Räkenskapsanalys

Solen lyser, himlen är blå och här går ingen på tå :P Började moment 2 FEKB i måndags och ja jag säger då det, har inte känt mig så här glad gällande skolan på...ja de senaste två momenten. Får se om lyckan håller i sig nästa vecka när vi byter lärare men vi hoppas på det!

Ska iväg på föreläsning i eftermiddag och har ägnat förmiddagen till att läsa om räkenskapsanalys. Det här med nyckeltal är riktigt intressant. Onsdag idag, hockey imorgon. Har just kommit fram till att det är sex lag som är säkra i slutspelet nu. AIK kan även de vara säkra på att spela slutspel om de vinner minst en match. Enda som kan putta ut dem just nu är att VIK vinner sina tre sista matcher och att AIK förlorar alla sina. Så är det, tre matcher kvar nu :S



Råkade virka ett nytt Iphone-fodral när jag var hemma måndag förmiddag, ops :P Blev ett svart den här gången så nu kan syrran välja om hon vill ha det marinblåa eller det svarta :P Är rädd att det inte kommer stanna där, måste hitta folk som är i behov av ett så att de inte bara ligger och skräpar. Den mindre varianten som passar min mobil har jag i sådär fyra-fem färger nu...får nog lugna mig :P //Elin

Galet

Oj. Jag har kommit in i en virk-period igen och idag råkade det bli fyra mobilfodral :S Tänker mig att övning ger färdighet och att jag med det i tanken snart kommer att kunna göra ett perfekt fodral :P Är nog mest nöjd med det röd-vit-gröna, såklart, även om jag är missnöjd med att jag bara hade ett tunnare vitt garn vilket gjorde att det partiet blev lite skevt men men :P

När fodralen är tomma ser de inte riktigt lika fina ut men :P Pga. det icke-existerande dagsljuset är inte färgerna på bilden helt verklighetstrogna men nära inpå. Gjorde även en dragsko på det gråa längst till vänster.

Vet inte vad jag gör när jag sabbar ena nedre hörnet som på denna men som sagt, övning ger färdighet så snart har jag väl listat ut det :P

Gjorde en papp-mobil för att veta hur stort fodral som krävs för syrrans HTC

Tillfällig rosett på det fodralet, småtjusigt så jag tror jag måste komma på hur jag kan göra ngt liknande men lite mer praktiskt på ett annat.

Nu ropar duschen på mig, imorgon börjar nytt moment! //Elin


Done and done

Klart och betalt, bilden är inte den bästa (såklart ser den magisk ut IRL :P) men jag hoppas ni tycker det är okej :P Ska kanske tala om att jag hittade mönstret här och den bloggen lades till i favoriter på en gång!

Får se vad nästa virkprojekt blir, måste ta och skaffa fler tjocklekar på virknålar för just nu har jag bara strl 5 och även om jag kör med den oavsett garn och projekt och lyckas rätt bra så tror jag att jag skulle lyckas än bättre om jag hade några nålar att välja på :) Tänkte göra ett lock på fodralet men bestämde mig för att låta bli.

Grym insats av Modo ikväll, skönt med seger! Nu måste bara Brynäs rycka upp sig och vinna mot Växjö och så hoppas vi att FHC och LHF gör sitt ikväll också. Match på måndag, me like! Heja Modo, nu är det snart dags för sporten! //Elin

Sunny day

Mitt i mitt virkande fick jag ett sms från Boden som tyckte att vi skulle ta en promenad i solen och så blev det :) Tog med de två fyrfotingarna och gick en sväng upp till vattentornet och lät dem busa av sig lite innan vi gick iväg mot Ica för att möta upp vår fina särbo. Efter en promenad runt Bräntberget så tog vi oss en liten lunchpaus i väntan på att syster skulle återvända hem och när hon fått i sig lunch begav vi oss mot destination Ersboda. Först handla lite på Coop och sedan köpa klocka på Biltema åt andra syster, bra att den inte vägde ngt till skillnad från något otympliga tavellister ;) Nämen lite bilder på det då! Kan först tala om att jag virkat klart fodralet till telefonen men jag har inte hunnit fota det :)

Vattentornet i solen

Brudarna spejar

Så lite bus

När vi var ute på Ersboda satt syrran ute och väntade med hundarna och då kom en pratglad farbror med en supersöt hund, här saboterar Bexi mitt försök att fotografera när de hälsade på varandra.

