifter så nästa tenta kommer inte förrän någon gång i november i slutet av moment två då vi ska skriva en individuell hemtenta och även planera och genomföra en simulering i grupp som examinering. Vet inte om jag själv hängde med där men det är inte så viktigt att ni fattar :P

Elins slutord: Högmod kommer före fall, äckligt sant och det blev jag påmind om igår kväll...men det pratar vi inte om! //Elin

Klart och nästan betalt

Så kom jag mig då äntligen iväg till optikern imorse och de ska höja styrkan något på mina nya glasögon. Bestämde mig för att välja bågar på en gång så att jag får dem så snabbt som möjligt och fick hjälp av en trevlig typ i butiken. I ärlighetens namn så vet jag inte riktigt vilka bågar det blev men jag har tagit några från specsavers som liknar dem iaf :P

Blev en dyrare historia än förväntat men kände att det viktigaste är att jag känner mig bekväm i glasögonen...så håll tummarna! Ena paret är liknande de två översta till form och det andra paret har lite pilotaktig form som den nedersta bilden (vet dock att det inte är det paret för dem funderade jag på ett tag men valde bort) men som sagt kommer jag inte ihåg vilka det var :P

Självklart glömde jag min "halva priset på synundersökning"- annons hemma så inte blev det billigare där heller :( Det är typiskt mig att glömma saker när jag som minst borde... Det kändes bra när jag provade bågarna åtminstone så vi får se vad som händer...Förhoppningsvis får jag dem snabbare en på 2 veckor eftersom jag inte har nå specialtillval. Så vad tror ni?

Elins slutord: Ska du lite på något överhuvudtaget så lite på din magkänsla, den har oftast rätt //Elin


Glasögonorm


Det här med glasögon är en lustig historia. Eller egentligen inte alls. Det är inte speciellt skönt, inte speciellt fint (inte på mig iaf) och så kostar det en hel massa pengar. Men det är också väldigt bra att ha när man har problem med synen. Jag ringde optikern idag när jag kom hem från skolan och hade sådan tur att de fått en avbokning på en tid imorgon, så det sa bam och jag slog till på direkten :P Nu har jag dock "ont i magen" för jag vill egentligen inte...bävar mest inför att välja bågar...men det brukar ju finnas visa människor på plats som kan hjälpa till och så har jag faktiskt en egen vilja också :P

Mitt synfel upptäcktes i 4an på mellanstadiet och sedan dess har jag haft två olika bågar. Det tåls att påpeka att jag inte varit på en synundersökning sedan 8an...dumt Elin. Till vänster ser ni mitt klassfoto från 6an och jag funderar fortfarande på varför jag nödvändigtvis skulle ha mina glasögon (som då bara var glasögon) på mig när vi skulle fotas...Till höger är en bild som jag tog för fem minuter sen med de glasögon jag bytte till i 8an då mitt synfel minskat (=fel styrka på de gamla glasögonen) efter att jag inte använt glasögonen som jag borde...hm...still makes no sence to me. Från och med 8an blev de permanenta glasögon även om jag inte kan påstå att jag skött det så. Frågan är då vad det ska bli denna gång...



Shit det syns inte alls att ena kortet är tagit av en fotograf med lampor och skärmar medan det andra är tagit med digitalkamera i kass belysning av mig :P Jag hoppas på att hitta någon kompis som känner för en morgonutflykt imorgon för det känns alltid bättre med smakråd men annars så finns ju alltid personalen som sagt :)

Elins slutord: Tänk på vilken stämningshöjare solen är och kom sedan ihåg att le åt folk du möter så bidrar du till en gladare värld med trevligare stämning :) //Elin