Här kan ni se hur den söta vovven såg ut :)

Nu tillbaka till hockeyn, hoppas vi håller i det här nu! Heja Modo och Skellefteå AIK se till att göra lite mål för tusan! //Elin


Work in progress

Jag tycker det är roligt att virka. Har kanske inte den bästa tekniken eller den största kunskapen men med Googles hjälp går det mesta :) Idag har jag googlat fram ett mönster för ett Iphone-fodral som jag håller på att virka för min mobil. Som ni kanske minns om ni läser bloggen lite nu och då så virkade jag ett fodral med lock på frihand för ett tag sedan. Resultatet ser ni nedan.

Blev rätt nöjd med tanke på min begränsade skicklighet :P Skulle dock gjort ett längre och mer hållbart snöre men det går att åtgärda :) Nu blir det ett lila fodral den här gången, får se om det blir med eller utan lock. Work in progress på bilden nedan :)


Helgfina naglar har jag också som ni ser :P

Använder inte nagellack jätteofta men ibland får jag nå ryck :) Rött och silver fick det bli, nästan mina favoritfärger ;)

Bexi tyckte jag var knasig när mobilens självutlösare pep :P

Syrran är iväg på lydnadstävling så jag och vovvarna har en chill förmiddag med musik i högtalarna och sol utanför fönstret. Blir nog en promenad senare idag men det får nog vänta tills sis kommit hem. Hockey ikväll också, nu taggar vi till! //Elin


Kändis-morf

Haha, fick för mig att surfa runt för att se om jag hittade någon rolig sida som matchar bilder med kändisbilder och vips så sitter jag och gör morph-filmer :P Ganska skojigt att titta på förvandlingen även om jag måste säga att jag blev lite förolämpad av en del av kändismatchningarna haha, nog för att jag vet att jag har ett rätt androgynt utseende ;)


MyHeritage: Släktträd - Släktforskning - Kändis

 

Så en morf till Diana Rigg också:

MyHeritage: Celebrity Morph - Drawing a family tree - Genealogy software

 

Så lite kändiskollage när jag ändå håller på ;)

Majoriteten män...

hm...

...wait for it...

Wow, verkligen...

...

Lite mer uppmuntrande...

Så några från en annan sida

Haha nu har jag lite för roligt med att göra morf-filmer så jag tror jag ska ge mig nu :P Skönt att få ägna sig åt struntsaker och släppa tentan måste jag säga. Ni borde testa med egna bilder på Heritage! //Elin


Om jag vore

Jag tycker inte om när andra nedvärderar sig själv. Det där lät väldigt dömande. Om vi säger så här, jag brukar försöka peppa de som är väldigt självkritiska för det är helt enkelt inte hälsosamt att såga sig själv och det gör sällan något bättre. Det komiska med det hela är att jag är rätt så självkritisk själv och framförallt så har jag lättare att komma på saker jag kunde gjort bättre än de jag gjort bra. Men jag jobbar på det.

Under min tid på lärarutbildningen har jag kommit på ett sätt att hantera min självkritik. Varje gång jag gnäller på hur jag gjort något eller att jag inte kan något eller dylikt tänker jag så här: "vad hade jag sagt till mig själv om jag varit min lärare?" För så är det, hade någon av mina elever varit onödigt självkritisk hade jag troligast sagt åt dem och talat om för dem vad de gjort bra och försökt vända på det som de tycker att de gjort dåligt. Ett klyschigt exempel är det här med omtentor, ja det är faktiskt en chans att lära sig det än bättre.

Gick och funderade på det här på vägen hem från tentamen som jag troligast kommer behöva göra om i mars. En del av mig ser omtentor som ett misslyckande men det lustiga är att det gäller bara mig själv. Jag tycker inte att omtentor i allmänhet är misslyckanden men jag tycker att jag misslyckats om jag får underkänt. Eftersom jag gav upp efter två timmar idag kände jag mig inte det minsta nöjd när jag gick hemåt i snövädret. Så vad skulle lärar-Elin sagt till elev-Elin? Steg 1, du kan aldrig vara säker på att du fått underkänt förrän resultatet kommit. Steg 2, vad är det värsta som kan hända om du får underkänt? Att jag får göra om den och det har jag överlevt. Så, summan av den afrikanska touchen (drickyoghurten som står bredvid mig), jag tar helg och låtsas som att tentan inte finns tills resultaten kommer och så lägger jag upp en ny plan då ;) //Elin