Lugnet efter stormen

Igår lämnade vi in våra språksociologitentor i samband av didaktikdelens start. Kändes skönt att lämna in den för då kan jag inget mer göra :P Är inte riktigt nöjd med den men det är jag väl mer eller mindre aldrig :P I alla fall så var det som att hela världen stannade av igår kväll när jag insåg att jag inte hade ett dugg plugg som jag behövde ta hand om :D Jag kom som av mig men samlade ihop mig och insåg att det bästa var att fira ;) Blev mumsig chokladpudding och filmkväll i höstvädret. Lyxade till och med till det med finglasen ;) Mumma :D

Imorgon har vi didaktik och nu var jag på väg att skriva att det är hockey på kvällen men icke sa nicke för det är det ej :( Ingen betydelsefull hockey förrän fredag :P Med andra ord så spelar Modo på fredag. NHL har jag ingen större koll på och övriga elitserielag är inte så intressanta så länge de inte möter Modo ;)

Nu lyssnar jag på Magnus Weideskog och funderar på när jag måste lämna hemmet imorgon bitti. Mitt cykelstöd är mer eller mindre helt löst och det är ett rent h****te att lyckas fälla upp det eller ner det för den delen. Plus att det, medan jag cyklar, hoppar omkring så det ibland fälls ner och ibland far in i ekrarna. Överväger att binda upp stödet och sedan se till att parkera i ett cykelställ så klarar jag mig.

Hade hoppats på lite trevligt sällskap och lite cykelservice i helgen men det får visst vänta för jobb dök upp men sånt är livet. Borde dammsuga rummet. Bara sådär appropå. Men det får vänta till imorgon...eller onsdag :P Har jag lyckats skjuta upp det till nu kan det få vänta två dagar till ;P

Elins slutord: Det är inte vinter så länge marken inte är vit...vilket då innebär att vi har höst och nordligaste Sverige har vinter. Hm ja varför inte? //Elin


Kick ass helg

Du och jag har förmodligen olika uppfattningar om vad en så att säga "kick ass helg" är. För dig är det kanske att du varit ute och festat loss med polarna eller umgåtts med vänner/familj. Det senare skulle kunna vara min kick ass helg också men inte den här helgen. Den här helgen blev bra av två anledningar. Modo vann med 6-3 mot SSK och jag fick min tenta klar igår utan någon större ångestattack ;P

Insåg dock imorse att jag förväntas ha läst en bok till morgondagens seminarie. Det kastade lite lite lite skugga över min helg. Jag är inne på kapitel 4 av 7 nu men det är lugnt det ordnar sig.

Följde sambon till Carlshem (eller var vi på Carlshöjd...hm noll lokalsinne här) för att lämna en cykel och sedan for vi till Maxi (läs cyklade) och handlade. Så långt var allt väl förutom att min vad blev arg på cykelpedalen på den ena av två cyklar jag försökte styra smidigt :P Dock blev hemvägen liiite jobbigare...vi tog vägen vid älven för att slippa två mördarbackar i och med vi räknat med antingen sidovind eller motvind. Svar ja det blåser i Umeå idag. Att vi blev helt oskyddade från vinden nere vid älven hade vi nog inte tänkt på men vi kom hem, även om jag kände mig mer död än levande :P

Så kom jag ihåg att köpa matolja, eller det blev rapsolja men iaf, så jag har nu behandlat mina två fina skärbrädor och min vackra träslev :D Nu är de mörka och fina :D Jag är kär i mina köksredskap kom jag fram till när vi var på Maxi. Kär i den benämningen att jag tycker det är underbart trevligt att få ha mina egna saker istället för att använda de som finns i vårt delade kök :P





Som ni ser nedan så är det sol i Ume idag ;D

Nä nu måste jag återgå till läsandet och så kanske få i mig lite middag. Inte har jag hunnit baka matbröd i helgen heller, köpte en limpa nu...:$ Men jag ska baka till veckan...eller nästa helg ;D Innan 21 okt iaf för då går jästen ut haha :D Just glömde ju att berätta vad som hände på Maxi. På min lista stod det impregnering eftersom jag köpte nya vinterskor i september. Gissa vad som fanns på kortet? Rabatt för impregnering :D Det var trevligt att det blev lite billigare med tanke på hur sällan jag använder impregnering :P