Kvällspromenad

Har suttit och pluggat på Campus med guldgänget, tenta imorgon. Så liftade jag hem och efter middagen tog vi med oss hundarna på en promenad till Ersboda för att handla lite på Julas rea :P Lite ovärt kändes det när jag tänkte på att jag hade kunnat komma ihåg att ringa tredje systern för att kolla om hon ville ha tavellister men nej jag kom bara ihåg att ringa en av de två som inte var med och fick ta straffet att bära hem listerna hehe Tur att vi är så i form att det känns som att vi aldrig lämnat lägenheten ;)

Lite bilder på det kanske!

Mumsiga semlor, innehållande Nutella och blockchokladspån :D

Bexi i öknen :P Eller i en snödriva ute på Ersboda, välj själv.

Bräntbergsbacken har öppet ända till nio på vardagarna, så här upplyst är det icke när vi brukar vara där ;)


Bild-paus

Mikropauser is the shit. Eller egentligen, långa pauser är the shit men ibland får man nöja sig med mikro. Just nu var det miniräknare som gjorde att jag behövde en paus. Egentligen är det väl inte miniräknaren, utan snarare jag, men det är så frustrerande när jag vet att jag gör rätt eller snarare tänker rätt men det blir fel. Har iaf lovat ganska länge att jag ska slänga upp bilder så då tar jag och gör det nu.

Blev en liten vända till Ersboda i förmiddags när folket och hunden kom. Fick upp två nya löp till the spirit wall ;D Plus lite härligtheter som mamma skickat med, det tackar vi för! På Jula fyndade vi ramlister, nu måste jag bara skaffa brickor och gipsskruv så att jag får sätta upp dem pronto! Två av de tre skruvarna jag hade i mitt förråd gick åt till att sätta upp den nyinvesterade brandsläckaren.

Skyll på den söta valpen om ni vill klaga på suddigheten på bilden :P Hon tyckte det var roligt att putta till min hand just precis när jag skulle knäppa kortet.

Tavellist för 34 kronor, har funderat på att köpa en ganska länge så nu slog jag till! Då kanske vi får lite mer plats i hyllorna som nu tas upp av ramar :P

Hon må se oskyldig ut...:P Nä än har lilla tösen bara legat och sovat, buffat på mig nån gång nu och då men sen fortsatt att sova. Får se vad Ginzan säger när hon kommer hem, om hon är glad att se sin kompis eller inte :P

Semlor :D Det ska det mumsas ikväll minsann :D

Så här såg det ut vid ytterdörren i lördags.

Eskimå på campus

Kan väl säga som så att vi kände oss rätt insnöade på andra våningen också :P

Fint väder har det också hunnit med att vara, mys med sol :)

Traktorn som igår skottade bort den välpackade snön som lagt sig under helgen.

Bräntbergsbacken där vi brukar åka "pulka" :)

Har ju snyggaste bakdukarna i Umeå, tur jag hade som fick dem av mamma :D

Stugan på toppen av backen, jobbigt att gå dit upp kan jag säga :P

Nä nu har jag nog dragit ut på mikropausen tillräckligt...tillbaka till plugget.


Fullt fokus

Det är svårt att fokusera på tentaplugg när solen lyser ute och när jag vet att bror och syster är på väg upp till Umeå med lill-fia. Men än så länge har jag varit duktigt. Ja bortsett från att jag nu sitter och bloggar ;) Det som är svårast med denna tenta är att det är mycket beräkningar som ska göras och ja vad ska jag säga, min matte är lite ringrostig. Kurser som denna borde ha mer lärarledd tid och då menar jag inte mer föreläsningar utan snarare mer av något som skulle kunna liknas vid mattelektioner.