Elins slutord: Vill du komma 5 km satsa på 7 så landar du på 9 ;) Min egna logik :P //Elin


Supersmart :D

Jag kom hem strax innan fem idag och insåg att jag borde sätta igång och baka matbröd eftersom jag har slut limpa. För er som inte vet så äter jag i princip alltid "kvällsfika" i form av macka och mjölk på kvällen, sådär vid åtta ungefär, för är det något som inte är okej i mitt liv så är det att somna hungrig. Det går helt enkelt inte att somna hungrig. Problemet som då dök upp var att jag inte kände för att baka matbröd men jag kände mig tvungen så jag tog fram receptboken för att kolla om jag hade något recept som inte skulle kräva massa jästid åtminstone. Vad hittar jag då? Jo ett recept på ostscones som man hör i mikron :D

Hmm bilderna vill inte riktigt samarbeta med mig men överst ser ni ostscones almost done och jag måste säga att de blev mycket goda. Bild två är också på sconesen som ni ser men uppskurna, blir som inte färg på samma sätt som i vanlig ugn men det går snabbare och är lika gött :D


Kom på att jag inte lagt upp några bilder på de mumsiga kanelbullarna mamma skickade, här kommer de i alla fall och jag måste säga att det är omöjligt att illustrera hur goda de var men jag har försökt med korten :P Posten hade plattat till dem lite men tänk så mys att hitta bullar i postfacket varje dag haha ;)

Med scones och nyponsoppa i magen fortsätter jag fredagsmyset med Idol och senare när ögonen vilat lite tänker jag ge mig på Luftslottet som sprängdes igen för det är såååå spännande just nu!

 

Elins slutord: Man är inte lat om man väljer att spara tid, man är smart ;) //Elin

Kass lärare

Ibland känns det verkligen som att jag kommer bli sämsta svenskläraren ever. Det är inte det att jag inte tror mig kunna lära folk nått, det vet jag att jag kan men det är som min relation till det jag ska lära ut så att säga. Så här tänker jag...
... Jag vet, mest av slumpen, vem som fick nobelpriset i litteratur idag men jag är inte särskilt brydd.
... Jag har läst ungefär 1 per 50 klassiker som "ska" läsas men kommer knappt ihåg vad de handlar om.
... Jag kan inte namedroppa någon författare jag gillar och verkligen inte komma med boktips som olika elever kan känna sig nöjda med

Det finns ändå en hel del förväntningar på personer som påstår sig vara svensklärare/ ska bli svensklärare. Hur kommer det annars sig att folk ofta inleder meningar med "men du som är svensklärare". Det är ungefär som att vi är lite mer allsmäktiga än alla andra för vi vet ju allt om språket och litteratur över hela världen...eller? Inte jag i alla fall.

Fast samtidigt så älskar jag att läsa. Jag älskar att skriva. Jag vill inspirera andra till att se vad jag ser i språket i både skriven och talad form. Sen att jag verkligen skulle vilja vara bäst på mitt ämne, det måste nog ändå ses som en parentes :)

Jag ska nog inte ens gå in på hur jag kommer att vara som företagsekonomilärare ;D

Elins slutord: Tro på det du säger så kommer andra att tro dig, om du har tur vill säga ;) //Elin

Lilla julafton!