SEMLEDAGEN idag :D Vi har såklart bakat våra egna semlor, det gjorde vi i helgen och de ligger snällt och väntar på att bli uppätna, men när jag var in på Ica imorse för att handla grädde så höll jag på att smälta på fläcken. Taskigt att placera en kvinna med nybakade semlor alldeles innanför dörren. Det doftade gott minsann! Pannkakens dag också, glöm inte det ;)

Nu ska jag återvända till finansieringen innan jag blir för frestad att ta en längre paus. Självdisciplin gott folk, självdisciplin! //Elin

Slöseri med tid

Jag har rätt lång stubin och det är sällan jag blir riktigt arg. Irriterad kan jag bli, less och grinig men jag vill ändå påstå att jag inte är förbannad speciellt ofta. Idag är ett undantag. Det kan tyckas lite konstigt om man inte är insatt i det hela men när jag valde att lämna den så kallade uppsamlingsföreläsningen innan den ens kommit halvvägs skakade jag för att jag var så arg.

Jag kan tycka att en lärare som hela tiden påpekar hur svår kursen är borde vilja ge eleverna chansen att reda ut frågetecknen när det kommer till uppsamlingstillfället inför tentamen. Men nej. Istället delas det ut lappar med nummer för att skapa mixade grupper och så går det sådär 20 min till meningslösa diskussioner som utmynnar i någon slags halvpredikan om att vi redan ska kunna ditt och datt och att det hela faktiskt bara handlar om avkastning och relationen mellan avkastning och risk. Vidare meddelar läraren att det är dags för ytterligare 10 min diskussion. Ungefär där valde jag att lämna rummet.

Utan att skryta om mig själv vill jag påstå att jag har relativt bra tålamod, beroende på vad det gäller, och som sagt blir jag inte arg så lätt men nu är måttet rågat! Naivt av mig att tro att det skulle ge något att gå på uppsamlingen. Kanske var så att han tyckte att han inte fått tillräckligt många frågor på mail, vilket iofs inte vore konstigt när han beklagar sig över frågor via mail om de skickas. Suck.

Nä nu måste jag försöka släppa det här och plugga vidare inför tentamen. Btw, det är inte bara semledagen imorgon utan även pannkakans dag. Don't you forget ;) //Elin

Snöigt värre

Ytterdörren går ärligt talat nästan inte att öppna pga snön som har packats utanför. Verkar dessutom som att gångjärnen lossnat lite halvt och det hjälper inte direkt. Haha ja vad säger man. Syrran och jag har iaf kommit fram till att vi inte bör lämna byggnaden utan mobil ifall det skulle bli så att dörren inte går upp tillräckligt. Sjukt komiskt. Är inte ens mkt snö, kanske en dm men ja...

Nu har vi skottat bort snövallen som blivit bakom bilen när parkeringen skottades imorse. Så förhoppningsvis kommer syrran ut imorgon utan några större problem :P Så hann vi med en promenad runt Bräntberget också. Bra att ha hund, då är vädret aldrig någon ursäkt.

Nu halvtittar vi på 112 - på liv och död och haha ja jag säger då det, jag har svårt att ta det på allvar när en skåning säger "skärp dig". Det hjälps inte hur arg personen låter, jag kan inte låta bli att börja skratta och kan konstatera att den frasen kommer att upprepas ett flertal gånger i denna byggnad de närmaste timmarna "Scccchhhäääääpp däääj" haha

Behöv ni inte gå ut idag så tycker jag minsann att ni ska låta bli men det kan nog vara en bra idé att skotta fram eventuell bil och så kanske skotta bort utanför ytterdörren så att ni kommer ut imorgon ;) //Elin

Semledagen

Till alla er som missat det: semledagen är den 21:a februari. Med andra ord på TISDAG. Känns viktigt att påpeka i tider när butikerna börjar sälja dem redan i januari...okej nu tog jag kanske i men jag är liite besviken på mänskligheten idag. Mänskligheten, hockeyn och vädret. Mycket besvikelse men så är jag nöjd över en del också. Att vi gick ut till Ersboda och handlade, att det är Melodisfestivals-mys ikväll och att vi numera har en hel sats nygräddade semlebullar på bordet!

Lite besviken på mig själv över bristen på bilder och filmer. Har mobilen full av både det ena och det andra. Bland annat Gin som sitter och oroar sig över att Apoteket har svalt Karin och så var det den där eskimån på campus.