När jag kom hem idag hade jag fått POST :D Ett litet paket som var misstänksamt likt det maraboupaketet jag fick med choklad för någon vecka sen ;) Hmm tänkte jag, som den detektiv jag är, och tittade på handstilen som utgjorde adressen. Hade det inte varit för att både mitt för- och efternamn börjar på E så hade det nog tagit lite längre tid att identifiera avsändaren men som sagt, jag är värsta detektiven ;) "Paketet" var från lilla mamma vilket jag såklart listade ut för att jag skriver nästan likadana E som henne haha Gissa vad det var i...?...kanelbullar :D Jag missade ju att det var kanelbullens dag för någon dag sedan så då hade gulliga mamma skickat mig igår :D Måste säga att posten var jädra snabb för omväxlingens skull :P

Nu är TENTA 1 KLAR :D Så lycklig jag är över det :D Nästan lyckligare än efter gårdagens vinst :D Men bara nästan ;) Så ska vi fortsätta med våran redovisning imorgon, den ska redovisas på fredag :) Känns kul för de i min grupp är värsta kreativa vilket gör att vi ska göra något väldigt skoj :D

Nu måste jag sluta skriva innan ni lessnar på mina superglada gubbar ;D Dags att gå vidare i plugget men nu kan jag i alla fall glömma den skriftliga delen på litteratursociologin :D

Elins slutord: Blåser det motvind så blås tillbaka ;D //Elin

Kokkobanan

Ni vet det där man brukar säga om att "har man rätt inställning går att mycket bättre"? Jag tänkte jag skulle testa det imorse när jag satte mig med tentan och guess what? Nä det funkade inte alls, vad ni är dålig på att gissa. Igår när jag satte mig med tentan tänkte jag "shit hur ska detta gå?" och vad hände då? Jo jag satt i fyra timmar och fick nästan klart sk...den. Nu har jag suttit halva dagen och varvat mellan de båda tentorna och hur långt tror ni att jag har kommit? Hm inte så superlångt. Den ena är i alla fall hyfsat klar för morgondagens gruppträff. Och det var hyfsat klar till onsdag som vi bestämt så det är ju lugnt. Den andra får jag väl skriva klart till helgen. Det ordnar sig.

Sluta skriv här och jobba med tentan istället tänker ni kanske. Ja det var ju ett sätt att se på det men jag skriver snabbt som blixten och som jag skrev i förra inlägget så hjälper det inte att stirra på en text man fastnat i. Det här är med andra ord min hjärnpaus för att sortera kontoret.

Ikväll är det hockey, det tackar vi gudarna (eller hockeyligan?) för! Är sjukt arg på mig själv då jag igår blev erbjuden att åka med några kompisar som ska ner och se på hockey. Dumma jag tackade nej 1. för dessa fantastiska tentorna och en bok som jag måste läsa 2. för att jag ändå inte har röst att skrika och skrikandet är ju en del av det roliga 3. mina syskon ska inte dit (ledsen för det här alla andra men ja det är roligast att gå på hockey med mina syskon) och 4. hmm ja spara pengar antar jag :( Nä det känns inget kul men samtidigt finns det roligare matcher att se än de mot FHC, eller hur? ;)

Snart är jag så skrivvan att jag kan tävla i hastighet med brorsan och kanske till och med vinna. Den ni! Har lagat matlådor idag också, sex stycken med potatis och varierande tillbehör blev det. Imorgon blir det makaronlådor som ska lagas ;P Så antar jag att jag måste tvinga mig själv till att göra några rislådor också haha inte illa :P

Elins slutord: Gräset är alltid grönare i andra länet :P //Elin

Helgen drog och kvar blev tentorna

Jag vet inte hur det är med er men jag tycker om att följa mina planer när jag har gjort upp några. Som till exempel, säger jag att Modo ska vinna så ser jag gärna att de vinner. Säger jag att jag ska få ena tentan klar i helgen så vill jag få det gjort. Ni hajar. Jag gillar planer och jag gillar när det går som jag vill :P Planen att få tentan klar i helgen brast, men usch vad jag varit flitig idag :D

Nu stängde jag tentan. Kändes bra, får se om jag jobbar lite på den andra senare idag. Jag är disciplinerad i benämningen att jag får saker och ting gjorda tills de ska vara gjorda men tro mig, min arbetsprocess är sjukt invecklad. Hm det var väl att ta i men jag har mitt egna sätt att jobba. Fastnar jag i en text så stänger jag den, inte för att skjuta upp det som ska göras utan för att jag vet att det inte ger något att stirra på en text. Bättre att göra något annat och återkomma. Sen när det börjar närma sig inlämning går jag in i stress-mode där jag aldrig fastnar i texter så att avsluta något i sista sekunden funkar hur bra som helst. Men inte att påbörja något i sista sekunden, så jobbar inte jag!

Oj vad jag skriver. Det blåser storm ute. Det är kanelbullens dag och jag har inga kanelbullar. Hade kunnat baka men det orkar jag inte. Tur att det bara är en påhittad dag. Jag ska införa Fika-dagen så att jag får fika från morgon till kväll en hel dag. Moget Elin, lär må sjukt illa efter det. Känner mig inte mogen idag. Lite less dock. Imorgon är det hockey och planen, som den här gången ska gå som jag vill, är att vi ska vinna!

Elins slutord: Det är okej att tro sig veta allt så länge man kommer ihåg att alla andra gör det också, vet allt alltså ;) Världen är subjektiv mina vänner, ha en bra måndag! //Elin

Storhandlat...

Jag är väldigt duktig på att handla nästan obefintligt under våra veckohandlingar (vi-syndromet släpper en inte när det väl har fått grepp) men detta gör också att det hopar sig och blir väldigt mycket när det är dags att fylla på basvarorna. Tur att jag hade min sambo med mig som erbjöd sig att ta min mat i sin ryggsäck, puh annars hade det inte gått.

Investerade i tre vispskålar och en träslev :) Känns som en bra investering och jag tror kanske att det blir till att baka matbröd i helgen :D Det har jag inte gjort sen jag flyttade från Mariehem ;P



Hade tur och fick en annons av en kompis som flyttat upp till Ume i höst, en sån här "välkommen till Umeå"-annons kan vi kalla det. Detta innebär att jag får halva priset på den fasade synundersökningen :D Det gillas, tack tack tack!

Gratis är gott, klart vi såg till att få med oss både nyckelband, pins och öronproppar från P3s Humorhimlen igår ;)

 


Apropå att handla och så. Att klara sig på bara studiebidraget är inte speciellt jobbigt för mig egentligen men det finns två tillfällen då det känns lite småjobbigt. Första tillfället är när det kommer oönskade utgifter, jag ska till exempel köpa nya glasögon väldigt snart. Det andra tillfället är när jag går i butiker med vänner och hittar något som jag känner att jag verkligen skulle vilja ha och faktiskt även ha nytta av men som jag i teorin inte har något behov av. Idag handlade det om en jättefin, jättemjuk rutig skjorta på H&M. Såna gånger önskar jag att jag vore arbetsnarkoman nog att jobba extra varje minut som blir över utanför plugget. Ska göra en utrensning i garderoben och se till att lägga undan lite pengar för att få shoppa lite nya baskläder till våren i alla fall. Men det går rätt snabbt att komma över såna petitesser, tur att jag inte är en materalist eller vad man ska säga :)

Tillbaka till plugget, hockey ikväll och kanske lite matbrödsbakning om jag ids ;D

Elins slutord: Lev livet på det sätt som får DIG att må bäst, inte på sättet du förväntas leva! //Elin

Humorhimlen

Igår var jag på humorhimlen med Boden och det var grymt roligt. För er som inte vet så är Humorhimlen ett humor (nähä) program på P3. Först ut var quizet och av 68 lag gissar jag att vi låg hm ganska dåligt till även om min kära vän var betydligt duktigare än mig. Det enda jag tog var i princip två intron varav den ena var Takida med Curly Sue ;) Kul var det iaf och jag skrattade så jag hade ont i käkarna när humorhimlen drog igång. Ska se om jag kan få tag på lite bilder från Bodens kamera men nu bär det av till Maxi för att storhandla :S

Elins slutord: En ekonomisk människas bästa vän är matlistan ;) //Elin