Måste säga att jag är stolt över min lillasyster som just nu sitter och tränar inför prov i företagsekonomi eller ja kursen de läser heter väl småföretagande om jag inte är helt ute. I alla fall så blir jag alldeles varm när jag hör hennes resonemang "ja och så måste ju företag bygga upp sitt varumärke så att det blir top of mind hos kunderna" oj oj om hennes lärare bara visste allt hon lärt sig genom att förhöra mig inför tentor haha magiskt!

Verkar som att det kommer upp en mindre och prickigare vovve till veckan. Osäker på om Gin kommer bli nöjd eller missnöjd men troligast lite av varje ;) Vi får helt enkelt vänta och se! // Elin

Blodgivare

Jag har aldrig gett blod tidigare. Jag har sällan behövt besöka sjukhuset och med det sagt skulle jag kunna påstå att jag har haft rätt tur med min hälsa. Men det är inte alla som har det så bra. Idag skulle en kompis till Blodcentralen och lämna blod och efter lite funderande följde jag med.

Egentligen, vad finns det att fundera över? Om jag är en frisk person som inte hindras av att ge blod av diverse anledningar så känns det som att det borde vara självklart. Ändå tvekade jag när vi började prata om det förra veckan. Känns bra att jag följde med idag och nu har jag tagit blodprov så att de kan testa mitt blod för att se om de vill ha mer av det :P

Har ni funderat på att ge blod tycker jag att ni ska gå in på geblod.nu och läsa lite, ni kan även passa på och se hur stor blodbanken är i just ert län.

Även om jag haft tur med min hälsa tänker jag så här, tänk om min tur skulle ta slut? Då skulle jag vilja att det fanns människor som lämnade blod för att kunna rädda någon annans liv. Låter kanske dramatiskt men så är det faktiskt, blodgivare räddar liv.

Lite lustigt att jag var nervös så här i efterhand :P När sjuksköterskan stack in nålen kändes det inte värre än när jag nu i eftermiddag skulle dra bort plåstret från armvecket :P Nu är det bara att vänta in provsvaren :) En annan slutsats jag kom fram till när nervositeten kom krypandes var den att om jag fortfarande inte kunde släppa att det är match ikväll, då var det helt enkelt inte värt att vara nervös över det haha

Nu blir det till att försöka stilla den riktiga och viktiga nervositeten! Heja Modo! //Elin

Inte riktigt frisk

Förra våren satt jag och en kompis på universitetet och pluggade inför tentan vi skulle ha samma eftermidadg. Mitt i pluggkaoset bröts mitt fokus av att några personer ett bord bakom oss började diskutera hur Modo och Timrå låg till i tabellen. De hade fel. Väldigt fel, alltså när det kommer till hur de trodde tabellen såg ut. Jag var såååå nära att vända mig om och tala om för dem hur läget egentligen var. Men istället bet jag ihop och plågades :P

Idag hände nästan samma sak...det var så illa så att jag nästan ville ställa mig upp och skrika HAR NI INGEN KOLL ELLER?! Nej, jag är inte riktigt mentalt frisk just nu. Ni kanske tycker det är konstigt, jag tycker inte det är det minsta konstigt. Eller jo, kanske lite.

Hur det går för Modo påverkar mig ganska ordentligt. Framförallt nu när det är NIO omgångar kvar innan slutspelet och vi ligger på sista slutspelsplatsen, på samma poäng som VLH :S Det känns inte bra på något sätt. Nu är det bara att ta en match i taget. Finns inget annat att göra. Lite ångestladdad känsla över det hela måste jag säga.

I övrigt händer det inte jättemycket saker eller jo egentligen men jag hinner inte med att så att säga process ;) Syrran och jag har börjat promenera med vovven till pulkbacken om kvällarna så att vi alla ska få röra på oss lite extra. Tänkte slänga upp lite bilder men nu orkar jag inte ladda in dem. Får bli en annan dag. Helt sanslöst vilken energi föreläsningar tar...

Hej med er! //Elin

Men grattis

Inte förrän sådär en grundserie senare inser jag att jag förkortar Växjö Lakers tokfel. Grattis Elin! Jag vet inte om det är en vana från när Västerås senast spelade i elitserien (när nu det var...) men jag skriver alltid VIK när jag menar Växjö Lakers som såklart ska förkortas VLH. Tidigt att inse det nu haha

I övrigt är jag ganska arg på hur matcherna går just nu, just nämnda klubb VLH gjorde just sitt tredje mål mot SAIK som aldrig kan göra det de ska när jag vill det. Suck. Men it ain't over until the fat lady sings! Nu ska jag förvandla min irritation till energi istället och heja vidare! //Elin

To bad

Det gick inte som tänkt med praktikplatsen på Svenska skolan i London :( De har inte möjlighet att ta emot lärarkandidater i och med att deras FEK-lärare ska sluta. Typiskt. Nu jagar vi på för fullt för att hitta en annan svensk skola i Europa som kan tänkas förbarma sig över oss ;) Just nu står det mellan Belgien (Bryssel), Frankrike (Paris) eller Spanien (Costa Del Sol eller Madrid). Får se vad det blir av det hela. I'll keep you posted.

Idag har vi varit lite duktiga och pluggat lite såhär på förmiddagen. Nu lunch och så blir det en prommis till ÅC för att handla. Lite väl långt att gå för att handla men vi är på jakt efter Marabou Black (blockchoklad) vilken inte finns att köpa på Ica Mariehem än och det står ändå en lördagsprommis på schemat so why not? :)

Melodifestivalen deltävling två ikväll, mys! Och glöm inte hockeyn vid fyra, hej Tre Kronor! Hej med er så länge! //Elin

London baby, LONDON!

Oj. Ja jag vet inte jag. Idag har jag tvingats omvärdera det här med meningslösa måndagar. Först ett besök hos studievägledaren, vars kontor btw är ett Modo-tempel :D, sedan diverse besök hos diverse personer och vips så har jag och Eda ett papper med underskrift om att vi beviljas utlandspraktik till hösten...say whaaaaaaaat?! Fantastiskt :D Tack fina Eda som kom på något sådant, hade inte ens tänkt tanken själv men oj så kul det känns! Hoppas nu allt går vägen :)

Well, jag ska inte ropa hej förrän jag kommit över bäcken men skojigt värre iaf :) Nu har jag en fundering, hur sjutton bedömer man sin egna språkliga förmåga i språk man knappt använder? Eller när det kommer till språk man använder också...Jag menar, får jag en skala ett till fem...jag har läst tyska i tre år, jag har läst spanska i ett år och jag kan säga ungefär två meningar på franska. 1 definieras på pappret som "svag/poor", 3 som Bra och 5 flytande...jisses. Det blir något att fundera på!

NU håller ni tummarna för att den här måndagen fortsätter i samma stil! //Elin

Varför inte

Syrran satt och funderade på "lära-känna-frågor" för en skoluppgift och jag föreslår att de kan fråga vilket land folket skulle bo i om det inte var Sverige, varpå syrran frågar mig vilket land jag skulle ha bott i. Norge eller England svarar jag utan vidare eftertanke. Varför-frågan får därför ett lika spontant svar "Jadu, i Norge får jag bättre betalt och England...jag tycker brittiska är rätt fint." Hm ja ni, väldigt bra anledningar om jag personligen får tycka till!

Nu på morgonen har jag läst det sista i finansieringsboken. Med det sagt vill jag påpeka att jag kan läsa och läsa. Det ena innebär att jag slukar vartenda ord och hänger med i det jag läser, det andra innebär att jag halvföljer resonemanget som författaren försöker föra fram. En del kallar det studieteknik. Nästa steg är att reda ut key terms och se om jag förstår sammanfattningarna samt gå tillbaka och besvara concept checks. Det ska nog gå.

Ska prata med vår studievägledare idag med en kursare. Det är lite lurigt att läsa ett ämne som ligger utanför lärarprogrammet, inte alltid lätt att veta vad man ska läsa så att säga. Nu har vi lyckats reda ut det så pass att vi vet att Företagsekonomi C för lärarstudenter innebär 15hp redovisning och så en extra didaktikkurs på 15hp där VFU (praktik) ingår. En fågel viskade i mitt öra att det kan vara så pass att vi har chansen att lägga vår praktik i London på en svensk skola. Det vore spännande men vi får se.

Nu är det snart dags att bege sig till Campus för ett snack med Lennart och så är det föreläsning i eftermiddag. Makaroner och carbonare till lunch, mums! Ska erkännas att det är fusk-carbonare men syrran gjorde även spenatplättar igår och de är allt annat än fusk, mums! //Elin

Kallt? Dumheter!

Ja vad säger man. "Extermkyla lamslår Sverige", äh kom igen! I södra Sverige har det varit mellan 8-15 minusgrader enligt de rapporter jag läst. Det är inte kallt. Det är knappt kyligt. Inte när vi snackar vinter. Sedan kan jag acceptera att det kan upplevas kallt för dem som är van vid att det inte är mer än vadå -5 grader, men klä på er lite mer då för sjutton.



Jag och syrran, och Gin såklart, tog oss en promenad fram och åter ut till Ersboda för att handla och det gick minsann ingen nöd på oss trots -23 grader. Well, jag tycker faktiskt det kan hålla sig runt -15 men jag menar kring -20 är ganska normal vinter enligt mig. Jag gissar att folket i Kvikkjokk inte är speciellt imponerade över de -42 det varit där trots att det är kylrekord för säsongen, det är väl troligen vardag för dem under vintern när det inte är så knasigt väder som det varit i år. Men vad vet jag.

Ikväll är det HOCKEY! Och Melodifestivalen. Blev morötter, lite chips och så creme fraiche i smaken fetaost och soltorkade tomater - GOOOOD är den - till fredagsmysfika. Som sagt, Melodifestivalen ikväll. Trots att jag tycker att det utdragna formatet har minskat tjusningen så är det tradition och jag kommer nog aldrig ge upp Melodifestivalen :P Men tänk när vi, jag och mina syskon, var små och melodifestivalen var en enda kväll per år. Omröstningen höll på till ganska sent och det var alltid lika roligt att sitta uppe. Men men jag får acceptera att det blivit som det är och nöja mig med det ;) //Elin

Förbaskade bröd

Jisses jag säger då det. Om det ser ut som på bilden längre ned efter att du skurit en limpa har jag ett tips till dig:

Gör som mig och skriv in ett mycket tydligt budskap i receptsamlingen och undvik sedan att göra den limpan igen ;)

Så här såg det ut efter att vi käkat upp mycket av de bitar som lossnade från kanterna. Imorgon blir det minsann runda bullar istället! Jag gav en sekund till tanken att det kan bero på min ovassa kniv, som Vikingen säkert skulle vilja hävda om hon var här, men domslutet är det att limpan vill jävlas med mig och förtjänar därför inte att bakas igen ;)

Huga vilka bilolyckor kylan och snön fört med sig :( 50 bilar i krock på E4:An tyckte jag mig läsa...ej okej. Kör försiktigt gott folk!

Måste bara avsluta med lite irritation över resenärer som gnäller över att SJ ställt in massa tåg på grund av att risken att de blir stillastående är rätt hög. Om de inte hade ställt in tågen och de istället hade blivit stillastående hade det minsann gnällts än mer så suck it up! //Elin


Hälsan går först

Det är lite lustigt det här med att prioritera saker. Om vi tar min dag som ett exempel. Syrran drog iväg till plugget vid åtta. Jag tittar en stund på tvn och bestämmer sedan att det behöver dammsugas. Det leder i sin tur att jag börjar vika kläder och plocka undan saker och ganska snart hade jag städat mer eller mindre lägenheten.

Eftersom jag känner mig småkrasslig, troligast inbillningssjukan iom alla runt omkring som är sjuk, bestämde jag mig för att skippa räknestugan på Campus. Istället slutade det med att jag avbröt mitt städande och en kompis plockade upp mig vid tio och jag var och hälsade på i nya lägenheten och bara umgicks ett par timmar. Det var mycket trevligt!

Promenaden hem var välbehövd, trots det något kyliga vädret, och jag kände mig som en ny människa när jag kom hem. Hann tänka tanken att jag skulle dammsuga innan syrran och hunden kom hem men i samma stund öppnas ytterdörren.

För att inte göra historien ännu längre kan vi väl konstatera att jag fått en hel del gjort idag och igår för den delen, kanske bara inte så mycket av det jag kanske skulle ha behövt göra. Men jag tänker som så här, ibland behövs mentala pauser och idag tog jag en :) Okej jag började den egentligen igår och tänkte som så att om jag mer eller mindre tar en fyra-dagars-helg så borde jag vara extra laddad för pluggveckan som följer ;)

Kvällens matcher tycks gå som de ska, på LÖRDAG är det hockey igen! Vi hörs! // Elin